Отговори
# 645
Ми то така трябва да си бъде... до годинката основната храна е млякото Wink Ама не прави логика, разбира се за тези които захранват след 3-я месец  Whistling

# 646
  • Пловдив
Как след третия месец?!? Че то сокчета се дават още от 10тия ден hahaha

# 647
  • Бургас
Как мислите се радва бебока на 8 месеца на плодово кисело мляко и мляко с бисквити Анелия /с шоколад/? Аз не съм запозната на каква възраст се дават тези неща, но за 8 месеца съм убедена, че е по-добре да яде пържоли, отколкото шоколад /пък дали не е най-добре и двете заедно Simple Smile/

# 648
  • Русе
Майките, които са захранили на 3 месеца и до 6ти месец вече са въвели всички храни, няма как да се съгласят с това, че не бива да се дават бисквити с шоколад- това е просто естествен процес и продължение на захранването.  Cry

# 649
Ама как така не сте дали сокчета на втория месец??? Та не знаете ли, че те спомагат за премахване на коликите!  Mr. Green

# 650
Ама как така не сте дали сокчета на втория месец??? Та не знаете ли, че те спомагат за премахване на коликите!  Mr. Green

smile3532

# 651
Ама как така не сте дали сокчета на втория месец??? Та не знаете ли, че те спомагат за премахване на коликите!  Mr. Green

Нас щяха да ни "спасяват" от анемия... Grinning Така поне обещаваше (когато бебо влезе във втория си месец) сестрата на бившата ни педка, ама на, неспасени си останахме, поне от сокчетата  де, ни нам как въобще се спасихме и кое ли ни спаси Wink

# 652
Майките, които са захранили на 3 месеца и до 6ти месец вече са въвели всички храни, няма как да се съгласят с това, че не бива да се дават бисквити с шоколад- това е просто естествен процес и продължение на захранването.  Cry

Така си е.... защо да си правят труда да им създават здравословни хранителни навици като е по лесно да си храниш детето безразборно и с каквото имаш под ръка (гризки, чипс, шоколад и пържени картофки от MD). По същата причина посягат и към АМ, защото си мислят, че е по лесно.
Преди време една майка ми обясняваше как не стигали паричките за "хубава" храна, а в същевременно беше бутнала в ръцете на детето си голяма кесия с пуканки и вафла! Мислех си да я питам знае ли колко струва един килограм ябълки, но както винаги си премълчах. Все пак всеки се ръководи от разума си.... ако го подържа здрав разбира се

# 653
  • ул. "Мечтание"
Днес ми се случи нещо забавно. Големия ми син си има една приятелка на 3 години и половина на площадката, която ни е голяма фенка на мен и бебето и вечно покрай нас се върти. Всеки път когато кърмя на площадката тя е лепната за мен и гледа с почуда и интерес и все ме разпитва какво прави бебето, защо го праи и т.н. Днес разговора обаче прдължи в друга посока. След обичайните въпроси какво правя аз, какво прави бебето ме пита:
- Защо му даваш цица?
Аз ѝ обяснявам, че той яде така.
- Ама защо от цица?
Обяснявам ѝ че когато бебенцата се родят гърдите на майките им започват да се пълня с мляко. Тя ме гледа, гледа и изтърси:
- Ама виждат ти се циците!!!  Crazy Joy
Умрях да се смея!

# 654
  • Пловдив
А на мен ми е по-странно, когато на тази възраст децата не ги знаят тези работи  Laughing
Моята кака дори не може да си представи, че бебетата се хранят по друг начин, но тя все пак има и спомени как тя самата е кърмена  Heart Eyes
Даже един ден съседското момиченце на 4 г. идва вкъщи и ме вижда, че кърмя Бела и пита какво прави бебето. Преди да успея да й отговоря Калина вече обясняваше  Mr. Green
Увредено ми е детето - затова прави такива неща  hahaha
http://media.snimka.bg/6687/019629324.jpg?r=0

# 655
змейковица, чудесна снимка. Да са ти живи и здрави дечицата  Simple Smile

Аз пък миналата седмица умувах пред комшийките, 4е ако сега забременея отново,може би ще ми е трудно да кърмя малката. А те и двете "аауууууу ти луда ли си ма, ако си бременна и кърмиш млякото става отровно, ще натровиш малката, 4ували сме за такива слу4аи"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy  Казвам, 4е аз пък съм 4увала, 4е бременност и кърмене са съвместими, но те направо ме изкараха ненормалница.  И двете не са кърмили децата си.На едната вместо мляко потекло вода,а другата всеки път лъже разли4но- или казва, 4е е искала хормонално хап4е за спиране на кърма още в родилното, или 4е е кърмила 1м и това е било най-кошмарния й период и ми се 4уди как така не ми е писнало и  как мога да кърмя нощем,не бил пълноценен съня ми.

# 656
Четох и много се смях newsm62 Аз пък съм чувала от една жена че кърменето не е полезно newsm78 и жената е кърмила парвото си дете веднъж а второто изобщо smile3555 Е такава глупост не бях чувала никаде ooooh! От кърмата по-хубаво няма Naughty

# 657
Вчера компанията на мъжа ми се опита елегантно да ме критикува за кърменето на 1г. и 8 м. - и имащи, и нямащи деца, и кърмили, и некърмили - всички ме гледаха скептично и подхвърляха "умновати" реплики против:
"Ами то си има определена възраст, за всичко,в която трябва да стане това и това... А за кърменето тя е около година - година и нещо" (това от майка, кърмила 1 г. и 4 м., отбила по свое желание, но безболезнено за детето)
"Ама ти така го мъчиш и него" (жена без деца) - когато разказах как нещата се променят с времето и малкият вече спи по5-6 часа непрекъснато, но пък и вече не заспива на цица, защото иска още мляко, но като го изпие, а з не му давам да ми дъвче зърната докато запис и той поревава точно 1-2 минути, а после почва да се смее и закача, да си говори и така заспива сам...
"Дала си му вече каквото му е било нужно" (и оттук нататък няма смисъл вее да му даваш Laughing)
На въпросите ми "Защо?" се отговаряше същото, но в друг ред;-))

# 658
В родилното ми надаваха разни брошурки за кърмене, хранене, памперси и т.н. и аз, неизвестно защо, реших най-после, след почти година, да прочета нещо от тях... и попаднах на следния аргумент срещу кърменето на поискване:
"Интересно е да се запитат привържениците на този начин на кърмене как бебе на 3 или 5 месеца ще изрази по адекватен начин желанието си да бъде накърмено".
Според мен пък едва ли има много майки на 3 или 5-месечни бебета, които не могат да се досетят кога детето им е гладно newsm78

# 659
  • Бургас
O, около мен има мнооого такива. Добре че имат часовници на микровълновата, с която затоплят водица за АМ и ако часовника не е ударил уречения час, бебето се пази далеч от шишето, като дявол от тамян  ooooh! а вместо да се присетят че детето им е гладно, те му мажат биберони с мед, тъпчат го с вода със захар /ама не много, че да не му пълнят излишно стомахчето  Mr. Green/ Бе лудница направо!

Общи условия

Активация на акаунт