Преброяване онлайн

• 111 109
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 1 140
  • In my tropical dream
michelle25, всеки живее на различно място. Единствено родителите на съпругата живеят заедно.
ВЪПРОСИ:
1.Съпруг и съпруга. Той има един постоянен адрес. Тя - друг. Същото е и с настоящия. Той живее на друг адрес, различен от постоянния и настоящия му. Тя живее на постоянния и настоящия си. Тя - живее заедно с родителите си, които обаче през последните 2 години живеят и работят в друг град.  - Щом като съпрузите живеят разделени, всеки се брои сам там, където действително живее, без значение как е по л.к. Има въпроси за юридическо и фактическо сем. положение, където могат да отбележат, че фактически не са в брак. Родителите се броят там, където живеят в действителност - те двамата като семейство.
2. Тя има сестра, която е с постоянен адрес, където живее нейния съпруг. Но сестрата живее реално на друг адрес. Освен това, тя не е омъжена и би трябвало да се води като едно семейство с родителите си, които живеят в другия град. Щом сестрата живее отделно от родителите си, не се води семейство с тях. И тя се брои сама (ако живее сама, ако не - с този(тези), които живее) на адреса, където живее действително.
3. Всеки един от ребуса се издържа напълно самостоятелно.

Та, колко домакинства и колко семейства има в задачката? Кой къде трябва да се брои?
Който живее сам, се брои като 1 домакинство и не е семейство. На въпроса Отношение към главата на семейството се отговаря - Друго лице, което не е член на семейството. Знам че е тъпо, не съм го мислила аз.

# 1 141
  • София
Имам въпрос. Сестра ми и зет ми живеят в София под наем. Майка ми е сама в апартамента. Сестра ми е с една и съща адр.регистрация като майка и живее при нея отвреме навреме . Ако правилно съм разбрала тя и зет ми ще се преброят в София. А майка отделно.
Да. Броиш се на адреса, на който реално живееш, не на който се водиш, независимо по какви документи.

# 1 142
Имам въпрос, попълних си данните на мъжа ми и моите, навсякъде съм отбелязала, че сме двама, а сега ми излиза 3.3 ДАННИ ЗА ВРЕМЕННО ПРИСЪСТВАЩО ЛИЦЕ. Аз никъде не съм писала, че има такова и сега ми иска данни, ако не ги попълня, не ми дава да продължа! Какво да правя?
Влез в началото още и , където си писала броя на живущите на последното от трите сложи нула.

# 1 143
  • До морето
Имам въпрос, попълних си данните на мъжа ми и моите, навсякъде съм отбелязала, че сме двама, а сега ми излиза 3.3 ДАННИ ЗА ВРЕМЕННО ПРИСЪСТВАЩО ЛИЦЕ. Аз никъде не съм писала, че има такова и сега ми иска данни, ако не ги попълня, не ми дава да продължа! Какво да правя?
Влез в началото още и , където си писала броя на живущите на последното от трите сложи нула.

мерси, оправих го вече   bouquet

# 1 144
  • В градината...
michelle25, благодаря за орговорите.
Но абсурдът е, че съпругът и съпругата няма да се водят фактически в брак, след като тя живее/работи в друг град.

# 1 145
  • In my tropical dream
perunika няма за какво.
Ако съпрузите преценят, да се пишат заедно на обичайния си адрес (т.е. тя да се пише при съпруга си, а не в града, където работи).

# 1 146
  • София
  Публикувана от: Дидева

" Това, което написах, беше във връзка с този коментар.

Цитат на: Gesika в Четв., 03 Февр. 2011, 10:46
Това  Ви  го казвам  , за тези  които са  1  ап.  в  сградата - да си преценят  дали да   се   броят  електронно , или  да  чакат  преброител ? И   в двата  случая  ще  трябва да  отговарят на  въпроси , дори само  за  сградата .

Което се различава от това.
Цитат на: Gesika в Четв., 03 Февр. 2011, 11:21
Няма  значение  от къде  ще се  получи  информацията  дали  от  собственика на  ап. 1  или  от  домоуправителя  -  факт е  ,че  трябва да  се  впише  в картата на  ап.  1 , а  не   на  друг  ап.
Пък и не е задължително в апартамента да живее собственик, може да е наемател.  Peace

Реагирам винаги, когато смятам че има някаква неточност. Чиста случайност е, че често се случва да е свързано с твой пост."

Ако   се  намери  лицето  живеещо  в  ап.1  (независимо  дали е  собственик  или  наемател,това  са подробности )   ще  се  иска  информацията  от  него  ! Ако   това лице  не може да я  предостави  ,тогава ще  се търси   друг  ,който  да я  даде  - без  значение  дали   друг,  живущ  в  др.  апартамент  или  домоуправителя .

( Дидева  , сега  може би ще  се  захванеш  за това ,че съм писала " лицето  живеещо в  ап. 1  "-като  кажеш  ,че  може  да  живеят   пет  лица ,   а  не  едно ?   hahaha   Това  е  съвсем  в  стила  ти като  гледам ? Хайде  стига  дребнавости  ,че  стана  много  банално  !  Mr. Green )

Това  , с  преброяването   на  ап.1  го написах  ,за  да   улесня  някой   да си  направи  сметка  как  ще  се  преброява  и  цитирам  точна  информация  от контрольор .   Целта  ми  е била  да  помогна  на някой , а   не   да  предизвиквам  скандали  и спорове  .  

И не виждам  нищо не  точно,  или подвеждащо  ,в  това  което  казах !

Дидева
,  ще  те  помоля  от  тук  нататък  да  си  изразяваш  собственото мнение  без  да  коментираш  моите , и  да  следиш  под лупа  всяка  моя  дума   , като  поставяш  по  няколко  цитата  !

Всеки  има  право  да  изрази  мнение  тук  и надали точно ти си  съдникът, който  казва  кое  е правилно  и  кое  не !

Явно  забелязваш  колко  много  неадекватни  постове  има  в  темата  и  въпроси  от  глупави  по  глупави  ? Но  интересно  защо  ли  се  занимаваш  все с  моите  коментари  ? newsm78  Надали е  , чиста  случайност  ,както  казваш ? Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 12:08 от Gesika

# 1 147
  • Бургас
Gesika, аз пък намирам за съвсем уместна намесата на Дидева, защото аз също следя темата от началото и неведнъж съм те засичала да даваш невярна информация, с която подвеждаш доста хора. Така че не виждам защо всеки път, когато ти посочат грешката реагираш негативно. И смятам, че е нещо напълно нормално, когато някой види, че пишеш нещо, което не е вярно, да те поправи. И в крайна сметка не само ти си ходила на обучение, за да смяташ, че само твоето мнение е меродавно. 

# 1 148
  • България-Швейцария
Сайтът на НСИ нещо заби, а имам въпрос.
Моя приятелка е омъжена в чужбина, но живее на практика през по равно или през по-голямата част от годината тук.
Къде да се брои?

# 1 149
  • София
Gesika  аз пък намирам за съвсем уместна намесата на Дидева, защото аз също следя темата от началото и неведнъж съм те засичала да даваш невярна информация, с която подвеждаш доста хора. Така че не виждам защо всеки път когато ти посочат грешката реагираш негативно. И смятам, че е нещо напълно нормално, когато някой види, че пишеш нещо, което не е вярно, да те поправи. И в крайна сметка не само ти си ходила на обучение, за да смяташ, че само твоето мнение е меродавно. 

Може  ли да  кажеш  в  последният  случай - кое  точно  не е  вярно , и  с какво  съм подвела хората  ?  newsm78

Пак  казах  ,че  това е   информация  от контрольор  ,чиято длъжност е  главен  екперт  в  НСИ .  Явно  и  тя  не   е  наясно  и подвежда  хората  ?  hahaha 

Може  би  ,някои  от  тук  пишещите  са  по  големи  статистици  и  експерти  от тези  в  НСИ ?  Thinking

Извинявай  ,но   коментара ти  звучи като " изваден  от  калъп " -  нищо конкретно не  казваш !

И  никъде не  съм  споменавала  ,че  само аз  съм  ходила  на  обучение  и    само  моето  мнение  е  меродавно   .  Напротив  винаги  съм  посочвала  ,че  това не е  мое  лично  становище !

# 1 150
  • In my tropical dream
CTramell там, където се намира в момента на преброяването  Peace Ако половината февруари е в БГ и половината в чужбина, да се брои там където е била на 01.02.
Или в крайна сметка където й е по-удобно.

Моля престанете да се нападате лично в тази тема!!! Тя е за помощ при пребряването, а не да се плюете една друга! Нека по-умният да спре да отговаря на нападките!

# 1 151
  • София

Моля престанете да се нападате лично в тази тема!!! Тя е за помощ при пребряването, а не да се плюете една друга! Нека по-умният да спре да отговаря на нападките!

Peace Peace   Всичко , което  съм  писала  тук е било  с  цел да  помогна  и  разясня  ! 

Явно  ,че    според  определени  хора  тук - не  съм  успяла  .........  Затова  не  виждам  смисъл  повече  "да се  хабя  , като  подвеждам  хората " ! Stop

# 1 152
   Аз пък ти благодаря, защото отговаряйки на въпроси на други момичета, ме улесни в преброяването на майка ми (вдовица) и баба и дядо. Така вече цялата рода е преброена.
   Мисля, че всичко е много ясно, но основна бълг. черта да сме вечно недеволни се проявява и тук.
   Точно за 15 мин. преброих моето семейство, а след това другите две преброявания ми отнеха по не повече от 5 мин. Не виждам нищо сложно и чак толкова объркано, просто четете въпросите Hug

# 1 153
Оф, бясна съм!Не знам дали всички оператори на телефоните им са некомпетентни, но поне тази с която говорих явно е! Обадих се да питам след като регистрирам къща, къде е сектора сграда, който трябва да попълня! Отговора беше, че това ще го направи преброителя на място! Ами тогава какъв е смисъла да го правя аз, като така или инъче пак ще се занимавам с преброители? Нали уж тръбят, че като го направиш електронно, после само трябва да му дадеш уникалния код като дойде? Да, ама не, така става - половината работа електронно, половината на място! Голяма глупост!

Пиша тук по-скоро да попитам - имате ли идея, като съм се регистрирала, но не искам да продължавам преброяването електронно, мога ли да се откажа? Т.е. да оставя преброителя да си свърши цялата работа като дойде на място? Така или инъче не съм получила уникалния код, а само парола за достъп!

Ще съм благодарна, ако дадете съвет...  Simple Smile

# 1 154
Можеш да се откажеш, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт