Отговори
# 105
anyto,tezi korabcheta sa naistina kato gradski transport no ima i takiva koito sa samo za razhodka iz Bosfora i struvat po 4lv. nashi pari za edna obikolka na chovek Peace.Samo moga da ti kaja che az sim za razhodka s korabche iz Bosfora otkolkoto peshkata iz Istanbul,zashtoto tova,koeto shte vidish po  Bosfora e mnogo po krasivo i valnuvashto.
IZvinete oshte vednaj za latinicata Sad

# 106
Анито, аз никога не съм била на организирана екскурзия някъде, а навсякъде се организирам сама - чета, говоря с хора и така. В Истанбул бях преди 3 години с една приятелка от Бразилия - тя дойде да ме види тук, двете взехме една кола и сами отидохме до там за 3 нощувки. Изкарахме страхотно и нямахме никакви проблеми. За колата намерихме някакъв паркинг обикаляйки из района на хотела и след безумен пазарлък на българо-английски постигнахме доста добра цена. Отседнахме в някакъв доста евтин хотел до Св. София, който открих и резервирах по интернет и намерих само по някаква много обща карта на града. Ходихме до Св. София, Синята Джамия, Пазарите (Капалъ Чарши и някакъв за подправки до него), Топ Капъ, Базиликата (това е едно подземие със стари римски водопроводи, точно до Св. София - мн забележително), Новия град, корабче по Босфора, някаква стара византийска църква с най-добре запазените стенописи от това време, бълг. църква Св. Стефан, джамията Сюлеймание, с по един билет за трамвая обиколихме центъра просто така, също. Спомням си, че никак не ни излезе скъпо - може би само посещението в двореца беше по-скъпо... В новата част на града някакви местни ни казаха в кой наргиле бар е ок да отидем 2 момичета и да пушим наргиле - и наистина беше някакъв пълен с младежи, вкл. жени бар. Абе, изкарахме си супер и за много кратко време видяхме адски много. И на вас пожелавам страхотно изкарване!!!

# 107
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Снеже, честита бременност! Желая ти да е лека и безпроблемна.
mamamecana, ще чакам да разказваш впечатления и снимки. Дано имате време да се разходите и до Карлово/моя роден град/. Аз много си го харесвам градчето, пък и има какво да се види. Дано и времето е подходящо за разходки.
rosicp, радвам се да те видя пак тук. Може да пробваш да му направиш нещо печено и да му го сложиш в чинйка и да му дадеш да виличка и да се храни сам. Поне на Марина й е много интересно да се храни сама. Тя е на кухня и си изяжда всичко, на гледайки на компютъра песнички.  Grinning
anyto, радвам се за екскурзията ви. Пожелавам ви да е незабравимо!
Sv. много се изкефих на разказа ти за Истанбул.

За нас-добре сме, здрави сме  Praynig Това е най-важното. От няколко дена в устата и май и в главата са и само някакви каки и бати. Само това повтаря, даже като спи  Crazy И преди да заспи започва: Кака ъъъъъ-ъъъъ-ъъъ-т.е, че какта я приспиват. След това бати ъъъ-ъъъ-ъъъ.
Може и да се е влюбила пък аз още да не знам  Joy

# 108
  • Плевен
Благодаря ви, че споделихте за Истанбул.  Hug И извинявайте, че "превзех" темата малко с тази моя екскурзия. Но и аз съм много развълнувана. Предпочитам така да се разнообразя, вместо да обикалям по кръчми или да си харча парите за дрешки и парцалки.
Св., Поли, Минди, Сени, Бо, благодаря за съветите, насочихте ме. Аз чета от един туристически справочник и Истанбулската тема, точно тези места, които Св изброява, и аз съм си набелязала. Само, че всяка екскурзия се заплаща допълнително, и отделно входовете за разните джамии, музеи и дворци. Тъй, че май сами ще си ги обиколим, пък и то без туй  няма да има време и пари да ги разглеждаме и отвътре. Просто искам да отида и да се потопя в атмосферата на града, защото съм ходила в всичките ни съседни страни, но навсякъде се чувствах като в БГ, а в Истанбул не е така  Peace
Цункайте мъниците, аз отивам да чета, че позсъзнанието може всичко и да се настойвам позитивно след поредния истеричен ден с двете зверчета  Crazy

# 109
ninand и при нас имаше такъв период в просъница викаше какаааааа.Нещо ги е впечатлило
Sv. приятен разказ.
rosicp,много се заразява да яде ,като види,че някой  др.яде,но остави детето само да посегне безда му даваш.Както казва Нинад да пробва само.Поне при нас е така за някой работи пък и в д. градина такъв е принципа.
Днес бяхме на дет.рожден ден и така ни хареса един Яворчо,той я гуши тя не дава,той пак иска да я гушние тя пак се дърпа.Така се смях,големи сладури!Добре се забавлява,дано спи до късно,че 2 дена става в 04,30 Praynig

# 110
Ани пожелавам ви приятно изкарване   bouquet
Аз все забравям да похваля мойто зверче, че вече има 18 зъба  Party
Нинка и Гого има такива моменти той повече повтаря леля-леля
И да задам някой друг въпрос:
1.Вечер кога заспиват вашите деца? - 23:30 (по никакъв начин не мога да го сменя този час)
2.Давате ли вече сух боб? - мисля тези дни да започна да давам
3.Отвиват ли се децата вечер? И как се справяте с този проблем?- много, но не търпи чувал, макар и да си спи цяла нощ аз се събуждам постоянно да го завивам. (дори се пробвах да ушия чувал с крчоли, но не можах да се справя добре и тези дни предстои втори рунд  #2gunfire
4.Как се справяте с ината? - от ден на ден става все по-инат и докато не стане на неговото не мирясва  Crazy

# 111
  • София
1.Вечер кога заспиват вашите деца? - Зависи излизали ли сме навън. Ако сме излизали 9.30, ако не 23.30 не ни мърда.
2.Давате ли вече сух боб? - Отдавна давам и го харесва за разлика от лещата.
3.Отвиват ли се децата вечер? Отвива се и идва при нас, където аз я отвивам  Embarassed Такава съм си, като спя си дъпам за мен завивката. Гледам като дойде при нас да придърпам нейното юрганче, че да си е завита.В последо време следобяд ми прави впечатление, че се опитва сама да се завива.
4.Как се справяте с ината?  С игнориране.

# 112

1.Вечер кога заспиват вашите деца? - около 21.30
2.Давате ли вече сух боб? - давам от 2 месеца някъде
3.Отвиват ли се децата вечер? И как се справяте с този проблем?- спи с чувал и тънко одеяло, нямаме проблем
4.Как се справяте с ината? - лесно, реве не реве, за някои неща не отстъпвам
anjeelina, в Карфур, има ли при вас незнам, последно гледах гащеризони доста плътни, специално направени за спане, пробвай да спи с такъв.

Ани, хубаво да си изкарате в Истнабул, прекрасен град.

# 113
Привет!Не съм писала няколко дни ,но ето ще се разпиша.Пекна днес и малко  се постопли  , затова не пропуснах да излезем на разходка.Вечер заспива в 21.30.Боб давам белен на ,,крина ,,(даже в момента готвя такъв)много е вкусен и става бързо.Забелязах при мен че не ми се надува корема от този ,при Стефчо незнам как е, но го хапва с удоволствие.Отвива се ,не съм пробвала с чувал.Анджи за ината и при нас е така,реве ,търкаля се по земята докато не стане неговото.В повечето случаи отстъпвам ами немога да го гледам разреван, за това се  е качил на главата ми.Ани ,приятна екскурзия да си изкарате незабравимо.Лек и усмихнат ден на всички!

# 114
Здравейте! Да взема да отговоря на въпросите, докато господина спи Grinning
1.Вечер кога заспиват вашите деца? - около 21:00
2.Давате ли вече сух боб? - От доста време го хапваме  Grinning
3.Отвиват ли се децата вечер? Вечер спи с чувалче. Но ако беше завивка щеше да бъде изритана...
4.Как се справяте с ината?  Или се опитвам да отвлека вниманието му към нещо друго или не му обръщам внимание.
Ани, и аз имам много хубави впечатления от Истанбул. Може би около 20-тина пъти съм ходила там с родителите ми и никога не сме били с група. Единствено по курортите им сме ходили организирано. За Истанбул татко сам ни организираше транспорта, хотела и мероприятията, и много хубаво си изкарвахме. Е, ние всички, без майка, поназнайваме езика - родителите на баща ми с които живеехме до смърта им и които ни изгледаха със сестра ми докато нашите бяха на работа, говориха предимно на турски и и нас ни учеха.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 14:39 от ivi_81

# 115
  • Пловдив
Здравейте!

1.Вечер кога заспиват вашите деца? - 21,00-21,30
2.Давате ли вече сух боб?  - не съм давала по простата причина, че сме на ДК и от там не са давали.
3.Отвиват ли се децата вечер? - Не. И това от тази зима. Лятото се отвиваше, както и миналата зима. Но сега спи с едно поларено гажиризонче и си мисля, че чаршафа се залепя за него   Thinking и тя колкото и да се върти все е завита. Но в крайна сметка може ако иска да си изрита одеялото, но сигурно й е добре и за това не го прави. Не знам, но се радвам, че не ставам да я завивам и съм спокойна.
4.Как се справяте с ината?- голям инат проявява вечер като си науми, че иска да отваря шкафовете и да вади всичко. И като й кажем НЕ се започва едно пищене, рев и т.н. Търпя, търпя и ако не спре я изкарвам в коридора/не е тъмно-вратата на всекидневната има стъкло и тя ни гледа от там/. Реве там малко, 1-2 мен, толкова я държа и като я пусна вътре е много кротка. Лошото при нея е, че не мога да я за лиша с нищо като си е решила нещо. Или ако все пак успея след няколко минути се започва пак  ooooh! изобщо не забравя.

# 116
  • София
1.Вечер кога заспиват вашите деца? - 20 30-21 00 часа
2.Давате ли вече сух боб?  - да, давам и много го харесва, както и лещата.
3.Отвиват ли се децата вечер? - вече му е много трудно, защото спи със спален комплект като голям човек(купихме за новите креватчета).
4.Как се справяте с ината?- много неща разрешавам, но кажа ли "Не" знаят, че няма да стане тяхното. Така че оставям да пореват 2 минути и си се успокояват.

# 117
1. заспива в 19.30, става в 5.30
2. у нас няма боб, аз не обичам, затова не съм и готвила
3. отвива се, но не ставам да завивам - спи с пижама с дълги ръкави и крачоли, и не мисля че му е студено, дори и да спи отвит
4. не се инати много. Ако е наистина кисел - случвало се е 2-3 пъти да си хвърля чашата с мляко от масата, ако не е съгласен с предложеното за закуска, го оставям в стаята му за 1-2 мин да се успокои, и после е ангелче. Но по принцип у нас няма много забранени неща

И по този повод - за какво казвате "Не?". Аз казвам, ако иска да гледа телевизия, а е малко преди вечеря, т.к. после не мога да го откъсна от ТВ-то, и май за друго не се сещам. Шкафовете му е позволено да отваря - после си ги събира, а шакфоете, които не му е позволено, просто са заключени. Друго не се сещам, за което да казвам Не...

# 118
  • София

И по този повод - за какво казвате "Не?"
Когато се засили да ми затвори лаптопа, че да си играем.Идва затваря го и ми донася книжка или пъзел да речем, но го прави с такъв замах, че вече си търся нови панти за лаптопа.
Когато отиде при разклонителя.
 Когато започне да блъска поклавиатурата на баща си, докато той се опитва спокойно да си изпуши цигарата на терасата, а не му се получава, защото вижда през прозореца как компа му се руши  Mr. Green
Винаги я познавам какво е намислила сякаш има анимирано балонче с идеята си над главата. Казвам "Не" и вече сама сменя посоката.
Когато прави някоя нова беля и кажа "Не" подскача цялата- явно знае, че не е много редна тая работа.
Има и други ситуации. Има неща, които аз позволявам, а баща и не и тогава аз се предавам, така да се каже.
Въпроса на Анджи го разбрах по друг начин, точно както и Нина. Когато иска нещо непозволено и започва мрънкане и тръшкане тогава игнор на реакцията ѝ. И за това мога да дам пример.

# 119
Здравейте Simple Smile
След дълго прекъсване пак се включвам. Не съм писала, защото бях полудяла - трети път е грипав малкия и просто откачам. Решихме че е от яслата и го спряхме - една седмица докато аз бях на работа сутрин го гледаше свекърва ми. Резултата - в неделя - висока Т и кашлица на пристъпи. Та - явно не е от яслата. Сега пак сме на лекарства, кисел е защото избиват долните кучешки и от това е супер кисел и само иска да го разнасям. Надявам се това да е последно за сезона, че нямам повече сили. А за да е пълен кефа - аз направих криза от камъни в бъбреците. Сега като се оплаках ми се струват по-леки нещата, извинете за натоварването  Hug
Моето диване е поспаливо като нас с баща му - късно става а и късно ляга. Гледам около 23 да легне, ама не винаги се получава. Обаче ако е на ясла 21.30-22 заспива.
Боб още не съм му дала - нали има някакви обриви и не ми дават докторите. Инат има и в излишък, справяме се според ситуацията - или залъгвам, винаги обяснявам защо не става нещото, което иска, но като прекали го изкарвам от стаята и така се приключва. Много бързо пали и като не стане неговата хвърля каквото има в ръцете или пред очите. Гледам да е зает с нещо за да не се чуди каква беля да прави:)
За какво казвам не - за пипане по компа и ТВ, за хвърляне, за разсипване на храна и игра с храна, за част от магнитите по хладилника, за рисуване по дивана и за удряне. 
Спи в чувалче и не се отвива.
Ани, много хубаво сте решили за екскурзията, дано да изкарате хубаво!
Накрая, но най-важното - Зара, Снеже - честито!!!! Страшно много се радвам, и пожелавам само щастие и усмивки  Hug
Поздрави за сега, отивам да поработя и  пак ще пиша скоро, моля да извините дългия пост, ама ми се искаше да споделя с вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт