Отговори
# 75
Добро утро момичета,
много ви благодаря за подкрепата човек се чувства наистина обгрижен като ви чете  Hug

Notova, честит ти рожденник, да е жив и здрав и много да го слушаш, а той да ти помага!!!   bouquet

това което е най-вероятно е да имаш по=обилна секреция,която понякога се сьбира и изтича изведньж при някое движение,при бременност е нормално това да се случи;

Точно това се е случило, лекарката много щателно ме прегледа и изключи всякакви пробиви в мехура. Просто се шашка човек когато са му мокри гащите и пижамата, всъщност мъжа ми се шашна повече от мен hahaha.
Приятелката ми за която ви бях писала, че си караме децата заедно в градината е вече в родилното, чакаме новини и стискаме палци  Praynig. Много е приятен момента на очакването, аз вече полекичка се подготвям психически и честно да си призная, много се радвам на раждането и спасението от досадната бременност.
skrech, както tuncho е написала не е било нищо опасно, просто паниката ни е била в повечко, ама като не знаеш си се плашиш.
marinels, стискам палци да се оправиш и да можеш спокойно да се подготвиш за раждането (много е гадно да си болна когато родиш, трябва да имаш маска  Sick).
E STELA, за водата вече го обсъждахме, но сме толкова бързи, че няма как да не пропуснеш, мнението ми е, че не е абсолютно необходима, няма да дехидрира без вода, но е добре с лъжичка мъничко да се дава след кърмене, да си оплакне устичката от млякото.
Лек ден ви желая и приятни преживявания.

# 76
Добро утро, момичета!
Радвам се, че ви харесва темичката! А  относно 9-я месец  и аз съм с термин края на март и ми е много далечен 9 календарен месец, но пък скоро влизам в 9 лунарен. Просто това заглавие надделя.
Новите мами са добавени и засега момченцата надделяха над момите Wink.
А сега да се отчета за вчера. Моите малки мъже са добре – единият е 1470г, а другият – 1490г. Вървят с няколко дни напред . Но не искат да се завъртят за нормално раждане. Този които е отдолу е седалищно, а горният – напречно и засега се очертава да съм секцио. Според док най-вероятно така ще си останат до края, но здраве да е.
След срещата с малчовците се видяхме с Commelina - много приятна компания. Не се обадих на другите пловдивски мами, защото незнаех кога точно ще свърша и дали ще мога да дойда навреме.
Относно ваксините – запозната съм, Ники е ваксиниран, мисля и малките да бъдат ваксинирани. 

# 77
  • София
Добро утро!

Да се включа и аз в обсъждането на ваксините - мисля да разреша на моя бебо да му ги бият. Бях в голямо колебание и аз, но една докторка, която ми разказа за детенце - българче, което отишло с родителите си да живее в Италия, било ваксинирано според нашия календар, ходило на детска градина и там "пламнала" епидемия от морбили /мисля че беше, може и да греша newsm78 или нещо друго от тези болести, против които ваксинират децата/. Тъй като италианчетата не ги ваксинирали против такива болести, естествено всички се разболели, само българчето - не. След доста разговори с медицински лица и с противници на ваксинирането, за себе си установих, че очевидно липсата от епидемии на болести, за които обикновено се поставят ваксини, се дължи именно на ваксинациите. Представете си, ако всички не ваксинираме децата си, тогава отново ще плъзнат тези опасни болести, "бичове" от миналото. Така че категорично ще ваксинирам. Смятам, че е отговорна постъпка от страна на всяка майка. Наистина съществуват рискове, но наша задача е при огромния поток от информация да се ориентираме правилно, да направим предварителни изследвания на детето, ако се налага и да поставяме ваксините, когато няма изявено противопоказание.
Честно казано, объркано ми е в главата, но......така съм решила. Повече информация ще търся малко по-нататък.

А по отношение на стерилизаторите - вече си купих комбиниран електрически /който стерилизира, притопля храна и шишета, вари зеленчуци и даже яйца на пара/. Вчера пристигна, а днес от нетърпение да го пробвам, си сварих яйца. Много ме зарадва. Аз нямам микровълнова, а и съм върл противник на този тип печки и използването на микровълни. Но това пак си е мое мнение.

За даването на вода, за сега мисля ако кърмя да не давам, но ако се наложи да се дава АМ, тогава май ще трябва. Нямам опит, това са само теории  Mr. Green

Ох, как се разбъбрих тази сутрин.....

Лек ден на всички!  bouquet

# 78
  • София
Добро утро момичета  bouquet

Първо да се похваля, днес съм особено щастлива Hug

Моята приятелка тази сутрин в 5 часа роди момиченце-3 кг., 49см и носи хубавото име Рая Heart Eyes

Толкова се развълнувах, че плаках от вълнение Grinning

bzepic, стискам силно палчета всичко да е наред с теб и бебка до края и да нямаш повече такива емоций. Praynig Peace

За ваксините, аз също ще слагам, и при двамата ми сина сме слагали и сега ще е така.
Слава богу не сме имали проблеми Hug

За контракцийте
, аз също имам по няколко пъти на ден, а понякога за кратко и болезнени, но сега вече в този период е нормално. Wink

За стерилизаторите, чесно казано доколкото знам и двата вида са добри.Друг е въпроса кое ще е по-удобно.Предимството на тези за микровълнова е, че заемат по-малко място.(по-малки са) от електрическите.Аз съм си взела от тях.Вчера направих последната важна покупка за беба, вана със стойка на Бертони и тук искам да благодаря на мама Веси за транспорта и за компанията  bouquet Heart Eyes
marys, чудесни новини за бебоците.Стиснати палчета да се обърнат Praynig

Хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

# 79
...липсата от епидемии на болести, за които обикновено се поставят ваксини, се дължи именно на ваксинациите. Представете си, ако всички не ваксинираме децата си, тогава отново ще плъзнат тези опасни болести, "бичове" от миналото.....
...да направим предварителни изследвания на детето, ако се налага и да поставяме ваксините, когато няма изявено противопоказание.

Подкрепям напълно Peace

# 80
Vioila, мислех си за теб преди да заспя. Знаеш ли, че имаше пълнолуние тия дни и казват, че бременните жени са много чувствителни в този период. Стискам палци да си по-добре   bouquet

Bzepic, получих сърцебиене докато те изчета. Пази се, и дано се е разминало положението.  Peace

Marys, не знаех че очакваш близнаци и толкова се развълнувах като прочетох. Моите най-добри приятелки са близначки и аз имам голям сантимент към всякакви близнаци. Това са толкова сензитивни и специални хора, че от сега ти пожелавам много, много, много хубави моменти.

maiski3, да е жива и здрава малката Рая, и аз се зарадвах  Heart Eyes

Момичета исках да ви питам – имам една суха кашлица, която се проявява само от време на време. Струва ми се, че се дължи на упоритите ми киселини, които усещам дори в хранопровода и носоглътката. Някоя от вас има ли подобно кашляне?

# 81
  • Плевен
За ваксините -Да и каката ми е ваксинирана.
Контракции усещам от време на време леки просто ми се стяга корема.Моят хубавец е седалищно засега ,но има време да се обърне.Пък и да не го направи каквото се случи.
Вода съм давала,и Полито си пие вода,и на бебчо съм решила да му предложа пък той сам ще реши .

# 82
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро от мен,

вчера ни пристигна тази количка

http://www.mothercare.com/Maclaren-Techno-XLR-Stroller-Coffee/dp … 3031&mcb=core

страхотна е - точно това което търсихме, има пълно легнало положение, лека е, мога сама да си я обслужвам, към нея върви чувалчето и дъждобран.

Дойдоха ни и шишенцата, бях поръчала сета за новородено на Авент,

изобщо много съм доволна,

в неделя чакам и първите дрешки на бебчо да пристигнат  Grinning

Лек, прекрасен, весел и усмихнат ден от мен   bouquet

# 83
добро утро Hugнякоя от вас ползвала ли е количка чиполино максима или ориентирала ли се е към такава?тия дни само ровя по форуми и постоянно си сменям мнението Embarassed
искам да споделя с вас една мисъл на Джон Кехоу,която мисля че е супер подходяща за периода:
Всеки ден във всяко едно отношение,положението става все по-добро и по- добро!!! нека всички искренно повярваме в това  bouquet
лек ден!

# 84
Здравейте мили момичета Simple Smile Днес ходих на така да се нарече консултация в Света София /Тина Киркова/ и искам да информирам мамите, които са решили да раждат там , че ценоразписа е сменен и е в сила от 18.01 - пише избор на екип 350лв/ залепен е на регистратурата на Св София  / , а не както беше 900лв. Сега друг е вапроса че те ще намерят начин да си вземат повечко ...

# 85
Привет на всички  newsm51 !

Надявам се да ви намирам в добро настроение , въпреки неспането и все по-тежките кореми  Laughing...
maiski3 , да е жива и здрава малката Рая и да ни се случат скоро и на нас тези хубави моменти  Wink !
bzepic, много притеснителна случка , явно при повече движение се случва  Confused. Успокоителното е , че са подходили доста професионално и са изследвали всичко . Стискам палци  Hug.
mistela , честита количка ! Със здраве да си я ползвате .
Не знам ти ли питаше по-назад за детския матрак на Блян ?  newsm78
Аз съм се ориентирала към такъв вариант.
Този вид профилиране на пенополиуретана дава много по-малки деформации.

За даването на вода, за сега мисля ако кърмя да не давам, но ако се наложи да се дава АМ, тогава май ще трябва. Нямам опит, това са само теории 

Stacked , пожелавам ти разбира се , да кърмиш - от това по-хубаво няма  Heart Eyes...
А за храненето с АМ наистина се допускаше даването на малко вода , защото е по-трудно смилаема храна от кърмата .

# 86
Момичета включете ме и мен в групата във Facebook там съм Cvetelina Nikolova вече поисках присъединяване към групата  Hug

# 87
Като говорите за колички ето ви една, очевидно за препоръчване, само дето не се вижда марката

http://www.youtube.com/watch?v=NXE2U3TDZwM&feature=related

# 88
  • Карлово
bzepic много си наблюдателна Simple Smile
благодаря  Hug Hug Hug

Искам да почерпя всички...днес Пламката става на 3 годинки Simple Smile

# 89
Относно стерилизаторите - аз съм избрала електрически, точно защото бебчовците са твърди малки същества според мен да им се слагат нещата в микровълнова, както Stackeд. Може и глупаво да ви звучи, но за мен така съм си решила, както и следва, че ще имам нужда от нагревател за шишетата.
maiski3 много хубави новини  Hug чак и на мен ми се прииска вече да е периода, в които ще споделяме нашите подобни емоции.
bzepic, като прочетох поста ти и само тичам в банята да оглеждам това течение дето го имам какво е. Възхищавам ти се как си останала спокойна в този момент.
mistela , честита придобивка - безаварийно каране.
Бишкота внимавай с тая кашлица, тъй като й моя вирус така почна - закашля се 5,6 пъти за целия ден и през нощта и после се появи отпадналост, болки в гърдите и накрая висока температура, така че според мен отиди да те прегледат. Hug

Общи условия

Активация на акаунт