Отговори
# 345
За окситоцина, момичета никой нищо няма да ви сложи, ако не дадете.
Просто при влизането в родилното казвате няма да подпиша никакво информирано съгласие преди раждането, окситоцин не искам. Мързи ги да работят, нали е по лесно да ти хакнат окситоцин и за 15 мин да родиш от колкото да те чакат 5-6 часа.
За количките
Виж в темата, много пъти е обсъждано, а и има момичета които ще споделят опит.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=546595.msg17603834#msg17603834
Аз бих ти препоръчала да си вземеш нещо от ибея, особено в немския има много хубави.
Има и момиче което доставя от там.
Аз харесвам тези.
http://cgi.ebay.de/ABC-Design-Geschwisterwagen-Zwillingswagen-Zo … b6#ht_2137wt_1138

http://cgi.ebay.de/Quinny-Freestyle-4-XL-Tandem-Geschwisterwagen … 78#ht_2177wt_1138
Тази също може да се ползва за породени
http://cgi.ebay.de/Zwilling-Kinderwagen-TFK-Twinner-Twist-Duo-So … 4ed#ht_885wt_1138

http://cgi.ebay.de/zwillingswagen-twin-raptor-spin-farbe-camo-be … ed#ht_7784wt_1138

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 16:20 от г-жа Стихийно бедствие

# 346
  • София
За окситоцина, момичета никой нищо няма да ви сложи, ако не дадете.
Просто при влизането в родилното казвате няма да подпиша никакво информирано съгласие преди раждането, окситоцин не искам.
Днес си с розовите очила  Laughing То закона е едно, ама изпълнението е друга работа.
 Преди една година се стигна до протест пред Тина Киркова, защото една приятелка отказа да подпише "информираното", последваха груб физически  Naughty и психически тормоз, накараха мъжа да натисне жена си да подпише и така. Последва раждане с ужасно отношение към нея, след което я зашиха без упойка с репликата:"Нали искаше естествено. Ето ти сега едно естествено шиене".
 Така и с окситоцина. Те няма да те държат за ръцете и краката, докато ти слагат системата, но ще те накарат да се разкайваш, че си се обадила  Rolling Eyes

Други пък се изхитрили, подписали, но с големи букви написали, че категорично не са съгласни за еди кои манипулации на детето и родилката. Персонала им се подиграл, естествено, но това е по-малкия проблем.

И да ви подесетя, не забравяйте, че въпреки, че сме подписали информираното съгласие, винаги имаме право да откажем манипулация. Това е наше законно право.

# 347
  • Ямбол
Я аз да ви питам, които взимате Магнерот, до кога ще го пиете?

# 348
Я аз да ви питам, които взимате Магнерот, до кога ще го пиете?
До края на 8ми месец ми каза моя лекар. А на другите?

# 349
  • Пловдив
И аз скоро гледах тук във форума тема за информираното съгласие. И горе-долу мненията бяха като това , което казва Скреч. Никой няма да ти сложи ножа да се подпишеш, ама ако се направиш на интересна, после като нищо ще си отмъстят  ooooh! Главата не ми го побира, как може да има такова отношение към раждаща жена (и изобщо към човешко същество де),  но явно всякакви изроди има  Rolling Eyes

# 350
skrech знам че е така, тук в Пазарджик акушерката от родилното ни води курса за бремени, та тя казва че в Пз болница май не е било така,  в смисъл ако не искаш окситоцин няма да ти го сложат.
Това което разказваш не ме изненадва, жал ми е за лекарите които са наистина по призвание и сърце са там, защото много често си повтарям една и съща фраза "Чума да ви тръшне" а на теория знам че има и добри. Но все си мисля ако един на друг не бяха пазили толкова гърба нямаше и хората да обобщават, а те какво правят, единия се издъни и  всички се втурват да го бранят и защищават щото знаят че те са същите некадърници и на тях утре може да им се случи. Казвам ти "Чума да ги тръшне"

# 351
Здравейте, коремчета Simple Smile Цял ден чета, чета... и чак сега стигам да ви пиша Simple Smile

Първо да започна с анкетата:
1. Къде ще раждате? - "Света София" (Тина Киркова)
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - Да, в началото на месеца ще отида да се срещна с препоръчана лекарка и ще видим какви са условията за всичко.
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - Ами нямам представа каква е политиката на болницата, хем ми се иска непрекъснато да е с мен, хем ме е страх дали ще мога да се справя....  Embarassed
4. Избрали ли сте педиатър? - Имам някаква насока, но за това ще мислим после.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? - Иска ми се само най-близките ми хора да споделят с мен тези моменти... а да не говоря за суматохата вкъщи след това, не вярвам да ми е точно до това...

Сега по другите обсъждани теми:
За покупките - ние започнахме доста от рано с пазаруването за бебка, така че сега май имаме всичко, освен ваничката и разни козметики. Нашият татко през уикенда ни направи креватчето и толкова съм въодушевена, че само ходя и си гледам нещата Hug Сега вече стаята има съвсем бебешки вид! И както бяхме започнали с креватчето, направо изчистихме всичко там, изпрах купища дрешки (тези, които аз бях купила и още толкова от сестра ми, която роди преди два месеца и ми даде нещата, които вече не им стават).... и така. Чак ме хвана страх, че момента наистина наближава.
За прането - половината бебешки дрешки изпрах с Тео бебе (пробвах веднъж прахта за пране и веднъж течния препарат), а другата половина със Сано Максима. Да ви кажа, Тео бебе много повече ми хареса, има такъв приятен аромат, а другия абсолютно никакъв....Затова засега съм твърдо за Тео бебе Simple Smile
За ваксините - да! със сигурност ще слагаме, дори не съм се замисляла да не слагаме.
За клизмата - още от сега изпитвам ужас, но щом трябва, ще го преживея, иначе доста ме е срам, пък и не знам как точно протича самата процедура, но май така е по-добре, иначе само ще се настройвам....

Ох, много дълго стана моето писане, но, така е, като все не мога да се наканя да седна и да пиша.
Само ми се иска да попитам мамчетата, които ще раждат в Тина Киркова, ходихте ли вече до там, имате ли някакви отзиви? И още нещо, кажете ми какво изискват от там да си носим при раждането?

Не знам за вас, но мен наистина ми е едно приповдигнато и напрегнато. Страх ме е да не се обърка нещо.....някаква паника ме подхваща от време на време Sad Иначе хем искам по-бързо да дойде момента (който съм сигурна, че ще е февруари), хем наистина ме хваща страх за самото раждане Sad

# 352
В пик на контракция, когато се чудиш на кой свят си, трябва да тичаш до тоалетната и то с тежка болка, като непоносимо тежка диария. На всичкото отгоре не ми олекна, а продължи да ме боли и да ме напъва, което усилваше доста контракциите.  
Доколкото разбрах от ей това четиво http://www.moebebe.com/wp/category/rajdane/, усещането че ти се ходи по голяма нужда е неизбежно.
Ето цитата:
"Как да разберем, че е достигнато пълно разкритие? Истината е, че родилката е тази, която разбира, че разкритието е пълно, не лекаря. Това, което дава знак на жената е чувството за ходене по голяма нужда. То заменя болката в контракцията. Пак има болка – чувството за разтягане, за разпъване, но болката изчезва в този си вид, в който е била до сега – режеща ниско долу над лонната кост, като при болезнен мензис. Това чувсто се променя в чувство за ходене по голяма нужда. И колкото повече контракции се появяват, толкова по-силно е чувството."

Не помня кой беше пуснал този линк, но на мен ми беше изключително полезен, за което благодаря!

За магнерота, не сме говорли с док., от това което съм чела май се пие до началото на 9-я месец.

# 353
за клизмата-в Англия сьщо не правят при никакви условия; синьт ми е роден в БГ-там ми направиха клизма преди секциото-не е толкова неприятно; с дьщеря ми-пак секцио,но в Англия- не ми правиха; особена разлика нямаше-и в двата случая след това трябваше да пия разхлабителни и пьрвите опити до тоалетната не са приятни-все пак е след операция,но не е голяма работа...

за това как да протече раждането-аз си мисля,че ако имате някакви изисквания,по различни от практиката в страната е добре да се уговорите предварително с лекар,който споделя тези виждания;пьрво защото точно когато раждаш не е момента да си като на война и да се отбраняваш; и второ все пак лекарят носи отговорност-трябва да е убеден в това което прави...;разбира се не на последно място-да провокираш някого от когото си зависим ми се струва прекалено смело,когато вече нямаш избор

това поне е моят опит-в Англия ме гледат като луда когато им разкажа за някои практики в БГ; в сьщото време те понякога изчакват прекалено дьлго- все още не мога да намеря джи пи,което да не е толкова крайно;опитите ми да променя нещо не са много резултатни;

в БГ макар и трудно се намират информирани лекари,които следят новостите и които ще се сьгласят ако е вьзможно да се изчака;последният пьт когато един от добрите лекари вьв Варна се опита да ми предпише лекарства за кьрвене, аз го попитах не знае ли че е доказано,че няма полза от тях;той се засмя и ми отговори-разбира се че знам(работил е дьлго време в чужбина),но тук пациентите са доволни когато им се изписват лекарства,просто им даваме това което искат...не знам до колко е вярно,но може би това е преобладаващата нагласа сред пациентите... и след този случай отношението му кьм мен коренно се промени-доказа ми,че е наясно с новите неща

# 354
Здравейте коремчета, радвам се че все още всички сме 2 в 1  Hug

Добре дошли на новите мами  Hug Леки и безпроблемни оставащи месеци и седмици

За клизмата и на мен ми правиха 1-вия път, не е болка за умиране но не е и най приятното нещо. Както казва Калитиас след като на много места не се практикува, означава че самата процедура се е обезмислила. Но ние живеем в Бг и тук никой не те пита за съжаление. Не знам сега дали ще ми правят след като ще съм планово секцио уж. В четвъртък съм на консултация и да си взема 45 дневния и ще питам, ако не отменят ЖК то до тогава.

За препаратите за миене и омекотителите Аз съм против, колкото по малко
препарати толкова по добре според мен.  Peace

За магнезия с първата го пих до началото на 9-тия. Мисля да питам доки какво ще каже  сега  Peace

Ох още нещо щях да пиша ама забравих  newsm78

Майски мерси за поздравите! Тя кога ще се прибира, май вече и е време  Hug

tuncho това за лекарствата и аз съм го чувала  newsm78 и аз съм против да се пият какви ли не медикаменти, но съм забелязала, че повечето хора са по спокойни когато им се изписват. Аз за това и съм си избрала такъв доки на малката, който изписва само в краен случай, и  при необходимост. Може би благодарение на това малката минава през болестите много леко/да чукна на дърво/ . не е пила АБ повече от 2 г.  Peace 

# 355
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте, днес бяхме на консултация,
вече сме 2,535кг. , много се радвам че сме понашишкавели  Laughing
Колкото повече, толкова повече - е казал Мечо Пух  Laughing
Купихме най необходимото, остана само за мен някои неща и сме готови за големия цирк  Laughing  Joy

Весела и красива вечер от мен   bouquet

# 356
Момичета аз май съм лепнала цистит,през 5 мин съм в тоалетната и почти нищо ooooh!Утре ще отида до ЖК.Незнам всъщност дали не е и защото беба е много ниско вече,ритка под пъпа ми.Минава ми през акъл и за раждане,но не споделям-ще настане паника вкъщи Wink

# 357

Цитат
Доколкото разбрах от ей това четиво http://www.moebebe.com/wp/category/rajdane/, усещането че ти се ходи по голяма нужда е неизбежно.
Ето цитата:
"Как да разберем, че е достигнато пълно разкритие? Истината е, че родилката е тази, която разбира, че разкритието е пълно, не лекаря. Това, което дава знак на жената е чувството за ходене по голяма нужда. То заменя болката в контракцията. Пак има болка – чувството за разтягане, за разпъване, но болката изчезва в този си вид, в който е била до сега – режеща ниско долу над лонната кост, като при болезнен мензис. Това чувсто се променя в чувство за ходене по голяма нужда. И колкото повече контракции се появяват, толкова по-силно е чувството."[/quot
Не е задължително,аз така и не получих чувство за напън,което доста усложнява нещата,само съм чувала за тези усещания,дано този път да ги имам,защото иначе е доста по-трудно  Sad

# 358
  • Бургас
бсиси, питаш
И другия ми въпрос е дали е необходимо да се ходи до банката  да се взима документ удостоверяващ,че имаш дебитна карта и сметка в лева,по която да ти изпращат от Нои паричките?Питам защото утре ще ходя за болничен и незнам дали якъде се изисква-например работодателя иска ли?Ще ти кажа как е при мен - днес си взех 7 дневен болничен и го занесох на управителката, попълних декларация, в която се пише банката, IBAN -а на дебитната ми карта и телефон за връзка и тя ще го предаде на счетоводителката, от там - тя го носи в НОИ. С 45 дневния болничен предполагам, че е същата процедура... Дано съм помогнала.
Аз от НОИ ще си взема само код да си следя по нета майчинството.
Г-жа стихийно бедствие, надявам се и аз да си се подготвя така спокойно вкъщи, както си постъпила ти.  Praynig
E STELA , да се оправяш
Добре дшла на новозаписалата се мама от Бургас - къде се крихте до сега  Laughing Шегувам се  Hug Hug Hug
Днес като чаках пред кабинета на личната беше пълно с болни и... една жена агитира останалите да ме пуснат да мина веднага  Peace За първи път се ползвам с някаква привилегия, от както съм бременна, до сега никъде не са ми отстъпвали. А наистина се притесних някой да не ме зарази...

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 18:55 от catwalk

# 359
Относно клизмата...Нали бебето притиска дебелото черво и няма как да  не се случи неща такова, ако то е пълно? Или греша???
Като начало само дрехи, които имат странично закопчаване ли ще слагате на бебоците ???
Линка за канцерогенните стоки ми беше много полезен.  Peace
Здравейте, мами  Hug Много сте се разприказвали за клизмата, на мен не са ми правили преди секцио. Докторът ми беше казал предния ден след 4 часа да не ям нищо, само едно кисело мляко най-късно до 8 часа  Peace Ето и една тема как раждат в Африка...не са чували ни за клизма, ни за изпускане и т.н., много хубаво я е нарекла авторката Маймунска  Peace
Относно дрешките най-удобни са тези, които се закопчават отпред без значение как, но се свиква и с тези, които се закопчават на гръбчето, само са по-неудобни при смяна на памперса, а това се прави на всеки 3 часа
Радвам се, че линкчето ти е помогнало, въпреки че за жалост се надявах, че има по-голям контрол, а тези стоки си ги има на пазара...а едва ли можем да изчетем всяко изследване  ooooh!
Лъки,Radostani,catwalk  mama Barba   благодаря за инфото Hug  bouquet
Само не можах да разбера mama Barba - ако първото дете не е навършило 2 годинки, за него ще взимаш половин майчинство - 120 лв.-имаш предвид че ако първото дете е навършило две годинки получаваш за него повече ли?Сори ама не знам как да си го обесня. Blush
Искам да попитам и за колички за породени деца,знам че и преди сме го коментирали,но сега ако не е проблем някой да сподели от опит или ако знае пак да сподели за такива варианти,моля? Hug
И другия ми въпрос е дали е необходимо да се ходи до банката  да се взима документ удостоверяващ,че имаш дебитна карта и сметка в лева,по която да ти изпращат от Нои паричките?Питам защото утре ще ходя за болничен и незнам дали якъде се изисква-например работодателя иска ли?
bsisi, това което има предвид mama Barba е че в този случай вместо 240 лв за първото дете ще взимаш 120  Peace
Количка за породени и аз не мога да си избера. На моята Пег Перего са й измислили 2010 г. един кош за голямото дете. Така се зарадвах, че няма да се налага да мисля за друга, но за съжаление се оказа, че не може да се ползва в началото, защото пречи кошът за новородено да е в пълно легнало положение.
За НОИ определено ти трябва документ от банката, ако досега не си им носила по някаква причина, иначе няма да знаят по коя сметка да ти превеждат паричките.  Peace
но тук пациентите са доволни когато им се изписват лекарства,просто им даваме това което искат...не знам до колко е вярно,но може би това е преобладаващата нагласа сред пациентите... и след този случай отношението му кьм мен коренно се промени-доказа ми,че е наясно с новите неща
tuncho, много съм съгласна с изказването на твоя доктор, за съжаление тук се цени "действието", като те прати да си лежиш вкъщи и ти каже, че ще се оправиш повечето пациенти хукват при друг и докато не им изпишат нещо, не се успокояват...
Искам да ви питам също дали ще използвахте специален препарат за миене на шишетата...
redreny2000, в началото купувах на Бочко препарат за миене на съдове, в Била го има на детския щанд, след 6-7 месец вече си ползвам общ, но не мия в миялната машина бебешки шишета и други неща.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт