Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 696
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Манчестър
Здравейте, аз все се каня за включване тези дни, но не се получи и те настроенията и събитията се сменят...

Ell, честит празник на патерици, надявам се при следващо мое минаване по М1 да имаш възможност да почерпиш Grinning

За почивките в БГ аз да си кажа, че след едногодишния ни престой през 2008 и ходене няколко пъти в Гърция и веднъж в VIP Лозенец, където ни трябваше бюджет, равен на този на 3те ни ходения до Гърция, но не само заради бюджета, а заради тази VIP култура, ние повече на почивка в БГ няма да ходим, имахме любими места, но те просто не са същите, каквато и да е цената, просто...мерси Confused

mamaya, за детските градини темата е дискутирана многократно, за дете на 3.5 години трябва да се интересуваш от училища, не от детски градини, и ако искаш да попаднеш на добро такова, трябва спешно да се заинтересуваш.

Аз имам също оплакване, днес получих известие, че трябва да доплащам данъци за 2006/2007 година, при положение, че преди 3 месеца ми върнаха 17 паунда, надплатени за 2009/2010 Shocked Чудя се, аз ли не съм в ред, тук ли някой се побърка...ще го осмисля и ще се жалвам, но сигурно няма да има полза...

Другата ми жалба е за болестите, детенце е 2 дни добре, после 1 - криза, после пак така, това с програмата на много работеща майка въобще не върви...Направо катастрофа, всеки ми казва, че така пораствали децата, някой мисли, че ние така остаряваме всъщност Sad

Хубава неделя все пак, надявам се на по-добри дни

Ще ти обясня по подробно по късно,но ако имаш benefits in kind и HMRC не са били информирани навреме за да ти сменят такс кода, вероятно това е една от причините да доплащаш. Benefits in kind са company car, health insurance etc

# 166
  • ENGLAND
mamaya, ресепшън клас е първата задължителна година в училище, фул тайм и не се плаща. Започва се на 4 навършени и 5 ненавършени години, предела е 1 септември. Естествено има го във всяко училище. За да си запишеш детето трябва да подадеш апликейшън към консола където сте, като напишеш желанията си за училищата. Обикновено се подават февруари - март. Консила класира децата по желание и по близост до адреса ви. Обикновено местата за хубавите училища се запълват веднага.
Ако вие пристигнете по-късно пак си подавате апликейшъна, но тогава вече много трудно може да се класирате до най-близкото училище, ако е добро.
Вие кога пристигате?

# 167
  • Лондон/Пловдив
Алекс ще е ресепшън септември и при нас подаването на молби беше от октомври до януари ,а април излизат класиранията . Бяха ми казали ,че ако не подам навреме много трудно може после да го вземат в училището което искам и което ми е най-близо дори можело да пропусне ресепшъна ,а чак за 1 year (това което го пиша го знам от други хора и не съм на 100% сигурна ) Мен ме е налегнало едно шубе от тези самолети още отсега ужас съм направо и с тези атентати ,само се моля всичко да е наред Praynig ще летя и сама с детето и съм в паника как ще се опрвя на летището .

# 168
  • Лондон
Ave, мерси предварително, пусни ми на личния какво мислиш, че е тази простотия, имам и служебна кола, и частна медицинска застраховка, но си мислех, че след като са ми изравнили следващите 2 години, по подразбиране предните са приключени Thinking

Мерси на всички за подкрепата, днес детенце е по-добре, аз съм 4 дни командировка от утре и всичко ми се свило от сега, те с татко си се гледат чудесно, но когато е здрава... Дано се закрепи поне за тази седмица, знам, че е нормално това често боледуване, но при нас всичко така е организирано, че трябва да сме здрави всички, няма помощ, няма подкрепа, и с тези "прекрасни" доктори, дето си ги имаме, ама да не отивам към тази тема Simple Smile, съм започнала да се моля само, вчера за първи път си запалих свещ в къщи Sad

Ние сведохме засега училищата до 2, всяко с предимства, но при едното няма да се наложи да се местим, и аз ще застъпвам за този вариант, и за двете ще се плаща обаче...  Имаме още малко време, безплатните часове ще ги кара в училището до градината й, за да не се налага някой да се ангажира да я води специално...

За оправяне на настроението днес мисля и аз да организирам днес морето, предполагам за началото на юли Heart Eyes

Много хубава седмица на всички Hug

# 169
Извинявам се за поредното си кратко писане без четене назад...

Исках да пусна това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438511.315

Ако се сещате, момичето, за което събирахме средства миналата Коледа - има доста спешна нужда от помощ, дано и този път се закрепи...

Превод през paypal e удобен, Send Money-Gift-Personal, излиза почти без такси (0.25 пенса на 50 лири)....   bouquet

# 170
записвам се да следя темата и да питам: тука изписват ли на бебетата вит. д и как се казва лекарството? в буутс питах за вит. д за бебета или вигантол, но ме гледаха странно. може би жената не разбираше за какво иде реч (понеже не са фармацевти продавачите). та се чудя дали ми е необходима рецепта за такова нещо?
също имах неуспешен опит да намеря физиологичен разтвор за бебета или спрей за нос  Laughing, понеже бебчо напоследък е със запушен нос. бихте ли ме насочили къде да търся?

# 171
  • Манчестър
записвам се да следя темата и да питам: тука изписват ли на бебетата вит. д и как се казва лекарството? в буутс питах за вит. д за бебета или вигантол, но ме гледаха странно. може би жената не разбираше за какво иде реч (понеже не са фармацевти продавачите). та се чудя дали ми е необходима рецепта за такова нещо?
също имах неуспешен опит да намеря физиологичен разтвор за бебета или спрей за нос  Laughing, понеже бебчо напоследък е със запушен нос. бихте ли ме насочили къде да търся?

не се продава Вит Д тук и не се изписва на бебетата.

# 172
  • Русе
Стеримар има в Буутс

Вит Д може да се намери в комбинация с други витамини. Обикновено A, C, D, E. Напоследък започнаха и тук да го препоръчват, основно за бебета, които са на кърма, след 6ия месец.

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/HavingABaby/AfterTheBirth/DG_078330

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1350750/All-children-5 … void-rickets.html

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 09:10 от Deb

# 173

за вит. Д не знам, но ние ползваме на Calpol Saline Nasal Spray за нослето - има го и в Буутс, и в Теско, и в Супердръг съм го виждала Simple Smile на нас ни помага Simple Smile

# 174
Извинявам се, че нахълтвам в темичката ви, но виждам, че обсъждате витамин д3 за бебчета.Понеже в момента в България липсва такъв, а моята бебка преди месец и нещо направи рахит бих ви помолила да ми кажете, ако сте осведомени дали в Англия се продава витамин Д3 на компанията Merck Gda. Възможно е да е с името Вигантол, Вигантолен, cholecalciferol или нещо друго.Съдържанието му е 20000IE.Интересува ме и дали е с рецепта.Още веднъж се извинявам за нахълтването, сестра ми е в Лондон, но все още не се оправя добре с английския-та, ако някоя от вас има информация, много ще ми помогне.Благодаря ви предварително.

# 175
  • ENGLAND
Лично аз не съм срещала витамин Д за бебета по магазините. Виж в Амазон, там има без рецепта, но описанията им не са много подробни. http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=vitamin+d3&t … d_sl_7geq44yfal_b
За Merck Gda, има го като инфо в ЮК им сайт, продават онлайн, но виж кой от продуктите им търсиш. Но пък цените са Sick
http://www.merck-chemicals.com/life-science-research/vitamins-co … hTm?PageNumber=p2

# 176
  Витамин Д в отчетната темичка поръчваха от Англия от този сайт http://www.yourhealthfoodstore.co.uk/vitamins-and-minerals/vitam … vitasorb-d-liquid, но не е какъвто търсиш май. Би ли споделила какво е станало, че да е направила рахит и защо точно този вид витамин трябва. На мен ми пратиха от Франция, дадох един път и малката беше 20 дена с разтройство. Незнам дали е от него, но сега ме е страх да дам. А и е голяма фонтанелата, но аз и незнам колко трябва да е. Мисля като пуснат Вигантола в БГ да купя и да пробвам като е по-голяма малката.
  мишолина дано се закрепи момичето, прочетох само последната страница и се потресох. Пуснах малко пари. Сигурно е проверявано, но това лекарство няма ли го по-евтино в чужбина да се потърси. Не искам да чета темата, че много се разтройвам.

# 177
Здравейте, извинявам се ако е обсъждано, но искам да попитам има ли безплатни училища? Или поне да ме насочите къде да чета.  Praynig

# 178
Лично аз не съм срещала витамин Д за бебета по магазините. Виж в Амазон, там има без рецепта, но описанията им не са много подробни. http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=vitamin+d3&t … d_sl_7geq44yfal_b
За Merck Gda, има го като инфо в ЮК им сайт, продават онлайн, но виж кой от продуктите им търсиш. Но пък цените са Sick
http://www.merck-chemicals.com/life-science-research/vitamins-co … hTm?PageNumber=p2

Мерси, четох и сайта на мерк, но не мога да схвана кое точно е  въпросния витамин д, който в бг е с името вигантол.Не се ориентирам по тъпия сайт,както и да е.
 Витамин Д в отчетната темичка поръчваха от Англия от този сайт http://www.yourhealthfoodstore.co.uk/vitamins-and-minerals/vitam … vitasorb-d-liquid, но не е какъвто търсиш май. Би ли споделила какво е станало, че да е направила рахит и защо точно този вид витамин трябва. На мен ми пратиха от Франция, дадох един път и малката беше 20 дена с разтройство. Незнам дали е от него, но сега ме е страх да дам. А и е голяма фонтанелата, но аз и незнам колко трябва да е. Мисля като пуснат Вигантола в БГ да купя и да пробвам като е по-голяма малката.
  мишолина дано се закрепи момичето, прочетох само последната страница и се потресох. Пуснах малко пари. Сигурно е проверявано, но това лекарство няма ли го по-евтино в чужбина да се потърси. Не искам да чета темата, че много се разтройвам.
Малката направи рахит след като качи 1600 за един месец.Сега вече ръбовете на фонтанелката и меките участъци по главичката се втвърдиха, ходихме и на лампи да я пекат + витамин Д.Само че последствията се лекували около година, в момента давам Деавит 5капки, което се равнява приблизително на 10 вигантол, но и въпросния Деавит вече го няма в бг и не знам кога ще го пуснат.Края на декември имало малко по аптеките, но явно е отишъл при познати мами, защото аз така и не се докопах до него.Сестра ми е купила някакъв спрей от Англия, който обаче нашата педиатърка каза, че е с много ниско съдържание за нас и не си заслужавало.Затова, понеже Мерк е международна компания се надявах да разбера как се нарича английския аналог на Вигантола и искат ли рецепта, за да избегна както казваш ти негативни последствия, а и неудачни покупки като спрея.Търсих в Гърция, казаха, че и там бил свършил, сега ме пращат в Македония, но там познати нямам.

# 179
Zolka имам 3 приятелки в БГ, който имат аптеки и работят в аптеки, ще ги питам днес дали не може да намерят Деавит. Нали знаеш, че той съдържа витамин А, който не е препоръчителен за бебета, особедно в големи дози. Изкарвай детето на вън повече, не се притеснявай толкова за тази фонтанела, в БГ според мен малко преувеличават. Тук дори не ги пипат, витамин Д не се дава, доста мрачно време е, пък като гледам не са рехитясали. Понеже на моето дете фонтанелата е голяма, четох доста по темата, навсякъде си пише, че до две години е нормално да е отворена и мека. Обезпокойтелно е обратното. Виж и друго мнение според мен, сигурна съм, че ще си го израсте. Вигантола ще го пускат в БГ до 20 дена, така че не е страшно. Ако искаш имам две опаковки Деавит, който няма да ползвам, мога да ти ги пратя, но от отчетната знам, че повечето педиатри го отричат, само тези от едно време го изписват.
УиУи държавните училища са си безплатни. Само градините се плащат и извън училищната дейност, ако посещава такава. Майките с по-големи деца ще ти пуснат линк  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт