Отговори
# 105
  • София
Аз се надявам да не ги отменят, защото ще трябва да си оправям и болничния. Ще видим как ще станат точно нещата.

# 106
redreny2000, ние котката спряхме от Нова Година да я пускаме в стаята, където ще е бебо. Той много се сърди, много маучи, дразни се, но какво да се прави. Ще свикне.
За кучо няма проблем, не мисля да го спирам да влиза в стаята на бебето. Обаче Ленин(котарака) много ще се дразни от това  Mr. Green Той и сега се ядосва като вижда, че Кастро (кучето) влиза там.

# 107
redreny2000 не са отменени ЖК , аз днес ходих в Св.София. Simple Smile

# 108
Notova, Честит ти Рожденник  bouquet ! Да ви расте Здраво и Щастливо дете  party023 nbirthday !

Аз също разбрах ,че е обявена епидемия за СФ - област , а не град .
Но доколкото знам от госпожите от нашта ДГ - вече има доста болни и всеки ден се разболявали по две нови деца .  
Самия грип , детенце го изкара много леко , но аз се влачих цяла седмица , така че се пазете !

Валари , да ви е живо и здраво новото бебче - Лабче   animal037 и много радост да ви носи !
Има много нови и изчистени упойки , така че не се притеснявай . Те си знаят стоматолозите ... Най-много да доплатиш малко повече в сравнение с другите видове . А снимка не прави , дори да се налага .

Аз забравих да се "похваля", че вече сме в ДЖАЗА и започнхме от единия край с ремонта .
Във вторник ни пристигнаха детайлите за спалнята  и от вчера сглобяваме с мъжо ...аз повече се пречкам , де  Laughing...
Края на седмицата чакаме и кухнята и тогава ще е истинския купон  Sick newsm18  Laughing.

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 15:14 от Saura

# 109
г-жа Стихийно бедствие, точно това си мислех и аз като чета, нали помоли без спорове, само дето не знаех, че в България вече позволяват избор, за тук знам че можеш да избираш, но не знаех за България, много добре че са разрешили и са дали право на майките да решават. В крайна сметка това е важното да имат право на избор, пък всеки ще решава сам за себе си. За отговорността трябва да свикваме до 18 им година все ние ще я поемаме, така че често ще се сблъскваме с проблема кое е правилния избор за детето ми, от ваксините до техникума  Mr. Green

# 110
  • София
Да, май наистина вече ще трябва да започнем да гоним нашата маца от спалнята, а да не чакаме последния момент и тайничко да се надяваме, че ще се изплаши от бебето и сама ще се изнесе:)

# 111
за ваксините-решението е много трудно,особено ако имаш дете с проблем,който може да се свьрже с ваксина;за повечето заболявания обаче няма категорична врьзка с ваксинацията,а само предполагаема,като редица други фактори оказват влияние...разбирам всички,които имат болно дете и откажат да ваксинират следващото(особено като се има предвид,че настройката и реакцията на организма са донякьде генетично предопределени и може и следващото дете да е по склонно да реагира на ваксината);

от друга страна ползата е доказана-ако имаше данни за повече вреда,отколкото полза нямаше това да бьде масова стратегия;за сьжеление с всяко лекарство е така-поемаш риск-има хора умряли и след прием на една доза антибиотик в резултат на силна алергична реакция...

и сьщо-смятам,че е егоистично ти да не ваксинираш детето си(за да не го изложиш риск),а да посещава масови заведения,кьдето всьщност риска за него е много по-мальк точно защото всички други майки са изложили децата си на риска и са ги ваксинирали;

за ваксините е доказана ползата им за обществото като цяло, но това си има цена...понякога за индивида са неблагоприятни;

поради тези причини,вьпреки че и мен ме е страх ще ваксинирам детето си...

# 112
честита нова тема много е хубава.ЗА ВАКСИНИТЕ -и аз мисля да слагам.

# 113
Лъки А желязото с какви стойности ти е?
jozyy, не знам за кое точно питаш. Свързаните ми с хемоглобина и анемията изследвания са ми в норма - MCV 87.3 fl    М (85 - 89); Ж (82 - 92);   MCH 30.3 pg    26 - 31 MCHC 347.0 g/l Ж (320 - 360). Иначе нищо не съм почнала да пия, но се изненадах, че гинекологът ми не ми е изписал, а педиатър ми препоръчва желязо, затова ви питах. Благодаря ви на всички за отговорите по темата.  Hug
ena4, явно си е до кожа за стриите, аз още не съм започнала да се мажа, но нямам. Явно трябва да се стегна вече, но хич не обичам да се мажа...С първата бременност не ми се появиха, да се надяваме, че и сега ще ми се размине. А относно рождения ден на баткото...може пък да улучите датата и после да ви е двоен празник, не се натъжавай  Peace
Относно ваксинирането съм гледала страшни документални филми, но действието се развива в САЩ. Естествено никой не иска да признае, че именно ваксината е причинителят на увреждането, tuncho, така че трудно ще се спре една индустрия, която вече се е наложила и печели от това. г-жа Стихийно бедствие, не съм знаела досега, че и при вас се е получил инцидент Hug На този етап някак си лежа на кълката "на моето дете няма да се случи", т.е. заровила съм главата в пясъка доста безотговорно, въпреки че скоро се запознах с една мама с увредено дете, която твърди, че на 7 г. възраст след ваксина е станало...
Днес гледах стерилизатори и искам да ви питам кои са по-добри електрическите или тези за микровълнова?
Имам само за микровълнова, така че не мога да направя сравнение. Против съм по принцип използването на микровълновата, но специално за стерилизация съм я "допуснала" до употреба. Удобно и бързо е. Не съм доволна от стерилизация на котлона, както препоръчва mama_vessy, толкова котлен камък имаме във водата, че после все едно давам на детето да го пие...
Исках да попитам според вас трябва ли да се дава вода на бебето,тъй като тенденцията,че не му е нужно за мен е странна.Аз съм давала на баткото и сега мисля да давам
E STELA, давала съм на баткото, ще давам и сега. Колкото иска, толкова. Мотивите за това са ми, че за мен водата е възможно най-ценното благо за организма, така че искам децата ми да я обичат. Имам приятелки, които не даваха докато кърмеха и децата им не са свикнали с вкуса й и не обичат да пият и като по-големи. Синът ми не че много пие, но по 100-200 мл на ден приема вода, отделно други течности. Мисля, че това е най-лесният начин за прочистване на организма, а млякото е ясно, че след 3-тата година на детето не само, че не е полезно, но и вреди  Peace Така че нямам намерение да се чудя после как да го отучвам да пие мляко и да заобича водата...
Stacked, в Пловдив имаме цял квартал с жители от едно малцинство, те не са чували за личен лекар, да не говоря за ваксини....по твоята логика тук трябва да върлуват постоянно какви ли не епидемии  Peace

# 114
Да, май наистина вече ще трябва да започнем да гоним нашата маца от спалнята, а да не чакаме последния момент и тайничко да се надяваме, че ще се изплаши от бебето и сама ще се изнесе:)

Това няма как да се случи. Напротив, котките са много своенравни същества,на тях команди не можеш да им дадеш. Така, че по-добре още от сега да я изнесете да свиква да спи в друга стая, защото после ще й дойде много стрес с ново бебе и нова йеарархия.

# 115
  • София
Докато се наканя да пиша, вие сте изписали 8 страници. Simple Smile По-късно ще изчета цялата тема, ако намеря време. Crazy

# 116
вече съжалявам че повдигнах темата ooooh!
Ще пропусна страница две да чета така че ако някой има нужда от мен пишете на лични или на скайпа, не ви напускам просто не искам повече да чета мнения които не са основават на нищо освен общеприетите норми.
Има един виц може би някой от вас го знае.
Казват с какво се отличавт руския, американския и българския интернетфоруми.
В американския като зададеш въпрос, първо ще изчакат твоето мнение и после ще ти кажат собствено, в руския ще ти отговорят без да те питат какво мислиш по въпроса даже и съвет ще ти дадът, в БГ форум като питаш нещо никой не отговаря по същество а само ти обясняват какъв идиот си ти Grinning

# 117
  • Пловдив
....не искам повече да чета мнения ....
Не се пали толкова, г-жа Стихийно бедствие.  Hug какво друго да прочетеш в женски форум - дълбоко научна разработка едва ли Wink Нали затова е форум, да си кажат хората мненията. Мисля, че и тонът в темата е съвсем дружелюбен, за разлика от много други теми, където това е обсъждано.
Макар че дотук всички отговори бяха Да.

Вицът е готин, но никой не те е нарекъл идиот   bouquet всеки сам си взима решенията за себе си и детето си.

ПП: На мен лично ми е по-интересно да чета мненията на хората и аргументи, защо са взели дадено решение, а не само отговор Да или Не. Това не само са ваксините, за всички теми.

# 118
  • Карлово
Благодаря Ви момичета за милите пожелания към сина ми  Simple Smile Hug Hug Hug

г-жа Стихийно бедствие разкажи ни какво се е случило с детето ти ... а ако ти е трудно да говориш за това недей

# 119
  • София
Докато се наканя да пиша, вие сте изписали 8 страници. Simple Smile По-късно ще изчета цялата тема, ако намеря време. Crazy

А всъщност вие мислите да оставите кучето, в стаята, където ще бъде бебето, ако ви разбирам правило?

Общи условия

Активация на акаунт