Отговори
# 630
Ами по принцип цицата се дава не само за храна, а доста често се използва и за биберон, при жажда, или просто за успокоение (от близоста на мама).
Да, тази реплика голяма направо  Rolling Eyes кой обичала повече... още повече при такъв "голям" кърмачески стаж.

# 631
Това за обичта е култово  ooooh!

# 632
ми така ще е, кат' ходите с размъкнати ризи, ще плаче туй бебе я! Купете си нещо марково най-накрая, ааама ха, ще разплаквате бебета, дето самостоятелно после да трябва да се утешават  Wink

# 633
  • Бургас
"...Другият риск детето да се храни, когато то поиска, е, че всеки път, щом се разплаче, майката му дава да суче. А то може просто да е уморено или пелените му да са мокри, да се нуждае от смяна на обстановката или пък да не харесва новата ви риза. [...] Опитайте се да успокоите бебето, без да му давате да суче. По природа бебетата са много зависими от нас, затова внимателно трябва да ги учим сами да се успокояват.
и още нещо, което аз не мога да разбера: "Кърмих и двете си деца - Джак шест месеца, а Лилия - три (ясно е кого обичам повече)." Да си призная, като го прочетох в първия момент, бях сигурна, че обича повече Лилия, защото я е кърмила по-малко!

Все бях чувала небивалици, ама това вече преминава границите на извратените ви навици! Не стига че се показвате по цици пред децата си ами и не им разрешавате независимост! Тц, тц, тц!!! Засрамете се и под строй към районното!

И наистина, не става ясно кой обича повече - Джак или Лилия, как мислите?

# 634
Еей, момичета, разсмяхте ме до сълзи. Чак ми мина неприятното усещане от извратените ми познати.
Не се бях сещала, че трябва много да внимавам с кой си споделям мераците за дълго-кърмене, че току-виж, се окажа с някоя мярка за неотклонение.
Ние, за съжаление, не можем да се кърмим активно в момента - само "поддържам" интереса и изцеждам. Това сигурно го водят "Кърмаческо блудство" newsm78 ?
Ей, дали пък някой от "Борба с педофилията" не следи темата. Няма да казвам как си нацелувах бебчо сутринта !
...... да се кърми 3 годишно дете....

Тук се има предвид да не е изцяло на кърма, нали, на тази възраст трябва да е захранено ? Защото ако е само на кърма, и аз бих се учудила.
Захранено, разбира се! Но виж, това е много добра идея за шашкане някой възмутен! Казвам, че е само на кърма, без друга храна и вода, и му гледам сеира smile3508

# 635
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Жена върви по улицата с разкопчана блуза. Спира я един минувач.
- Извинете, госпожо, но гърдите ви висят навън. Тя поглежда надолу и изпищява:
- Боже мой, забравих бебето в рейса!

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 636
  • Пловдив
Днес срещам позната лекарка тя ме пита дали кърмя, аз казвам - да.
Тя: толкова се зарадва, Браво Браво, ама през ноща нали не суче?
Казвам суче два пъти.
Тя:Олееееееееее ама  ти така как ще ти се събере кърма за сутринта, няма да имаш какво да му дадеш.
Аз за да не разтройвам жената казвам:
Аз през нощта само от дясната кърмя, в лявата събирам за сутринта     
На което тя ми отговаря: Ааааааааааааааа така може

doh doh doh
Понякога просто ме измумява докъде стига човешката тъпота.

Не е задължително да е тъпота, а просто незнание. Логичното мислене понякога подвежда, например в този случай с гърдата, свикнали сме да мислим по един начин и ако нямаме информация, правим грешни изводи. Но виж, от лекар е непростимо  ooooh!

# 637
Ааа, вица ми хареса Simple Smile
Днеска разправям на братовчедка ми че ако й се разранят гърдите да ги оставя на въздушни бани голи, да засъхне кърма върху тях и тя вика "и кво, да се разкарвам по цици ли? ми то тука само голи дупета и цици, на никой няма да му направи впечатление Simple Smile ". (тя вчера роди и е още в болницата).

# 638
  • Пловдив
Аз пък нарочно говоря за това, че малчо е основно на кърма и друга храна почти не иска Mr. Green Шок и ужас виждам в очите на почти всички, но пък на мен ми е добре и се кефя Laughing Laughing Laughing
И в тази връзка - да си похваля педката, че след консултацията, на която стана ясно, че малкия почти не иска да яде друго, ми каза, че детето се развива повече от нормалното и да не го насилвам!

# 639
Хайде пак да се включа с една историйка.
Преди няколко дена бяхме на пържоли при едни приятели там често се засичаме с едно семейство за което знам(за жената иде реч) че чете в бг мама моите постове.
Много често съм я засичала да говори с моите изречения, или да е осведомена за мнението ми по въпроса.
Заговорихме за Крум и тя ме пита.
Захрани ли го вече?
Аз: Не
Тя: Ще чакаш за признаците?
Аз:Да
Тя: А до кога мислиш да го кърмиш
Аз: Още не съм взела решение
Тя: Ти да не си се включила в тая секта в бг мама дето си кърмят прави деца, (има предвид проходили деца)
Аз: Наложи ми се да се включа в тази секта щото разбрах че иначе щяха да ме сполетят такива проклятия като "Спря ми кърмата" "Рядка ми е кърмата" и други подобни.
Не ми отговори нищо.
(Елено ако четеш и този ми пост, онова със сектата и проклятията беше ирония Joy)

# 640
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Тя: Ти да не си се включила в тая секта в бг мама дето си кърмят прави деца, (има предвид проходили деца)
Аз: Наложи ми се да се включа в тази секта щото разбрах че иначе щяха да ме сполетят такива проклятия като "Спря ми кърмата" "Рядка ми е кърмата" и други подобни.
Не ми отговори нищо.
(Елено ако четеш и този ми пост, онова със сектата и проклятията беше ирония Joy)

smile3532, това много ми хареса!  Joy

# 641
  • Бургас
Хайде пак да се включа с една историйка.
Преди няколко дена бяхме на пържоли при едни приятели там често се засичаме с едно семейство за което знам(за жената иде реч) че чете в бг мама моите постове.
Много често съм я засичала да говори с моите изречения, или да е осведомена за мнението ми по въпроса.
Заговорихме за Крум и тя ме пита.
Захрани ли го вече?
Аз: Не
Тя: Ще чакаш за признаците?
Аз:Да
Тя: А до кога мислиш да го кърмиш
Аз: Още не съм взела решение
Не ми отговори нищо.

Ахахахххахах, направо не довърши последното изречение!  newsm65

# 642
  • София
Екстра си отговорила  Laughing. Пък честно казано, мойто дете не е право в такива ситуации, а легнало или седнало... Wink

# 643
  • София
Аз пък нарочно говоря за това, че малчо е основно на кърма и друга храна почти не иска Mr. Green Шок и ужас виждам в очите на почти всички, но пък на мен ми е добре и се кефя Laughing Laughing Laughing

Не виждам логика в това, защо го правиш?

# 644
  • Пловдив
Защото ако си замълча по въпроса, се приема, че едва ли не срамувам от това, че детето ми е основно на кърма... Следва настоятелност и прочие и в крайна сметка става ясно, но следват упреци, че не можело 10 месечно дете! да не яде "истинска храна" в количества за 3 годишно, примерно...
Когато заявя още в началото на разговора по темата, че малчо си суче основно и така ще остане до към годинката, парирам всякакви опити да ми дават непоискани съвети Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт