Преброяване онлайн

• 110 835
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 1 005
Най-общо казано преброяването върви по адрес.
На даден адрес живеят еди-колко си хора.
Избирате един за глава на семейството и другите ги определяте според това как се отнасят те към главата на семейството - жена, деца, др.роднини или не.
Ако имате някой на гости - временно пребиваващ.
Ако има някой, който в момента е на път или някъде другаде - временно отсъстващ.

Други вили, къщи и стопански постройки никой него интересува. Описвате само това, което е за даденото жилище.

# 1 006
  • Варна
Имам един глупав въпрос, но много се обърках.
Става въпрос за триетажна къща, на трите етажа си живеят 3 отделни домакинства,
за мен това са си три отделни жилища, но са си на един адрес,
една карта ли да попълвам за цялата къща или три отделни карти за всеки етаж?

# 1 007

Три карти. Тук има къща с три отделни жилища, три домакинства и колкото там семейства живеят. Като самата сграда ще се преброи с даването на кода на първото домакинство.

# 1 008
  • Варна
Благодаря много!  Hug

# 1 009
  • София
Най-общо казано преброяването върви по адрес.
На даден адрес живеят еди-колко си хора.
Избирате един за глава на семейството и другите ги определяте според това как се отнасят те към главата на семейството - жена, деца, др.роднини или не.
Ако имате някой на гости - временно пребиваващ.
Ако има някой, който в момента е на път или някъде другаде - временно отсъстващ.

Други вили, къщи и стопански постройки никой него интересува. Описвате само това, което е за даденото жилище.

То   това си е  ясно  от само  себе  си  !  Peace

Не  мога  да  разбера  защо  хората масово бъркат  постоянен  адрес ( по  л.к. ) и    настоящ  адрес  ?   Изрично е  споменато  ,че  се преброяват  на  адреса  ,на  който живеят ,независимо от  този  по л.к.

Тези  всички хора  от трите  етажа  едно  семейство  ли са,  или  различни  ?  Ако са  различни  семейства  - три  отделни карти  !

# 1 010
Преброихме се и ние. Успях да преброя и родителите ми. До обяд ви изчетох, беше ми от полза информацията от вас, същевременно се и забавлявах. Вечерта се регистрирах и веднага ми даде кода. Бързо се справих, анкетната карта за данните на сина ми, който е на 9 години, я попълвахме заедно и на него му беше доста интересно. Единствената трудност срещнах при определянето на основната дейност на фирмата в която работя и длъжността която заемам.
Но имам един въпрос и бих ви била благодарна ако можете да ми отговорите. Майката на съпруга ми е починала. Той и брат му са наследници на къща, но и двамата не живеят в нея. Как става преброяването в този случай?

# 1 011
Как става преброяването в този случай?

Като мине преброителя, ще я опише като необитаема!

# 1 012
Имам и аз един глупав въпрос  Rolling Eyes

В момента сменяме квартирата (все още сме в старата, но докато тръгнат преброителите вероятно ще сме в новата). На кой адрес да се преброим? Или да чакаме преброителите, където ни хванат?

# 1 013
Където ви хванат.  Mr. Green

# 1 014
  • Варна
Тези  всички хора  от трите  етажа  едно  семейство  ли са,  или  различни  ?  Ако са  различни  семейства  - три  отделни карти  !

Еми имат роднинска връзка, но са си отделни домакинства всяко за себе си.

# 1 015
Не ми стана ясно, какво имат предвид под " настоящ адрес" в графата за временно пребиваващото лице? Ако е временно пребиваващо лице, и само на гости, какъв е настоящият му адрес? Защото е посочено само настоящ адрес за това лице, за постоянен нищо не се споменава.

# 1 016
Чета, чета и се чудя кой ще знае кой Ви е на гости? Няма преброителя да обикаля стаите с фенерче  Grinning И колко дълго Ви седят гостите. Моите най-много 2 дни. Ами ако в момента, в който сме се събрали с приятели на ракийка , дойде преброителката и ни строи прави до вратата и ни преброи?  Grinning  Grinning  Grinning

# 1 017
aniese, за временно присъстващите, в тази графа пишеш неговият адрес, нали ти е на гости само...

# 1 018
И аз имам един тъп въпрос. Със семейството ми имаме адресна регистрация на друг адрес, но в момента живеем под наем в апартамент в малък град. Естествено като сме под наем, хората, които са собственици на апартамента, не плащат такса, че имат квартиранти. Като дойдат преброители, които както разбрах преброяват хората на адреса, където живеят, а не на този от личната им карта, няма ли да направим проблем на хазяите, че и на нас, че си живеем така "незаконно". Или в такъв случай е по-добре да се преброим в интернет. Благодаря на тези, които ми разяснят ситуацията.

# 1 019
И аз имам един тъп въпрос. Със семейството ми имаме адресна регистрация на друг адрес, но в момента живеем под наем в апартамент в малък град. Естествено като сме под наем, хората, които са собственици на апартамента, не плащат такса, че имат квартиранти. Като дойдат преброители, които както разбрах преброяват хората на адреса, където живеят, а не на този от личната им карта, няма ли да направим проблем на хазяите, че и на нас, че си живеем така "незаконно". Или в такъв случай е по-добре да се преброим в интернет. Благодаря на тези, които ми разяснят ситуацията.
Пишете, че сте ползватели без наем или нещо подобно. Не си го спомням точно.

Общи условия

Активация на акаунт