1.Съпруг и съпруга. Той има един постоянен адрес. Тя - друг. Същото е и с настоящия. Той живее на друг адрес, различен от постоянния и настоящия му. Тя живее на постоянния и настоящия си. Тя - живее заедно с родителите си, които обаче през последните 2 години живеят и работят в друг град. - Щом като съпрузите живеят разделени, всеки се брои сам там, където действително живее, без значение как е по л.к. Има въпроси за юридическо и фактическо сем. положение, където могат да отбележат, че фактически не са в брак. Родителите се броят там, където живеят в действителност - те двамата като семейство.
2. Тя има сестра, която е с постоянен адрес, където живее нейния съпруг. Но сестрата живее реално на друг адрес. Освен това, тя не е омъжена и би трябвало да се води като едно семейство с родителите си, които живеят в другия град. Щом сестрата живее отделно от родителите си, не се води семейство с тях. И тя се брои сама (ако живее сама, ако не - с този(тези), които живее) на адреса, където живее действително.
3. Всеки един от ребуса се издържа напълно самостоятелно.
Та, колко домакинства и колко семейства има в задачката? Кой къде трябва да се брои?
Който живее сам, се брои като 1 домакинство и не е семейство. На въпроса Отношение към главата на семейството се отговаря - Друго лице, което не е член на семейството. Знам че е тъпо, не съм го мислила аз.