Отговори
# 510
Мили коремчета искам да питам относно един "проблем" , ако мога така да го нарека ...  Rolling Eyes Предполагам  всяка от вас има коластра , но моята не стига , че се е появила от 5тия месец ами сега много се засилва  ooooh! Цялата ставам мокра , според вас това нормално ли е?  Thinking

Но като кажа мокра, означава едно огроооомни петна с диаметър около 12 - 15 см  #Crazy newsm78

# 511
roni_84 добре дошла  Hug
mama_vessy пак какви красоти си ни показала, от къде си купила тези сладурски нещица  smile3503
багажът за болницата все още не съм приготвила, но така да се каже почни, просто нещата трябва да се сложат в чантата
За багажа за отделението- не съм готова и ме е яд, че не мога да изляза да си купя една нощница. Страх ме е от този пусти грип, че тая бременност не пропуснах нито един вирус.
Другата седмица се надявам да изляза и да си купя.
Валари и аз поради същата причина - грипа - не излизам никъде, а планувах тази седмица да поръчам креватчето и някои от нещата за бебчо, тъй като някои вече ги имам, но са купувани безразборно и трябва да си отметна по списъка какво ми остава.
А за това, дали да го нося целия  newsm78 аз първия път не си спомням да съм го мъкнала  newsm78 той мистериозно си ме следваше от стая в стая  Mr. Green . Имам предвид от предродилна зала, след това в интензивното и после в другата стая  newsm78
smile3532 smile3532 smile3532

# 512
Момичета, имам едно питане за т. нар. обменната карта. Тези от вас, които са си взели вече 45-дневния болничен, дадоха ли ви и обменната карта, заедно с него или нея ще ви я дадат по-късно заедно с направлението за раждане?

# 513
Благодаря ти    г-жа Стихийно бедствие, ще имам в предвид и този перилен препарат и дано скоро да взема решение  newsm78
За комплекта за изписване - май само аз още не съм готова с него  Embarassed
и кошарата другата седмица ще избирам,а като ви слушам - всички вече сте почти готови  Rolling Eyes

Мили коремчета искам да питам относно един "проблем" , ако мога така да го нарека ...  Rolling Eyes Предполагам  всяка от вас има коластра , но моята не стига , че се е появила от 5тия месец ами сега много се засилва  ooooh! Цялата ставам мокра , според вас това нормално ли е?  Thinking

Но като кажа мокра, означава едно огроооомни петна с диаметър около 12 - 15 см  #Crazy newsm78
И моята започна да се появява рано,не е толкова обилна, при мен петната са няколко,но по 2см диаметър. Странното при мен обаче е че винаги петната от коластрата са само от едната страна, а от другта гърда нямам такова спонтанно изтичане на коластра!!!!  Thinking
Това нормално ли е и трябва ли да ме тревожи? ??

# 514
Като поразпитах мои приятелки , които вече имат деца и една друга която в момента е бременна , казаха,че по са имали малко коластра и то като си стиснат гърдите , тази която е бременна е по същия начин - стисне ли си гърдите малко и то на  капчици  Naughty
А при мен ако си стисна гърдите - все едно пръскам с воден пистолет  #Crazy #Crazy #Crazy В момента където и да изляза съм с подплънки  Crossing Arms

# 515
Благодаря Ви, момичета за това, че споделихте с мен за тези контракции Wink  Hug

Saura, благодаря ти за напътствията за качването на снимките  Laughing Утре може да ги снимам и да опитам да ги кача - да видим какво сще се получи Wink

Аз багажа не съм го спретнала също още, но съм нахвърлила списъка и остават само някои дребни неща за взимане Wink

А понеже пак се спомена за тази обменна карта  Grinning и нали си мислех, че нямам такава, ама май се оказа, че са ми дали, само че не пише обменна карта, а КАРТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА БРЕМЕННОСТТА - предполагам, че е това
 newsm78

# 516
А понеже пак се спомена за тази обменна карта  Grinning и нали си мислех, че нямам такава, ама май се оказа, че са ми дали, само че не пише обменна карта, а КАРТА ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА БРЕМЕННОСТТА - предполагам, че е това[/color]  newsm78[/b]
Да, това е.

# 517
Penmar Имаше мами, които се оплакваха от същия проблем. Това е заради пролактина, който се произвежда когато си бременна и след това кърмиш. От него зависи колко кърма ще имаш  Peace
vikiimm Не мисля че е обезпокоително, ако много ви притеснява може да попитате доки.

lilyrose космонавтчето е от ASDA, а комплектчето е от Mothercare  Peace а за багажа, ами да наистина е много смешно, но си беше точно така  hahaha   Joy

Mur със сигурност ще ти ги дадът всички документи  Peace

# 518
Еее супер! Peace
Mur, мерси много....Сега мога да си отдъхна спокойно, че с документите съм ОК!

мама Веси, много са сладки дрешките!!!
Аз постоянно си гледам нещата, които сме взели и само си представям как в тях ще бъде малкото сладко същество и много се вълнувам!

Утре ще се опитам да кача и аз снимки  Wink

# 519
  • Кукуландия
Здравейте коремчета!

Аз от няколко дни чета (и най-накрая я изчетох) Маймунската тема, която ме зареди с много положителни емоции, а и научих доста неща. Голямо благодаря на мама Барба, че пусна линк! Hug

Тъй като съм много изостанала започвам подред  Mr. Green
За клизмата... абе извинявайте, ама вие анален секс не сте ли правили Blush Какво толкова се шашкате? Не е кой знае какво. Аз имам спомен от клизма като бях малка, преди повече от 20г., имах страшен запек и майка ми направи една процедура, след която се отпуших Laughing Не знам какво представляват сега клизмите, но тази от спомените ми имаше накрайник дебел колкото пръст някъде, накрая с дупчици, от които изтича водата, този накрайник е вързан с едно маркуче, което влиза в нещо като конус, в което е направен разтвора (тогава беше вода със сапун май  newsm78). Като потече водата малко те напъва и това е. Нито боли нито нищо. Аз обаче възнамерявам да си купя и да си направя вкъщи преди да тръгнем към София, най-малкото защото ще ме е срам някакви непознати да ми правят такива неща Blush

Комплект за изписване
ми купи майка още преди месец. Чисто бял е, с някакви дантелки, ако помня правилно. Тогава ни бяха казали, че ще е момиче, но аз все пак исках неутрален цвят. Добре, че така реших - миналия месец ми казаха, че ще е момче Mr. Green Очаквам на прегледа следващата седмица да ми кажат окончателно дали си има пишка или не Mr. Green Тези дни ще си снимам комплекта за изписване, за да ви го покажа. Heart Eyes

Някой питаше кой ще ражда в Тина Киркова - аз! bowuu  Но след Маймунската тема съм малко раздвоена. Изборът е между д-р Григорова и д-р Панова. Тази седмица щях да звъня да си запазвам час при Григорова, но сега не знам какво да правя Sad Препоръча ми я д-р Ковачева, която каза, че тя имала най-голям опит с раждането във вода, но в темата имаше и отрицателно мнение за нея, докато за Панова имаше няколко все положителни. А и в крайна сметка какво значи опит с раждането във вода... то не е кой знае какво - обикновено раждане, просто средата е различна. За мен важното е да ме оставят да си раждам спокойно, да не ме пришпорват, не искам никакви окситоцини, епидурали, епизотомии и т.н. екстри, само да не ми викат и да ми дадат колкото време ми е нужно. Объркана съм, а трябва да звънна на някоя от тях, за да си запазя час за следващия петък  Cry

Защо си мисля, че не съм се представяла в темата Rolling Eyes Амиии на 26г. съм (но ще родя на 27 Laughing), термина ми е 13.03.2011, очакваме момче, което ще излезе в Тина Киркова, дай Боже Grinning А, да, местоположението ми е Велинград. Simple Smile

За омекотителите... никога не съм използвала (като се изключи варианта прах за пране с омекотител в него) и нямам намерение да купувам и за бебо - колкото по-малко химия, толкова по-добре  Peace

Контракциите
целия корем ли обхващат? Ако е така, то значи все още не съм имала, или поне не са били толкова силни, че да ги усетя.  Rolling Eyes

Ами, стига толкова, отивам да гледам сапунката по бТВ Mr. Green Хайде, останете си със здраве  lovekiss cheers (не намерих виното, но аз и предпочитам бира Mr. Green )
и прочетете Маймунската тема!

# 520
  • Бургас
А аз нямам нито капчица коластра - нито преди, нито сега .... Rolling Eyes

# 521
А аз нямам нито капчица коластра - нито преди, нито сега .... Rolling Eyes

Мога да ти дам на заем  Joy Joy Joy

# 522
  • Кукуландия
Аз имах едно петно преди няколко месеца и преди около месец пак, но само от едната страна  newsm78
В тази връзка свекървата ме съветва да започна да си мия гърдите с топла вода всяка вечер и да ги обтривам със спирт  newsm78 обаче аз нещо се дърпам за момента  Mr. Green Мисля да питам гинеколожката си какво и трябва ли да се прави нещо, за да се подготвям за предстоящото кърмене. Вие каква информация имате по въпроса?

# 523
Като поразпитах мои приятелки , които вече имат деца и една друга която в момента е бременна , казаха,че по са имали малко коластра и то като си стиснат гърдите , тази която е бременна е по същия начин - стисне ли си гърдите малко и то на  капчици  Naughty
А при мен ако си стисна гърдите - все едно пръскам с воден пистолет  #Crazy #Crazy #Crazy В момента където и да изляза съм с подплънки  Crossing Arms
Uinen Трудно ми е да чета маймунската тема, оставам някак си обидена след нея, чувствам се дискриминирана, не защото авторката е целяла това да стане а защото сме по зле и от "черните маймуни"
като раждаме имаме по малко права от тях, а уж сме държава "на три морета" "преборила робството" "създала писмеността и ограмотила много народи". И къде кажете отиде тая държава че имаме по малко права и от маймуните, тъжно ми е.

За клизмите и аз не виждам нищо притеснително в нея (въпреки че не съм фен на аналния секс Embarassed Joy).
Но наистина припоръчвам да си го направите сами ако имате време за това, така ще се чувствате по спокойна. Ето как изглежда устройството за клизми кръстена на немски хирург  Есмарх.

Ето една статия която може да ви е от полза ако четете руски.
http://zdorovja.com.ua/content/view/481/180/

# 524
Аз имах едно петно преди няколко месеца и преди около месец пак, но само от едната страна  newsm78
В тази връзка свекървата ме съветва да започна да си мия гърдите с топла вода всяка вечер и да ги обтривам със спирт  newsm78 обаче аз нещо се дърпам за момента  Mr. Green Мисля да питам гинеколожката си какво и трябва ли да се прави нещо, за да се подготвям за предстоящото кърмене. Вие каква информация имате по въпроса?

Оф боже тея свекърви Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Намажи нейните със спирт #Cussing out
Като ти заговори пак за спирта попитай я моля как влияе той върху гърдата и за какво точно е предназначен, о да и колко трябва процента да вземеш, сигурна съм че няма да намери отговори на тези въпроси.
Не си пипай гърдите, ако не ти се възпалени зърната ни то сухи и по никакъв начин не те безпокоят не ги мисли, ако има нещо питай лекаря или консултантите от ЛЛЛ.
Радвайте се че имате коластра, нямате причина да се чудите дали като ви дадат бебето ще има какво да суче.

Общи условия

Активация на акаунт