Отговори
# 360
  • Бургас
При първото ми раждане , което беше нормално, не са ми правили клизма. Но си сомням, че вечерта малко преди да започнат контракциите, ми се приходи по голяма нужда. Беше нещо като естествена клизма.
За съжаление и аз при пълно разкритие нямах никакви напъни, което наистина направи раждането по трудно, дори и болки нямах вече.
А за магнезия, пие се до началото на 9 месец, поне така са ми казвали лекари, заради риска от преносване.

# 361
mistela Чудесни новини за бебо  Hug

catwalk И аз така се подготвих в къщи преди да тръгна към болницата, само не бях си направила клизма  newsm78 не знаех че ще ми правят и сега съм решила да питам предварително за да съм наясно дали ще ми се наложи да мина през тази процедура. В повечето случаи контракциите започват няколко часа по рано / преди да започне същинската част/  Peace така че в повечето случаи има достатъчно време да се реагира, освен ако не се панираш и не хукнеш веднага към болницата. Ако пък ти изтекът водите може и повече време да имаш, както беше при мен, защото болките започнаха 3 часа след това. И аз имах достатъчно време за всичко. А и по принцип когато е за първи път е по дълго и не се получава разкритие за 1ч.  Така че като те започнат болките може да си следиш на колко време са и да си се оправиш и да си спокойна  Peace

За дрешките да наистина е по лесно, когато се закопчават отпред. Макар че като гледам повечето са такива които минават през главичката без копчета, само отдолу.  Peace

# 362
catwalk Не съм ходила на зъболекар все още, че с този сняг не смея много много да ходя навън, а съм без кола. Взех си вода за уста с антисептично действие и засега съм по-добре.
За забранените храни, аз съм така с риба тон - много я обичам и си позволявам от време на време по половин консерва, макар да не е препоръчителна при бременност.

# 363
jozyy и аз обичам риба тон и четох че може да се яде по 1 консерва на седмица  Peace

Лъки много ми хареса Маймунската тема, мммдаааа на светлинни години сме от там.

# 364
Здравейте, добре дошли  на  новите мами. Искам да питам Бургаската мама Penmar къде ще ражда, при кой лекар и как?

Ще си раждам в Окръжна , не съм мислила за избор на лекар или акушерка , но ако се реша на тази стъпка ще е единствено и само д-р Миринчев , ако го знаеш ...  newsm78 Страхотен професионалист е  Peace При него си водя ЖК ... Решила съм да се правя на героиня - естествено раждане  Rolling Eyes

# 365
Лъки, много интересна статия! Peace
За забранените храни: аз май не се ограничавам. Чувала съм, че гъби не е хубаво да се ядат и не прекалвам , но то и шоколад не е хубаво, и чипс, и не знам си какво... ThinkingЗащото са вредни храни и излишни калории. Е, шоколада в малки количества е ок май.
Хайде лека вечер!  bouquet

# 366
  • Бургас
Аз съм от Бургаските мами и ще раждам в Окръжна. Ходя на ЖК при Добрин Иванов и мисля при него да раждам секцио, може би ако тръгне нормално раждане, пак с него ще се уговоря.
За Маринчев само хубави неща съм чувала, но не го познавам.

# 367
  • Стара Загора
Здравейте,мамета! Hug
Какви сте писарушкиииииии,браво!Раздвижи ни се темичката,а и толкова нови попълнения...Добре дошли на новичките,много ви се радвам като се "престрашите" да се включите в отбора  bouquet Желая ви леко бременеене до края  Hug
Ние с малкия вече сме си в Стара Загора при татето.Започва лудо подреждане на багажите,че съм накупила толкова дрешки за беба ooooh! Мебелите в детската вече са сглобени и само чакат да се напълнят newsm68
Връщам се да ви изчитам,че за един ден сте изписали мноооооооогоооооооооо Shocked
 Heart Eyes

# 368
  • Ямбол
За забранените храни. Всяка сутрин ям мед, всяка сутрин. Дано не вреди на бебето. Но сега и в тези епидемии е полезен. Ям и шоколад. Не всеки ден, но май е честичко. Сладички неща ям всеки боже ден,  не мога без сладко хора. Единственото нещо от което се лиших напълно е канелата. Обожавам мляко с ориз и канела, но....след една такава порция ме боля корема цял ден. И се принудих да се откажа от това удоволствие Simple Smile. Иначе да ви кажа, не се лишавам от нищо друго. От всичко забранено по малко  Embarassed Винце от време на време по едно пръстче, уискинце по една две глътки пак от време на време. Кафето аз го бях отказала преди две три години заедно с цигарите, така , че там съм лесна. И така, запознавам детето общо взето с всички вкусове  Joy
Не се сещам за друго за сега

# 369
Здравейте Hug
Добре дошли на новите мами Hug
Да се отчета от днешната консултация Simple Smile
Бебчо е вече 3000гр и 47см Simple Smile Преди 3 седмици - на 3-ти януари беше 1600гр. Лекарката ми каза, че вървим 2 седмици напред. Направи ми запис на тонове и на 9-ти февруари пак сме преглед Simple Smile За тогава ми каза, че ще ми взима влагалищен секрет и запис на тонове. И най-важното обърнал се е надолу с главата Grinning
Дадоха ми и болничния 45-дни преди раждане.
Днеска купих за бебчо шезлонг на Fisher Price и не мога да му се нарадвам. Ето този е: http://www.novobebe.com/productDetails-bg-934.html Нашия си го дадохме на едни приятели, но те си го ползват още. Сега остана само количката и термокана за преваряване на водичката и сме готови Simple Smile

sirma, и аз съм в Тина Киркова и днес питах моята лекарка какъв багаж трябва да нося при приемане за раждане и тя ми каза, че следващия път ще ми даде списък. Първия път пак там раждах пак при нея, но съм забравила какво се носеше, но skrech е права - носи се само, това което е необходимо до самото раждане (чехли, кърпа, тоалетна хартия), останалите неща ти ги носят след това направо в стаята.
Относно клизмата, не е чак толкова неприятна. Първия път не знаех какво да очаквам и се бях настроила да боли. Единственото ми усещане беше, как се пълни дебелото черво с вода и след няколко минути ми се ходеше до тоалетната. На фона на контракциите това не е нищо особено.

bsisi, аз давам болничния на счетоводителката и IBAN-а и тя се оправя после с НОИ и цялата документация.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 21:41 от matza83

# 370
  • Бургас
Аз също ям всичко, което ми се яде. Чувала съм , че цитруси не е хубаво много да се ядат, заради разни алергии в бъдещо време на бебчо, но с предната бременост всеки ден ядях грейпфурти. Никакви алергии няма детето. Сега много сладко ям, кафето сутрин не съм го спирала.
Ако всичко е в умерени граници, не вярвам да е толкова вредно.

# 371
Здравейте, момичета  Hug
Не мога да смогна да ви изчета тези дни, че все съм нагоре-надолу  Grinning
Новата темичка (която за вас съвсем не е нова вече) е страхотна, браво  smile3501
Добре дошли на новите мами  Hug
При мен нищо кой знае какво няма, обичайните болежки в кръста и в ханша, но са търпими. На 18.01 бях на консултация и да си взема болничния 45 дни преди термин. Лекарката ми съвсем не е очарована, че съм качила 12 кг. от началото на бременността, накара ми се едно хубаво, дори  беше крайна в изказванията си, като се опита да ме сплаши (няма да казвам как, щото не искам да ви хвърлям в размисли)... Но както и да е. Отидох после и при другия док, при който си ходя на частно, човека ме успокои, че няма нищо, за което да се притеснявам, бебчето си е добре, тежеше 2200 гр. и е с главично прил-е  Grinning Изследванията ми са ок, само хемоглобина ми е малко нисък, но ми изписа феро фалгама, а аз си ям спанак, червено цвекло, зеле и др, с които да си го покача...
Ние също вече си купихме креватче, дори го сглобихме  Grinning Много съм щастлива, че мъжът ми ме послуша, че не трябва да чакаме последния момент и т.н.
За анкетата първо искам да кажа, че поне за мен беше от полза, че прочетох отговорите ви   Hug Сега и аз да ви кажа: Ще раждам в Перник, без избор на екип. Тук бебчетата ги дават на майките часове след раждането, ако всичко мине нормално. За изписването, ако зависи от мен искам само родителите ни да присъстват, братя и сестри. Нямам против и у нас да  дойдат, но за кратко, защото за мен това е личен момент, който искам да споделя само с мъжа си и с детенцето ни, а не да давам повод, дори и на най-близките ни хора, да се почерпят и да се чудя как да ги упътя към вратата после. За всяко нещо си има време. А аз не смятам, че след като ме изпишат с бебчето от болницата, ще изгарям от желание да имам гости в къщи  ooooh!
И аз постоянно си задавам разни въпроси как ще започне и как ще протече раждането, как ще се справя с кърменето, защото имам огромно желание да кърмя, и т.н., но си повтарям, че за моето дете няма да има по-добра майка от мен самата, и че когато то се появи, само ще ме напътства кое и как да правя, и някак си се успокоявам...
За клизмата, и аз бих искала да си я направя в къщи, но честно казано не съм наясно как точно се прави, до сега не ми се е налагало. Ако някой обясни ще му бъда много благодарна, защото не искам да разчитам на разни слабителни срредства, че при мен действат след няколко часа, а тогава може и да нямам време  Blush
Лека вечер и сладки сънища, коремчета  Hug  Hug  Hug  

# 372
Здравейте момичета   Hug и аз да се отчета Simple Smile Днес бях на лекар и бебо е  вече 2,000 кг (дали не е малък  newsm78 ) ,каза ми че всичко е наред , дадоха ми направление за кръв ,урина и влагалищен секрет Simple Smile Незнам дали това са  последните изследвания  или ще има още  Thinking .
За клизмата знам от две мои приятелки ,че не е нищо особенно, просто ти я правят много бързо и ти казват да отидеш до тоалетната .До колкото съм чувала  в аптеките се продават клизми ,но ще питам не съм сигурна,ако е така и аз бих предпочела сама да си я направя преди да тръгна. Със сигурност ще имаме достатъчно време Simple Smile
За препаратите - Аз съм си купила бебешко веро " БОЧКО",не е скъпо и мисля поне в началото да мия на бебо нещата само с него ,даже и с отделна гъба Simple Smile . (Но това все пак е въпрос на личен избор) "Тео бебе"  вече го пробвах  и на мен много ми хареса .
За катетъра  едната ми приятелка раждаше на часно в Селена - Пловдив (нормално раждане) с епидурална упойка и беше с катетър(но само по време на самото раждане  Naughty ),а другата на държавно в Хирургийте на Пещерско шосе(нормално раждане)  пак с такава упойка ,но й бяха казали ако до 24 часа  не отиде до тоалетната по малка нужда щели да и сложат    Thinking

# 373
Относно храните знам че не е хубаво да се ядът фастъци иначе за другите неща не съм чела да са абсолютно забранени. А за цитрусите даже не съм чувала, аз много ги ям и с предната и сега  Peace

matza83, samanta_ups много сте пораснали  Hug браво
А момичета не ви ли отказаха ЖК, след като има обявена грипна епидемия?  newsm78

samanta_ups защо ти е казала че 12кг. са много това са глупости та ти си в края на бременността и още 4кг.  да качиш пак няма да са прекалено много кг. Въобще не се вързвай, сигурно и аз ще съм качила толкова и до сега нищо не са ми казали  Naughty така че спокойно.  Peace

stefi791 не се тормози излишно. Важното е да расте и развива правилно  Peace а дали ще 3 или 4 кг. като се роди не е важно  Peace

За катетъра, знам че се слага най вече при секцио, иначе не е необходимо. Аз не съм усетила като ми го слагаха, защото вече съм била под упойка, но като ми го махнаха явно е имало леки ужулвания и ме пареше когато пишках  Embarassed но за кратко.  Peace

# 374
Здравейте сладурки,
толкова сте се разписали  та цял ден не мога да се доредя да отговоря  Hug.
За хормоните, в петък имах такава тежка криза, че си спретнах истински трагически скандал почти сама със себе си, виждах наистина под вола теле, а милото ме гледаше шашнато как си преживявам и си рева като магаре за фантомни опасности. Направо три пъти се разведох и си бех заодила за България. като резултат съботата имах ужасни контракции и милото взе та ми подреди сакчето за болницата. Сега си имам приготвен багаж и чакаме, за радост нещата се успокоиха. Като го гледах каква паника е ми стана пределно ясно, че на него не мога да разчитам и ще трябва аз да го успокоявам когато момента настъпи. В четвъртък ни беше на гости един лекар, наш приятел, който изгледа професионално корема ми и заяви 2 до 3 седмици ти давам, така че ако съдя по преценката му и честите кризи май ще си имаме още едно февруарче,  въпреки това ще си остана при вас, че си свикнах с вас пък и сте много сладки.  
За раждането, миналия път бях в болницата и се налагаше акушерката да ме подготвя, сега и аз имам идея сама да си се подготвя, но ще видим как ще изглежда реално. Клизма ми правиха, не беше нищо толкова смущаващо, пък и се чувствах по-сигурна, дори и да е само внушение се чувствах по-добре поне за това да не мисля. Бръсненето също не е толкова фатално, акушерките са профи и го правят бързо и сигурно. Все пак съм с две ръце за правото на избор, да питат родилката и да и дават право на глас.
За храните, аз ям всичко не желая и с това да се ограничавам, достатъчно ми е, че вече месец го играя Биг брадър и имам право само на една разходка до магазина седмично.
 samanta_ups , тази лекарка ме изуми, нормално си напълняла, след раждането се свалят 10 кг. моментално (вече писах, че се мерих няколко часа след раждането).
За анкетата няма да избирам екип, тук всички са добри, пък и мъжът ми ще е с мен, така че ще ги контролира. Тук бебчетата ги дават веднага на майките, в родилна зала след раждането те оставят поне 2-3 часа с бащата да си му се нарадвате, после са при майката, но обикновено те питат, ако се чувстваш уморена го взимат и ти го връщат само за кърмене. При изписването не идва никой освен този, който ще те транспортира у дома (обикновено таткото). Миналия път обаче ми се изсипаха същия ден в къщи цялото му семейство (пък то си е направо италианско 10 парчета) хич не ми беше до това и ме притесниха, понеже единственото ми желание беше да си почивам.

..., но си повтарям, че за моето дете няма да има по-добра майка от мен самата, и че когато то се появи, само ще ме напътства кое и как да правя, и някак си се успокоявам...

Прекрасно си го казала, точно така е детето те води и ти показва точно от какво има нужда, само трябва да го обичаш и чувстваш, всичко останало е прекрасно щастие и нищо друго.

За стволовите клетки някой питаше, тук има обществена банка, вчера попълнихме анкетата и подписахме заявлението за съгласие, така че сме уредили върпроса с даряването на стволови клетки.
Рядко пиша, ама като запиша няма спиране  hahaha
Лека нощ утре ще опитам пак да се включа.

Общи условия

Активация на акаунт