Отговори
# 615
  • София
Момичета все да ви питам и забравям.  Crazy Нали има еднократна помощ при раждане това само за социално слаби ли е или за всички  newsm78 Сори за тъпия въпрос ама не съм наясно.  Blush

petinka_ Не мисля че е необходимо, доколкото знам там бебетата не са при майката или поне така беше. и съответно не ти го преповиваш а акушерките.  Peace
mama_vessy, ако имаш предвид 200-те лв., които се дават еднократно при раждане, всяка мама ги взима. Simple Smile За второ дете са малко повече.
А за памперсите в МД, питам, защото мисля да съм във ВИП стая, а там бебетата седят при мамите. Peace И понеже имам все приятелки, които са били в обикновените стаи, не знам как стои въпроса с Випа.

# 616
оф изтръпнах като прочетох,че си имаме бебче вече...пък то излезе,че мамата не е разбрала,че е родила:) hahaha  Да и е живо и здраво бебчето на Valary а нашата Валари да си потарпи още:)
Аз да ви се оплача...хванала ме е една хремааааа...нослето запушено,немога да дишам...нощно време това така ме мъчи....снощи вече не изтърпях и си сложих капки,ама детски...Отделно...пях споделила,че съм на очни...и сега е време за заверки...и така се заяждаат...от сутрин до вечер ме карат да вися в университета и накрая ми казват "Ела пак утре" Sad завижда ми преподавателя,че той неможе да ражда   Mr. Green направо ми се ще да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сега утре ми предстои последния,надявам се успешен опит за последната заверка и да си отивам вече,че ще родя в университета...
От вчера вече офицялно съм в болничен....вече наистина се замислям,че времето наближава....

# 617
Коремчетааа , днес ми дойде количката. Сглобихме я с таткото , много съм въодошевена .. Ето я и нея

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/13289

Надявам се да се хареса на бебчо !!  Praynig  baby_neutral

# 618
Marinels, много е хубаво това легълце. Аз го гледах същото, но в крайна сметка се спряхме на друго, което поръчахме от един сайт. Сега вече е доставено, но не сме го сглобили още Wink

Penmar, честита количка!  Peace

Аз се чудих чудих и най-накрая я капарирахме ето тази: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/15503

# 619
... И мен ме бяха посъветвали месец преди да родя да си обтривам зърната с по-група гъба, за да не се разранят, като започна да кърмя. Дали ще помогне - не знам…

Redreny,
Aгресивната подготовка (обтриване с груби материи) е един поостарял съвет, който от доста години вече се отрича. Не е препоръчително да се прави поне по няколко причини:
-   може да разрани зърната или те да загрубеят;
-   ако матката е по-чувствителна, е възможно да предизвика контракции (защото при стимулация на зърната се отделя окситоцин);
-   по време на бременността се активизират жлези, разположени на ареолата (т.нар. „жлези на Монтгомъри”), чиято задача е да поддържат нежната и тънка кожа на ареолите добре хидратирана и еластична. Мазнината, секретирана от тях, пречи и на развитието на бактерии. Тази „смазка” по химически състав е много близка до амниотичната течност и може би помага на новороденото да намери зърното, което търси. Обтриването на гърдите с нещо грубо може да премахне този естествен защитен слой. След раждането, за да не се отмие тази естествена смазка, не се препоръчва миенето на гърдите преди и след кърмене.

Мога да ви предложа интересно и полезно четиво не само за физическата, но и за психическата подготовка за кърмене - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=971

... Имаше и доста статии с картинки на правилните пози . Ако мацките от ЛЛЛ ги  имат, могат също да помогнат по темата .
А иначе и най-доброто мазило - това изключва спирт съдържащите , няма да помогне ако после не се случват правилно нещата ...

Saura,
Даваш много вярна и полезна информация. Действително, в повечето случаи това, което спасява зърната от разраняване, е правилното поставяне и засукване от бебето.
Ето и линковете, за които споменаваш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0 (за различни пози) – и едно видео за доброто захапване http://www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs&feature=related..
Приятно четене и гледане, пожелавам ви да си побременеете още поне няколко седмици.  Grinning

# 620
Честито на Валя от ПЗ.
А нашата още малко да стиска.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 20:01 от г-жа Стихийно бедствие

# 621
Сабрина 1, няколко мами сме от Пловдив. HugСега мисля, че предстоят изследвания за кръв и урина последно и микробиология.
Мама Веси, аз мисля, че помощта е 200 за първо и 600 за второ дете. И пак 200 за трето.
Весето, успех на изпита и дано се оправи хремата! Praynig
Пенмар, нашата количка е същата , но в розово! Grinning

# 622
Bub555 страхотен избор, и аз се бях спряла на нещо подобно от начало, но в последствие се отказах  Flutter

ena4 купихте ли я вече?
Аз съм много доволна , каквато е на картинката, такава е и в действителност  Flutter Flutter

# 623
Лелелееее, момичета, каксе шашнах и аз от това, че имаме вече бебче, при това с такива мерки - 3.800 кг.Направо се  Shockedх.Дори изтичах в другата стая, при съпруга ми, който е на настолния компютър, за да му кажа, че в групата ни има вече бебе.Сега ще има да ми се смее  Grinning Embarassed
Аз пък от няколко дни имам страхотни болки в тазовите кости, но това май си е нормално.Едва се движа....не че е чак толкова нетърпимо, но е леко дразнещо Simple Smile
Искам да ви питам за пелените за многократна употреба.Дали някоя от вас е решила да се насочи към тях.Четох доста положителни мнения в интернет и се чудя дали да не взема да ги пробвам и тях, съвместно с памперсите.Има време..., но бих искала да се ориентирам.Ако има мами, които са ги ползвали вече при предишна бременност, моля да споделят менние Simple Smile
Лека вечер на всички и продължавам да ви чета!

# 624

Весето, успех на изпита и дано се оправи хремата! Praynig

Мерси миличка,ама до изпит още не съм стигнала...заверка трябва първо,ама асистента е решил точно с мен да се заяжда Mr. Green . Изпитите май ще ги оставя за септември...че не ми се ще да родя тука Mr. Green

# 625
  • София
Amorevole,
Благодаря за съвета:)

# 626
  • София
marinels,
На коя фирма е креватчето? Ние май сме си харесали нещо подобно.

# 627
Дизайн бебе - ето ти сайта на фирмата: http://www.dizainbaby.com/bg/

# 628
marinels и аз си взех такова креватче на дизайн бейби...мъжа ми даже вече го сглоби и на двамата ни се иска да легнем вътре да се люлеем...ххахаха Simple Smile

# 629
Оле сърцето ми затрепера от това, че вече си имаме бебче  Mr. Green И този момент ще дойде, но бебоците да чакат до 9-ия месец, после вече може.  Peace

Влизам само да ви кажа, че нашата бебуна се е обърнала вече.  Peace Заела си е позицията, но според док няма индикации да я чакаме по-рано (дано!). Ще ви чета на пресечки тия дни, че започваме освежаване в къщи  hahaha Sick hahaha Sick

Общи условия

Активация на акаунт