Отговори
# 540
  • Бургас
Ще ви напиша един виц, който ми казаха наскоро, след като ме питаха до кога смятам да кърмя. Wink

"Дете към баща си:
- Абе тате, ти вече не е*еш, аз вече не суча. За какво тогава ни е мама?"

# 541
Малко ми е в повече инфото явно, защото като почна разговор за кърменето с някоя мама, която не е кърмила достатъчно или пък изобщо, ме гледат като полезно изкопаемо, понеже нямам други деца, тепърва чакам първото си, но пък съм страшно нахъсана за кърмене. Дори днеска ме застреляха с репликата: "Яко си облъчена, какво четеш, незнам".
Посмях се малко и не отговорих. Вече просто спирам да водя такива разговори, че почват д ами действат на нервната система.
Лелееее все едно за себе си чета, ей! И аз така от бременна бях яко нахъсана и много прочела и ме гледаха като полезно изкопаемо, че и ми се караха чак!  Mr. Green Обаче, благодарение на това "облъчване" малкия още суче, въпреки че имах проблеми и по едно време в началото почти никаква кърма. Благодарение на форума знаех, че почти няма нерешим проблем, бях упорита и се справихме. bowuu Но Анито, да ти кажа и до ден днешен трудно сдържам порива си, да информирам непросветените, че кърмата не свършва от само себе си и т.н. много ми е трудно. А редовно чувам- ооо ми моята кърма просто свърши на 3м. или 4м. Няма смисъл, само се навлиза в излишни спорове.

И за да не е спам. На една позната и казали в болницата, да дава АМ, че кърмата не била стерилна  Crazy.  Добре  че е имала акъл, поне да се цеди и да почне да кърми след връщането в къщи. Ама и се наложи да прочете де що има статия по въпроса, как да върне бебето на гърда, като е свикнало на шише.  ooooh!

# 542
И за да не е спам. На една позната и казали в болницата, да дава АМ, че кърмата не била стерилна  Crazy.  Добре  че е имала акъл, поне да се цеди и да почне да кърми след връщането в къщи. Ама и се наложи да прочете де що има статия по въпроса, как да върне бебето на гърда, като е свикнало на шише.  ooooh!
Shocked За коя болница става въпрос? Направо не мога да повярвам!

# 543
В една от големите софийски АГ болници. Ще излъжа точно коя.
Ти хубаво не можеш да повярваш, ама лошото е, че родилките вярват...
Аз в частна болница раждах и там имаше врели не кипели от класа ooooh! Май съм споделяла тук, че ми бяха казали, че няма смисъл да го слагам на гърда в деня след раждането понеже то не може още, пък и аз нямам какво да му дам.Crazy.
 И че първите 2-3 дни едва ли не няма смисъл да суче, все тая било, то бебето не било гладно, на четвъртия ден огладнявало.
В тая връзка трудно може да ме изненада бисер изръсен от мед. лице. Изненадва ме липсата на елементарна логика у някои майки.  Sunglasses

# 544
  • Пловдив
Една от майките от квартала разказваше, че тъй като е родила секцио, в болницата три дни не й дали да сложи бебето на гърда. В това време не й давали и да се цеди, защото "още няма кърма". Естествено на третия ден с твърди препълнени гърди и бебе свикнало на шише, не можело да суче добре от препълнените гърди. Пробвали да цедят и с помпа , и на ръка, нещо не се получило и за да не се стигне до мастит, някой от лекарите, не разбрах гинеколога или педиатъра, измислил да й  даде хапчета за спиране на кърмата, за да намалее кърмата  Shocked Да ама тия хапчета били не знам какви женски хормони и понеже бебето е момче, трябвало 14 дни да не му дава да суче, а чак след това  #Crazy

Аман значи от тия лекари - здраво бебе и здрава майка, имаща кърма, така са ги объркали, че да не може да го кърми Confused

И майката си е виновна де, ако през 9 месеца бременност не беше бляла, а беше намерила няколко часа да седне да прочете как аджеба се случват нещата, можеше и да не се вайка сега  Rolling Eyes

# 545
И аз бях от мноооого информираните бременни!  Grinning Дотолкова, че давах съвети на момичето, с което лежахме в болницата, а тя беше с второ.  Laughing
Аз също се чудя на някои майки, как месеци наред четат и се информират, в коя болница, колко струва ВИП-ът, има ли климатик и тв, а за кърменето грам не са прочели! ooooh!
И за да не е спам, да знаете, че като ви дойде цикълът, преустановявате кърменето, защото двете неща са несъвместими! Naughty

# 546
  • в Надежда-та
На гости на зълва ми...
Тя:
- Какво яде Марти?
Съпруга ми:
- Ми цока.
Тя:
- Ама какво цока?
Съпруга ми:
- Ми мляко от С.......то
Тя:
- Е да де, ама какво - купешко или домашно?
Ние:
  Shocked  Joy Joy Joy Joy Joy

# 547
  • София
  Отговор - домашно  Laughing

# 548
  • Франция

Аман значи от тия лекари - здраво бебе и здрава майка, имаща кърма, така са ги объркали, че да не може да го кърми Confused

И майката си е виновна де, ако през 9 месеца бременност не беше бляла, а беше намерила няколко часа да седне да прочете как аджеба се случват нещата, можеше и да не се вайка сега  Rolling Eyes

Това за съжаление е масово явление. Постоянно чувам за такива и подобни случаи. И за родилки, на които кърмата им е дошла "чак" на 3-тия ден  Thinking И за бебета, които не искат да сучат, защото първите дни са им давали шишета...Ами с такива лекари, ако не си информиран, няма кой да ти помогне, всички гледат лесното. А майката ако е имала сериозно желание да кърми е щяла да се информира  Confused

# 549
  • София
  Ако майката наистина има желание, най-вероятно е щяла да се заинтересува и преди раждането, но дори и при лошо начало с жаление отново и малко помощ повечето бебенца могат да се върнат на гърда.

# 550
  • Пловдив
И аз в отбора на информираните бивши бъдещи майки Joy
Като отидох да раждам (с 6см разкритие) и приемащата ме акушерка ме помисли, че съм с второ...
Дойде дежурната лекарка, ала-бала, обадиха се на следащия ме доктор и след няма и час вече не бях две в едно hahaha
Поисках веднага малчо, за да го сложа на гърдата и анествзиоложката ме похвали за това. И така, аз кърмеща един вързоп, доктора шиещ ме... Картинката беше уникална.

За трите дни престой не мога да се оплача от отношение на никой, относно кърменето. даже едната акушерка дойде, за да ме пита, дали може да вземе книгата (Азбука на кърменето), за да я покаже на друга мама Peace

И по темата: "Е как така му даваш още от тебе? Ама то е крайно време, да се научи да яде, защото като се вкисне млякото от жегата, какво ще го правиш?" smile3532

# 551
  • Варна
То не е мн смешно,но все пак..На една приятелка и се наложи да прекъсне кърменето/започваше лечение с лекарства,които.....няма значение де/.Та след прекъсване изведнъж,гърдите и подути,дребната иска да цока,приятелката ми и се иска да и даде,но не категорична е,че вече с кърмрнето са до тук!.Аз и казвам-ами дай и де и за теб добре,и за нея,а тя:Ааааа не,то млякото вече ще се е развалило Rolling Eyes Joy StopНе успях да се преборя де...предопредих,че не е мн смешно.

# 552
  • София
Ама как ще й даде пак да суче ooooh! Със сигурност някой я е светнал, че веднъж спряно от кърмене дете не се кърми отново, щото получавало "лоши очи", с които урочасвало  Crazy
Пък и на млякото вече като му е минал срока на годност...  Grinning

# 553
  • ул. "Мечтание"
На гости на зълва ми...
Тя:
- Какво яде Марти?
Съпруга ми:
- Ми цока.
Тя:
- Ама какво цока?
Съпруга ми:
- Ми мляко от С.......то
Тя:
- Е да де, ама какво - купешко или домашно?
Ние:
  Shocked  Joy Joy Joy Joy Joy

Joy Joy Joy Това го бях пропунала.

Наскоро една бременна позната ме попита дали когато бебето суче от едната гърда, млякото от другата отива в гърдата, от която суче бебето... Хем ми стана адски смешно, хем ми стана тъпо с колко глупости са ѝ напълнили главата.  Rolling Eyes Чак аз се позамислих дали пък не става баш така.  Thinking Blush

Класиката от педиатъра на същата моя позната за първото ѝ дете на първата им коснултация. След пробно кърмене проведено по абсолютно дебилен начин доктора заключава, че дъщеря ѝ наддала едва 5 грама и че няма никаква кърма!  ooooh! естествено съвета е, да отбива и да дава адаптирано мляко. Sick

И още нещо което казали на моята позната. Задължително трябвало да прави тричасови паузи между кърменията за да се събира млякото. Ако давала по-често нямало да може да се събере достатъчно да нахрани бебето.

За щастие желанието ѝ да кърми дълго и напоително второто си дете е по-силно от малумните съвети, които са ѝ давали с първото дете! Mr. Green

# 554
...Задължително трябвало да прави тричасови паузи между кърменията за да се събира млякото. Ако давала по-често нямало да може да се събере достатъчно да нахрани бебето.

тая простотия бившата ми педка плюс сестрата й също ми я пееха, една от безбройните им де, но далеч не най-страшната им за жалост - аз се разминах с провал в кърменето (който щеше да настъпи, ако бях спазвала тъпотиите = съветите им), но колко ли майки са попаднали във "вещите" им ръце... Sad

Общи условия

Активация на акаунт