Отговори
# 45
Ха ха ха, хора, ако знаете как сте ме расмяли, само се записвам, защото аз все още съм в другата крайност, полагам всички усилия да кърмя въпреки целия карък на света. При мене лафа на свекърва ми беше след като и казах, че в момента правя мастит, слагат ме на антибиотик, на хапчета за намаляване на кърмата, компреси за високата температура, и компреси с риванол на гърдите, плюс топлите компреси преди изцеждането и в тоя точно момент на отчаяние, че ми се случва поредната гадост след раждането нейната реакция беше "Леле дано детето не се отбие с тоя антибиотик"...

# 46

"ма как ще го кърмиш права  #Crazy  (аз седнала на дивана, той си се обслужва) , така ще ти увиснат циците Rolling Eyes "

Joy hahaha
ох какви ли не простотии могат да се чуят

# 47
  • Бургас
Записче. За мен е рано още, бременна съм в 4 месец, но мисля че тепърва ще чувам какви ли не щуротии...

# 48
Записче. За мен е рано още, бременна съм в 4 месец, но мисля че тепърва ще чувам какви ли не щуротии...
Още даже не можеш да си представиш Wink

Преди малко сравниха недаването на вода на бебе по-малко от 6 месеца със средновековно мъчение..  Whistling

# 49
Аз пък наскоро чух за урочасването  Twisted Evil Една съседка разправяше как понеже майка й била закърмена 2 пъти много урочасвала и веднъж видяла един кон казала, че е много хубав и той на момента се гътнал  #Crazy
Тъкмо се смеех и исках да й кажа, че и моите двете сигурно ще урочасват по тази логика, защото докато се отбият имаха прекъсвания дори и по няколко дни без кърмене, но се спрях навреме, сакън!  Twisted Evil

# 50
  • София
Мнение от фейсбук, относно кърмене на бебе в ефир, по време на интервю (гърдите на майката бяха покрити, едва ли повечето зрители са разбрали, че бебето суче, то почти не се виждаше).
Позволявам си да цитирам тук това мение, понеже е в публичното пространство и въпреки, че съм свикнала с подобни коментари, малко в повече взе да ми идва сравнението между секса и кърменето като стане дума за кърмене на обществени места или за кърмене на по-големи бебета и деца.

"А и можеше да не си кърми бебето в студиото. Акта на кърменето е много интимен, за да го демонстрираме пред целия свят. Животните се кърмят където заварят. "

"А защо тази майка трябва да е в студиото точно в момента, в който трябва да се кърми бебето. Можеше да го накърми, то да заспи и да се яви в студиото. Нищо не ме обижда, просто смятам, че кърменето е толкова лично и интимно нещо, колкото и ...любенето. Любенето също е най - нормалното и естествено нещо на света. Вие ще застанете ли да се любите с любимия си човек, в опит да заченете желаната си рожба например в студиото. Защо не го направите. Толкова е нормално и естествено. Защо да изпускаме овулацията си. Нека да се любим и да даваме интервю. Моля ви момичета. Интимните неща са много лични и красиви,и нека не ги демонстрираме публично. "

# 51
Наскоро една приятелка ме пита "ти скоро ще спреш да кърмиш, нали" и след като аз обясних че планирам поне до годинка, а може би и повече, защото така се препоръчва тя много изненадана каза "ти хубаво планираш, но откъде знаеш дали ще имаш кърма? на повечето жени им спира след 3-4 месеца"

# 52
Преди малко сравниха недаването на вода на бебе по-малко от 6 месеца със средновековно мъчение..  Whistling[/b][/color]
[/quote]

Здравейте и от мен,
Майка ми, възмутена, че не давам на сина ми вода, а само кърма:
"Абе то млякото си е мляко, ама друго си е вкуса на водичка в устенцата"

# 53
Еее, вкуса на водичката /задължително със захарчица може би?  Rolling Eyes / е неповторим... Защо ли се мръщят бебетата на тая "благинка"?  Outta Joint

Значи кърменето е като секса... не е хранене?

# 54
Още даже не можеш да си представиш Wink

Няма гаранция. Аз за вече 15 месеца кърмене не съм чула нито една абсурдна реплика.

# 55
ku[d]ku[d]yaka , гледай днешното "Здраве" по Канал 1 и ще чуеш Wink един доФтор , като говореше за грипа, каза, че ако майките се разболеят докато кърмят, а това било до 5-6 месеца, защото ТОЛКОВА се кърмело (хи-хи, да дойде да ме пита колко;-), еди какво си... 

# 56
ku[d]ku[d]yaka , гледай днешното "Здраве" по Канал 1 и ще чуеш Wink един доФтор , като говореше за грипа, каза, че ако майките се разболеят докато кърмят, а това било до 5-6 месеца, защото ТОЛКОВА се кърмело (хи-хи, да дойде да ме пита колко;-), еди какво си... 

О, тези изобщо не ги коментирам  Simple Smile . Аз говорех за личните познати. А по телевизиите канят куцо и сакато и изобщо не им се връзвам.

# 57
  • Бургас
Боже мили,
да си призная честно настръхвам от удоволствие, когато се разхождам лятно време в Морската градина и видя на някоя пейка майка, загърната в одеалце да кърми бебето си. Даже си мечтая как ще родя преди 20 август и ще мога да го усетя. Дали си в къщи, на улицата или в телевизията, какво значение има. Важното е все повече хора да вярват в кърменето и да го практикуват! А какво по-окуражаващо от даващите пример!  Вероятно тази майка не е обсъждала бюджета или законите на РБ в студиото! На който не му харесва да щракне копчето на ТВ-то и да си реши проблема!

# 58
  • София

Анито само да те предупредя, че дискретното кърмене едновременно навън не е много приложимо  Heart Eyes
За бебчетата и за теб ще е по-лесно, колкото по-близо до термин се родят  Hug

# 59
  • Бургас
Aila, това с термина не го разбрах, би ли го обяснила, не можах да разбера смисъла на самото изречение. А за другото може и да си права... но ние с бебо ще си се нагодим в последствие  Peace

Общи условия

Активация на акаунт