Отговори
# 660
  • Русе, България
Вчера в парка мъж и жена, около 35, не се посвениха да се провикнат към мен, съпруга ми и сучещото ни бебе "КУХНЯТА", като мъжа ми с усмивка отговори "носим си млякото с нас", а аз отбранително смънках "той е още малък". Липсва ми практика за отблъскване на атаки. Но от друга страна, да носиш със себе си шишета, вода в термос, прахове и лъжички не е по-кухненско, никак даже...

# 661
Вчера в парка мъж и жена, около 35, не се посвениха да се провикнат към мен, съпруга ми и сучещото ни бебе "КУХНЯТА", като мъжа ми с усмивка отговори "носим си млякото с нас", а аз отбранително смънках "той е още малък". Липсва ми практика за отблъскване на атаки. Но от друга страна, да носиш със себе си шишета, вода в термос, прахове и лъжички не е по-кухненско, никак даже...
просташка реплика,освен ако не са ти близки и не се шегуват.

# 662
  • Пловдив
В родилното ми надаваха разни брошурки за кърмене, хранене, памперси и т.н. и аз, неизвестно защо, реших най-после, след почти година, да прочета нещо от тях... и попаднах на следния аргумент срещу кърменето на поискване:
"Интересно е да се запитат привържениците на този начин на кърмене как бебе на 3 или 5 месеца ще изрази по адекватен начин желанието си да бъде накърмено".
Според мен пък едва ли има много майки на 3 или 5-месечни бебета, които не могат да се досетят кога детето им е гладно newsm78
Има, има. Една колежка, на която кърмата й спря на 1 месец на бебето, ми обясняваше, че сега на АМ поне била спокойна,че детето не плаче от глад. Убедена е, че щом не е дошъл часът за хранене, няма начин да е гладно.

Друга пък майка в градинката ме разпитваше как разбирам, че е гладен. Точни признаци така и не можах да й опиша, казах й, че имам майчин инстинкт и се усеща  Whistling То си е така де, първите 1-2 месеца въртеше главичка и лапаше ръцете, сега ръцете постоянно са му в устата, дали пък не ми е станала нехранителна кърмата и да е гладно детето  Laughing hahaha

# 663
Пижамке, репликата наистина е била повече от просташка!  ooooh! Някои хора си позволяват прекалено много!  Crossing Arms На мен ми е толкова стресиращо с тези пюрета,лъжички, лигавници и прочие и не мога да повярвам, че е много по-лесно с АМ и всичките му там джунджурии.  Whistling
И за да не е само спам, да изтипосам една много добра приятелка, с която иначе се разбираме супер. Спряла да го кърми на 5-ия месец:"Ми той вече можеше да си хваща шишето сам, пораснал си беше" и било странно да кърми такова голямо бебе!  Crazy

# 664
  • ул. "Мечтание"
А съм си направо атракция на детската площадка. Повечето деца не са виждали как се кърми бебе. А голяма част от тях въобще не са кърмени. Което е тъжно!  Cry

Преди време с моя близка приятелка зачекнахме темата за кърменето. Тя няма деца. Не помня какво ѝ разправях за Искрен и верояно съм споменала, че ще го оставя сам да се отбие. Тя ми вика тогава: "- Моля ти се не го прави Крал Марко! Сещам се за онова дете от "Отчаяни съпруги" дето беше не знам си колко голямо и още сучеше!"
Тогава ѝ обясних, че бебето не може да се отбие само преди 9 месечна възраст и че повечето деца оставени сами на себе си се отбиват към втората-третата годинка. Рабира се има и такива, които се отбиват между първата и втората годинка и това също е нормално. Но на практика детето има нужда от мляко до третата си година, съответно не виждам причина да не му го произвеждам аз. Имаше мърморене, но мисля, че прие позицията ми и се надявам да види и осъзнае, че д кърмиш до 2-3-4 годишна възраст на детето не е ужасно, страшно, неморално и вредно за психиката.
Покрай нея осъзнавам с все по-голяма сила, че масово хората не знаят нищо за кърменето и раждането и за тях тия две съвсем нормални и естествени неща са тъмна Индия, а дори и страшни.  Sad А околната ни среда почти не спомага за промяна на този стереотип.

Ако знаете как е радвам, като срещна навън майки, които кърмят видимо големи деца!  Crazy

# 665
Последно обяснявах на една рентгенова лаборантка, че моето сукалче има нужда още да суче, защото в градините няма места и ще трябва да влезе директно в университет. Подпомагам поумняването (въпреки, че не са ми по сърце точно това набиване на сравняване между децата, хранени различно). Той и мъжът й бил сукал до 3 години, но като знам какви лошотии са свекървите, като нищо проблемът ще да е, че майка му го кърмила.  Simple Smile

# 666

Ако знаете как е радвам, като срещна навън майки, които кърмят видимо големи деца!  Crazy

Нощни очи, аз пък ще се радвам да видя кърмеща майка изобщо! Ако щете ми вярвайте, но за толкова време разходки по градинки и площадки съм видяла само две майки да кърмят и то и двете са мои познати от тук, от форума! Като видя майка с малко бебенце седнала на пейка, все поглеждам с надежда, че ще видя някоя кърмачка, досега обаче не ми се е случило!

# 667
Звездичке, ми мога да ти повярвам да ти кажа Wink Аз по паркове не ходя, щото няма кой знай колко ни време, ни паркове наблизо, но на консултации като ходя, току видя някой майче да надига блузата и ме "стоплят" мили спомени и на разсеяния поглед на майчето отвръщам с блага усмивка  Flutter разбираща и подкрепяща, така да се каже. И аз помня първия път като трябваше да вдигна блузата да кърмя навън, доста се изпотих от притеснение. Но след това неможеш ме спреш...кърмех навсякъде и по всяко време.
И кво му има на Крали Марко?  Tired

# 668
  • Бургас
И кво му има на Крали Марко?  Tired

Ми как какво му има - легенда е човека! Да живее кърменето! Вместо да те обидят е трябвало да се почувстваш горда   bouquet

# 669
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Е, мен ме обявиха, че съм от ония, кои са тия ония не е ясно, но съм от тях понеже още кърмя.
 Затова пък вчера за пръв път видях друга майка да кърми бебенцето си в парка, много и се зарадвах, дано да продължат дъъълго и отново да ги засичам, че съм като някакъв аутсайдер в Овча купел.

А, къде ги виждате тези кърмещи майки? Аз все поглеждам с надежда и все се разочаровам като извадят шишето.

# 670
  • София
Аз засичам понякога в Борисовата по пейките, ама са основно мънички бебенца. Само един път видях една жена с по-голямо детенце, беше седнала на тревата. Simple Smile

# 671
  • Добрич
Все си мислих, че няма да има повод да пиша в тази тема, но не би  Rolling Eyes
Миналата седмица се видях с една приятелка, която се шокира като разбра, че още кърмя и ме обяви за ЛУДА  Shocked
Тя има две деца, които е кърмила по 20-30 дена, първото така и не засукало и се цедяла, но кърмата била "синкава вода" и огладнявало на час и половина и му я давала вместо вода, иначе карала на АМ, при което аз споделих, че и аз съм кърмила в първите месеци често и на поискване, при което тя отговори " Да бе, нямам си друга работа"  newsm78 Второто засукало, обаче по-голямото дете било много привързано към нея и когато започнела да кърми бебето се качвало на гърба й от ревност и така била принудена да отбие бебето. И въобще я забелязах при този разговор за кърменето говореше с погнуса  Sick

# 672
Кърменето за мен ще си остане второто чудо на света, след раждането (бременноста и развитието на бебето имам предвид).
"Не съм", ти си от "ония" от сектата дето кърмят докато децата почнат да ядат пържоли  Laughing още малко новото чудо на света.
Весси, много тъжно че някои майки така говорят Sad На мен ми става тъжно. Може с дечицата да са си супер, но като кажат нещо такова по тема на кърменето и се чудя това пък откъде дойде. По-скоро трябва да е обратното, че да се надпреварват коя ще кърми по-дълго, а не коя по-хубава марка АМ използва  Thinking
Връщайки се няколко години във времето, нямах преднамерености за кърменето. Бях някак си като празна книга. Имам мътни спомени за това как баба ми разправяше за някакво момиче от родата дето носела на майка си "филицата" хляб да й нацърка майка й мляко  Heart Eyes но освен това, се водех от помощта най-вече на персонала в болницата, консултантката по кърмене и брошурите които ми даде. Попаднах на персонал първия път, щото втория път сестрата се опита да ми каже че съм нямала още кърма и да съм давала АМ  ooooh! да, да... изпечена кърмачка от 3 години, си викам, тая да ги разправя на вратата тия. Та така де, важното е да се научиш от първия път, та да знаеш цял живот. Е, може и от втория път, ако имаш желание за промяна Wink

# 673
  • ул. "Мечтание"
Като видя майка с малко бебенце седнала на пейка, все поглеждам с надежда, че ще видя някоя кърмачка, досега обаче не ми се е случило!

И аз все се оглеждам дали ще извадят някоя бойна цица! Днес в Морската видях цели 4!!! кърмчки (овен приятелките ми, които са от "лудите" дългокърмещи! Това си беше своеобразен рекорд. Crazy Не броя чужденките, срещам доста кърмачки сред тях.

Днес моичкия го хвана нуждата на спирката при това малко преди да дойде автобуса. Е, вече мога да се похваля и че в автобуса съм кърмила!  hahaha hahaha hahaha

И кво му има на Крали Марко?  Tired

Сукал до двайстата си година! Голям човек станал! Пожелавам му го на синковеца!  Heart Eyes
Горда съм и още как!  Sunglasses Heart Eyes  bouquet Може да не ги докараме до 20 години (не се и натискам много де  Joy), ама поне до две, живот и здраве. Абе да са живи и здрви и да си цокат колкото и когато поискат! Ние освен с пример и с поискани съвети няма с какво руго да пмогнем. Ама колкото-толкова!

# 674
Нощни очи, все пак в по-големите градове май е по-вероятно човек да види кърмещи майки, в малките градчета сигурно се притесняват защото всички се познават, ама аз нали не съм местна не се притеснявам! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт