Отговори
# 540
Искам да ви попитам мили мами , как се предпазвате от ..... стрийте???  newsm78 newsm78 newsm78 Появиха ли се и къде?

И да попитам мамите, които вече са били бременни , дали след раждането от по - бързото свиване на кожата им са се появили резки?? Или с какво са се мазали след това за да предотвратят това ?  Rolling Eyes newsm78

# 541
  • София
Привет мамчета!

Искам да споделя нещо за свекървите! Как ви идва отвътре да им споделяте интимни неща относно бременността?  Shocked Моята като ме пита как съм, казвам добре и толкова! Само като бях болна мъжът ми и беше казал. От него се осведомява за покупките и други по-интересни за нея неща, които ще я зарадват! Бабите искат това, да се радват на децата и внуците си. Излишно е да ги тревожим с подробности и те да се чувстват така, че да дават съвети, на които ние се дразним и хубавото става не чак толкова хубаво! ...

Penmar

Наистина не си пипай гърдите!

Моите зърна са сухи, това е, когато са по-грубички и леко се белят. Кремчето Лансинох ми помага. Поне при мен е така. Относно коластрата и аз нямам. Защо се шашкате толкова за това ... Има или няма коластра, природа... ! Доверете и се  Peace Кърмата ще си дойде!

Бейби бумът във вашето семейство ще е забележителен Simple Smile Много сладко! Grinning

redreny2000

И аз съм си харесала някои неща от АСДА, но не съм пробвала да поръчам. Мисля да го направя, когато се роди бебчо. Ако някой иска да се комбинираме аз съм за. Тук цените ми се виждат по-достъпни от другите сайтове, може би и амазон е ок ...поне за моите възможности...

Дори се чудех да пробвам ли с Вениш и после да ги изпера два-три пъти за да не остане пък от Вениш-а ?

С Вениш за цветни дрехи си съсипах много хубава лятна блуза - там където бяха петната след препарата я извадих от водата с дупки. Не бих прала бебешки дрешки с него ...
Колкото до гладенето, аз винаги гладя от обратната страна на дрехите и ако реша да гладя на бебо пак ще е така, иначе няма смисъл - ако е за дезинфекция, то не върши работа от лицевата страна т.к. до тялото е обратната, ако е за естетичен външен вид цветовете избеляват от гладенето така, че ...
Омекотител няма да слагам. Моята пералня може да пере само с прахообразен препарат, т.е гелове не ми вършат работа  Cry

....като например по този въпрос - дрехите на новороденото трябвало да се изперат на ръка...в смисъл да не се пускат в пералнята Sad [/color] 
ако има образувана плесен в пералнята, тя не остава незабелязана. Отделението за прах става черно и едно "мазно", ако мога така да кажа, а вътре самата пералня ще мирише и естествено ще дава дъх и на дрехите  Sick Ако някой има такъв проблем определено не е добра идея да пере вътре бебешките си дрехи. Аз понеже ползвам само течен прах отделението не влиза в употреба, а пералнята държа постоянно отворена, когато не се ползва, за да изсъхва и да не образува вътре мухъл и плесени.
Относно плесента, хубавото е, че отделението за прах се разглобява лесно и винаги го чистя и оставям да изсъхне, та ако това е проблема значи няма проблем. Но мисля, че моята приятелка няма предвид, че дрехите ще имат дъх, все пак и нашите дрехи се перат там, а че плесените са микроорганизми и те в качеството си на такива биха навредили ...

....Гърбат й и страниците са плътни а само отплед е с решетка ,че въпросът ми е обиколника за кошарата как ще го сложа тези връвки как ще ги завържа като само отпред има решетка.

И на моята гърбът е плътен, смятам да не купувам обиколници предварително. Ако потрябват - тогава. Ще изчакам и ще преценя. Иначе няма как да ги вържеш, може само да ги подпреш, а има опасност да паднат в/у детето. Ако сложиш отпред на решетката няма да можеш да го виждаш от легнало положение.

veset0 Няма опасност да се случи нещо взимайки ти влагалищен секрет. На мен ми взимат 2 пъти вече и ще има и трети път. На пътя на бебето не трябва да има инфекции и е за твое добро да се направи. Както са ти казали и другите, никой не те бърка. Моят лекар  го взима без да ме качва на магарето и така внимателно, че не разбрах кога успява. Само каза "готово е" ...  Peace

Много ме зарадва новината за бебето в екипа на Гала. Изгледах целият репортаж, дори операцията /обикновено не гледам, когато има такива сцени/. Не се уплаших и това ми даде кураж, че не е страшно и се убедих, че каквото и да става е във възможностите ми да го понеса.
Смелост, момичета, не се страхувайте! Знам, че ще имаме здрави и красиви бебчета! Просто ни трябва ВЯРА и СПОКОЙСТВИЕ!

Лека нощ!

# 542
  • София

И аз съм си харесала някои неща от АСДА, но не съм пробвала да поръчам. Мисля да го направя, когато се роди бебчо. Ако някой иска да се комбинираме аз съм за. Тук цените ми се виждат по-достъпни от другите сайтове, може би и амазон е ок ...поне за моите възможности...

Лека нощ!

Anduli, от амазон можеш да си поръчаш директна доставка, без посредник.

# 543
...дали бебешките дрехи могат да се перат и с омекотител...как ще завивем бебето с тварда завивка
Аз като теб недолюбвам омекотителите. Смятам, че тия силни миризми може да доведат до алергия при бебчето. Като изгладиш чаршафчетата ще омекнат. Simple Smile Друг трик, за да са меки е да не се пресушават. О, да и Скреч ме подсети. Може в отделението за омекотител да си слагаш една с. л. сода бикарбонат. Simple Smile

Стакд, има един забавен номер за обръщане на бебета. Като усетиш, че шава мъника, взимате с таткото едно фенерче. Светвате там, където смяташ, че е главичката на бебчо и движите бавно светлината надолу към изхода да го ориентирате как да се намести. Simple Smile Успех!

Знам ли дали изобщо ще имам кърма  newsm78
Ще имаш разбира се. Simple Smile Каква е тая пораженческа политика! Wink

Кетуок, Няколко супер полезни линкчета за слинга.
Нещо като въвеждащи статии: http://www.estestveno.com/taxonomy/term/54
Как се поставя бебето в слинг със снимки: http://www.estestveno.com/node/166
Линкове към други страници на чужди езици: http://www.estestveno.com/node/151
Любимият ми линк. Има интструкции как сами да си ушием слинг и някои любопитни видове слинг: http://www.slingokonsultant.ru/ Слинг шал може да си направи всеки в сайта Естествено има размери. Купувате си хасе, шиете му едно етикетче да отбележите средата, поръбвате да не се ръфа и воала готови сте да носите бебето! Да ви предупредя, не всички бебета обичат слинговете. Simple Smile Та от тази гледна точка не вреди да си спести човек пари от слинг.
Ето и една супер идея за слинг с халки без шиене. http://missby.wordpress.com/2010/05/12/no-sew-ring-sling/

Викимм, този е най-чистият прах за бебета. По-хубав от него не знам дали ще намериш. Няма аромат, не знам дали държиш...

Уинен, на мен също ми бяха дали такъв съвет за спирта, явно е от старата школа. Няма нужда от никакви процедури. Simple Smile Само се научи правилно да поставяш бебето на гърда, за да не те разрани. Ако суче правилно, но силно, може пак да те понаболяват зърната. За това помага кремче Лансинох. Simple Smile

За мамите с коластра. Не съм сигурна, но мисля, че имате по-силен рефлекс на потичане. Подгответе се как да кърмите бебето, така че да не се дави. Simple Smile Ето една статия: http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/82/

За мамите без коластра: отделянето на плацентата е знак за тялото да почне да отделя храна за бебето. Simple Smile За да кърми една жена е достатъчно да е уверена, че кърма ще има. Simple Smile Вижте циганките - всичките си кърмят.

# 544
  Добър вечер и от мен!
Много пишете , бе мацки, докато ви изчета и забравям какво имам да споделям Simple Smile
За гърдите и коластрата- със сина ми слезе чак на втория ден след раждането, но после пък кърмих 7 месеца обилно, така че не е показателно за количеството кърма , което ще имаш. По съвет на една опитна акушерка си обтривах зърната с груба тривка месец преди да родя, за да загрубеят уж, но после пак имах рагади и възпалени зърна. Мисля че номера е да си оставиш зърната хубаво да изсъхнат след всяко кърмене, което ми беше адски трудно с ноемврийското бебе преди години, надявам се сега да ми е по-лесно да се размахвам по цици у дома  Laughing
Чета ви как всичко ви е готово и лееекичко се ужасявам, верно моя термин е на края на март и още не съм влязла в 8ми месец, ама явно много безотговорно го давам Simple Smile Майка ми беше на гости в Холандия и се прибра с 4 кг розови дрешки, мисля че за начало няма да имам нужда от други, хавлийка и одеалца накупих. Но от едрите покупки сме взели само кошара, даже и матрак няма, а и със стаята сме още наникъде, тепърва ще се боядисва и подрежда...Да взема да се стегна вече, а? Simple Smile
Моите киселини са ужасни още от самото начало, сега просто не се трае. Не повръщам, но не мога нито да ям, нито гладна да съм... Пия по една ч.л. Алмагел 5-6 пъти на ден и си въобразявам че ми помага.
И моята беба още не се е обърнала Sad Страх , не страх, ще ме режат, ако остане с дупето надолу. На моята възраст никой в Бг няма да ме остави да се пробвам да родя седалищно нормално. Има още малко време, правя разни упражнения с надеждата да я убедя да се преобърне. Нека мамите със седалищно предлежание да споделят опит, ако имат такъв. Готова съм и на челна стойка да спя за да родя нормално!
Гледам много се кахърите за препарати, омекотители и марки биберони. Г-жа Стихийно бедствие е като уикипедия-линкове и сайтове за всичко Simple Smile Моето мнение е да се изчака с крайните решения, бебетата сами ще ни покажат кое е добро за тях, в крайна сметка всичко е толкова индивидуално.... Преди всичко нека сме спокойни, за да можем да се вслушваме в инстинкта си и в децата си, те знаят най-добре. Не осъждам ничие отношение, просто споделям че от паника и колебания полза няма. Особено мамите с първи бебета-знам колко шашната бях и как исках някой да ми напише отговорите на всичките ми въпроси , а аз просто да не мисля. Ама не! Всичко си идва на мястото само, просто се случва ден след ден, постепенно. Лелелеее, какъв философски пост излезе. Извинете, останете си слънчеви и позитивни, всичко ще ни е наред с бебоците и с нас самите!

# 545
г-жа Стихийно бедствие , искам да те попитам какво ще рече сухи зърна  newsm78
Ами моите като не ги намажа седмица например и започва да се лющи кожата сякаш съм изгоряла на слънце.
 Joy Голямо обяснение направих.
Ползвам или Лонсинокс или Медела.

# 546
Здравейте, момичета  Hug
Най-накрая и аз да се добреа до ком-а, да ви изчета и да напиша някой ред Simple Smile
Пазете се от гадните болесто, които върлуват, че са много лоши, моята мама е болна и вече трети ден е много зле Sad
Е Стела, бързо да се оправяш и да ни пишеш как си  Hug
Ех, че хубави неща сте си накупували...Да ги обличаре на здраавите си бебчета и само радости да ви носят  Hug Аз вчера си взех одеялцето, което е комплект с буйки и каскет, плюшени, много ми харесаха  Grinning Решила съм да си взема и боди, гащеризонче и ръкавички, и това да бъде комплекта ни за изписване  Grinning
Относно коластрата, и аз имам малко, на капчици, но само като си стисна гърдата, иначе нямам петна от нея.
Подготвителни контракции имам и аз, и то не от скоро, но не са болезнени.
Киселини имах, и то ужасни, за няколко дни в 3 месец, но от два-три дни ми се пояиха отново  Confused Дано не ме тормозят за дъго време  Praynig Не ям пържено, много подправки и пикантни храни, та се надявам да ми се разминат за в бъдеще  Praynig
Аз писах май преди, но моят багаж за родилното е готов от две седмици насам, за лично мое успокоение, като се надявам поне до средата на февруари да не го използвам  Grinning
г-жа Стихийно бедствие, благодаря за разяснението за клизмата, точно това ме интересуваше, как изглежда, за да си направя сметка ще мога ли да си я наравя сама или не  Hug
Penmar, във вас определено сте си цял бременен отбор  Hug
Лъки, стята е страхотна  Hug Пожелавам ви само да нямате пробеми с отделянето на детенцето там, че това си е доста сложна процедура според мен, но все пак си зависи най-много от детето, как то ще го приеме.
Penmar, аз още нямам стрии, мажа се винаги след като съм се изкъпала изцяло, не само душ, т.е. през ден, и силно се надявам да не се появят  Praynig
И аз днес гледах На кафе...Така се развълнувах, само като си представя, че това ни предстои, и то съвсем скоро, тръпки ме побиват.......
 Моето мнение е да се изчака с крайните решения, бебетата сами ще ни покажат кое е добро за тях, в крайна сметка всичко е толкова индивидуално.... Преди всичко нека сме спокойни, за да можем да се вслушваме в инстинкта си и в децата си, те знаят най-добре. Не осъждам ничие отношение, просто споделям че от паника и колебания полза няма. Особено мамите с първи бебета-знам колко шашната бях и как исках някой да ми напише отговорите на всичките ми въпроси , а аз просто да не мисля. Ама не! Всичко си идва на мястото само, просто се случва ден след ден, постепенно. Лелелеее, какъв философски пост излезе. Извинете, останете си слънчеви и позитивни, всичко ще ни е наред с бебоците и с нас самите!

Подкрепям и призовавам всички да мислят така, колкото и трудно да ни се вижда на моменти  Peace

Сега ви пожелавам лека и спокойна нощ, и сладки, много сладки сънищаааа  1countingsheep  sleepuu smile3524

# 547
  • София
Аз си взех обменната карта и вси документи, и излседвания за прием в родилно. Официално женска консултация няма, но моя гинеколог реши да не бави изследвания и докИменти, та днес бях при него.
 Гинеколога ми не одобрява напълняването ми, естествено  Rolling Eyes . Не е като да е нещо нормално. То пък и аз се олех тоя път! Е то бива апетит, ама това моето е направо опасен апетит  Embarassed

catwalk, имам слинг-шал, но след като родя ще отида до позната да видя дали да не си взема дее-дее слинг или обикновен с халки. Защото аз новородено не съм носила до сега и не знам с кой ще се справя по-добре. А шала ще ми върши чудесна работа като за начало.Абе трудно намирам снимки, нещо не мога да намеря свестни, на които да се вижда добре какво представлява всеки един вид слинг.
Commelina,  ето тук е една от много обсъжданите теми за слинговете. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=445750.0 Аз не мога да дам много съвети, първо, защото не съм носила новородено(първото ми дете беше на 3 месеца, когато започнах да нося в слинг) и защото всички видове слинг си имат приложения и са удобни. Шала разпределя равномерно тежестта на двете рамена, удобен е за дълго носене, особено на дълги разходки или ходене в планината. Той се слага, а после бебето се вади и слага, без самия слинг да се маха всеки път. Другите, които са за едно рамо се слагат и махат по-лесно и бързо. Те са по-удобни за да притичаш до магазина примерно. Но всички видове могат да се използват, във всякакви ситуации, без да се налага да се зареждаме със 100 вида. Аз просто искам да ги имам и двете опции.

До колкото знам , коластрата няма нищо общо с това дали майката ще има много и хубава кърма .  Naughty
Щом размахваш пръст, ще съм послушна  Laughing . А има ли лоша кърма?
Коластрените и безколастрените – всьо нормално, не се коркайте. Валари, вероятно е засъхнала коластра. При сегашната ми бременност на мен ми е така, а с предишната ставах и аз мокра, като Penmar.
Penmar, аз имах стрии с първата бременност около пъпа. Сега, като минах килограмите от първата бременност, същите стрии тръгнаха да се удължават.
Пипиллота , за обръщането на бебето виж дали няма нещо писано в родилница - http://www.rodilnitza.com/blog/
 Има и форум, но е достъпен само за регистрирани. Може да наминеш и там, за да обсъдиш с „препатили”. А тук в темата за активното естествено раждане също биха могли да ти помогнат, мисля. Поне със споделяне на опит, със сигурност.

# 548
  • София
Здравейте, момичета

От два дена се мъча да ви изчета темата, че да се включа подобаващо, но едва сега ви настигнах, не спирате да пишете  Laughing.
Чакам второ дете, момче, терминът ми е на 8-ми март. Имам и момиче на 4 и половина, Яна се казва и е раче-диваче, сега се очаква да се окомплектоваме 2 скорпиона, рак и риба у нас  Simple Smile. До преди Нова година ходех на работа и изобщо не смогвах да ви чета с вашето темпо.
От Нова година насам съм си вкъщи, но пък изкарахме няколко вируса и се гледахме с детето в къщи. От тази седмица вече е на градина и реших да ви почета по-сериозно. Оказа се полезно, защото ме подсетихте за някои неща. Например, реших да се разтърся за педиатър, който да ми е по-близо и да не се чака толкова много при него. Педиатърката на Яна не е някаква хардлайнерка, вярно, пили сме антибиотици, но винаги изчакваме, даваме време, ако може да се оправи и без. Малко е досадно-назидателна, но става. Мога да я препоръчам на Stacked - в 14-та п-ка е, там има детски център, има и други педиатри, между които да избираш и хубавото е, че ако твоят не е на работа, те поема друг, има дежурни през уикендите и по празниците. На нас обаче ни е малко далече, в Зона Б-18 сме, така че ако някой ми препоръча някой по-близо, ще съм благодарна  Hug.
На Uinen мога да кажа, че и аз съм раждала при д-р Панова, доволна съм от нея. При нея проблемът е, че има доста пациентки и е трудна за хващане, но пък винаги е била внимателна. Сега избрах друг лекар, при който ходя на платена консултация, искам максимум време и внимание да ми отделя, все пак съм на 38.

Друго какво за нас, бебето върви по-голямо, изпреварва с 7-10 дена по размери, миналата седмица беше 2.1 кг. Зверски много ме рита, изобщо не помня Яна да ме ритала толкова силно и най мрази да легна по гръб  Laughing. Хубавото е, че се обърна надолу, както си трябва. Днес бях да му мерят тоновете, ходя всяка седмица от месец насам, засега всичко е ОК, нямам контракции, поне докато ми мерят тоновете (те се регистрират също, ако има). Мерят ми и кръвното, засега всеки път ни хвалят как сме ОК. Аз си завъдих едни гъби, което си е често при бременните, миналата седмица ми взимаха секрет и мога да ви успокоя, че няма никакъв проблем при взимането. Лекувах се с Клотримазол вагинално, ще видим дали съм ги разкарала.

Ние сключихме договор с МЦ Афродита за стволови клетки, те са посредник на Future Health, английска банка за клетки, ще видим как ще е. Избрахме освен кръв от пъпна връв да запазим и парче пъпна връв, тепърва щели да им измислят още приложения според рекламата. Абе, дано никога не се наложи да ги ползваме  Praynig.

Аз не съм подготвила нищо, освен че избрах нерозовите дрешки от Яна и днес купих от Джъмбо две гащеризончета под ваше влияние. Купих и някакъв течен препарат Mon bebe, не съм го ползвала досега. Sano Maxima не го харесвам, наистина е много миризлив, а и не ми переше добре. Омекотител още не ползвам за дрехите на дъщеря ми, камо ли за бебето.

За гърдите знам, че за омекотяване може да се ползва крем с невен и без алкохол. Лансинох ползвах, когато започнах да кърмя, чист ланолин е и помага при раздразване от честото кърмене.

Слинг не съм ползвала, ще разгледам линковете. Ползвала съм доста кенгуру, защото Яна мразеше количка като бебе, научи се да се вози чак на около годинка. Биберони също не сме ползвали, не искаше да ги погледне, като си има мама за биберон. Шишета също почти не сме ползвали, както и стерилизатори. Помпа за кърма ползвах малко, когато захраних на 6 месеца, за да й правя кашата с кърма. Така че мога да ви посъветвам да не бързате с такива покупки. Обиколниците също така си ми седят неползвани. Ако имате решетка само отпред, може да потърсите някой да понаправи някоя допълнителна дупка, за да сложите и на другите стени. За Яна взехме дървено легло и сгъваема кошара, но тя още си спи в кошарата, а леглото отиде на село.

Колкото до килограмите, аз съм +20 и явно още поне два ще има  Embarassed. И миналия път толкова бях качила. Няма да ви успокоя, но кърмих дъъъълго време, а не отслабнах до старите килограми. Успях да ги сваля чак като пропуших пак. Сега обаче се надявам да не пропушвам, така сигурно ще си остана дебела   261uu Animal Pig.

Спирам, друг път по-малко Simple Smile.

# 549
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите мами  Hug Желая им леко бременеене - то малко остана до така дългоочаквания финал!  Wink

Относно мазането на гърдите, май тези съвети с обтриването и мазането със спирт ги дава само старата генерация  newsm78 и на мен такъв съвет ми даде една колежка, която е доооста по-възрастна, но реших въобще да не я слушам!
Бяха ми препоръчали лансинох и гармастан за зърната, но като бях в един магазин, жената там ми препоръча горещо medela purelan 100. Стихийно бедствие, ти такъв ли ползваш на medela?
А всъщност откога трябва да се почне да се мажат зърната?
  newsm78

# 550
В момента по канал 1 - бременност и грип

# 551
  • София
Здравейте момичета,
Пипиллота, не се притеснявай и аз съм с термин края на март и с покупките сме доникъде. Но като се има предвид, че някои от момичетата са почти в деветия, е разбираемо да са готови с покупките.

Относно мазането на гърдите някой ползвал ли е крем за зърна на Авент, зщото аз имам намерение да си купувам такъв. ПОлзвам крем на Авент против стрии също. Засега нямам, но също така съм чувала, че е строго индивидуално и понякога нищо не може да спаси положението. И мен ме бяха посъветвали месец преди да родя да си обтривам зърната с по-група гъба, за да не се разранят, като започна да кърмя. Дали ще помогне - не знам.

Относно слинга сега се залавям да чета, тъй като аз ще съм секцио, а все още не са ни пуснали асансьора и не знам дали ще мога да смъквам количката, и май слинга ще е доста добра идея за началото.

Penmar, много е сладко това, че ще си имате толкова бебета вкъщи. Определено ще е весело. Мога да си представя обаче, като плъзнат малките котенца. Преди година и половина и нашата маца роди и си беше голямо приключение, като плъзнаха малките. Пожелавам ти търпение и здрави нерви Joy

# 552
  • Кукуландия
Аз от няколко дни чета (и най-накрая я изчетох) Маймунската тема, която ме зареди с много положителни емоции, а и научих доста неща. Голямо благодаря на мама Барба, че пусна линк! Hug
Приемам си благодарностите от името на мама Барба Mr. Green
Ау, извинявай! Мислех си, че тя е пуснала линка, а ме мързеше да търся назад  Blush  bouquet

За мазането със спирт... аз и нямах никакво намерение да го правя, просто ми беше интересно дали и на вас са давали подобни умни съвети Simple Smile А да я разпитвам жената защо, как, с какво ще помогне не искам, не ми се разправя просто Grinning

Току-що говорих с д-р Панова, като и казах кога ми е термина не ме отряза, ще звънна другия четвъртък, за да ми даде час за петък  newsm44

Преди малко се претеглих... качила съм 1кг от последния преглед преди почти месец, дано си остане 1кг и до другата седмица, когато пак съм на преглед, че иначе лошо Laughing Общо взето до края на бременността ще ги направя 20кг, ако не съм ги и направила вече, защото не знаех с точност колко тежах преди да започне всичко  Mr. Green Здраве да е  Mr. Green
... в тази връзка отивам да ям  Blush

# 553
Ау, изчетох ви най-накрая.
И аз забравих какво щях да пиша, ама то бременните сме малко завеяни, така че е нормално. Wink
E stela, дано да се оправиш бързо и пак в домашна обстановка! Praynig
Mur, не са ми давали още обменна карта, даже никакви документи. Но предполагам, че е така, защото при тази лекарка ще си раждам, която ми води ЖК и даже и да не са в мен документите, аз като я извикам за раждането , тя ще ги вземе със себе си. Но май първият път ми ги даде няколко дни преди термина. Не ме притеснява това.
Penmar, стриите, както съм споменавала вече , са ми много грозни. Появиха се през тази бременност и ужасно ме депресират, но ...това е положението. Кожата ми е суха и , въпреки обилното всекидневно мазане, резултатът е плачевен. Cry
Коластра имам от известно време, но е съвсем малко-просто ми влажнее около зърната. Дано да е добър знак това. С неуспешното ми кърмене първият път , дано това означава повече кърма. Ама като слушам-не значи това. Thinking
Много красиви дрешки сте си купили, мами! И стаята на  Лъки е прекрасна!
Добре дошли и на новите мами! HugБраво, че се увеличаваме!  Grinning
 На всички с проблеми-бързо да се оправяте и дано се опазим от вирусите. Praynig Praynig Praynig

# 554
Привет и от мен  newsm51 !

Лъки, стаята е станала страхотна и много слънчева  Hug ! Любими цветове  newsm10 !
Много добре , че си избрала такива дръжки . На оргиналната снимка , отварянето беше , доколкото помня с изрязване и щеше да влиза прах в чекмеджетатата .
Чаках да пишеш за размерите на ЛС за да ти го кажа  Heart Eyes .

Момичета, много сладки неща сте приготвили за изписване . Браво на вас   bouquet.

...как се предпазвате от ..... стрийте??? 
...са били бременни , дали след раждането от по - бързото свиване на кожата им са се появили резки??

С мазане , мазане и мазане  Grinning .
Не , нямам от преди , дано не се появят и сега .

За килограмите - аз съм + 6 за сега . А дребУса беше близо 2 килограма преди месец .
Но аз свалих около 3 кила в началото , така че можеби по-точно е да се каже че общо съм качила 9 кг  newsm78 , а съм с 5-6 над стортовите .

А всъщност откога трябва да се почне да се мажат зърната?

Препоръчваше се през последния месец от бременността .
Но тъй като по мое мнение по-голяма роля в предпазването от разраняване на зърната играе правилното поставяне и кърмене , се опитах да намеря нещо от линковете , които пазя на тая тема ...
Ето един :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14870

И понеже статията е голяма , ще постна част от нея  :

"Младенецът в действителност не суче, а “изстисква” мляко от гърдите с помощта на вълнообразното движение на езика. При това, устата му е широко отворена и отпусната, а езикът лежи в долната й част.Бебето захапва зърното с ареолата, така че зърното да се окаже на мекото му небце. В това положение, бебето не може да го нарани. Ако бебето захапва само зърното и трябва да се напряга за да го държи, то това може да го травмира. В този случай освободете гърдата, внимателно вкарвайки пръст между устните на бебето, така че сукателният рефлекс да се прекрати, и то да пусне зърното. Майката може да му помогне, ако сама вкара зърното, заедно с ареолата в устата му. "

Специално търсих за това прекратяване на сукането , защото това неправилно захапване води рано или късно до разраняване .
Имаше и доста статии с картинки на правилните пози . Ако мацките от ЛЛЛ ги  имат, могат също да помогнат по темата .
А иначе и най-доброто мазило - това изключва спирт съдържащите , няма да помогне ако после не се случват правилно нещата ...

И аз днес гледах На кафе...Така се развълнувах, само като си представя, че това ни предстои, и то съвсем скоро, тръпки ме побиват.......

И аз се развълнувах .
Познах си стаята в която беше настанена Дани Колева ... Това е единствения Вип в тая част на коридора . Бях там не след раждането , а след друга операция , но пак ми стана мило ...  Heart Eyes
Освен това имам някакви сантименти и към др Ненов . Оперирал ме е и е страхотен специалист  Peace. А на тв бебето - желая да им е много здрава и щастлива  Heart Eyes.

E stela , бързо оздравяване и от мен ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт