Отговори
# 120
Благодаря за отговорите!
Алиена много мерси за информацията при първа възможност ще проверя Simple Smile
Петя и с двоен юрган пробвах да го завивам и пак се отвива  Crazy
В последно време много идва да се гушка и да ме целува, и се е научил като направи някой бела, аз казвам НЕ и той веднага идва да ме целува, голям хитрушко.
Като влизам в стаята при него и ми вика "охооо", на баща си вика "Нимире" или нещо такова т.е Станимире, на дистанционното "дото" , и още с отварянето на очите сутрин "дото" и да сме пускали тв-то

# 121
Момичета да се похваля,че Вито вече си яде всичко, както преди.Явно това,че е нямал апетит е било от антибиотика.
На въпросите и аз да отговоря:
Заспива в 22 или 22:30 часа.
Яде боб още от кухнята.
И той се отвиваше,но забелязах че сам се завива,като се обгради от юрганчето - спи по очи с ръцете отдолу и хванал юрганчето.
Инати се и то много, и понякога го оставям да се нареве,но в повечето случаи става на неговото.
"НЕ!" - казвам на пипането на всякъкви копчета /на печки,перални и т.н./,на отварянето на фризера,на бъркането в контакта /бърка и сам си казва - НЕ и ме гледа дали този път ще кажа нещо по-различно/ и на всичко,което смята да хвърли към чупливи неща.
Иначе и той казва охоооо на много от нещата,за които се инати и накрая получава. Rolling Eyes
Някой като звъни той казва "ало,ало къде,кой". Simple Smile
Като иска бонбонче казва - бромбром. Laughing

# 122
 Joy много смешно говорят малките Simple Smile))

Аз пък все намирам за какво да кажа НЕ, особено като се катери и достъпва разни вдигнати високо неща. НЕ-то е в прогресия спрямо нервите на гледачката Simple Smile)

Гити, не разбрах, че е така сериозно  Hug

# 123
Здравейте!

Да се включа и аз в анкетката:
1. Заспива към 21.30. Ако много се е уморил и по-рано, ако много късно му е бил следобедния сън - и по-късно. Бих искала да заспива по-рано, но не знам как да го постигна освен с повече извеждане навън, което през зимата ми е трудно да осигуря.
2. Боб яде от годинка и 2-3 месеца. Гледаме обаче да не му даваме в големи количества.
3. Както съм писала, спи в спално чувалче и сме много доволни. Иначе е непрекъснато отвит.
4. Бобата е голям инат Sad. Общо взето, ако реве или се тръшка за нещо гледам или да му отвлека вниманието, или ако не става, го игнорирам. Избягвам за нещо, за което съм казала "не" после да кажа "е, добре" само защото реве. Ако все пак реша да отстъпя, никога не го правя просто така, а го питам "как трябва да попиташ?" и той знае, че не става с рев, викове и крясъци, а трябва с възможно най-спокоен глас да каже "Мамо, мо (това значи моля Simple Smile) дай ..." - и го прави тутакси...
5. За мое най-голямо съжаление, ми се налага да казвам "не" за много неща - Бобата просто непрекъснато търчи и измисля бели, не се спира въобще. Ще дам само няколко примера: не давам да блъска с твърди предмети или да дере с остри предмети по стъкло (вкъщи имаме едни много красиви стъклени витрини), не давам да вземе солница/пиперница, да развие капачката и да пръсне съдържанието им навсякъде, не давам да хвърля чупливи предмети, не давам да взима ножове, не давам да бърка в тоалетната чиния, не давам да бърка в камината, не давам да тича прав по спалнята, защото ме е страх, че може много лесно да падне лошо. Всички тези неща той опитва да прави много често Sad.
Други неща, за които се тръшка и реве са например - когато се е наакал и искам да му сменя памперса, а той е решил, че не иска (вечер точно преди лягане полудява и ако щете вярвайте, двамата с баща му с всички сили се опитваме да го държим и да му сменим памперса и да го облечем за сън, и ни отнема около 5 минути усилена борба - все едно се борим със стадо побеснели горили...); когато иска твърде дълго да гледа клипчета на компютъра, а аз казвам стига вече, когато той се е нахранил, а аз тепърва почвам да ям, защото досега съм се занимавала с него, но той слиза от столчето, увесва се на крака ми и започва да се тръшка, че сега веднага трябва да ходя с него в др стая, за да си играем (почти на всяко семейно хранене се случва така)... Гледам да не отстъпвам, обяснявам... Много е смешно, като му обяснявам, че и аз искам да се нахраня и ще дойда като си изпразня чинията, той понякога приема това обяснение, настоява да седне в мен докато ям и започва усърдно да яде и той от моята чиния, нищо, че вече е казал, че се е нахранил, само и само да свърша по-бързо.
Иначе навън е мн общителен, весел, въобще не е агресивен, но не е и плашлив, та го дават разни родители за пример на децата си, а не знаят каква хала е вкъщи и как ни стопява батериите...

# 124
  • около Варна
Още не съм видяла анкетата, но искам да кажа само Sv. ти ме успокои, мислех, че е само в нас това чудо Laughing

1.Вечер кога заспиват вашите деца? -22 и 30 - 23 и 30, с голям зор, реване, тръшкане, викане, накрая го люлям и така, а уж беше започнл да заспива сам
2.Давате ли вече сух боб? - аз не готвя боб и от кухнята не дават, но при баба си ядат редовно и много обичат
3.Отвиват ли се децата вечер? - отвива се, обличам го дебело, като се събудя завивам
4.Как се справяте с ината?  - никак не се справям, да си призная честно, от сега се налага по всякакъв начин и ме изкарва извън релси, събрал е проклетията на двата рода ooooh!

Казвам НЕ по цял ден, той все такива ги върши малкия щурчо, даже сам си вика "казах не", преди да направи белата, освен това на всеки въпрос се е научил да отговаря с "щото така", на кака си пък вика "айде чупката"

И да  го похваля малко Жорката освен, че ми е див и крив, ми е умничък много, знае да рецитира стихче"кроко, кроко, крокодил..." естествено с преводач. Знае всички книжки, аз казвам първата думичка, той довършва изречението. Оная вечер се приготвях да излизам, облякла рокля и Жорж вика "мама кукла барби" Blush щях да го издА просто.

И аз да попитам прясно мляко пият ли децата ви, Жорж много го обича и май ще сменям адаптето с прясно, кисело не пият и двамата.

Лека вечер, дами и дечица  bouquet

# 125
Еххх тези Юнчета страшни сладури Mr. Green Laughing

Като чета и доста неща намирам познати.Сега Кати ми прави нов номер хленчи по цял ден почти непрестанно и понеже не иска да си играе сама ходи след мене и хленчейки и викайки мамо ме дърпа за крачолите ooooh!
И като ми прилее чашата на търпение виквам и я пращам да си играе и тя го прави но точно за 5мин. Mr. Green
Прави ми впечатление че за разлика от батко си който и сега си е ревльо на Кати като и се скарам прави само една нацупена физиономика  и спира.Това е добре защото ако и тя ревеше за нищо направо щях да хвана пътя за гората Twisted Evil

За заспиването ляга 23.30-21ч.
Спим със спален чувал и благодарение на това вече не се върти по цяла нощ Peace
Сух боб хапва но не му е фен.

А открих че когато почне да става неспокойна и много да се буди вечер чаша чай от Маточина преди лягане върши чудесна работа Peace

# 126
1.Вечер кога заспиват вашите деца? -22 и 30 - 23 и 30 понякога много бързо, изпива си млякото, галя я по главичката и ми държи ръката и за 5 мин е готова, понякога е голямо тръшкане, ставане, идва при нас на спалнята и така...
2.Давате ли вече сух боб? - боб яде още от кухнята(която спрях), сега правя от този беления - много и харесва, леща и готвя от оранжевата Peace
3.Отвиват ли се децата вечер? - рядко се отвива, като се размърда я усещам и ако се е отвила, завивам Simple SmileСпи гушната с играчка задължително Simple Smile
4.Как се справяте с ината?  - в повечето случаи - игнор.
И мен не ме оставя да се храня, дърпа ме за краката, води ме до играчките и ми сочи земята да сядам при нея да играем...вече обаче започна да се заиграва и доста дълго сама, което е успокоение...
И Ели търчи по спалнята - за това казвам НЕ, защото може да си разбие главата, да бърка в кофата, да влиза сама в банята(веднъж вече падна)...

Отскоро си знае и името - Еле, на мен казва мама Наня, а на баща си Чил(от Момчил)

Ох, и на мен ми се ходи на екскурзия...супер.. хубаво да си изкарате!

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:23 от tаnka80

# 127
  • София
вие за тичане по спалнята викате "Не", моя не само това прави, ами скача като побеснял и се опитва да се пързаля по облегалката на дивана(естествено подкокоросан от кака си). Друга игра е да си сложи столчето на дивана или на леглото и да се друса върху него.  Crazy Това са им игрите и за такова нещо не казвам "Не". И без това се е видяло, че е адски див и много смел, тепърва ще си троши главата. Виж, като си премести стола и се опитва да бърка яденето вместо мен, се карам, защото може да си изсипе горещото ястие и да се попари жестоко. Напоследък има желание и да мие чиниите, които не съм сварила да сложа в съдомиялната и се оплисква жестоко. А, напоследък се карам и когато драска мебелите с химикалка. Не че не мога да ги изчистя и че ми е голям проблем, но не искам да свиква и после в новата къща да драска чисто новите мебели. Иначе му давам да си се драска на воля. Напоследък рисуването му е страст. Само хиди и иска "калка"
(химикалка) и "лист". Но най-вече си рисува ръцете и краката. Баща му много се ядосва, а аз само го питам:"харесваш ли си се така?", той ми отговаря"да" и му казвам, че тогава ще си седи така и той е щастлив.  Laughing

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 12:05 от petia_tag

# 128
  • Once there was a Hushpuppy...
1.Вечер кога заспиват вашите деца? - напоследък като не излиза навън към 22.00, ако ходи - в 21.00ч. го слагам и заспива бързо.
2.Давате ли вече сух боб? - - дадох на Бъдни Вечер за пръв път и му хареса. От тогова не съм, но и не готвя често, но зелен боб обожава да яде.
3.Отвиват ли се децата вечер? И как се справяте с този проблем?- мойто дете спи непрекъснато отвито. Цяла нощ ставам и завивам, т.е. само се надигам, защото е до мен и така........но, когато съм много уморена и заспала дълбоко не го завивам. Спи си облечен с чорапи, пижама и боди с дълъг ръкав, при положение, че спим на 20градуса.Нямам сили вече с това отвиване и завиване Cry - реве ми се на квадрат!
4.Как се справяте с ината? - никак не се справям. Само баща си слуша. Аз очевидно нямам никакъв авторитет. Първо обяснявам - хили се, после подвиквам - пак се хили, после изкрещявам - пак се хили, плесвам по дупето - пак се хили.....ееее, това на какво прилича незнам.Аз се карам за опасни неща основно. За нищо друго не правя забележки. Да прави каквото ще - да бутне апартамента само да не се нарани. Баща му само го стяга. Много интересно - като му каже нещо сериозно и нашия замръзва и спира на мига да прави беля.
Много ми стана смешно как Sv. се борят  Grinning
И Криси ходи по спалнята и прави други, все опасни неща.....ама аз не мога да се справя Sad без мъжа ми.

# 129
Не съм чела назад, но се вкл. за анкетата и по-късно ще ви допрочета:

1.Вечер кога заспиват вашите деца? - 21.00-21.30, но през деня не спи, т.е. от 8.00-8.30 изкарва до вечерта  Simple Smile
2.Давате ли вече сух боб? - давали сме, харесва му, но ние не ядем често и съответно той е хапвал няколко пъти.
3.Отвиват ли се децата вечер? И как се справяте с този проблем?- спи с пижама и вълнена блузка, чували и одеяла не търпи.
4.Как се справяте с ината? -  имаше период около 2 месеца, в който се борих с ината. Самия инат започна като протест срещу возенето в количка, вече стават 4 месеца без количка, но покрай това беше започнал да се инати за всичко почти, прочетох в чужди сайтове как да реагирам и аз си промених поведението, вместо да се ядосвам когато се инати и да се крия от него или да го игнорирам докато сме заедно, започнах да му говоря спокойно и да му обяснявам какво може и какво не и най-вече защо. В началото не виждах ефект, но след първия месец ината го преодолях, до края на 2 месец всичко се оправи. Сега мога да се похваля, че ми дава 20-30 мин, докато му приготвям храната, оставя ме да се къпя, чистя, да си карам колелото, да влизам в нета, но през останалото време си играя с него или съм покрай него, ако нещо ми казва или иска да мога да реагирам адекватно. Не знам, дали това е правилния подход по принцип, но при мен и моето дете работи и нещата се нормализираха.

ПП В този ред на мисли НЕ казвам все по рядко , ако пипа нещо опасно му обяснявам, ако пък бутне нещо и вече съм изправена пред свършен факт, НЕ му викам защо бутна еди кое си, а му показвам последицата и така...

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 17:29 от PoLy_PoLy

# 130
Днес Вито пак ме заключи на терасата и доста постоях. #CrazyКазвам му ела мамо отвори,а той още повече вдига дръжката нагоре /заключва/.Добре,че една баба-комшийка беше долу в градинката и дойде и ми отвори.Даже я предупредих,че може да и звънкам понякога на домашния да идва да ми отваря.Добре,че през деня не заключвам входната врата,че незнам кво щях да правя. ooooh! Shocked
Абе момичета аз се включих в групичката във фейсбук,но необходимо ли е още нещо,защото искам да влезна в общи интереси и т.н. и иска моля въведете име.Някой би ли ми обяснил какво и трябва ли да правя нещо допълнително?  bouquet

# 131
Здравейте, момичета!

Първо по анкетата:
1.Вечер кога заспиват вашите деца? - 20.30-21.30 (зависи колко е спал следобяд).
2.Давате ли вече сух боб? - да, отдавна.
3.Отвиват ли се децата вечер? - понякога да, понякога не. Разчитам на спалното чувалче, в случай, че се отвие. Той по принцип не го търпеше, но майка ми го прекрои и то стана с крачолки и сега няма проблем с него.
4.Как се справяте с ината? - моето дете все още не бих казала, че проявява такъв. Имат опит от сестра му, така че ще гледам да не допускам грешките, които допусках с нея.

НЕ казвам единствено, когато скача по дивани и легла, за да не падне. За друго още не ми е дал поводи да му казвам не - не рови по шкафове, не вади разни неща, рядко разпилява, а и е много подреден - събира си играчките след като ги е изсипал.

Зара, пиши по-често. Много положително ме зареждаш  Hug

Роси това със затварянето е много лошо, защото може да стане някоя беля, докато си отвън. Хубаво е, че си взела телефона на твоята съседка. Мен Ели ме е затваряла един единствен път, но беше по-голяма и след като изкарах лошата физиономия, ми отвори набързо. После й обясних за лошите неща, които могат да се случат, докато аз съм на балкона и втори път не ме е затваряла.

При нас всичко е наред. С режима, който спазвам за 10 дена съм - 1.600гр. Чувствам се прекрасно, не усещам умора, кафетата от три на ден, ги сведох до едно сътрешно... Абе много съм доволна  Grinning

# 132
1.Вечер кога заспиват вашите деца? -21.30 - 22,00 (зависи колко е спала следобяд).Но сме от rанобудните l в 6,30h ,5,30h,7,00h.
2.Давате ли вече сух боб? - не
3.Отвиват ли се децата вечер? - пим със  спалното чувалче от бебе.
4.Как се справяте с ината? Опитва се, но като няма пубика,  няма и tetar.(klaviaturata otkaza niakoi bukvi) Rolling Eyes

# 133
  • Плевен
Здравейте и от мен.
Ех, Михайлова, мерси, че сподели за чая.  Hug Моите обожават чай, и винаги имат нужда от малко укротяване, тъй че това ще ми е от полза  Peace
Хаха, Вили, умрях от смях с "Чупката от тук" Simple Smile)) Браво, че Жорето е толкова умничък и приказлив! А това за Барбито е просто  Heart Eyes Моя хич не е по приказките, малко са думите в речника му, като знам кака му каква бърборана беше, ама това е - децата са различни.
И моите като на Петя и на Виви, се подкокоросват и гледат едно от друго и в белите са много задружни. Андреа да направи някоя щуротия и Преси веднага я е повторил  Close

Ядат всичко, спят в чувалчета, и много, много не слушат! Ама ги разбирам - имат енергия децата, а в тоя студ все вътре, въртят се из стаята като животинчета в клетка  Sad Днес гледам едно слънце пече и се зарадвах да излезем, ми то -5 и не посмях.
Тук наоколо сега върлува херпангина, има няколко болни деца и се моля да не ни прихване  Praynig

Следобед съм на гинеколог, че май съм хванала гъбички. Оф, толкова съм несериозна, мин.година ми гориха раничка и 6 мес.след това трябваше да ида на преглед, а така и не отидох. Трябва да се разболея, че да ида на преглед. А и трябва да говорим колко още мога да пия противозачатъчните. Сякаш ме е страх да слагам спирала  newsm78
Чао засега и поздрави на всички ви!

# 134
  • Пловдив
wiwi голяма скица е твоя Жоро, да го нацелуваш  Heart Eyes
Това за Барби е голям комплимент.  Grinning и ме подсеща за една случка с Барби и Марина.
Миналия уикенд Марина станаха с баща си, а аз останах да се излежавам. И тя накарала баща да съблече роклята на Барби, той я съблякъл, след това Марина посочила себе си, т.е. да й обелаче на нея роклята, но след малко видяла гърдите на Барби, посочила ги и казала Майии-ко/така викаме вече на млякото/  Laughing Започнала да мрънка за мляко и така на мама бързо й приключи излежаването  Simple Smile
PoLy_PoLy и Марина ме оставя да сготвя, да се измия в банята, да изчистя, да седна на компютъра. Нооо реши ли нещо, колкото и да й обяснявам, че не може и да обяснявам защо не може, слуша и след като спра, започва да се тръшка и да пищи. Разбирам, че като иска нещо го иска с цялата си душа, но не мога да й позволя всичко  Confused При нас говоренето и обясняването не дава резултат  Sad
anyto, дано ви прескочи херпангината. Дано се пребориш с гъбичките. Относно ходенето на гинеколог и аз съм много несериозна. Знам, че трябва да се ходи всяка година, но хич не обичам, въпреки, че доктора които намерих по време на бременността е много предразполагащ, ама все пак........

И на края да ви се похваля, че днес внесох капаро за лятната ни почивка. С мъжа ми решихме да ходим пак там, където бяхме миналата година/Царево/. Много доволни останахме от хотела, храната, обслужването, от всичко. И най-важното идеално местенце за малки деца. А и плажа е до хотела, и е много просторен и чист. Не ходиш по на хората главите и има място къде Марина да си играе без да обезпокой никой. И не на последно място цената е много добра, за тези условия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт