Отговори
# 435
  • София
Слава богу, че аз не съм се заблудила, че вече си купихме Авент:)

# 436
сега като говорих със сестра ми,тя ми каза,че е подписала някакъв документ,с който не желае да и правят микробиология...но ми каза че на нея 3 месеца преди това са и правили....и си е знаела,че всичко е наред...Но сякъш някак си ме е е шубе в 8-мия месец да ми вземат секрет...доколкото знам се взима от шийката на матката....Сестра ми през цялата си бременност е била с разкритие и когато в 9-тия месец е отишла доктора да я погледне отдолу...вечерта и е паднала тапата...и мен сякъш още повече започна да ме е страх....айде сега да съм в 9-тия - ОК , ама св 8-мия....страх ме е ...мнооого се колебая,пък знам,че е хубаво да се направи

# 437
  • Ямбол
Здравейте момичета   bouquet
И аз като Sten изперквам сама по цял ден в къщи на леглото, ама съдба, кво да се прави. ще стискаме още малко. само дето от време на време си мисля че може и да се побъркам  Joy Никакво разнообразие и так ми влизат само щури мисли.
Снощи бебка много ме рита милата. Позите ми на спане не й харесват. Чак се ядосах по едно време. Като стана права и спира да рита. И питам я аз: ''и според теб права ли да спа" -  Joy ние така си говорим. Има моменти в които много ми натежава всичко. И психиката ми малко се е разклатила от това лежане и това дете да ми е живо и здраво много ми е диво. Жлъчката ме боли , рита ме в слабините , снощи щях да се напикая , нали е седалищно...
Луда работа. И най много ми се доплаква , като си помисля, че тепърва ще става тежко....
да му мисли мъжа ми  Mr. Green

# 438
Здравейте, момичета!
Честито на всички, които са си доставили удоволствието да пазаруват за бебчовците newsm10
А всички болнички, нека бързо оздравяват!
Странно, че някой майчета са били на ЖК newsm78. Аз трябва да съм на 27- и, но мисля да пропусна да ходя.
Бишкота, за киселините ти съчувствам Hug Знам колко е непоносимо, особено вечер и през нощта. Това, което наскоро открих за мен като "лек" срещу тях е сусама. Когато имам просто хапвам 1, 2, 3 лъжички суров сусам. На вкус първоначално ми се стори странно, но вече ми харесвам и си похапвам и без необходимост Whistling Също така действа регулиращо за стомаха. Има го във Фантастико при диетичните храни.

# 439
  • София
Здравейте, мами!

Много четене днес докато успея да наваксам Simple Smile

Четох в една друга отчетна една майка колко беше благодарна на лекарите, че са счупили ключицата на бебето, за да го извадят живичко и без да я окасапят, а практиката в по-развити в това отношение болници е компетентната акушерка със специална техника да извърти бебето така, че да му се спести чупенето. В София миналата година имаше семинар за акушерки, където обясняваха и точно тези техники, при което цялата зала се напълни с възмущения кой щял да ти седи там да ти върти бебе, като далеч по-бързо  и не чак фатално е да счупиш ключицата. Просто те отказваха да приемат информацията от техните по-напреднали колеги. Те не искаха да бъдат образовани.
Shocked Това само мога да кажа .... Нямам думи. Ако счупят нещо на бебенцето ми, мисля, че ще има счупени глави БУКВАЛНО

... И на мен не ми дават да купувам нищо за бебето.  Не мога да разбера защо трябва да са така настроени , че нищо не се купувало докато не се роди бебето. В крайна сметка вече не сме в 3-тия месец. ....Споделете, вие как се подготвяте за щастливото събитие?

Не слушай никого! Наистина, едно време е имало висока смъртност на родилки и бебета, затова има и суеверия! Днес медицината е напреднала и няма основания за страх... Аз се подготвам четейки книжки, женски списания, хубави филми, бебе-училище /когато мога/ и срещи с любими хора. Важното е ти да си в хармония! Купили сме по-големите неща, макар, че майка ми е малко против, но не се меси... Легло, количка, дрешки за изписване, 2-3 шишенца, една торба дрешки от приятелка и в събота ще си взема столче за кола. Има и други неща, но да не ставам многословна. Така, че ДЕЙСТВАЙ и се наслаждавай!

....като например по този въпрос - дрехите на новороденото трябвало да се изперат на ръка...в смисъл да не се пускат в пералнята Sad [/color]  [/b]

И на мен ми казаха това, и то не майка или баба, а приятелка на моите години с 2 дечица... Не знам на нея кой и го е казал, но аз съм скептична и не знам как да постъпя. Причината е плесента по уплътненията на пералнята ... Не съм мислила сериозно, та ако искате може да ми отговорите и да си го обсъдим тук като анкетка Simple Smile

За забранените храни. Всяка сутрин ям мед, всяка сутрин. Дано не вреди на бебето. Но сега и в тези епидемии е полезен. Ям и шоколад. Не всеки ден, но май е честичко. Сладички неща ям всеки боже ден,  не мога без сладко хора. Единственото нещо от което се лиших напълно е канелата. Обожавам мляко с ориз и канела, но....след една такава порция ме боля корема цял ден. И се принудих да се откажа от това удоволствие Simple Smile. Иначе да ви кажа, не се лишавам от нищо друго. От всичко забранено по малко  Embarassed Винце от време на време по едно пръстче, уискинце по една две глътки пак от време на време. Кафето аз го бях отказала преди две три години заедно с цигарите, така , че там съм лесна. И така, запознавам детето общо взето с всички вкусове  Joy
Не се сещам за друго за сега

За забранените храни, аз съм така с риба тон - много я обичам и си позволявам от време на време по половин консерва, макар да не е препоръчителна при бременност.

Не знаех, че рибата тон и медът са забранени храни ... Аз си хапвам всяка седмица зелена салатка с риба тон. Мед си слагам всеки ден в чая ... Червено вино съм пийвала по малко и много рядко, но знам, че е дори полезно ... Не съм се лишавала и от кафе, освен в началото. Сега пия, но слабо с много мляко. Пак казвам - трябва да сме в хармония!

не е толкова неприятна клизмата, става бързо и е по спокойно за родилката
аз например приемам клизмата и ако я няма в една болница бих искала да ми я направят

Подкрепям! Сама ще си я направя в къщи, но в болницата пак ти правят, дори и да си си правила...Колкото до практиките в другите държави, интересно ми е да знам и чета с интерес какво пишат мамите от чужбина, но не всичко трябва да се приема. Това с клизмата е индивидуално!!! Кой както се чувства. Ако няма избор е лошо!

За схващанията не пия магнезий, те ми се случват 1-2 пъти в седмицата - на краката. А дясната ръка от китката надолу и най-вече пръстите, изтръпва по няколко пъти на ден.

Като начало само дрехи, които имат странично закопчаване ли ще слагате на бебоците ???
Линка за канцерогенните стоки ми беше много полезен.  Peace

Дясната ръка ми изтръпва почти всяка вечер и започна преди 3-4 дни ... Първо реших, че съм спала накриво, но после ми стана ясно, че причината е друга. И аз не пия магнезий, възможно ли е от това да има изтръпване?

А за канцерогенния биберон на Чико направо не вярвах на очите си, мислех да купувам такъв  Shocked
 Много се разписах ... Хубава вечер и се пазете!

# 440
сега като говорих със сестра ми,тя ми каза,че е подписала някакъв документ,с който не желае да и правят микробиология...но ми каза че на нея 3 месеца преди това са и правили....и си е знаела,че всичко е наред...Но сякъш някак си ме е е шубе в 8-мия месец да ми вземат секрет...доколкото знам се взима от шийката на матката....Сестра ми през цялата си бременност е била с разкритие и когато в 9-тия месец е отишла доктора да я погледне отдолу...вечерта и е паднала тапата...и мен сякъш още повече започна да ме е страх....айде сега да съм в 9-тия - ОК , ама св 8-мия....страх ме е ...мнооого се колебая,пък знам,че е хубаво да се направи

Миличка, не се притеснявай изобщо от това, че си в 8-мия месец, аз вече съм на прага на 9-тия, но миналата седмица ми взеха отново влагалищен секрет и няма нищо страшно, нищо няма да стане, даже по-добре, за твое спокойствие е, пък и за здравето на бебето. Това е само мое мнение, де Simple Smile, но наистина няма от какво да се плашиш Hug

# 441
Прави сте...май наистина няма причина от притеснение,ама аз съм си малко плахлива,пък и като нищо не разбирам...все най-лошото мисля....и баба ми,която е пенсионирана мед. сестра като и казах и тя щото ми каза в 8-мия месец да не давам да ми бъркат и аз още повече се притесних... Той доктора ще си прецени...все пак трябва доверие да им имаме...Поне ще видим от какво е течението,което си имам през цялата бременност и ако има бактерии да си знам,че не бива нормално раждане,за да не се зарази нещо бебчето(поне така съм чула,че ако има бактерии се прави секцио) Мерси момичета,сякъш се чувствам по-спокойна...

# 442
mama vessy, за женската консултация, аз вчера сутринта звъннах на моята лекарка и я попитах дали да ходя и тя ми каза да тръгвам. Но долу в кабинета като ми изготвяха документите за болничен две лекарки си говореха да не приемат никого за преглед по Здравна каса, защото ще ги глобят при евентуална проверка. Аз съм абонамент там, но като се качих за преглед пред кабинета имаше доста коремчета, дето чакаха и идваха още. Явно лекаря си преценява дали да преглежда или не.
За предстоящия преглед лекарката ми каза, че в 36-та седмица се прави последното изследване, което е взимане на влагалищен секрет и тези които са си задължителни за кръв и урина.
E STELA, бързо да се оправяш Praynig
За бибите, засега съм взела две силиконови на Авент, но със сина ми бях взела тази на Чико, но той така и не успя да свикне с тия биби и в 4-ти месец категорично ги отказа.
Козметика съм взела на Бюбхен - крема за подсичане, бебешкото олио и шампоана за коса и тяло, много съм доволна от тях Peace
За киселините, с първата бременност беше ужасно, спасяваше ме студено прясно мляко преди лягане. Сега за щастие още не съм имала, но не е късно да се появят.
migleo78, бързо да се оправя дъщеричката ти Praynig И ние миналата седмица минахме през това и ударихме 40гр Cry, ужасен вирус #2gunfire
За дрешките, оня ден с майка ми извадихме 3 чувала бебешки дрешки до 6-ти я месец от баткото и доста от тях са пожълтели. Много чудно от какво така пожълтяват при положение че бяха вакумирани Rolling Eyes

# 443
veset0 Извинявай че ще го нарека  така, АМА ТОВА СА ГЛУПОСТИ. 1-во защото тапата ти пада когато е готово бебето да излиза. Не преди това. На сестра ти просто са съвпаднали двете неща. Има и литература и в нета има инфо и може да четеш. Не са ли ти взимали секрет до сега? Той се взима съвсем леко в началото на шийката, и никой не ти БЪРКА навътре, както ти е казала баба ти  newsm78 newsm78  така че няма как да се получи каквото и да е на бебо. Отделно на това, на мен с първата бременност като ми падна тапата аз отидох на лекар и  ми БРЪКНАХА за да видят дали има разкритие е мога да те уверя, че не родих веднага  а след 4 дни / по принцип когато ти падне тапата раждаш до 1 седмица / А да не говорим че още преди месец ме прегледа доки за разкритие, когато имах болки ниско долу и и казах, че имам чуството че бебо ще си покаже я ръка я крак отдолу  Peace и до сега не ми се е случило нищо. Така че спокойно и не се притеснявай за такива неща.  Hug

matza83 оххх искренно ти завиждам, че си се видяла бебо.

# 444
Маринелс, просто си повтаряй, че нещата ще се подредят по най-добрия възможен начин, без да имаш претенции как точно. Понякога не знаем като искаме нещо определено, какво всъщност пропускаме  Peace
Лъки, купих си крема...
ena4, стискам палци, при мен имаше облекчаване още с първото ползване, до 3 дни вече всичко си беше ок  Peace
....като например по този въпрос - дрехите на новороденото трябвало да се изперат на ръка...в смисъл да не се пускат в пералнята Sad [/color]  [/b]
...Причината е плесента по уплътненията на пералнята ... Не съм мислила сериозно, та ако искате може да ми отговорите и да си го обсъдим тук като анкетка Simple Smile
А за канцерогенния биберон на Чико направо не вярвах на очите си, мислех да купувам такъв  Shocked
Anduli, ако има образувана плесен в пералнята, тя не остава незабелязана. Отделението за прах става черно и едно "мазно", ако мога така да кажа, а вътре самата пералня ще мирише и естествено ще дава дъх и на дрехите  Sick Ако някой има такъв проблем определено не е добра идея да пере вътре бебешките си дрехи. Аз понеже ползвам само течен прах отделението не влиза в употреба, а пералнята държа постоянно отворена, когато не се ползва, за да изсъхва и да не образува вътре мухъл и плесени.

# 445
За биберони аз си купих ето тези на нук http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7672&cat=103 не съм проучвала предварително, просто ми харесаха. Искам да попитам мамите с опит дали бебешките дрехи могат да се перат и с омекотител - най-вече одеала, чаршави и олекотени завивки. Аз мислех да не използвам омекотител за бебето, но една приятелка ми се накара как ще завивем бебето с тварда завивка и каза да си купя белия ленор  Thinking та се чудя какво да направя  newsm78 защото по принцип не съм много привърженик на омекотителите.
Имам и още въпроси - може някой да ми се смее, че са много тъпи  Embarassed - отделила съм си от плюшените гащеризони тия плътните и незнам при гладенето дали този плюш няма да залепне за ютията, възможно ли е това и дали се гладят с кърпа отгоре или на обратната страна и искам да ви питам на колко градуса и оборота мислите да перете бебешките дрешки, че мисля скоро да подготвям гардероба на малчо  Hug

# 446
veset0 и аз се учудвам, че в началото на бременността не са ти взели влагалищен секрет, по принцип се прави 2 пъти по време на бременността, т.е. ЗК поема 2 пъти, иначе предлогам, че може и всеки месец да се прави, ако поиска пациентката.
по напред се заговори за отоци на краката, на мен по едно време ми отичаха малко краката и ръцете, след като пуснахме изследвания за кръв и урина, се оказа, че в урината ми има следи от белтък и доки ме попита дали имам отоци, т.е. явно нещата са свързани. пуснахме едно допълнително изследване на 24-часова урина, от което се установява количествена загуба на белтък, така като гледам резултат е в норма, поне според референтните стойности, но не смея да изляза в това студено и грипано време, за да занеса на доки резултата, а и вече не ми се подуват краката и ръцете. наистина мисля, че се дължи на прекомерната употреба на сол, понеже покрай новогодишните празници и след това си хапвах доста сармички и зеле, но може и да си внушавам...
та t_a_n_i_t_a това си е нормално за бремеността, но все пак го сподели и с лекарката ти.
заговори се и за препарат за миене, аз мисля да купя на Surcare, купих прах за пране и съм доволна, много държах да няма никакъв парфюм в праха за пране на бебо и слава богу Surcare се оказа такъв. Омекотител няма да използвам, аз и за нас не ползвам, т.е. какви са тия омекотители, изобщо не съм забелязала да стават дрехите по-меки, а по-ароматизирани...
Лилироуз, предполагам, че четеш вече книжки за грижа за бебето, кърмене, къпане, или си ходила на курс. Като дойде бебенцето, то само ще те научи как да се грижиш за него. Много от нещата правим интуитивно. Пък и затова е форума, ще има да си говорим и за витамин Д и за памперси... Simple Smile
[/i]
mama Barba мисля, че точно защото много чета и това рефлектира в сънищата ми Simple Smile понякога май човек колко повече знае, толкова повече се притеснява. Благодаря ти за подкрепата, аз съм уверена, че бебчо сам ще ми покаже от какво има нужда и как да се грижа за него, но все пак засега неизвестното малко ме безпокои.
за забранените храни - медът не е сред тях, стига да не се прекалява, в едно от списанията 9м или Кунгуру имаше статия за меда, както за консумацията му по време на бременност, в кърмаческия период и евентуалната му алергия у детето. Така че Миш, щом с таткото нямате алергия към меда, можеш спокойно да си го консумираш, без да се притесняваш за бебчо.
Аз искам да попитам, че така и така съм се сетила, когато родителите на бебето нямат сключен брак, зная, че бащата заверява при нотариус декларация, с която припознава детето. Има ли мами с опит, които да ми кажат тази декларация преди да се роди детето ли се изготвя, след това ли, тя в болницата ли трябва да се представи или в общината... че пусто забравих да питам в самата болница на Отвораните врати.
май доста се изплюнчих този път, сори  Hug

# 447
  • София
passion,  matza83 и при мен така са пожълтели дрешките. От какво ли се е получило?
iliqna_ аз плюшените ги обръщах наобратно при гладене, но аз всичко гладя наопаки.

Според както лекаря ми казва, че е застанало бебето, значи то успява да се ритне в гърба  hahaha Точно там рита, където трябва да е гръбчето му. Хайде за няколко часа ще се измести, ама то ме рита половин час след като доктора ми е казал, че там му е гърба. А като опре някой крайник в стените и направо имам чувството, че ще ми скъса кожата от напън  Heart Eyes . Все едно копита има.

Биберони няма да купувам.
киселини имам. Понякога повръщам от тях, а друг път са търпими. Все още спя легнала, за разлика от първата бременност.
прането ще е в пералнята. Пера нашите дрехи с течен препарат. На бебето също ще е течен, но бебеки. Всичките дрехи ги пера на 40 градуса. Изпират се добре, даже с малко препарат.

На мъжа ми заплатата много закъснява, а аз вече имам поръчани сума неща и не мога да ги взема. 

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 22:32 от skrech

# 448
Цитат
но една приятелка ми се накара как ще завивем бебето с тварда завивка и каза да си купя белия ленор   та се чудя какво да направя   защото по принцип не съм много привърженик на омекотителите.
Нека приятелката ти вземе един бял детски ленор и един обикновен и мнооооооооооооого внимателно прочете съдържанието и ако намери съществени разлики ще я черпя 1 ленор, това важи и за много други детски препарати. Бъкани са със ароматизатори и други гадости, просто никой не чете, а 90% от хората ако праха им не миреше на парфюм го мислят за лош, както например ужасно много хора са във възторг от Сано, а той така вони на ароматизатори че му се чудя кое му е бебешкото.

# 449
Добро утро и от мен  bouquet
mama_vessy нищо не ми казаха ако се появи пак,просто предположиха,че е песъчинка и е минало.Нощес също премина пак,но аз започвам да изперквам-течения,хемороиди,киселини,а  сега и това ми идва в повече.Ще отида пак до болницата днес.Вие как сте,момичета?

Общи условия

Активация на акаунт