Отговори
# 675
  • ул. "Мечтание"
Навсюкъде еднакво ги е срам и се притесняват!  Whistling ooooh!

# 676
  • София
че съм като някакъв аутсайдер в Овча купел.

А, къде ги виждате тези кърмещи майки? Аз все поглеждам с надежда и все се разочаровам като извадят шишето.
В едно паркче при вас има две кърмещи в тандем, една с кърмаче на 4г. и няколко с по над годинка. Парка е съвсем мъничко кътче, но концентрацията на кърма е голяма.

# 677

Друга пък майка в градинката ме разпитваше как разбирам, че е гладен.
Хайде майка в градинката е едно да те пита,друго е акушерката в родилното,на няколко пъти ми направи забележка да не го кърмя на поискване,и аз и отговорих че е гладен,тогава последва въпрос:Е как позна? Shocked
Колкото до кърмещи майки в Морската градина в Бургас има доста.

# 678
Ще отклоня темата, но предвид настоящето положение в което се намирам- искам да споделя- че да кърмите детето си когато очаквате друго е много лошо нещо, не се знае точно как, но вреди ужасно много на детето ви- и даже има вярвания че по този начин ще го осакатите физически и психически.

лошото е че по никакъв начин не могат да се аргументират, когато попитам  Joy Joy Joy

искам от тук само да поздравя моята гинеколожка, която каза така" виждам че бремеността ти се развива нормално, значи кърменото не пречи нали- какво ще кажеш Simple Smile"  това беше след като и споделиш че още кърмя, детето което изроди преди 1 г Simple Smile  Peace

аз по-често виждам май кърмещи майки, сигурно защото с такива се срещам  Embarassed но много ме боли, изпитвам ужасна болка и съжаление когато видя едно мъничко бебенце пиещо АМ, виждам това и в очите на мъжа ми когато ни се срещнат очите, само с поглед си казваме, колко жалко за детето...
той е първия ми помощник по кърмене и най-голяма подкрепа в момента  Heart Eyes

# 679
Преди малко написах всичко това в др тема и чак сега видях, че то си има специално тема за моя случай. Извинявам се, че ще се повторя, но трябва да споделя:)
Отидох на профилактичен преглед при гинеколог от Токуда. Както си течеше прегледа и си говорим за всички мой предишни проблеми, кога съм родила, как и т.н., реших да му споделя и, че още кърмя сина си (на 1 година)...последва пауза и остър поглед от негова страна и следните думи, цитирам: "Ами спирай! Кралимарковци не ни трябват."  Облещих се насреща, реших да не влизам в спор и само му казах, че това си личен мой избор и, че съм дошла за друго. Даже си помислих дали да не си тръгна, но вече бях платила за прегледа и не ми се правеше сцена, както и не исках да си докарвам ненужни проблеми. Докторът видя учудването ми и реши да ми каже защо е толкова краен в мнението си. Оказва се, че децата след 1 година вече не произвеждат еди-какъв-си ензим и кърмата не само, че нищо не им дава, ами е направо вредна. Последното не го каза, но така разбрах от погледа му. Нещо за разтройство също имаше в лекцията, като накрая ме посъветва да се поинтересувам по темата.
Учудих се не толкова на изразното мнение, защото има мн хора, които смятат така, но на крайността му. Той наистина смяташе, че ми дава правилен съвет и, че аз вредя на детето си. Да не говорим, че той е специалист...

# 680
Докторът видя учудването ми и реши да ми каже защо е толкова краен в мнението си. Оказва се, че децата след 1 година вече не произвеждат еди-какъв-си ензим
А, не всички спират да го произвеждат този ензим (за лактазата става въпрос), всъщност сред народите, които традиционно ползват млечни продукти, повечето хора си произвеждат ензими за разграждане на млякото и в зряла възраст. Хората, които не произвеждат такъв ензим, наистина не могат да консумират прясно мляко - не само човешко, но и краве, овче - и получават стомашно разстройство.

# 681
но много ме боли, изпитвам ужасна болка и съжаление когато видя едно мъничко бебенце пиещо АМ

И мен също... Cry
Бебенцето на една приятелка е само на 10 дни и по съвет на педиатърката му се додава АМ. Препоръката - със станалия "класически" мотив "не ти е хранителна кърмата". Странно е как преценяват подобно нещо за... няколкото дни, откакто детенцето е на белия свят.

Много, много ми е мъчно Sad

# 682
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
В едно паркче при вас има две кърмещи в тандем, една с кърмаче на 4г. и няколко с по над годинка. Парка е съвсем мъничко кътче, но концентрацията на кърма е голяма.

Ми аз ходя в парка (ако изобщо може да се нарече парк това  Crazy), ама кърмачки не засичам, явно ходя в грешния парк!  Crazy Mr. Green

И на мен гинеколога ми каза, че кърменето след годинката е вредно, ама аз бях категорична, че хич не ми пука какво говори и не ми е изнасял лекции. А относно лактазата, единият ми брат не може да пие мляко - 1 чаша му гарантира разстройството. Peace

# 683
Ето моя бисер. Копирам го от отчетната тема, но случката си е моя, отпреди няколко седмици. В момента на разговора дъщеря ми е на 9 м и половина.

"Стига си я кърмила, така я защитаваш с имунитета от кърмата! Остави я (дъщеря ми) вече сама да си изгражда имунитет!" - Къде чела недочела, тотално е изкривила нещата, базирани на реални факти. Та чак звучи логично...

Това от жена, която е кърмила до 3 мес., защото й спряла кърмата. Има и още:

"Аз много се радвам, че имах толкова дълго кърма, като се има предвид професията ми (танцьорка). Идеално се получи. Той малкия даже не разбра кога ми е спряла. И коластрата, и кърмата, всичко идеално ми се получи. Ама аз още от болницата ги питах какво са му давали, докато ми слезе коластрата ( #Crazy), и после му давах от същото. Така той даже не разбра кога съм го отбила. И после - кеф, можех да пуша и да пия на воля. Другите реват като им спре кърмата, аз се радвах."

Предполагам, че всички тук са наясно с кърменето, и могат да четат между редовете какви ги е свършила моята събеседничка. И тя ми дава съвети на мен  #Cussing out

А по отношение кърменето по градинки - моето хлапе много се разсейва и ако сме навън така нагласям нещата, че да я кърмя в колата или вкъщи. Но съм кърмила и приседнала на една ограда, хич не се посвених. Искам да кажа, че като не виждате кърмещи се по пейките бебета, не значи че няма такива.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 00:11 от Giada

# 684
  • ул. "Мечтание"
Но съм кърмила и приседнала на една ограда, хич не се посвених. Искам да кажа, че като не виждате кърмещи се по пейките бебета, не значи че няма такива.

Аааа! Никой не е казал, че няма такива...  Mr. Green
Но все пак е полезно за консервативното ни и суеверно общество да се вясват повече кърмачки размахващи бойни цици!  Joy Току-виж си спомнили от часовете по биология за какво точно служат!  Wink

Все се сещам за една серия на "Малкълм", когато се роди Джейми и Рийс откри за какво служат гърдите. Беше си направо потресен милия!  Joy Joy Joy

Тия дни една от познатите ми майки на площадката извика щерка си докато кърмех Искрен да види как е кърми бебе! и двете бяха много ентусиазирани! Стана ми готино, че иска да покаже на дъщеря си как се хранят бебетата всъщност!  Heart Eyes

# 685
И аз вече към несрамуващите се  Grinning Flutter
Днес, за първи път, в парка  Sunglasses

# 686
  • ул. "Мечтание"

mrstraetz newsm74  261uu newsm18

# 687
  • ул. "Мечтание"

mrstraetz newsm74  261uu newsm18

Ама сега да не и помислиш, че преди съм те обичала по-малко!  Hug Hug Hug

# 688
Много ми е чудно това "спиране на кърмата"... Колкото и да е неопитна една майка, иска ли да кърми, логично е да продължи да опитва при възникване на проблем, а не да тръби почти триумфално, че ей на - финито! По себе си съдя - някъде към 2-3 мес. на бебо имах доста ядове и той почна да плаче много, а и наистина не можех да изцедя почти нищо. Мислех, че е гладен, но не съм сигурна към днешна дата защо е ревал - може и да съм му предавала напрегнатостта ми. Тогава обаче ми се ревеше понеже бях почти убедена, че дотук сме били с кърменето - даже го казах и на мъжа ми. Явно много и отвсякъде плашат майчетата с това спиране - по-скоро то е мит и се получава рядко, ама... Та мисълта ми е, че не спрях да опитвам да кърмя, въпреки убедеността, че всичко е приключило.

# 689
Освен спирането на кърмата, другият голям мит е някои жени си имат кърма, други си нямат. На мен ми е много смешно, че няколко пъти вече ми казват, те слабите жени( като мен) имат повече кърма от пълните! Simple Smile
Все се сещам за една серия на "Малкълм", когато се роди Джейми и Рийс откри за какво служат гърдите. Беше си направо потресен милия!  Joy Joy Joy
Аз пък гледах един епизод от "На гости на третата планета", когато хазяйката им започна да кърми и всичките извънземни много се притесниха и избягаха, само жената-Сали остана и с голяма почуда констатира гледайки гърдите на хазяйката"Значи за това служели"! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт