Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от абсурдните коментари, които майките, кърмещи деца, са чували?
Какви са някои от аргументите, които майките са чувствали в защита на кърменето?
Какво е значението на термина „термин“ в контекста на разговора?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от абсурдните коментари, които майките, кърмещи деца, са чували?
-
Какви са някои от аргументите, които майките са чувствали в защита на кърменето?
Майките, които кърмят деца, често се сблъскват с различни аргументи в подкрепа на кърменето. Те включват препоръки от педиатри за продължаване на кърменето до определена възраст, опити да се демонстрира нормалността и естествеността на кърменето и изразяване на учудване от неподходящите коментари и натиск да се спре с кърмене.
-
Какво е значението на термина „термин“ в контекста на разговора?
-
Какво е мнението на участниците във форума за кърменето на обществени места?
-
Какви са някои от нелепите съвети, които участниците във форума са получили от педиатри и други хора?

То си е така де, първите 1-2 месеца въртеше главичка и лапаше ръцете, сега ръцете постоянно са му в устата, дали пък не ми е станала нехранителна кърмата и да е гладно детето
Някои хора си позволяват прекалено много!
На мен ми е толкова стресиращо с тези пюрета,лъжички, лигавници и прочие и не мога да повярвам, че е много по-лесно с АМ и всичките му там джунджурии.

А околната ни среда почти не спомага за промяна на този стереотип.
Аз по паркове не ходя, щото няма кой знай колко ни време, ни паркове наблизо, но на консултации като ходя, току видя някой майче да надига блузата и ме "стоплят" мили спомени и на разсеяния поглед на майчето отвръщам с блага усмивка
разбираща и подкрепяща, така да се каже. И аз помня първия път като трябваше да вдигна блузата да кърмя навън, доста се изпотих от притеснение. Но след това неможеш ме спреш...кърмех навсякъде и по всяко време.

но освен това, се водех от помощта най-вече на персонала в болницата, консултантката по кърмене и брошурите които ми даде. Попаднах на персонал първия път, щото втория път сестрата се опита да ми каже че съм нямала още кърма и да съм давала АМ
), ама поне до две, живот и здраве. Абе да са живи и здрви и да си цокат колкото и когато поискат! Ние освен с пример и с поискани съвети няма с какво руго да пмогнем. Ама колкото-толкова!