Отговори
# 690
Навсюкъде еднакво ги е срам и се притесняват!  Whistling ooooh!
И аз вече към несрамуващите се  Grinning Flutter
Днес, за първи път, в парка  Sunglasses

mrstraetz newsm74  261uu newsm18

Ама сега да не и помислиш, че преди съм те обичала по-малко!  Hug Hug Hug

Heart Eyes Не, разбира се  Hug Hug Hug

# 691
  • ул. "Мечтание"
Аз пък гледах един епизод от "На гости на третата планета", когато хазяйката им започна да кърми и всичките извънземни много се притесниха и избягаха, само жената-Сали остана и с голяма почуда констатира гледайки гърдите на хазяйката"Значи за това служели"! Simple Smile

хихи! Сетих се сега, че съм я гледала и аз тази серия! Joy Joy Joy

Като сме зачекнали темата за кърменето на обществени места пускам ви два интересни линка за кърменето по света:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24101.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=531034.0

И една история от мен. Имам приятелка туркиня, която половината година е във Варна, другата половина живеят с дъщеря си в Истанбул. Дъщеря ѝ (на 10 години) веднъж нещо зашепна на майка си, докато аз кърмех малкия. Досетих се, че е нещо за мен и от отговора на моята приятелка. Попитах я каво ѝ е казала. Тя ми каза, че дъщеря ѝ я попитала защо кърмя без да се покрия и тя и казала, че тук не било нужно да се покриват. В Истабул жените кърмели покрити (предполагам заради религията им, не попитах повече). После каза на дъщеря си да не разправя, че е виждала жена да кърми непокрита, да не си помислят близките им там, че приятелката ми е кърмила дъщеря си всички да я виждат.

# 692
По повод кърменето на обществени места, аз пък съм забелязала друг парадокс, едно време, преди 100 години да кажем, на кърменето навън се е гледало като нещо нормално, в същото време хората са имали много по-строги морални разбирания, да не говорим за облеклото! В наше време, когато голотата е повсеместна, кърменето навън е нещо в повечето случаи срамно! Странно, но факт!
Нощни очи, беше ми интересно това, което сподели за приятелката си, досега нищо не бях чувала за кърменето в ислямските държави!

# 693
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, беше ми интересно това, което сподели за приятелката си, досега нищо не бях чувала за кърменето в ислямските държави!

На мен темата ми е изключитено интересна.
Рисунката от аватара ми е на арабски художник. Simple Smile

Преди време бях чела някаква книга за живота в харема. Не знам колко фактиологически вярна беше, но там се разкаваше, че женските бебета ги кърмят до годинка, а мъжките поне две години (предполагам мъжките са били с предимство, защото се очаквало да станат силни и здрави насленици).
Следя блога на няколко жени от арабския свят, не помня от коя държава идват. В момента живеят тук, в Бъгария. Мисля, че имаха и една публикация за кърменето. Ще се поровя да видя и да ви у пусна тук.
Винаи ми е било много впечатлитено, че въпреки подтиснатото положение на жената в арабския свят Майката за тях е свята!

# 694
Винаи ми е било много впечатлитено, че въпреки подтиснатото положение на жената в арабския свят Майката за тях е свята!
И аз за Турция имам такива впечатления!
Следя блога на няколко жени от арабския свят, не помня от коя държава идват. В момента живеят тук, в Бъгария. Мисля, че имаха и една публикация за кърменето. Ще се поровя да видя и да ви у пусна тук.
Пускай го, ще е интересно! Simple Smile

# 695
     Случайно попаднах на темата ви, защото отдавна съм далеч от кърменето. Прочетох само последните няколко страници, и дано не повтарям някой.
     Детето ми щеше да навърши шест месеца през април, и загрижените съседки побързаха да ме осведомят, че ако ще го отбивам на тази възраст, трябва да стане преди цъфтежа на плодните дръвчета и преди горещините. Иначе щяло да стане алергично бебето.
      Е, аз кърмих малко повече от година.

# 696
Не знам колко е по темата, но ще споделя. Тези дни се запознах с майка, чието бебче я дърпаше за блузата, а тя обясняваше, че нещо пак започнало да търси да суче. Оказа се, че на 7 мес. решила да отбива, защото вече много й се пушело и уж детето го приело нормално, но напоследък пак започнало да си търси. Естествено вече няма да получи, което е доста жалко, но поне отговорно е решила да не го трови и през кърмата.

Относно кърменето на обществени места - аз така и не успях да се "престраша", но винаги съм се радвала на майките, които го правят. Има един не много маловажен проблем обаче - край кърмещите майки винаги се навъртат едни такива ненормални типове. Не става въпрос за мъжете, които за кеф отиват да зърнат гола женска плът в обедната почивка, а за едни такива болни мозъци. Имам наблюдения и да си призная доста ме плашат подобни типове.

# 697
Има един не много маловажен проблем обаче - край кърмещите майки винаги се навъртат едни такива ненормални типове. Не става въпрос за мъжете, които за кеф отиват да зърнат гола женска плът в обедната почивка, а за едни такива болни мозъци. Имам наблюдения и да си призная доста ме плашат подобни типове.
Аз не съм забелязала такова нещо... може би защото не кърмя системно навън и винаги се случва да е на различно място. Наистина ли си забелязала такива хора?

# 698
  • Франция
Хайде пак да се разпиша и аз. Наскоро говорих с баба ми, която е на 88г., която пак ме похвали, че кърмя. Браво, вика, така ти е лесно с храната, винаги е готова  Simple Smile И после каза, ама от къде го вадиш това мляко, толкова си слабичка  Laughing това сигурно по повод мита, че като са ти малки циците, значи че нямаш мляко  Joy
По повод кърменето навън, аз също наскоро се престраших. Нямаше как летяхме с бебо със самолет и трябваше да яде все пак милото  Heart Eyes също така за първи път видях кърмеща майка в парка и ден след това още една на летището в едно кафе  Mr. Green Май само аз забелязах, че кърми, който не се загледа нямаше да се разбере. Аз понеже зяпам всички бебета сега, и за това забелязах Mr. Green После и аз така в самолета си го кърмех без да ми пука изобщо кой ме гледа. Няма нищо по-нормално от това да си нахраниш детето.

# 699
  • ул. "Мечтание"
Има един не много маловажен проблем обаче - край кърмещите майки винаги се навъртат едни такива ненормални типове. Не става въпрос за мъжете, които за кеф отиват да зърнат гола женска плът в обедната почивка, а за едни такива болни мозъци. Имам наблюдения и да си призная доста ме плашат подобни типове.
Аз не съм забелязала такова нещо... може би защото не кърмя системно навън и винаги се случва да е на различно място. Наистина ли си забелязала такива хора?

И аз не съм забелязала честно казано. Rolling Eyes А не е като да не се оглеждам кой, къде, какво.

Звездичка, ето го блога, ако ти е интересно: http://arabwives.wordpress.com/
Но статията не я намерих. Може другаде да съм я чела.  newsm78

# 700
  • Пловдив
Доста се забавлявам докато чета всички бисери, но понякога не знам да се смея ли, да плача ли? newsm78
До сега на мен не са ми казвали кой знае какви фрапиращи неща по повод кърменето, но имам прясна случка.

В петък вечер излизаме на бар с мъжа ми и негови колеги (повечето от които са жени). Всички вдигат чаши за наздравица, а аз си лоча минералната водичка. Едно от момичетата ме поглежда въпросително и аз и казвам : "Кърмя", а тя :"Още ли? Ох, миличката!". Така ме съжали горката, че не мога да обърна няколко водки.  ooooh!
Между другото този въпрос "Още ли?" доста често ми го задават и направо ми лазят по нервите!

Друго, което се сещам. Моя близка роди второто си дете преди 20 дена. На втория ден след като я изписаха (роди секцио) ми звъни да ме пита съвет за кърменето, че тя нямала достатъчно кърма. Казах и всичко, което знам и съм чела и на края и предложих да и дам тел на ЛЛЛ, а тя "Ще го обсъдим?" и "То и с първото нямах кърма, така че..."

# 701
На мен сега като кажа, че още кърмя редовната реплика - "Щом имаш" - що пък да нямам  Rolling Eyes

# 702
След като снощи поуплаших съседите ( събрах границите ) днес сутринта с малкия при личната,премери кръвно,даде ми талон за изследване и ще правим ЕКГ и в момента в който се събличам малкия започва да дава сигнал че иска да цока,доки си мисли че иска да го гушна и му обяснява че след малко ще мога,разясних и какво иска а нейния отговор:
"Ех Крали Марко няма ли спираш вече?"

# 703
Миналата седмица отбих сина си. Така се случи, че ме нямаше четири нощи при него и реших, че така или иначе е посвикнал без кърма да не го мъча отново след няколко месеца... Общо взето не бях предварително решила дали ще е окончателно.
Свекърва ми обаче беше много категорична и изпадна в шок, че му дадох малко да цокне след раздялата, защото "питах всички баби в селото и всички казаха, че ще урочасваJoy

# 704

Преди време бях чела някаква книга за живота в харема. Не знам колко фактиологически вярна беше, но там се разкаваше, че женските бебета ги кърмят до годинка, а мъжките поне две години (предполагам мъжките са били с предимство, защото се очаквало да станат силни и здрави насленици).

Това не е така, в исляма пола на бебето не е определящ за продължителността на кърменето. Желателно е кърменето поне до 2г. възраст.
Ако бременна жена е осъдена на смърт, изпълнението на присъдата се отлага, докато тя кърми детето си!
http://www.islamicgarden.com/article1009.html, сега нямам време да превеждам оба4е
Накратко , в статията става дума за предимствата на май4иното мляко , за топлината която полу4ава бебето. ЗА това как някои жени се съмняват в себе си и посягат към изкуствените млека, които са създадени едва през 20ти век,т.е бебетата преди това са оцелявали и без  изкуствено мляко.Целта на АМ е не да помага на майките, а да се пе4елят пари, в наши дни майките са забравили ролята си и бързат да се върнат на работа. Също така пише, 4е  4рез кърмата бебето полу4ава вси4ко необходимо за възрастта си.Актът на кърмене създава специална емоционална връзка между майката и бебето.

http://www.zawaj.com/articles/nurturing_mildred.html

http://www.answering-christianity.com/breast_feeding.htm  не съм го 4ела, но изглежда интересно

http://muslimmotherhood.blogspot.com/2006/11/advice-for-new-mother.html  ето още една прекрасна статия за кърменето в исляма. На кърменето е отделено специално място в Свещения Коран, всички пророци досега са били кърмени, включително и Исус. Всяко новородено има право да полу4и май4ина кърма, и отказвайки да го кърмим, ние нарушаваме това изконно негово право  Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 16:48 от Шило_в_торба

Общи условия

Активация на акаунт