Отговори
# 525
До колкото знам , коластрата няма нищо общо с това дали майката ще има много и хубава кърма .  Naughty
А за зърната знам,че препоръчваха някакъв крем. На 02.02 съм на  ЖК и ще питам доки , за евентуална "подготовка" за кърмене.
Трябва да си взема 45 дневния болничен и да видя до къде е стигнал бебо с наддаването  Peace

# 526
И аз да попитам, трябва ли да се притеснявам, че нямам коластра?
А за клизмата, спомням си, че като дете са ми правили като бях в болница и спомените ми са меко казано мнооооого неприятни. А пък анален секс не съм правила Embarassed , но ще изтърпя всичко заради бебо- и клизмата, и болките (не искам никакви упойки, системи и каквито и да е помощни средства).
А за пожълтяването на дрешките, дали не се получава от препаратите с които са обработвани. Въпреки че останах много изненадана, когато майка ми извади дрешки от преди повече от 25 години (от мен и сестра ми) и бяха като нови. Бархетните пелени и одеалцата съвсем леко пожълтели, но като чисто нови. Даже ми пазят бебешкото чувалче за количка (сатенено) и то не е "мръднало".
Едно ОГРОМНО благодаря на мамите, които имат по едно детенце и споделят опита си с нас "първескините"  bouquet

# 527
И аз нямам коластра, но това , което забелязвам от няколко месеца е , че всеки път като се събличам имам бяло на отворите на зърната, но петна по дрехите не съм имала. Някой знае ли какво е това?

# 528
Относно педиатрите....  newsm78 на мен ми бяха казали за един, който работи в Медицинска академия и взима по 150 лв на месец, като те посещава 3 пъти в месеца и в тази цена са ти включени и ваксините......Не знам дали си заслужава?! А mama_vessy, maiski колко се заплаща при този вашия доктор? Иска ми се да попадна на добър специалист и да мога да разчитам, че мога да се обадя по всяко време (то да не се налага, ама.....)

# 529
До колкото знам , коластрата няма нищо общо с това дали майката ще има много и хубава кърма .  Naughty
А за зърната знам,че препоръчваха някакъв крем. На 02.02 съм на  ЖК и ще питам доки , за евентуална "подготовка" за кърмене.
Трябва да си взема 45 дневния болничен и да видя до къде е стигнал бебо с наддаването  Peace
Не съм казала че коластрата има пряка връзка с кърмата, а само казах че понякога трябва малко повече време даже и коластрата да ти слезе и някой майки не издържат и дават шише, а като имаш коластра имаш шанса за закърмиш бебе в първите часове. При мен например коластрата слезе чак към вечерта а родих сутринта, та не можех да го държа от 10 сутринта до някъде 9 вечерта гладно детето.
По повод кремчето, може да се ползва какъвто и да е чист ланолин.
Аз ползвам такъв но моите зърна са сухи, а ако жената няма проблем със зърната няма нужда да ги прави гърдите нищо, да не говорим пък да ги маже със спирт.

# 530
Страхотни дрешки сте показали Heart Eyes
Комплект за изписване и аз не съм купувала. Намислила съм да е с боди с дълъг ръкав, комплектче ританки с горна дрешка и отгоре едно много сладко пухено гащеризонче със шапчица и после до колата с плътна пеленка.

Коластра не съм имала по време на бременност първия път, нямам и сега, появи ми се след раждането.

Сега гледам документите, които ми дадоха оня ден - освен болничния 45-дни преди раждане, имам Лична амбулаторна карта, Фиш за имунохематологично изследване, Направление на бременна до родилно заведение, Направление за хоспитализация, а и картона, който ми остана в лекарката със всичките ми изследвания, сигурно той е тази Обменна карта или Карта за профилактика на бременността.

Uinen, аз ще раждам при д-р Панова Peace. Първия път раждах при нея и благодарение на нея имах раждане-мечта Simple Smile Страхотен човек и професионалист е, много съм доволна и най-важното много съм спокойна в нейните ръце. Да е жива и здрава!
skrech, и на мен вече ми се ражда, нямам търпение да си го гушна малкия ми принц Heart Eyes Чувствам се спокойна, дано да е така до края. Първия път ме беше обвзело накрая едно чувство на страх от неизвестното, сега съм спокойна, именно заради Д-р Панова Peace Каза ми, че от 1-ви до 20-ти март има 20 родилки да изражда, дано не тръгнеме всички наведнъж Praynig

За свекървите, моята е далеч и не ни се месят в нищо, аз и не позволявам де Naughty Много са разбрани хората и свеки ми дава съвет, само ако й поискам.
samanta ups, sirma, и аз съм от Перник Simple Smile, но живея от 10г. вече в София. Често ходим при баба и дядо с малкия. Ще се видим задължително, може и да се познаваме Hug
Лека нощ на всички бебчета Heart Eyes Hug

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 21:43 от matza83

# 531
г-жа Стихийно бедствие , искам да те попитам какво ще рече сухи зърна  newsm78

Искам да се похваля , че 2011 ще е Бейби бум в къщи  #Crazy
Аз чакам бебчо  Hug
Котката ми е бременна  Whistling
Имам двойка морски свинчета , женската и тя е в кюпа  hahaha

Joy Joy Joy

# 532
  • Кукуландия
Uinen, аз ще раждам при д-р Панова Peace. Първия път раждах при нея и благодарение на нея имах раждане-мечта Simple Smile Страхотен човек и професионалист е, много съм доволна и най-важното много съм спокойна в нейните ръце. Да е жива и здрава!
Във вода ли ще раждаш? Да разбирам, че и първото ти раждане е било във вода? Rolling Eyes

# 533
matza83, Направление на бременна до родилно заведение = Обменна карта
= Карта за профилактика на бременността
Все за един и същ документ става дума, само дето в годините са му променяли името и съвсем малко съдържанието.

Penmar, весело ще е у вас  Laughing

# 534
  • София
mama_vessy,
как си пазаруваш от ASDA? Аз сега, като се опитах да се регистрирам, ми иска задължително UK телефон и адрес.

# 535
Да ви се оплача, и аз съм вече в отбора на тези, на които им се гади  Sad Лошото е, че ми минава само като хапна нещо, а не ми се иска по цял ден да се тъпча...чудих се днес какви ли не плодове и салати да ям, че да не прекалявам, но то си е пак цял ден ядене  ooooh!
Лъки , а на вас честита нова спалня - много любов и детски смях да има в нея   bouquet !
Saura, благодаря ти! Днес пристигнаха и матраците и съм много щастлива  newsm44 Малчо веднага си легна на легълцето, ориентира се откъде да слиза - пробва през преградата и като видя, че е високо и на заден ход стигна до края на леглото и си слезе оттам, така че съм обнадеждена, че ще се получат нещата...чакам само плътното перде да стане тези дни и го местим там да спи, да видим ще се получи ли  Praynig Ето и снимка преди да сложим матраците и преградата на леглото Laughing Новите снимки още не съм ги свалила от фотоапарата, но ще се похваля като сложим и декорациите на стената  Peace
redreny2000, mama_vessy, страхотни дрешки  Heart Eyes
И аз не съм купувала специално комплект за изписване.
И аз мислих да не купувам нищо, че за Малчо аз си бях купила и на свекървата си остана комплектчето и мислех да я уважа този път, но се изкуших и поръчах едно от ларедут, намалено на 1 евро  Laughing
Аз от няколко дни чета (и най-накрая я изчетох) Маймунската тема, която ме зареди с много положителни емоции, а и научих доста неща. Голямо благодаря на мама Барба, че пусна линк! Hug
Приемам си благодарностите от името на мама Барба Mr. Green
mama_vessy, как си пазаруваш от ASDA?
redreny2000, с посредник се правят поръчките, но напоследък много артикули отказват  newsm78

# 536
  • София
Лъки,
детската стая е страхотна:)

# 537
Bub555 при него е на преглед - 20 лв. последно, преди повече от половин година. Но според мен не си струва да се дават толкова пари / като този за който ти говориш/ Всеки един педиатър може да свърши работата с меренето на бебето, и ваксините  Peace аз го ползвам, когато е болничка и не искам задължително да ми изпишат АБ, за щастие не ми се е налагало да го търся за друг проблем. Но винаги можеш да го потърсиш, поне на мен никога не ми е отказвал консултация по телефон, даже когато малката е била болничка и ние сме били извън СФ.  Peace

Валари със сигурност е коластра  Peace

Unien както ти е казала и г-жа Стихийно бедствие стига с тези средновековни мъчения. С този спирт само ще ти стане още по суха кожата и освен че можа да те сърби, да се лющи, може и да се нацепи, а надали е такова желанието ти  Shocked

За подготовката на гърдите за кърмене говорихме преди време, мисля че в предишната тема, и там се вкл. и от ЛЛЛ и всъщност се оказа че не е необходимо нищо да се прави. Може да се вземе едно кремче за гърди мамите, които са си го взели могат да пишат  Peace

redreny2000 Както е писала и Лъки, чрез посредник, ще ти пиша на лични  Peace Peace

Лъки страхотна е детската  Hug

П.П да Права е мистела не посредник а транспортна фирма  Peace

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 22:49 от mama_vessy

# 538
  • гр.София
mama_vessy,
как си пазаруваш от ASDA? Аз сега, като се опитах да се регистрирам, ми иска задължително UK телефон и адрес.

Simple Smile
Здравей, може и без посредник, регистрираш се, но пишеш адреса и тел.номер на фирмата доставчик (това е фирмата която ще ти ги донесе до БГ), има тема във форума, от там си избери фирмата превозвач - по този начин плащаш само за транспорт, ако избереш посредник се заплаща допълнително % върху поръчката ти.
Плащаш с твоя карта, аз днес си получих нещата от АСДА на бебчо и съм много доволна, за близо 2кг. дрехи доставката от Англия до БГ ми струваше 4,40лв.

Дано съм ти била полезна   bouquet

# 539
Mur, благодаря за разяснението Hug

Uinen
, не съм раждала във вода, нормално раждане ми беше и сега искам да е така, дай Боже Praynig

Лъки, страхотна е детската стая Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт