Отговори
# 735
  • Пловдив
Ох, горките ни деца да ги мъчим без вода! Ми да вземат да не дишат толкова учестено, за да не изразходват вода!  doh Тая женица направо ме разби! Ми то половината храна трябва да я заменим с вода.  #2gunfire  #Cussing out

# 736
  • Франция
 ooooh! ей, големи тъпизми има в тази статия...препрочетох я няколко пъти и още недоумявам... Shocked

# 737
аз пък намирам и доста логични твърдения..... Blush обаче,че  статията ми прилича на поръчкова е факт.тя в прав текст си съпоставя американски и бг лекари като се обръща към народа.това си е жива самореклама:)))) и тази агресивност насочена към "приятелите на кърменето" ми оставя същото впечатление.

на моя син фонтанелата от самото начало (1 месец) му е хлътнала...и то доста:)два пъти съм ходила на лекар в паника,че е обезводнен,но нищо! сега има вече косица отгоре (оскъдна му беше и още е),та не се вижда така ясно,а и се е посмалила вече,но се още е хлътнала.беше на изключително кърмене до доста късно (захраних на 5 месеца,но много слаба работа,после отказа тотално и на 8месеца чак може дасе каже,че започнах интензивно захранване в малки количества,а само преди два-три месеца вече яде както си трябва),пие вода от доста време насам (5 месечен започнах да давам) и си му харесва от първа проба.абе с две думи няма как да е обезводнен тогава и сега,а е с хлътнала фонтанела.та не се косете и от това толкова:)

# 738
ooooh! ей, големи тъпизми има в тази статия...препрочетох я няколко пъти и още недоумявам... Shocked

#2gunfire подкрепям и допълвам, май тези жени никога не са кърмили децата си  #Crazy

# 739
аз пък намирам и доста логични твърдения..... Blush обаче,че  статията ми прилича на поръчкова е факт.тя в прав текст си съпоставя американски и бг лекари като се обръща към народа.това си е жива самореклама:)))) и тази агресивност насочена към "приятелите на кърменето" ми оставя същото впечатление.

на моя син фонтанелата от самото начало (1 месец) му е хлътнала...и то доста:)два пъти съм ходила на лекар в паника,че е обезводнен,но нищо! сега има вече косица отгоре (оскъдна му беше и още е),та не се вижда така ясно,а и се е посмалила вече,но се още е хлътнала.беше на изключително кърмене до доста късно (захраних на 5 месеца,но много слаба работа,после отказа тотално и на 8месеца чак може дасе каже,че започнах интензивно захранване в малки количества,а само преди два-три месеца вече яде както си трябва),пие вода от доста време насам (5 месечен започнах да давам) и си му харесва от първа проба.абе с две думи няма как да е обезводнен тогава и сега,а е с хлътнала фонтанела.та не се косете и от това толкова:)

моята педиатърка постоянно ми повтаряше как бил обезводнен заради тази  хлътнала фонтанела, а сега пак ни е хлътнала, но нищо не може да каже защото бебо пие по литър вода на денонощие

идва си момента в които детето само си решава дали има нужда от още течности, може би ако не ми беше намаляла кърмата около бременноста все още нямаше да иска да пие вода  Crazy но това е друга тема

# 740
  • София
Да, разбира се, има и доста логични твърдения. Тя е наистина лекар все пак. Жалко е обаче специалист да не знае, че това не са препоръки на ЕЖК, а на нейни колеги. И изобщо не е коректно да изопачава твърденията на майките и специалистите по кърмене. Ако не знаех как стоят нещата и директно попадна на нейна лекция, разбира се, че бих я подкрепила и бих съжалила децата на тези майки. Но истината не е такава, за радост на всички, най-вече на децата.

Ай да не говорим за някой от другия край на света. Ей го примерно д-р Мангъров от Инфекциозна болница. Не е като да не знае какво е обезводнено бебе  Rolling Eyes Те са му ежеднвено пред очите:
http://missby.wordpress.com/2010/01/27/solids-doctor/

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 17:09 от skrech

# 741
  • ул. "Мечтание"
А моя като предпочита кърма пред вода със сонда ли да му и вливам водата в устата? Crossing Arms

# 742
Основният ми източник на бисери:

"Щом новата ви педиатърка е по "новата схема", значи е младо, 25-годишно".
(разбирай: без какъвто и да е опит)

Ами не, жената просто чете и е в час, та когато казах, че е бил само на кърма до 6-ия месец, не ме пита колко маслено ми е сиренето от кърмата  #Cussing out,  за разлика от други лекари, които не са мръднали и на см последните 2-3 десетилетия.

# 743
Аз предлагам на този слайд дето го пиша сега, да кажа за статията че е противоречива от началото! Самата статия твърди че хранителните нужди в първата година са големи. И къде се връзва водата? Как водата допринася на бебето да расте?!?!? Не съм чувала да има калорийна стойност  Thinking
А те случайно да са направили връзка защо новороденото губи от теглото си в първите няколко дена след раждането? Ами разбира се! Защото не пие вода Wink
По-скоро е трябвало да уволняват сестри и доктори защото са държали бебета в детското, а не при майките да ги кърмят  Tired
Малиии, определено добра реклама за тези които произвеждат памперси, щом ще трябва да се сменят на 2 часа  Laughing
А защо не се казва дали тези деца дето не са приемали вода и залъгалка са били дехидрирани  Thinking
Това за българските и американските лекари направо ме разби отвсякъде  Joy Joy Joy еле пък ако става въпрос за тези в родилните домовеее, малиии!!! За какво ще ги носите, щото те скачат по коремите на родилките да изкарат бебетата ли?  ooooh!
Егати професионализма...
Майките произвеждат кърмата, разбира се че трябва да пият повече течности, каква аналогия има изобщо с това дали кърмачетата пият вода?
Изключително ми хареса формулировката за новата философия за кърменето на колежката от "Часът на мама". По-добре не бих го казала Wink
Ама разбира се че няма полза детето от кърмата след годинката  Rolling Eyes по-полезно би било краве мляко (с бисквитки даже)...
Поне за едно съм съгласна: с това да не се дава сок  Hug
Та вместо картофени пюрета и обогатени оризови каши, вадете пържолките и ги мятайте на скарата Wink Е, картофеното пюре може да го предложите като гарнитурка!

Супер статия! Жалко е че се пише в наши дни.

# 744
  • София
Мега тъпизми!
Между другото, забелязвам, че привържениците на даването на вода се опитват да изкарат кърмещите майки некви зверове, дето държат децата жадни поне до година!
Пълни глупости!
Когато започне захранването - към 6 месец, започва да се дава и вода.
Освен това, кърмата съдържа толкова много вода, че...
Даже в началото ожаднявах, като започна да кърмя и пиех чаша вода.
Аз пък давам сок. А не давам вода. Но бебо не пие повече от 50 мл на ден.

# 745
Най-притеснителното според мен е , че тази жена е доцент, което предполага академична дейност! Искренно се надявам студентите и да са по-разумни от нея! А логиката и не я подкрепям, защото се базира върху потребностите и наблуденията на възрастен човек. Тя самата казва, че бебето е различно, но както и да е. И да допълня, че живея във Франция и никой не ме е карал да давам вода на бебето. Напротив, педиатърката дори ме успокояваше, че и в най-големите горещини щом кърмя няма опастност от обезводняване.

# 746
  • Варна
Много се смях на поста за сиренето Joy. Айде да правим сирене, за да знаем докога ни е хранителна кърмата Laughing Laughing Laughing.

А относно доцентката, нямам думи. И все се чудя, абе какво всички около мен са се закахърили дали давам вода на бебето?! Откакто съм родила, всеки ме пита давам ли вода /и млади и стари/ и ме гледа лошо като отговоря отрицателно. Горкото дете, ще умре от жажда.... То щото от гърдите не тече мляко /което е 80% вода/, а сирене явно  Laughing Laughing Laughing.

# 747
  • Франция

А относно доцентката, нямам думи. И все се чудя, абе какво всички около мен са се закахърили дали давам вода на бебето?! Откакто съм родила, всеки ме пита давам ли вода /и млади и стари/ и ме гледа лошо като отговоря отрицателно. Горкото дете, ще умре от жажда.... То щото от гърдите не тече мляко /което е 80% вода/, а сирене явно  Laughing Laughing Laughing.

Мда, и мен всички ме питаха дали не давам вода. И също млади, стари, българи, французи  ooooh! По едно време взех да се съмнявам в себе си и почнах да чета за водата...и педито си питах да му чуя мнението. Каза ми, че мога да предлагам когато е горещо, а бебо ако иска ще пие, ако не пие, значи не е жаден и точка. Той така и не пропи де, сега в жегите просто му давах по-често да суче и няма проблем  Crossing Arms Свекито пък ме преследваше да съм му давала подсладена вода. Веднъж като й бяхме на гости дадох на бебо да гризе (щото той го взима за играчка биберона Grinning май още не му е разбрал предназначението) едно шише с вода и свеки беше мноооого щастлива, че "пиел вода"   hahaha

# 748
  • Бургас
И нещо на сериозно... без ирония. Нали знаете, че към Е-тата се пристрастява човек. Действат като наркотика. А то във всеки купен сок, шоколадите, колата и газираните напитки изобщо има Е-та. То къде ли няма, но там концентрацията е особено голяма. Малкия ми племенник е кърмен почти до годинка и то активно, после явно се запозна със сокчетата на Cappy и спря почти моментално. А като види кутията със сок пощурява, както не е щурял и за цица. Направо става неконтролируем.  #Crazy

Голямата ми племенница е вече над 7 години, наскоро опита на майка си колата и не иска да пие нищо друго освен кола.  newsm78

Направо се плаша, дали се дължи не пристрастяване на малките организъмчета. Ама не ми се смейте, ако ви звуча малко фанатично, много съм против тези изкуствени подобрители.  Embarassed

# 749
  • Варна
Няма какво да ти се смеем и аз съм против тях и откакто кърмя съм спряла всички сокове и газирани напитки, пия само вода и домашни сокове. Надявам се това да помогне малкия един ден да не харесва тези напитки, нали се изграждали вкусовете чрез това, което поема майката... Най-вероятно няма да мога да го предпазя от всички вредни храни и напитки, но каквото е по силите ми ще направя.

Моят педи пък казва да давам сладка вода. Ама той иска вече да давам чай от шипки и другия месец сок от ябълка. На малкия му трябвал витамин С, това е обяснението. Уж е млад, а разбиранията му са от преди сто години. Само кимам утвърдително и си правя каквото си знам, пък то е ясно, ще го сменям декември.

Общи условия

Активация на акаунт