Отговори
# 555
...Задължително трябвало да прави тричасови паузи между кърменията за да се събира млякото. Ако давала по-често нямало да може да се събере достатъчно да нахрани бебето.

тая простотия бившата ми педка плюс сестрата й също ми я пееха, една от безбройните им де, но далеч не най-страшната им за жалост - аз се разминах с провал в кърменето (който щеше да настъпи, ако бях спазвала тъпотиите = съветите им), но колко ли майки са попаднали във "вещите" им ръце... Sad
Много  Tired
Включително и една моя прителка, която се цедеше сутрин  и вечер, за да може да се събере повече мляко.Като и казвах да го прави по-често, за да стимулира лактацията, тя ми каза, че 2 пъти на ден изцевда общо 140 мл, а ако започне по-често няма и 100 да изкара.Малката се отби рано, до 3 месец се цеди и започна да дава сокчета през ноща, че плачела.

И още нещо, но за захранването.
-Какво ядете?
-Само суче.
–Е, поне плодови пюрета му даваш.
-Не, само суче.Ще захраня след 6 месец.
-А, да, тогава направо на кухня и ще ти е по-лесно.
 Crazy

# 556
  • в Надежда-та
-Не, само суче.Ще захраня след 6 месец.
-А, да, тогава направо на кухня и ще ти е по-лесно.
 Crazy
Joy Joy Joy

Не знам или съм мн умна или съм прекалено тъпа, но никога не съм предполагала или мислила, че млякото в гърдите може да се развали щом спреш да кърмиш Crazy Mr. Green hahaha

# 557

Аман значи от тия лекари - здраво бебе и здрава майка, имаща кърма, така са ги объркали, че да не може да го кърми Confused

И майката си е виновна де, ако през 9 месеца бременност не беше бляла, а беше намерила няколко часа да седне да прочете как аджеба се случват нещата, можеше и да не се вайка сега  Rolling Eyes

Това за съжаление е масово явление. Постоянно чувам за такива и подобни случаи. И за родилки, на които кърмата им е дошла "чак" на 3-тия ден  Thinking И за бебета, които не искат да сучат, защото първите дни са им давали шишета...Ами с такива лекари, ако не си информиран, няма кой да ти помогне, всички гледат лесното. А майката ако е имала сериозно желание да кърми е щяла да се информира  Confused

В болницата, в която раждах аз майките родили секцио виждат бебетата си на третия ден. До тогава ги хранят от шише, а вечер между 12 и 6 сутринта им дават подсладена вода. Понеже съм се информирала по време на бременността и съм много нахъсена да кърмя, поисках да ми дадат бебето веднага. Не ми го дадоха, не ми била слязла кърмата. От три дена хранене с шише нищо нямало да стане. Взех си бебето на третия ден, сложих го на гърда(нямаше кой да покаже как, гледах по картинки в нет-а)...Истински късмет е, че бебето засука. По-късно идваха да ни проверяват и като я видяха как суче - казаха, че е като по учебник - правилна поза на тялото, правилно поемане на зърното. За съжаление, другите майки в моята стая нямаха такъв късмет - на едната еббето и изобщо не засука, докато бяхме в болницата TiredНо пък майката беше от упоритите и съм сигурна, че в последствие е върнала бебето на гърда

# 558
  • ул. "Мечтание"
Ау, днес чух нов хит, дето не бях го чувала до сега.
Изказване на педиатър: когато ти дойде цикъла ти спира кърмата и не можеш да кърмиш повече!  ooooh!

И едно прекрасно "оправдание", защо една моя позната майка спряла да кърми и захранила на 3 месеца: Ми то откакто е на АМ и пюрета спи като пън цяла нощ! Crazy

# 559
  • Пловдив
Аз пък не мога да разбера как така, ако си поискам детето, няма да ми го дадат Shocked Ще ги съдя до дупка - те ще ми казват кога щяла да ми слезе кърмата #Cussing out

А това за буденето нощем ми е болна тема... Таткото ни, както си беше нахъсан супер много за кърменето, след поредната доза "акъл" от майка ми, започна да ми обяснява, как ако вечер преди да го накърмя го "натъпча със супичка", щял да спи непробудно... #Cussing out
Знам, че човека не ми е виновен, ама си го изкарах на него Embarassed

# 560
аз няма да претендирам за номинация,но поне да си кажа,че и аз доживях да ме окарикатурят. съседката ни,която преди време силно ме поощряваше да кърмя и цъкаше одобрително с език при новината,че все още кърмя (през някой и друг месец ме питаше) скоро пак ми дойде на гости да види как е хавата и като и казах,че още го кърмя и тя вече се облещи и ми каза,че "трябва да спра,защото е вредно". предполагам сте го чували много пъти,ама аз пък не мислех,че ще го чуя толкова скоро и то точно от нея:) мойто бебе има 12 зъба и съседката ми го отдава на кърменето-бил взел много калций така и за това......интересното е,че на мен ми се потрошиха зъбите,откакто го родих.

иначе аз "започнах да го тъпча" я с млечна кашица,я с малко АМ един час преди лягане и на лягане естествено го и кърмя,защото само така заспива и наистина спи повече.преди тази ми система ме побъркваше п оцели нощи.може и от зъби да е,но е факт,че след като го нахранвам повечко вече ми прави пауза от 4-5 часа.

# 561
  • ул. "Мечтание"
За спането, Ок, спи детето... Но все пак говорим за бебе на 2-3 месеца, което се нуждае от хранене през нощта, не за бебе на 1 година!  Peace
Както и да е... обиването на бебето не е решение на проблема. Преспокойно може да се дава АМ само вечер примерно. Сигурна съм, че ако има желание се намират начини.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 14:19 от Нощни очи

# 562
  • Бургас
Гледали ли сте новата реклама на някакви хладилници беше. Бебо гледа мама и тати как си оправят покупките и си мисли: "Супер, не са взели зеленчуци, значи няма да има зеленчуково пюре!" Дават хладилника - сухранил перфектно всичкия зеленчук, чак до магданоза, сигурно от 5 дена и майката мята малкия с пюрето. И накрая детето се мръщи и казва: "И как успя да направиш това пюре? Сега ще трябва да го ям"  hahaha Joy 
Умирам за тая реклама, как да не се насладиш на бебока!
Та в тоя ред на мисли искам да кажа, че може и да предпочита детето кърма, ама кой да го пита, навряха му лъжицата с пюрето и то се мръщи, мръщи и я изяде.

# 563
За спането, Ок, спи детето... Но все пак говорим за бебе на 2-3 месеца, което се нуждае от хранене през нощта, не за бебе на 1 година!  Peace
Както и да е... обиването на бебето не е решение на проблема. Преспокойно може да се дава АМ само вечер примерно. Сигурна съм, че ако има желание се намират начини.  Simple Smile

това да! аз забравих просто да го отбележа писменно Peace

# 564
  • София
Днес научих, че моето дете вече трябва да яде всичко и би следвало да го запиша на кухня  Thinking.

# 565
Днес научих, че моето дете вече трябва да яде всичко и би следвало да го запиша на кухня  Thinking.
Даже ви е късничко вече  Laughing

Та в тоя ред на мисли искам да кажа, че може и да предпочита детето кърма, ама кой да го пита, навряха му лъжицата с пюрето и то се мръщи, мръщи и я изяде.
Аз си помислих какво е яло това дете, че не иска зеленчуци? Сигурно шоколад?

# 566
сега се сетих за една случка: вече отдавна съм отбила,на работа съм и ме пращат на обучение за детското развитие, психологията и още нещо. обучението се води от един от най-добрите в БГ психотерапевти и един педиатър-няма да им казвам имената,за да не ги компрометирам. имаше тогава една колежка,бременна в 8 месец,която питаше за кърменето. педиатърът започна да шикалкави,че ако бебето се храни през нощта,майката няма как да си почива и аз го питам като как така една майка ще спи,ако чува ,че бебето и реве и иска да бъде накърмено? и кое е по-добре:да го накърми и след 15 минути вече да спи или да го чака да се умори от рев 2 часа. онзи ми рече,че много добре знаел,че привържениците на кърменето надъхват майките да кърмят нощем,заради високите нива на пролактин, но все пак ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,  ако бебето се кърми и нощем,то няма да се научи да различава деня от ноща. едва ли не, ние с педагогическа цел не трябва да го кърмим нощем Naughty

# 567
  • София
Надявам се, че твоята колежка не му се е вързала? Интересно откъде такива "умни" становища, като практиката определено показва друго... Ма то какво се чудя, този доктор може да не се е "сблъсквал" с най-обикновено кърмаче, та откъде да знае...

# 568
  ако бебето се кърми и нощем,то няма да се научи да различава деня от ноща. едва ли не, ние с педагогическа цел не трябва да го кърмим нощем Naughty

newsm65 smile3544

# 569
е на мен вчера ми каза една жена около 50-те, че "както си го научиш отначалото, така ше е и по-натам" - за нощното и режимите имаше предвид, ама да беше дошла да опита с моя как се "излиза на глава" по тия въпроси - да не съм опитвала, да не знам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт