Отговори
# 330
  • Бургас
t_a_n_i_t_a на мен глезените ми се подуват. Може да е от задържане на течности и трябва да ограничиш солта, но най-добре е да те види лекар.
За схващанията не пия магнезий, те ми се случват 1-2 пъти в седмицата - на краката. А дясната ръка от китката надолу и най-вече пръстите, изтръпва по няколко пъти на ден.
Относно клизмата - мисля, че никой не може да ти я направи насила  newsm78 И аз май предпочитам да няма изненади от другия вид  Crazy Нали бебето притиска дебелото черво и няма как да  не се случи неща такова, ако то е пълно? Или греша???
Като начало само дрехи, които имат странично закопчаване ли ще слагате на бебоците ???
Линка за канцерогенните стоки ми беше много полезен.  Peace
Джози ,ходи ли на зъболекар за венеца - аз имах такъв проблем на кътник и се оправих със Сандрин, но от доста време венеца отпред ми е подут и нищо не помага, омръзна ми вече  Sad Sad
Фъстъците са от забранените храни за бременни, но вчера много ми се хапваха шоко фъстъци и изядох около 20  Crazy Вие допускате ли такива отклонения  Laughing ?

# 331
Здравейте и от мен! Гледам сте захванали сериозно темата с процедурите около раждането. Та по този повод да ви попитам дали и при двата вида раждане (нормално и секцио) слагат катетър?

# 332
  • София
И на мен ми се схващат крайниците. Слава богу, ако се раздвижа навреме, не е болезнено. Поне засега съм така. От липсата на магнезий е.

# 333
  • София
За мамите, които са на вълна покупки!

Взехме си трендче на Бертони

http://911.bg/a2/akciabertoni-leglo-lyulka-trend-s-cena-320-lv.-1850387.html

Размера е 70/160, само люлката би трябвало да е 60/120 или 70/140 (по стандарт) Аз обаче, бях с температура в магазина и така се бях заплеснала, че не поисках ролетка да премерим люлката все пак. Преди 2 дни в Хиполенд отидох подготвена с метърче в джоба и установих, че люлката е 63/110 см. /Премерила съм вътре, където би легнал матрака/ Ужасих се, че няма такъв матрак, а този, който върви с леглото не искам да го ползвам. Леглото е още в кашоните и дунапренения не съм го измерила ...
Дали матрак 60/120 би се събрал? Тези 10 см. разлика ме притесняват т.к. не е малко ...

Anduli
, измери дунапренения матрак за  по-сигурно, но мисля,че размер 60/120 трябва да легне добре.

t_a_n_i_t_a , на мен също започнаха да ми се подуват ръцете и краката, а устата ми се е обърнала все едно съм със силикон LaughingВ петъка на консултацията докторката ме погледна и каза,че за момента няма нищо обезпокоително, измери ми и  кръвното като добави,че вече от тежеста на коремчето е нормално.За да си по-спокойна консултирай се с доктора, защото все пак е хубаво да се прецени колко е голям отока , както да ти провери и  кръвното Peace

# 334
Били, катетър при нормално не слагат. Peace
 За препаратите аз няма да използвам специален за шишета-мия с веро.
Днес ще си взема 45-дневния болничен преди раждането.Айде не остана. Party

# 335

От известно време краката и ръцете ми се подуват и искам да разбера това нормално ли е или трябва да се притеснявам. Уж пия желязо /парво пих малтофер, сега феро фолгама/, но отоците не спират.Някоя от вас има ли подобни проблеми?

На мен също ми се подуваха, но доста и доки ми изписа хапчета за обезводнване-каза че не е мн безобидно когато е мн.Каза ми да огранича солта да почивам повече и да хапвам повече банани. Wink
и сега съм много по-добре.

# 336
Мен ме оперираха първия път секцио и ми сложиха катетър,това нещо ми беше едно от най-неприятните неща.Много ме боля докато ми го сложат,дано сега да не е така.

# 337
  • където и да е,само да не съм сама
Katilias,не го приемам за заяждане:)
Просто го изтъкнах като причина за носенето на джапанки в родилното.
И 2-та пъти като раждах ми правиха без да ме питат дали искам или не и хич не е приятно.Съгласна съм също , че тази процедура е отживелица, ни няма как...
Marinels, е права, че ще е супер неудобно да се изпуснеш докато раждаш, но и това се случва.Например отиваш вече с пълно разкритие и няма време или е минало мн време от правенето й.При напъните няма как да се контролираш.
За ходенето и слабителните преди раждане не съм чувала, но това може да е нещо ново.Но все пак всяка от вас нека се стреми да ходи често и нормално, защото след раждането като те погнат с рициновото е голям купон:)Simple SmileSimple Smile
Ябълките и движението при мен оправиха нещата и ми се размина.

# 338
Цитат
Относно клизмата - мисля, че никой не може да ти я направи насила   И аз май предпочитам да няма изненади от другия вид   Нали бебето притиска дебелото черво и няма как да  не се случи неща такова, ако то е пълно? Или греша???
Като
Аз клизмата си я направих сама в къщи и се обръснах за да не ми правят тея процедури във родилното.
Всъщност стана така, станах в 5 и нещо сутринта до тоалетната и усетих че май ще раждам, засекох си контракциите бяха малко повече от 45 мин. Знаех че имам доста време още.
Отидох се изкъпах, обръснах се и си направих клизма, до като се тутках контракциите станаха на около 30 мин, събудих Петър и отидохме до родилното, до като стигнахме там бях със 7 см разкритие.
За подуването, не е чак толкова притеснително в последния триместър да се подуеш малко, няма нужда от никакви специални процедури, особено пък от хапчета ако подуването не е извън нормите.
Нормално е да ви се увеличи размера на обувката с 1 номер по време на последния триместър.
Ограничаваш солта и соленото, газирано по добре да не се пие.

# 339
Лъки,Radostani,catwalk  mama Barba   благодаря за инфото Hug  bouquet
Само не можах да разбера mama Barba - ако първото дете не е навършило 2 годинки, за него ще взимаш половин майчинство - 120 лв.-имаш предвид че ако първото дете е навършило две годинки получаваш за него повече ли?Сори ама не знам как да си го обесня. Blush
Искам да попитам и за колички за породени деца,знам че и преди сме го коментирали,но сега ако не е проблем някой да сподели от опит или ако знае пак да сподели за такива варианти,моля? Hug
И другия ми въпрос е дали е необходимо да се ходи до банката  да се взима документ удостоверяващ,че имаш дебитна карта и сметка в лева,по която да ти изпращат от Нои паричките?Питам защото утре ще ходя за болничен и незнам дали якъде се изисква-например работодателя иска ли?

# 340
Момичета, а клизмата как е по добре - да се направи по стандартния начин с помпичката за клизма или май съм чувала за някакви свещички. И аз си мисля, че ако си хванеш момента е по добре да си я направиш вкъщи.

# 341
Здравейте, момичета!
Навън отново е красива зима- бяла и.....бз.... студена Wink Тук в Дружба е и много ветровито, и не става за разходка.
t_a_n_i_t_a, това което знам за подуването и отоците по време на бременност, е че е хубаво да се  пуснат изследване на кръв и урина(албумин, белтък и т.н.) Но в никакъв случай да не се неглижира състоянието, тъй като е извън обичайното Peace Подходящата безсолна диета, както казват и другите момичета е за предпочитане Peace Можеш да поставяш краката за 10-15 минутки на по- висока възглавница и да наблюдаваш дали ще има ефект(това е за случаите при които има разширение на вените).
catwalk- Относно дрешките за новородени, моя опит показа, че е по- удобно да се ползват такива, които са с предно, странично или прихлупване закопчаване, защото никак не е удобно да се обличат и събличат през главата на бебо. А и те не обичат нещо да им минава през лицето.
за клизмата, мога само да добавя, че е необходима и е добре да се направи Peace Това е процедура, която е рутинна и няма място за притеснение. А колкото до това, че е морално остаряла, и не се практикува от 70г. в др. държави- е въпрос на здравна политика. Нормално е на акушерката да не й се занимава и с това удоволствие Wink
 Все пак бебенцата, които се раждат по вагинален път са с лице обърнато към дупето на майката и е повече от необходимо да им се подсигури чиста и безопасна среда за първата глъдка въздух Peace
 Хубав и усмихнат ден

# 342
  • Бургас
Здравейте,момичета!
Казвам се Росица и съм от Бургас , на 33 години. Бременна съм с второ детенце и термина ми е 19.03.2011. Голямото ми момченце е на 4 години. Ще се радвам, ако ме приемете във вашата групичка, макар и на финала;-))

# 343
  • София

Като ви приемат там се прави неприятната клизма, след което се посещава банята и се измивате.Това е една доста неприятна, но наложителна процедура.
Ina78, не се заяждам, прости ми, но можеш ли да ми обясниш защо точно е наложителна процедура? Тук правенето на клизма не се практикува от края на 70те години. Просто това е една ненужна и стресираща манипулация, толкова безсмислена в този важен за жената момент. Пак казвам - не се заяждам, но докато жените си мислят, че това е о.к.,само защото е 100годишна болнична практика, аз не виждам, как ще се променят нещата в България относно раждането.
...
Момичета, не ме разбирайте погрешно. Не съм някаква сектантка относно естественото раждане. Разбира се, има случаи, когато секциото е просто наложително. Но много ме е яд, че в България, заради остаряла болнична практика, един толкова прекрасен момент е сведен до някаква болнична рутина, при която майката изобщо няма думата.
Не те разбираме погрешно, а съвсем ясно  Grinning . Подкрепям  Peace  В пик на контракция, когато се чудиш на кой свят си, трябва да тичаш до тоалетната и то с тежка болка, като непоносимо тежка диария. На всичкото отгоре не ми олекна, а продължи да ме боли и да ме напъва, което усилваше доста контракциите. И поне тоалетните да бяха приветливи, а то… една проядена от препарати и вода врата, която не се затваря и следващата с клизма може да ти седне в скута…
 Освен това, когато започнаха наченки на раждане, още си бях вкъщи и доста често ми се ходеше до тоалетната. Организмът сам се изчистваше.
Маринелс, липсата от полза е отменила клизмата. С клизма или без, мястото пак се цапа – факт. А таткото обичайно е при главата на майката, не при краката. Те хората са му намерили цаката, като практиката изобщо е отменена от десетилетия, ама щом теб това ще те направи по-спокойна, лошо няма.  Целта в крайна сметка е да се чувстваме добре.
Жени, не мисля, че е необходима, не мисля, че е и ефикасна, но все тая. Така или иначе щем, не щем, няма кой да ужави правата ни.

За препарати – ще пера с органична течност за пране, без омекотител. Аз и нашите дрехи пера без омекотител и с малко количество препарат.
 За багажа – от първото раждане помня, че най-добре първоначален багаж да е само хавлийка, джапанки… каквото е необходимо само за времето преди да бъдем настанени в стая. После някой роднина да донесе останалото.

Аз Мисля да отида в последния момент в болницата, за да не ми включват окситоцин(защото никой няма да зачете законното ми право да откажа всяка излишна манипулация, както и всяка друга процедура в болницата). Може би, за да не се друсам по дупките, ще отидем по-рано, но просто няма да влизам в болницата и ще чакам отпред в колата. А може и друго да реша, когато дойде времето.

Тази нощ имах болезнена контракция. Наистина силна и такава, която боли хем ниско долу, хем гърба. Пък се обади и бъбрека ми, та беше много неприятно, но беше само една, та не се притесних.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 14:45 от skrech

# 344
  • Пловдив
И аз си мисля, че са ненужни и остарели практики клизмите и бръсненено. Свекърва ми спомена, че преди 28 год. като е раждала, пак са действали по същия начин. Явно грам не са се променили разбиранията в българските болници за всичкото това време  Rolling Eyes

Тези двете процедури поне са бели кахъри, едва ли ще е болезнено, по-скоро неудобно. Доста повече ме притеснява профилактичното пускане на системи с окситоцин и епизиотомиите, без да има нужда. А те май се практикуват при всяка родилка, особено първескиня  ooooh!

Една позната наскоро роди, отишло е момичето със 7 см разкритие и хубави контракции в болницата и въпреки това са й хакнали система. Не е имало проблеми с тоновете на бебето или нещо, просто ей така по навик си действат, да минава по-бързо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт