Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 570
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  simpatiuh4e ние незнаем с какви документи идваш, по каква програма. Предполагам знаеш, че българите нямат право да работят тук. Сигурно сте се разбрали да ти вадят документи за тесен специалист, в тази област не съм запозната и не мога да ти кажа за подводни камъни. Ако си с фирма проучи я по интернет, тази заплата сигурна ли е и тн. И тук има много измами, не приемай всичко за чиста монета и имай едно на ум. Дано всичко е наред, но просто е хубаво човек да е добре подготвен или поне аз съм такъв тип човек.
  Бъни превод и легализация е около две седмици, може да се пусне акта за раждане и предварително друг да го свърши. Може и в УК доколкото знам. ЕГН също с пълномощно може друг да го направи, иначе на сестра ми са казали също две седмици. Паспорт в някой общини не може по-малко от месец, но някъде си затварят очите и може и за един ден да ти го дадат. Най-добре някой да иде на място да пита там където е твоята адресна регистрация, защото от всичките познати, който тук си вадиха останах с впечетлението, че всяка община си има собствени правила.

# 466
  • След завоя в дясно
monii - последните, два който пуснах може заедно в един ден, не са много далече един от друг. За Британския музей аз бих отделила един ден, но аз обичам да гледам камънаци  Laughing
 Историческия и Научния може и в един ден, понеже са един до друг.
В сайтовете, който дадох има къде се намират. Ето и един сайт (първото, което ми попадна) с забележителностите и къде се намират. http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.stgeorgeshotel. … p;ved=0CFsQ9QEwCg
ҳ̸Ҳ̸ҳBunnyҳ̸Ҳ̸ҳ - прибрахме се миналата година, Беборана беше на два месеца, не съм имала проблеми, ако решите да се прибирате, моят съвет е да изчакаш поне една седмица след като сложите ваксините да пътувате, ако сте решили да ги слагате.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 18:57 от Ell

# 467
Здравейте момичета не съм писала много от давна.Исках да ви питам нещо.Понеже ще раждам юни и искаме края на август да си отидем до Бг , баща ми само мрънка че било рано, бебето ще е на 2 месеца, щяло нещо да му стане.Не знам дали е прав или не.Вие как мислите. И горе долу колко време ще ми отнеме за издаването на всички документи в България - егн и паспорт, за да знам колко седмици да си букирам.
Благодаря ви.  bouquet

Моя бебешок беше на 4 месеца като пътувах и понеже беше много енергичен ме остави без сили в амолета да се занимавам с него 3 часа и половина. Твоята бебка ще е добре стига да не попаднеш до някой болен. Ако пътуваш сама знай че е много трудно с с бебе, на мен ми се видя сметката...
За документите на мен лично ми отне 2 месеца - само апостила ми беше правен в англия, всичко останало у дома, задължително 30 дни за паспорта, поне в Бургас е така, после 2 седмици легализация, една седмица докато му издадат нов акт за раждане с егн, внимавай в полицията и в легализацията да не му объркат името аз имах няколко грешли, че и нов паспорт правих за него.
Успех!

# 468
Аз въобще не съм се обидила Simple Smile затова и бях писала че може би греша в преценката за парите. Наистина за лекар това е ниска заплата .

Елл,абсолютно си права за картинната галерия.Вярно че Tate Modern е на брега на Темза .Явно е друга картинна галерия (тогава само минах покрай нея на път за природонаучния и научния музей)

# 469
  • Bristol
В Уелс е по-евтино, дори и в столицата  Peace Наистина красив град е Кардиф Grinning

# 470
 Благодаря ви момичета за отговорите, бяхте ми много полезни   bouquet

Ще си проверя както трябва нещата и живот, здраве и късмет може и да тръгнем  Simple Smile

# 471
Аз нали малко липсвах и търся тук ,търся там -няма Цветкова  Mr. Green а тя си сменила ника на Miss Fine... Laughing Ей мис как сте с бебока???

monii-бара е много як...заслужава се да се посети  Peace

# 472
mimaa файн сме  Laughing Имам нов ник аз, подтикнат от Джи Пи-то ни. Расте, неслуша, забавлява ни  Simple Smile Искам и аз на баррр, може и да не е леден  Mr. Green

# 473
  • Манчестър
Благодаря ви момичета за отговорите, бяхте ми много полезни   bouquet

Ще си проверя както трябва нещата и живот, здраве и късмет може и да тръгнем  Simple Smile

Както ти казаха и по нагоре, българите нямат право да бъдат наемани на работа, освен с малки изключения, но не попадаш в тях.освен това електоинженерството не е в ШЛ за уърк перм. какво означава предложение за работа? разговаря ли с работодател? Агенция? Първо интервю,евентуално второ имаше ли..........???

# 474
набързо пак да благодаря на мамите, които ми препоръчаха Елоком (за обривчетата на бебко), Епидерм-а (май така беше) дето уж ни изчисти обрива, беше точно с еднодневен ефект, донесоха ми Елокома от БГ миналата Неделя, 2 дни го ползвахме и все едно не го е имало Simple Smile задължена съм ви Simple Smile

и като си говорите за работа ... и аз трябва да почвам да търся, че ми идва края на майчинството и на старата не искам да се връщам ... ама не знам от къде да почна  Grinning

# 475
  • Русе
Дано сте още будни  Praynig Попълвам един апликейшън за работа в момента и стигнах до края, по4ти (не си намирам 4то  Crazy) си бях отдъхнала и гледам последното нещо е References. Попълвам онлайн апликейшън и има оставено празно място там. Помогнете ми, моля. Какво да напиша? Име, длъжност и телефон? Или нещо друго трябва? Става въпрос за Sales assistant, не е нещо кой знае какво и не е в някакъв голям магазин, та се 4удя какво е подходящо да напиша? Моля, не ми се смейте на въпроса, нямам кого друг да питам. И пак - извинете за 4-то  Blush

# 476
  • Манчестър
Дано сте още будни  Praynig Попълвам един апликейшън за работа в момента и стигнах до края, по4ти (не си намирам 4то  Crazy) си бях отдъхнала и гледам последното нещо е References. Попълвам онлайн апликейшън и има оставено празно място там. Помогнете ми, моля. Какво да напиша? Име, длъжност и телефон? Или нещо друго трябва? Става въпрос за Sales assistant, не е нещо кой знае какво и не е в някакъв голям магазин, та се 4удя какво е подходящо да напиша? Моля, не ми се смейте на въпроса, нямам кого друг да питам. И пак - извинете за 4-то  Blush

Ами references се дават обилновено от предишен емплоиер. Ако имаш такъв даваш неговите детаили. Ако нямаш, тогава даваш на някои от БГ. Обикновено се пише име, адрес/емаил, телефон,длъжност....

# 477
  • Русе
Благодаря много. Дано мога и да по4ерпя скоро  Mr. Green

# 478
  • UK
  Деб стискам палци!
Аз напоследък не мога да се вредя изобщо. Направо въздуха ми взеха на моя курс, вечер чета до 23ч., върнах се в студентските години. Накрая има изпит - практика и теория, направо не знам какво ще правя като ми изтупат някоя крава или кон, аз имам опит само с дребни животни Mr. Green
  Някой да каже някоя забележителност в Глазгоу, която не е за изпускане? Все пак ще съм тук 3 седм, след изпита ще имам 3 дни за разходки.
   Hug

# 479
Мерси за отговорите момичета. Аз съм решила така - като се роди вадим акта за раждане тук и го пращаме за апостил в лондон, след това отиваме за пасаван до лондон и после си копувам еднопосочен билет.Като си отида в Пловдив ще преведем акта за раждане, после в общината за егн и с това отиваме за паспорт.Доколкото съм разбрала такава е процедурата.Няма как да пращам пълномощни да ми движат нещата, сама всичко ще си върша.След като изкараме всичко си взимаме билет и си идваме насам.Таткото няма как да остане с нас толкова време затова ще ми изкара пълномощно че мога да го изкарвам от страната сама.Не мога да си представя каква лудница ще е . Crazy

Общи условия

Активация на акаунт