Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Merry, няма изисквания за обувките при нас както и за якетата. Само цвета на пуловерите и панталона сив/черен. Обувки има 4 - 5 чифта за училище и му обувам според якето или времето. Обичам да си го глася, когато мога.  Blush И без друго цвета на училището е безумно тъп (plum).  Sick Момиченцата гледам, че са 50/50 черни обикновени обувки за училище, или бело и розово маратонки, шарени уелита когато вали и така. В училище не са ли с гуменки постоянно, поне при нас са? Събуват се сутрин и само ако излизат на вън сменят.

# 106
  • Bristol
Ох, при нас си искат черни обувки. Ако е снежно или много вали, я пращам със зимни или гумени ботуши и там й давам да се преобува с ученическите. Ако даваха с всякакви, розово-белите маратонки са си спасение, но черни с малко розово по тях рядко намирам  Rolling Eyes

didi, ето линк с повече инфо http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Childcare/DG_4016029
Аз ползвам childcare vouchers, но мъжът ги поръчва, защото неговите такси са по-високи и така плаща по-малко данък Wink Един вид, ако трябва да платиш 100, реално плащаш 60-80, зависи с колко данък те облагат.

# 107
Здравейте отново момичета Simple Smile
Искам да ви попитам нещо. С приятеля ми сме решили лятото да се приберем до БГ с кола под наем, а на връщане до Англия - със самолет. Търсим рент а кар фирма, при която можем да вземем колата от УК и да я оставим в България.. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Засега нищо не успяваме да намерим, въпреки че има много rent a car across Europe фирми.. Някакви идеи..? Благодаря предварително!  Peace

# 108
Благодаря ви момичета   bouquet !Merry ,отивам да чета Peace .

# 109
Привет и от мен!
Ave, мерси за темата.   bouquet

Ларингита вече отмина, но беше толкова продължителен и изтощителен, дано скоро не повтори  Praynig

Деб, благодаря за отг. ти, вече се запасих с няколко сиропа, иам за спешни случаи.Надявам се при вас да отшумяват нещата и детенце и ти да се успокоите.Забелязвам, че почти при всички деца се случва, особено ако са чувствителни, а мойто мило маймунче какво ли го чака...

Мари, Добре дошла, отново!Нямам търпение да започнеш да пишеш, за пощальоните в Испания....

Мери, ходиш ли до ранчото? Ние в събота ще ходим да взимаме гриинхаус втора употреба, че доста скъпички са, пък си решихме че ни е необходим, с тази липса на слънце и с това огромно желание за домати  Laughing .Иначе утре чакаме доставка, поръчахме си черешово дърво и боровинки  Wink , има да  ги чакаме 2 години...Но като цяло много ни харесва, че има къде другъде да ходим да си губим времето  Simple Smile

Ани Джи, дай идея какви подаръци измисли за 3тият рожден ден на децата.Затрупани сме с играчки,книжки и разни големи и малки вехтории, а вече ми се иска към по образователни да се насоча, които да задържат интереса за по-дълго:)

# 110
   Eто ме и мен. Ейй, как сме я почнали тази тема, току виж я свършим до велик ден  Mr. Green Ние вчера вадихме пасаван в Лондон, бързо стана, любезни са хората. Малко доста ми се видяха 130 паунда за един пасаван и 3 пълномощни, който спокойно може да са на две бланки, ама айде. Казаха ми, че Декларацията за пътуване в чужбина важи само 6 месеца, освен ако изришно не е споменато да е за една. За повече неможело  newsm78
  Нашата одисея с дрисливоста  Mr. Green е почти все така, ту се оправя, ту се влошава. Но почна да не ми прави впечетление, в четвъртък ще я водя на хелт визиторката, дано се вземе в ръце, че ще се ядосам вече.
  Нана щях да любопитствам как толкова време си издържала да не си идеш, ама като го видях този остров на картата къде е... Аз от там с детето ще ми е зор да замъкна, камо ли за кученце да мисля. За БГ както се казва дупе знае две и двеста. На морето цените за нощувка почват от 7-8 лева нагоре. ОИ не е много практика в БГ все още, но по курортите има заведения и заведения, като цяло не е много скъпо, но те парите си хвърчат, има доста повече изкушения от тук, поне за мен де. Има доста сайтове, може да си набележиш и от тук хотел, в туристическия форум също има доста инфо.

# 111
  • ENGLAND
nana_cool ние ходим все на българското море, доволни сме, а миналата година направо сме очаровани от хотела. Изкарахме си супер, 6 дни за по-малко от 1000 лв., двама възрастни и детето. Не сме се лишавали от нищо. Ако те интересува, кажи ще ти пиша на лични.
Май при нас афтър скула е най-евтин, 15 мин. - 50 .,30 мин. - 90 п., а за 1час - 1.50. Но проблема е, че следобед оше в началото на учебната година се пилнят местата. Добре, че сутрин все още има и успявам за работата.

# 112
Здравейте мами, оттдавна не съм се включвала, но така ме е грабнало ежедневието тук,че почти не остава време за развлечения. Сега имам огромен проблем и много се надявам с ваша помощ да успеем да го решим. Голямата ми дъщеря е на 12 години и е 8-ма година в училище.Вече 4 месеца ходи на училище, но сме много зле с интеграцията. Оплаква се,че няма приятели в училище и никой не разговаря с нея по цял ден. За мен това е ужасно и ми се струвра непоносимо. Не зная как издържа толкова време. в училището и исках да се срещна с учителката й, но не стана. Сега чакам да й кефне да ми се обади за апойнтмент, въпреки че преди да отида на два пъти карах дъщеря ми да попита кога мога да отида да говоря с нея и тя й е казала,че ще ми се обади и още се обажда. Молбата ми е, ако имате деца на възрастта на моята дъщеря, много ще се радвам да се запознаем. Ние живеем в Аби ууд SE2. Дано да се обади някой, който живее наблизо.  Praynig

# 113
Тина, само 1 мога да те посъветвам: говори с дъщеря си, кажи и да се отпусне. Англичанките по принцип обичат забавите, обичат да се преобличат, да се цапотят... Купи и на пример някоя книга с идеи за такива неща и нека я занесе в училище, да се зачете пред тях, да ги попита ка се забавляват и ако искат и ти също имаш желание, то поканете ги на парти с костюми или нещо такова. Или тя да ти заговори за някой тукашен обичай, на пример идва сега Великден, да ги пита как го пръзнуват, за разкаже тя в Бг как се прави, ако искате поканете ги да боядисват яйца...
Запзнойте ги с мартениците... Ако тя се отпусне, то има много неща, с които да ги заинтригува.

# 114
Благодаря за съвета мила, общо взето сме ги говорили с нея вече тези неща. И за партито идеята вече съм я обмисляла. Само се притеснявам да не да има обратен ефект, т.е да ги покани и никой да не дойде. Cry Тя по принцип изобщо не е срамежлива и много се учудвам,че е изпаднала в такава ситуация. В БГ беше много популярна в училище и имаше много приятели.Но го има и другото , тя не е много добре с английския и това си е доста голяма бариера.

# 115
За езика си права. Може и бавно бавно да започне като от време на време ги попита нещо или предложи тя да им помогне, със сигурност е по-добра с математиката от англичанките. Peace Нека да видят, че е общителна, защото тук ако не си общителен, но не си найс. А дори да прави грешки, те пак ще я разбират, може и да и помогнат, плюс тя като говори с тях ще го подобрява, подобрява и тнт. А и ако тя чака на тях, то забрави, те са зле със сигналите, но както казах, ако привлече нещо у тях, то може да има добър ефект.

# 116
Нищо не и трябва.....

Heart Eyes благодаря! (за пореден път!)   bouquet

# 117
Ани Джи, дай идея какви подаръци измисли за 3тият рожден ден на децата.Затрупани сме с играчки,книжки и разни големи и малки вехтории, а вече ми се иска към по образователни да се насоча, които да задържат интереса за по-дълго:)
Не знам дали моите идеи ще ти помогнат но ще ти кажа значи купих от Ърли лърнинг център каш машина да пасва за кухнята ,чаен сервз ,от Коско взех книжка с песнички и диск(това е втората част от коледния им подарък защото им взех кариоки машина и пада луд купон у нас),дървен влак със релсите,муноход мисля се казват тези коли с дистанционо и големите колела дето като се ударии в стената се вдига на 360 градуса и се обръща и продължава да се движи,елефант гейм(слончето дето изхвърля пеперуди през хубота и ти трябва да ги ловиш)и сега гледам да им взема и от колелата без педали за баланс ами май това ще са им подаръците(поне за сега).Книжки и ние получихме за коледа ама тях ги късаме без проблем и затова съм ги прибрала докато поодраснат още малко. Peace

# 118
 Hug момичета, отдавна не съм писала, но като няма бременлински въпроси и само ви чета  Embarassed
днес се опитах да се разбера с човешки ресурси за майчинството ми и настана пълна каша  Close казаха ми, че ми се полагат 90 % от седмичната ми заплата за първите 6 седмици, като седмичната заплата се изчислявала на база 52 седмици  Shocked, а не на база седмиците, за които всъщност ми е договора. Мен това доста ме очуди, защото аз преподавам парт-тайм в уни и съответно договора ми е средата на септември-средата на май. Адвайзърката ми каза, че тя била нова, но била питала някаква друга, която вече 20 години била на тази работа и тя и казала, че при пенсия се изчисляват на база 52 седмици, но къде е бременност, къде е пенсия??  #Cussing out случайно да има счетоводител в темата или някой, който се е сблъсквал с този проблем?
другия проблем, който ми изникна е относно статута ми  Confused с жълт сертификат съм на база на това, че пиша доктурантура в същото това уни, която трябваше да предам на 1.4.11. Това разбира се не може да стане и ще трябва или да искам удължаване или съспеншън. Не мога обаче да намеря инфо дали ако отида в съспеншън, ще продължа да се водя студент за пред Хоум Офис или тотално ще забъркам каша?? 
ох, дано някой се включи с мнение, че сън няма да ме хване  Confused благодаря момичета и спокойна нощ  Hug

# 119
  • Манчестър
Hug момичета, отдавна не съм писала, но като няма бременлински въпроси и само ви чета  Embarassed
днес се опитах да се разбера с човешки ресурси за майчинството ми и настана пълна каша  Close казаха ми, че ми се полагат 90 % от седмичната ми заплата за първите 6 седмици, като седмичната заплата се изчислявала на база 52 седмици  Shocked, а не на база седмиците, за които всъщност ми е договора. Мен това доста ме очуди, защото аз преподавам парт-тайм в уни и съответно договора ми е средата на септември-средата на май. Адвайзърката ми каза, че тя била нова, но била питала някаква друга, която вече 20 години била на тази работа и тя и казала, че при пенсия се изчисляват на база 52 седмици, но къде е бременност, къде е пенсия??  #Cussing out случайно да има счетоводител в темата или някой, който се е сблъсквал с този проблем?
другия проблем, който ми изникна е относно статута ми  Confused с жълт сертификат съм на база на това, че пиша доктурантура в същото това уни, която трябваше да предам на 1.4.11. Това разбира се не може да стане и ще трябва или да искам удължаване или съспеншън. Не мога обаче да намеря инфо дали ако отида в съспеншън, ще продължа да се водя студент за пред Хоум Офис или тотално ще забъркам каша?? 
ох, дано някой се включи с мнение, че сън няма да ме хване  Confused благодаря момичета и спокойна нощ  Hug

Според мен ще трябва да поискаш удължаване...при съспеншън просто няма да имаш студентски статут..
Иначе за маичинството е така, 90% от заплатата ти първите шест седмици , после е SMP,което е около 120 и няколко лири.

За да се квалифицираш за SMP трябва да покриваш минимални изисквания за доход и платен НИС, които предполагам покриваш.

Иначе average earnings се изчисляват върху доходите за 8 седмици ( ако ти плащат седмично) или два месеца(ако ти плащат месечно) и това е до последния ден включително когато ти е платено преди края на квалифициращата седмица. Този период по принцип му казват relevant period.
Ако ти е плащано на месец зависи как на месец(последния ден от календарен месец/или една и съща дата)..тогава наистина дохода за тези 2 месеца както споменах по горе се разделя на две, умножава се по 12 и се дели на 52 за да се получи average weekly earnings.

Общи условия

Активация на акаунт