Отговори
# 570
Не съм и опитвала! Sunglasses
Според мен това е основната разлика м/у привържениците и противниците на кърменето на поискване. Първите вярваме, че детето /бебето/ има инстинкти и си знае най-добре кога и колко е гладно, жадно и т.н. Вторите смятат, че детето няма как да знае и това е работа и задължение на майката - да го " научи" Stop , защото то горкото, ако не яде необходимото количество, тогава няма да наддава по схема, о ужас!!!  Mr. Green   А абсурдите по темата са много. За мен лично всеки "довод" в полза на режимите, си е абсурдна реплика и противоречи на всяка най-елементарна логика!  Peace  (за бебетата става дума)

# 571
За мен всичко опира до егоизъм - да го приучиш на шише да го храни някой друг - да го захраниш рано за да не даваш пари за ам, да го пуснеш на кухня на 7 месеца за да не готвиш, да го дадеш на ясла на година и малко за да не ти се пречка  Stop и най-тъпия аргумент за мен е, ч екогато майката била щастлива и отпочинала бебето разбирало и то се радвало  Crazy Пълни глупости  Laughing

# 572
Бебешондел, малко по-крайна си от мен. Аз ги разбирам...донякъде. Само не разбирам, аз какво им преча. Супер агресивни и крайни са ми, повечето с които съм говорила и са на другия полюс.  Що не ме оставят да си живея живота, ами се чувстват за длъжни да ме "вкарат в правия път"?!?  ooooh!  И що пък!?!  На нас така си ни е добре.

# 573
и най-тъпия аргумент за мен е, ч екогато майката била щастлива и отпочинала бебето разбирало и то се радвало  Crazy Пълни глупости  Laughing
Въпрос на интерпретации е тука  Thinking Зависи коя майка как разбира щастието си  Peace
Аз съм щастлива, когато бебетата ми се гушнат в гърдите ми( НИКОГА не е само хранене кърменето, никога...!) когато въртят очички, търсейки моите, и премрежвайки поглед мляскат и пухтят  Laughing
Щастлива бях когато готвех на каката отделно, мислейки как да го сготвя, с какво...
И когато съм щастлива, децата ми го усещат- спокойни и щастливи са и те!

# 574
  • София
Хм, а този аргумент не важи ли двупосочно - когато и бебето/детето е щастливо и спокойно, и майката е доволна? Поне при мен е така...

# 575
  • Пловдив
НИКОГА не е само хранене кърменето, никога...!
smile3521

В тази връзка, една моя колежка, която е на годинки и без деца, като й казах, че кърмя, се изцепи, че бебето било виждало в мен само манджа  hahaha Сигурно като някакво ходещо шише си ме представя  Mr. Green

# 576
Според мен това е основната разлика м/у привържениците и противниците на кърменето на поискване. Първите вярваме, че детето /бебето/ има инстинкти и си знае най-добре кога и колко е гладно, жадно и т.н. Вторите смятат, че детето няма как да знае и това е работа и задължение на майката - да го " научи" Stop , защото то горкото, ако не яде необходимото количество, тогава няма да наддава по схема, о ужас!!!  Mr. Green   А абсурдите по темата са много. За мен лично всеки "довод" в полза на режимите, си е абсурдна реплика и противоречи на всяка най-елементарна логика!  Peace  (за бебетата става дума)

е аз не се гордея с опитите си за режим, даже се срамувам - тооолкова неука бях... С течение на времето се просветих, слва Богу не бях закъсняла...

# 577
Цитат
Честно казано и аз съм от майките, които са на мнение, че ние сме тези, които формираме вкусовете, предпочитанията и т.н на бебетата. За мен те са като кучето на Павлов. Смятам, че ние ги  научаваме на всичко. Разбира се това не означава, че трябва да бъдат насилвани, а по-скоро стимулирани да правят някои неща. И ако не иска да направи дадено нещо по един начин според мен просто трябва да се смени тактиката и да се пробва по друг начин.
Може да звучи макаренковски, но така научих Мартин да пие от шише, да дъвче биба, да пие вода, да стои по корем, да се обръща и вече да лази. В началото мрънкотеше, сега го възприема като игра.

А и тепърва в тоя живот ще им се налага да правят много неща, които не искат или не харесват. В крайна сметка обществото и държавата са форма на принуда.

[quote ]
[quote ]
Обръщането, сяданучи, лазенето са все неща които не се учат. Идва един момент, когато са готови и го правят. Това да не е математика да се учи!
Детето реве по корем, значи не му харесва, ала дай да го държа, да го мъча, защото трябва да се упражнява Confused.
[/quote]
Не искам да споря или да изразя мнението си остро , но понякога бебетата може да не искат много неща, които обаче трябва да се направят. Може и да не иска да се захрани, значи ли това,че не трябва да яде друго освен кърма.... И да, учи се! Когато детето е насърчавано, но определено не измъчвано, може да се научи да прави рани неща! Отново казвам, не се заяждам, а изразявам собствено мнение  Peace
Рехабилитаторите са учили медицина и знаят кое и как се прави, на болно и на здраво дете
[/quote]
Цитатите са с различен автор.

# 578
опитваш един, опитваш два пъти (най-много) и изводът е ясен: не е ссега моментът или изобщо не е. Колкото и банално да е - подходът към всяко дете е индивидуален.

# 579
  • София
Не съм сигурна дали е за тая тема, затова първо ще питам аз ли съм в грешка.
Бях на една лекция на Мишел Боарон и тя, изтъквайки предимствата на хомеопатията, даваше примери къде може да се прилага. Та един от примерите беше - за намаляване на болката при идването на кърмата при родилките!  Rolling Eyes Обясняваше как в някакво родилно отделение във Франция се борели с този проблем с лекарства, но решили да пробват и хомеопатия и много добре подействало, болките на жените намалели, а при родилките с плацебото си останали същите.
Добре, аз ли съм изключение, или съм късопаметна, но за каква болка става дума?! Пикът бил на 4-ия ден.  newsm78

# 580
Цитат
Може и да не иска да се захрани, значи ли това,че не трябва да яде друго освен кърма....
Е, че какво друго да значи, питам се??? `Айде тая майка например като е гладна, да дойде да я наливам с вода, защото водата несъмнено е полезна и трябва да се пие. Ама хич и нама да я питам дали не е гладна или пък друго... пий тука тия 500мл. вода, защото така ТРЯБВА Twisted Evil!!!  

[/size]

е аз не се гордея с опитите си за режим, даже се срамувам - тооолкова неука бях... С течение на времето се просветих, слва Богу не бях закъсняла...
Съвсем не съм целяла да те упреквам, надявам се, не си го разбрала така!  Peace

лято!, някои майки изпитват остри болки при слизането на зрялата кърма. Аз имах, но при мен бяха по-скоро неприятни. Моя близка обаче, ми е разказвала за остра пронизваща болка, тръгваща от мишницата и завършваща в зърното... Ама чак да се борят с това, то се случва първите няколко кърмения със зряло мляко, доколкото знам. Та те, лекарствата докато подействат, то ще си е преминало физиологично newsm78.

# 581
  • София
ОК, значи аз просто не съм чувала/изпитвала такова нещо... За лекарствата - традиционните имам предвид - беше цитиран Бромокриптин, който се използва иначе за спиране на кърмата...  Crazy

# 582
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Може да се има предвид болката от препълването на гърдите когато слезе млякото. С малкото изобщо не съм имала такива проблеми, но с големия когато ми слезе млякото гърдите ми се надуха ужасно и много болеше. Болката беше точно както е описала Валкирия - от мишниците към зърното, а гърдите ми се бяха надули и бяха като пълни с пясък, много неприятно, но наистина минава бързо.

# 583
За мен всичко опира до егоизъм - да го приучиш на шише да го храни някой друг - да го захраниш рано за да не даваш пари за ам, да го пуснеш на кухня на 7 месеца за да не готвиш, да го дадеш на ясла на година и малко за да не ти се пречка  Stop и най-тъпия аргумент за мен е, ч екогато майката била щастлива и отпочинала бебето разбирало и то се радвало  Crazy Пълни глупости  Laughing
newsm10

Днес срещам позната лекарка тя ме пита дали кърмя, аз казвам - да.
Тя: толкова се зарадва, Браво Браво, ама през ноща нали не суче?
Казвам суче два пъти.
Тя:Олееееееееее ама  ти така как ще ти се събере кърма за сутринта, няма да имаш какво да му дадеш.
Аз за да не разтройвам жената казвам:
Аз през нощта само от дясната кърмя, в лявата събирам за сутринта     
На което тя ми отговаря: Ааааааааааааааа така може

# 584
Днес срещам позната лекарка тя ме пита дали кърмя, аз казвам - да.
Тя: толкова се зарадва, Браво Браво, ама през ноща нали не суче?
Казвам суче два пъти.
Тя:Олееееееееее ама  ти така как ще ти се събере кърма за сутринта, няма да имаш какво да му дадеш.
Аз за да не разтройвам жената казвам:
Аз през нощта само от дясната кърмя, в лявата събирам за сутринта     
На което тя ми отговаря: Ааааааааааааааа така може

newsm65 smile3532

Общи условия

Активация на акаунт