Отговори
# 615
Днес срещам позната лекарка тя ме пита дали кърмя, аз казвам - да.
Тя: толкова се зарадва, Браво Браво, ама през ноща нали не суче?
Казвам суче два пъти.
Тя:Олееееееееее ама  ти така как ще ти се събере кърма за сутринта, няма да имаш какво да му дадеш.
Аз за да не разтройвам жената казвам:
Аз през нощта само от дясната кърмя, в лявата събирам за сутринта     
На което тя ми отговаря: Ааааааааааааааа така може

doh doh doh
Понякога просто ме измумява докъде стига човешката тъпота.

# 616
  • Бургас
 7 месеца, "че то вече е човек, как ще суче?!?!"
 Валкириа, Винаги парирам този съвет с въпрос: "Че как така, бебетата не са ли човеци?"
Интересно този психо какво ли има предвид, давайки за пример себе си  hahaha психо-какво е той? Психолог или психопат, или и двете  Joy

# 617
Ще ви споделя нещо:
Редовно водя дискусии с някой просветен относно намеренията ми за дълго кърмене /чудя се на себе си - защо ли?/. Преди се подсмихвах самодоволно, но в последно време съм вече искрено разочарована, разстроена, отвратена. Когато някой ми каже, че е ИЗВРАТЕНО да се кърми 3 годишно дете, не мога да си избия от главата мисълта, какви ИЗВРАТЕНИ познати, близки и приятели имам.... тъжно ми е....

# 618
да си го кажем направо - всички дългокърмещи сме педофилки Laughing Само по отношение на собствените ни деца де, но пък винаги може и да се намери някоя още по-голяма "престъпница", даваща и на чуждо пораснало кърмаче млякото си Crazy

# 619
  • Бургас
да си го кажем направо - всички дългокърмещи сме педофилки Laughing Само по отношение на собствените ни деца де, но пък винаги може и да се намери някоя още по-голяма "престъпница", даваща и на чуждо пораснало кърмаче млякото си Crazy

Ужас, умирам да ви чета, сигурно е от болестта  hahaha

# 620
  • Пловдив
Ще ви споделя нещо:
Редовно водя дискусии с някой просветен относно намеренията ми за дълго кърмене /чудя се на себе си - защо ли?/. Преди се подсмихвах самодоволно, но в последно време съм вече искрено разочарована, разстроена, отвратена. Когато някой ми каже, че е ИЗВРАТЕНО да се кърми 3 годишно дете, не мога да си избия от главата мисълта, какви ИЗВРАТЕНИ познати, близки и приятели имам.... тъжно ми е....
По тази логика, щом е извратено да се кърми, още по-извратено е майката да сменя памперси, да преоблича и къпе детето си, особено ако е момче, че как така ще му гледа тя половите органи, то нали всичко разбира  Sick

# 621
  • ул. "Мечтание"
Да ходим да се предаваме в полицията направо.  ooooh! Whistling Flutter

# 622
  • Пловдив
...... да се кърми 3 годишно дете....

Тук се има предвид да не е изцяло на кърма, нали, на тази възраст трябва да е захранено ? Защото ако е само на кърма, и аз бих се учудила.

# 623
Мисля, че се има предвид, дете което все още суче. Доколкото знам, на тази възраст сучат по 1,2 пъти в денонощието. Simple Smile Честно казано, не съм чула за случай на захранване на 2г. или повече. То детето само ще се захрани, като почна да се движи самостоятелно. Joy

Много ми е странно, как точно се определя границата, след която е "извратено". Ако например е 2г. к`во?!?!? Днес може, а утре след РД, вече не, казва се на детето- голям/ а си и е извратено и точка ooooh!.  Най-често ми казват, че до 1,5г. може, та сме на път да прекрачим границата и ние Mr. Green.

# 624
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Валкирия, закъсняла си, само до годинката може, после е извратено, съжалявам, но вече си повредила безвъзвратно детето, да не говорим как го тровиш с тази вредна и нехранителна кърма!  Mr. Green

# 625
Да споделя от опит. Кърменето на моето близо 3 год. дете е 1-2 пъти на ден, а има и дни, в които пропуска. Нощно кърмене не сме правили от мнооооого дълго време, вече дори не помня от кога. Всичко стана от самосебе си, по естествен начин. Захраних когато беше на близо 8 мес. и сега си яде всичко като "голям човек".
Забавно ми е ставало като са ме питали едни такива ококорени, очудени "Ама той само на кърма ли е и нищо друго не яде?". Това преди около година, когато беше на 2 г. Едва ли не след като го кърмя на такава възраст не му давам да яде нищо друго. Не знам от къде им идват такива абсурдни мисли. Но пък от друга страна хората няма и как да знаят тези подробности, при положение че дългокърмещите майки са такова рядко явление.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 14:07 от Back to Nature

# 626
  • София
Аз пък бях заблудена, като си мислех, че всички много биха се радвали да научат истината, както аз се радвах и така въодушевено им разказвах неща, които са ме впечатлили, а те ме гледаха и се възмущаваха на глупостите, които бръщолевя. Много тежко приех това. Примерно като обяснявах на майка и на стринка за това, че млякото не свършва, те ми разправяха :"Хайде ще те видим, като си пък толкова акълийка, какво ще правиш, като ти спре млякото!", а детето беше само на 3-4 месеца. Те предрекоха, че кърмата ще свърши към годинката. Нямах търпение детето да порасте, че заедно да се убедим каква е истината.

# 627
Записвам се да следя Simple Smile
Моя мъж е цицал и 4 годишен даже, и сега се възмущава като чуе някой да казва как така 2 годишни още сучат и аз много бързо му припомням той колко време е бозал.
За "извратено" по нашите стандарти може да причислим 7 годишното момиче дето още сядаше в скута на майка си да цица. Но 2-3 годишни бебета... не.
Значи всички от Дългокърмещи мами трябва да ги предаваме в полицията, а  ooooh!

# 628
Да, под строй!  Mr. Green

# 629
  • Русе, България
Преди време бяхте цитирали една книга, сега ще си позволя да ви покажа аз на какво попаднах:

"През деня събуждайте бебето, за да сте сигурна, че се храни навреме. Въпреки че майка ви, свкърва ви или баба ви сигурно вече ви е казвала поне хиляда пъти, че не бива да будите бебето, доверете ми се. Това е напълно нова теория."
и по-нататък:
"...Другият риск детето да се храни, когато то поиска, е, че всеки път, щом се разплаче, майката му дава да суче. А то може просто да е уморено или пелените му да са мокри, да се нуждае от смяна на обстановката или пък да не харесва новата ви риза. [...] Опитайте се да успокоите бебето, без да му давате да суче. По природа бебетата са много зависими от нас, затова внимателно трябва да ги учим сами да се успокояват.
и още нещо, което аз не мога да разбера: "Кърмих и двете си деца - Джак шест месеца, а Лилия - три (ясно е кого обичам повече)." Да си призная, като го прочетох в първия момент, бях сигурна, че обича повече Лилия, защото я е кърмила по-малко!

Става въпроса за:

Общи условия

Активация на акаунт