Отговори
# 90
  • София
Ей затова нищо не чета и никого не слушам.
Поне моя педиатър е готин.
А бебо е вече 5 кила на 2 месеца!
А отвсякъде чувам - ама докога, ама няма ли да захранвате, ама тя няма да му стига кърмата...
Е, как да не му стига, като наддава като прасенце! Mr. Green

# 91
Да ви кажа, не вярвах, че ще се запиша в тази тема, но... Бебето ми е на 5,5 мес.
Пита ме майка на две деца "ама ти още ли кърмиш?" с нотка на недоумение в гласа и леееко повдигнати вежди.
Казвам "да".
А тя "с какво, ма, душа?" измервайки с поглед гръдната ми обиколка.
Явно има жени, които вярват, че количеството мляко зависи основно от размера на циците.

# 92
  • Карлово
О, кърменето може да бъде много скъпо удоволствие, стига някой да го рекламира. То не са кърмачески сутиени, възглавници за кърмене, скоро попаднах и на силиконови гривни за кърмещи майки (с нещо като таймерче бяха, ама пусти английски, като не му разбирам), кърмачески дрешки, сигурно има още джаджи, но като не съм ги ползвала не знам.

# 93
  • последна надежда
Да ви кажа, не вярвах, че ще се запиша в тази тема, но... Бебето ми е на 5,5 мес.
Пита ме майка на две деца "ама ти още ли кърмиш?" с нотка на недоумение в гласа и леееко повдигнати вежди.
Казвам "да".
Явно има жени, които вярват, че количеството мляко зависи основно от размера на циците.

Ей от това и аз страдам. Като кажа, че кърмя и веднага поглеждат колко са ми малки млекоцентралите....

# 94
... Ей от това и аз страдам. Като кажа, че кърмя и веднага поглеждат колко са ми малки млекоцентралите....

Малки, ама работливи.  Wink

# 95
Казвам "да".

Ей от това и аз страдам. Като кажа, че кърмя и веднага поглеждат колко са ми малки млекоцентралите....

To ако от размера зависеше, моичкия да е умрял от глад и жажда hahaha

# 96
О, кърменето може да бъде много скъпо удоволствие, стига някой да го рекламира. То не са кърмачески сутиени, възглавници за кърмене, скоро попаднах и на силиконови гривни за кърмещи майки (с нещо като таймерче бяха, ама пусти английски, като не му разбирам), кърмачески дрешки, сигурно има още джаджи, но като не съм ги ползвала не знам.

Ето ги, 7-8 долара бройката  Rolling Eyes

Да не забрави майката кога е хранила бебето и от коя гърда  ooooh!Нали по часовник се кърми...
Намирам подобно нещо полезно единствено при близнаци, за да се помни кое бебе на коя гърда е къмено при предното хранене. Но номерът става и със записки в съвсем обикновена тетрадка, където освен всичко друго можеш да отбележиш и с какво е бил пълен памперса  Wink

# 97
  • Карлово
Фата, ама пък са мн сладурски гривните, нищо, че нямат мн практическо приложение, само за красота бих си ги купила.

# 98
Здравейте момичета! Не съм писала до сега, но сега се изкуших да ви споделя една голяма глупост, която ми сподели майката на една моя приятелка: "Мойте деца не вдигат температура, защото не съм ги кърмила"  Joy

Иначе много ви се радвам, и се надявам и аз да се справя добре с кърменето на бебчо Simple Smile

# 99
Като казах,че се кърмим, вчера ме пита интелигентна моя приятелка, но без деца: "Ама не е ли вече голям?"  Grinning Като че кърменето е дрешка или играчка, вече "не му става" на порасналото ми бебе Wink

# 100
  • California
На мен любимата ми абсурдна реплика е - 'Още ли се мъчиш с това кърмене?'  Rolling Eyes Laughing
Какво да им обясняваш на такива...  ooooh!

# 101
  • София
Бащата на сина ми - "Дай му пържоли на това дете! Стига си го тормозила с това кърмене!", защото се облизвал, до като ни гледал да се храним на масата.  ooooh!  Joy

# 102
Ох, как се смях онази вечер Laughing .
"Мисля да се кърмим поне до 2г., стига да не ми се случи нещо"-казвам аз, и получавам отг:
"Ай, стига, бе! Ама то вече ще ходи Shocked , то на 1г. прохожда"
"Да, и какъв е проблема?"- интересувам се аз
"Да, бе! Ще си играе в парка и по някое време ще дотича да си цокне... newsm78 "

Разговора на тема Кърмене приключи Laughing Laughing

# 103
Вчера мъжът ми беше сам на маса с компания наши близки. Та един от присъстващите много се загрижил за мен,като разбрал,че още кърмя. Казал :"Ама с тези зъби,как го кърми,той ще и отхапе зърната". Мъжо ме подкрепил,като казал,че не съм мазохистка и едва ли бих му давала да суче,ако ме боли. Но дори и това не успяло да ги убеди Laughing Жените тържествено заключили,че кърмата ми отдавна е гола вода и няма никакви полезни съставки,дори и тези ,осигуряващи имунитет. Wink

# 104
Жената, с която бяхме в една стая в болницата, ми се оплака, че на 14-тия ден от рождането на щерката й са ги приели отново в болница, но с вирусна пневмония. В началото не са й казвали какво е на бебчето, а са я нападали, че с това кърмене видил ли била му напълнила дробчетата с мляко.
Направо побеснях като го чух.

Общи условия

Активация на акаунт