Отговори
# 525
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ? боди с дълъг ръкав и отгоре блузка
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? да все още и цяла зима си ходи с него
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ?да най-накрая открих пантофи които не му запарват краката
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? да зимата поизостанахме с ученето но още малко и мисля да наваксаме
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? да но не настоявам
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? нямам идея още
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ? кис.мляко, кекс, кифлички, кремчета
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? изцеден портокал с вода задължително, понякога давам дом.сок или компот, но общо взето рядко
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? вода пие по 500-600мл през деня, вечер си спи
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?преходна чаша с твърд накрайник и най-важното за мен, че не се разливат по никакъв начин
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? Не както и преди казах, че само на плажа ще мажа, въпреки че е бял като сняг
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? главата зимата не я мием всеки ден, не мажа от миналото лято
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ? На Бюбхен праскова мирише невероятно а и косата и кожата му стават толкова мекички

# 526
1.С какво обличате децата отдолу ?С боди с къс ръкав2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? не  3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? ходи с чорапи с кожена подметка,защото само по чорапки се пързаля.4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ?За сега сме с памперс още на сме почнали с гърнето5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ?От време на време ,само пиша там6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? зависи,но той може прав да пишка7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?  десерта от кухнята или плодово мляко ,плод8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ?сок не пие
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? около 500-600мл10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?все още пием вода и АМ с биберон,амвме с мек накрайник, но усещам че не му допада.11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ?не 12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ?   не мажа след годинката13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ?душ гел за коса и тяло   Вчера бяхме на консултация тежим 12.500 и сме високи 88см.Изписа ни рибено масло защото торса се е издължил а гръдната обиколка не се увеличила.Това дете въобще не ме слуша,днес много ме ядоса.Науми ли си нещо немга да го спра вместо той мене да слуша аз него слушам само мир да има .Нещо не съм в настроение и това  мрачно време съвсем ме довършва .

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 15:59 от Ди75

# 527
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ?По-често с къс или боди-потник(просто с дълъг ръкав бодитата умаляха и има само 2 които и стават - не смятам да купувам с дълъг ръкав други скоро)Днес купих едно копмлектче потник и гащички...да видим как ще е...
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? Да, като няма слънце...скоро минаваме само на чорапи.
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ?Аз обувам, Ели събува..общо взето почти не ги носи...но вече не обръщам внимание...пролет е..
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ?Да, може би до лятото...нямам краен срок...
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ?Слагам я след сън и винаги върши работата, за голямата работа си казва и ме води за ръка до тоалетната, но това не е винаги...Само по желание е сега, като се постопли ще бъда по-регулярна Simple SmileГърне не ползваме, не иска, сяда на тоалетната чиния.
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ?...
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?Домашна кифличка, кисело мляко, плод, солети, бисквита...
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ?Да, почти всеки ден...около 200мл, ако не е сок е чай - много обича
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ?Да - около 500мл
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?Шише със сламка за вода, сок и чай понякога с биберон, понякога с мек накрайник, АМ с биберон.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ?Не, рано ми се струва...
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ?Не.
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ?Шампоан с коса и тяло на Бюбхен - сега сме на малинка, много хубаво ухае...

# 528
Зачетох се в анкетата - моят син пие около 2л. вода на ден.Сок изключително рядко.Направо взех да се притеснявам....май е множко а?

# 529
  • София
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ?. Боди с къс ръкав и зимата и сега. Аз страдам от бъбреци от малка и държа на Моника кръста да е покрит.
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? Зависи от времето. Днес например не беше с чорапогащник под дънките. Пък и зависи от чорапогащника Simple Smile
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? Да.
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? Да, и нямам никакво намерение да не слагам до лятото. За тогава имам таен палн Simple Smile
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ?
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ?
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?Кисело мялко с бисквити, плод, каша (рядко вече), кифли, кексове...
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? Да, давам. Моника много обича сок. Тази зима е изпила три щайги ябълки на сок  Mr. Green  Много обича и чай.
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? Пие вода, но не знам колко. Винаги има едно шише с вода под ръка.
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ? Всякакви. И с биберони и сламки и на авент накрайниците и по-обикновени чашки с дупки отгоре и чаша си и шише от мин, вода  Mr. Green Вчера откри и друг начин да пие чай и бях качила клипче във фейса, който видял-видял.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? Не, и нямам намерение, освен на морето.
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? Не, смятам, че колкото по-малко химия, толкова по-добре. Тя иначе много обича.
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ? Мустела.

# 530
И аз да се включа:

1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части? С боди с къс ръкав винаги. Мисля за лятото да му взема бельо от две части като започна сериозно да го уча да ходи на гърне/тоалетна.
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки? Нито веднъж не съм сложила дори през зимата...
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още? С чорапи със силикон отдолу го обувам, но и тях често маха...
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете? Да, слагам, не съм имала време да се заема сериозно с отучване, лятото ще опитам
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им? От дъжд на вятър и не настоявам  Embarassed
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън? не съм сигурна как ще постъпвам...
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата, ако има такава? за съжаление съм много несериозна и Бобата няма режим хранителен нито следобедна закуска.   Embarassed
8.Давате ли сок и ако да, по колко мл пият децата ви на ден? Само прясно изцеден, готов не давам. по около 1 чаша на ден.
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден? да, пие по около литър може би, пие и много билков чай с мед - така се приспива все още.
10.Какви шишета ползвате за вода и сок, с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате? Ползвам и с биберон, ако искам да се успокои, и преходна чаша, и сламка, а и от чаша може да пие.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем? не, и не мисля да ползвам много, само на морето и ако е наистина мн силно слънцето, Иначе гледам да ходи с шапка.
12.Предполагам че къпете децата всеки ден, но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често? Не къпя всеки ден, но мием дупето след всяко акане. Мажа с мляко много рядко, само ако ми се стори, че му е суха кожата.
13.Каква козметика ползвате за косата, шампоан само за коса или за коса и тяло? Ползвам шампоана на Веледа за всичко.

# 531
Минди, поздравления за анкетата, ето че оживи темата! Май предимно мъжки майки се включиха - само Танка и Джери писаха от женския отбор.  Mr. Green

1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части? С боди с къс или с дълъг ръкав. Често се съблича само по боди, така че досега дългият ръкав у дома е задължителен. Бельо от две части има, лятото вероятно ще носи.
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки? Да, ако е по-хладно. Иначе рискувам да е с боси крака (вън събува и обувки, и чорапи, а у дома и чорапогащникът не го спира).
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още? Не, и преди не съм
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете? Да, слагам, не съм имала време да се заема сериозно с отучване, лятото ще опитам
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им? Понякога аз го слагам, понякога сам се събува и сяда.
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън? Не съм сигурна още
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата, ако има такава? Няма такава - обядът му е в доста късен час
8.Давате ли сок и ако да, по колко мл пият децата ви на ден? Не
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден? Рядко пие вода - веднъж на няколко дни. Айран пие по около 200-300мл.
10.Какви шишета ползвате за вода и сок, с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате? Шише с биберон не ползвам. Пие от чаша с твърд накрайник, или от обикновена чаша, с/без сламка, от бутилка мин. вода и др.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем? не.
12.Предполагам че къпете децата всеки ден, но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често? Всеки ден го къпем, косата по-рядко. Мажа с приготвен крем само ако има по-сухи участъци по кожата.
13.Каква козметика ползвате за косата, шампоан само за коса или за коса и тяло? душ-гел Мустела или Себамед.

Джери, видях я, жадна нЕма да остане.  Mr. Green

# 532
  • София
mamamecana, а пробва ли да заведеш детето на детски пулмолог? Кашлицата над две седмици винаги е сигнал за нещо по-сериозно.

monkeybonkey , ами много е, защо не му изследваш глюкозата и въобще не се посъветваш с педиатър?

Мислех да не пиша по анкетата, но така и така съм се разписала...  Simple Smile

1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ? Само с потник и то го слагам за навън, вкъщи се седи само по блузка.
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? Отдавна не съм слагала друго, освен къси чорапи.
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? Аз не съм обувала изобщо пантофи за вкъщи и на двамата.
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? Слагам за нощен сън(много пишка нощем това дете) и за навън. По-зле е от сестра си в това отношение. При Габи отдавна бяхме приключили с памперсите по това време. Мисля като се затопли още да го махам напълно.
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? Слагам на тоалетната, гърнета никога не съм ползвала. След събуждане и периодично питам. По принцип сам си казва, когато има аки и пиши.  Simple Smile
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? Още не съм решила, може би тази година ще го вдигам, за да избягвам опишкването на панталонките.
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ? Нямам нещо точно определено, ако имам нещо приготвено като сладки, кекс, торта, давам от тях. Иначе мога сандвич да направя, кисело мляко с бисквити. Плодовете са ни за помежду другото.
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? Всеки ден изтисквам сок от портокал, мандарина или правя фреш от киви и банан. Много обича такива неща и с нетърпение очаквам пролетните плодове. Не му меря кога и по колко пие. Когато му се пие вода си иска и пие, когато иска сок или плод си казва и му давам.  Simple Smile
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? Нямам идея.
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ? От 5 месечен пие от най-обикновена чаша.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? Прекалено рано е още, нали трябва да усвояваме полезното от слънцето?  Wink
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? Къпя през ден, за да не преизсушавам кожата им, само в жегите е ежедневно. Мажа не всеки път, ориентирам се по кожата.
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ? Шампоана на А-Дерма.

# 533
Здравейте от мен!

При нас е плътно натоварено, лично време много трудно се намира, едното дете да оправя, после другото, после пак първото...Иначе ви чета редовно по време на кърмене най-вече.Simple Smile Децата бяха малко болни, Ангелчо с 40 градуса температура, Ясен и той прихвана малко (но бързо се оправи, надявам се). Никакъв опит нямам с детски болести (освен пневмонията на Ангел есента) - дано и да не ми се налага, заради което и за едното изкашляне хуквам на лекар, виждам, че повечето от вас взимат нещата в свои ръце и успяват да избягват посещенията там.

Та по анкетката:

1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ?
Обличам и боди с къс ръкав и потник, но по-дългички да не се разпасва лесно. Бодито не го закопчавам отдолу, носи го като тениска.

2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ?
Не съм обличала, има ватирани панталони, които съм ползвала за навън. (Май бабите обаче са му слагали като не са под надзора ми:))

3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ?
Да, вкъщи така ходи.

4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ?
Мъка, мъка с този памперс, като си помисля, че се канех около годинката да го махам. От известно време слагам само навън и докато спи, иначе му слагам долни гащи с пелена вкъщи.

5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ?
От 9 месечен го слагам на гърне след сън, след храна, в началото вършеше работа, после се научи да става от гърнето, после не искаше да седи, после не помня какво беше (когато не е искал не съм настоявала).Отдавна минахме на тоалетна седалка и като го сложим там винаги върши малката работа, но акото, най-упорито държи да е в гащите, като му се доака - започва да бяга из апартамента, после се скрива я някой ъгъл или зад някое перде и там на спокойствие пълни гащите. Ако се опитам да го хвана и да го сложа в тоалетната - дърпане, пищене гърчене и съм го оставила на самотек за момента.

6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ?
Нямам си и на идея. Sad

7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?
Каша с мляко и плод, кисело мляко с ябълка или банан, филия с кашкавал, сирене и краставица например...

8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ?
Давам от време на време, колкото ми дам, толкова ще изпие.

9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ?
Да, около 700-800 мл вода и чай с мед общо.

10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?
Ползвам с биберон и с твърд накрайник, биберона ще го ползвам докато си пие вечерното мляко най-вероятно.

11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ?
Не, най-вероятно чак лятото.

12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ?
Не мажа с нищо от съвсем малък.

13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ?
Бочко.

Да допълня анкетата: Simple Smile

Ако не слагате пантофки на децата вкъщи - какво използвате - само по чорапки, терлички, цвички...Simple Smile

И не по анкетката - чудя се каква помпа за нос да си взема - тази на Чико няма ефект, може ли препоръки?

# 534
Бо аз използвам на BABY-VAC много съм доволна и още една когато не ми се изкарва прахосмукачката тя е за уста дърпам с нея и пак върши добра работа

# 535
  • Плевен
Здравейте!
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ? - Все още с боди с дълъг или къс, но скоро минавам на потничета защото тръгва на ясла и там не искат бодита защото ги топят в гърнето Simple Smile
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? - още сме с чорапогащник, но скоро ще го сменям с чорапки, но още много духа навън и захладнява, а ние сме по много време навън
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? - задължително с пантофки, имаме и ламинат, и теракот и се смея да ги оставям боси по тях
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? - слагам, често ползваме и гърнето, но и пампито пълни понякога, особено навън, не си казва като сме навън. Възможно най-скоро искам да го махам.
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? - Да, особено преди и след сън или като си подръпва гащичките, или ако забележа, че започва да се напъва, веднага го слагам и почти винаги се изпишква или изаква в него
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? - това вече е трудно - свикна на гърнето и правичък не иска да пишка, затова го държа на ръце, все едно е седнал и си изпишква
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ? Филийки, принцеси, питка, кифличка. Кремчетата от кухнята не ги иска вече
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? Да, особено компот и чай обожават! По 2-3 чашки на ден, до 300 гр. за деня.
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? Постоянно му предлагам, въобще нямам представа по колко пие, но е доста.
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ? Тези с биберон ги изхвърлих, вода пие със шише със силиконов накрайник, а всичко друго от чаша
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? - Не съм, а трябва, защото много бързо му стават огън бузките, много му е светла и нежна кожата, от ДМ взимах мин. година и съм много доволна, мама е със ужасна слънчева алергия а благодарение на него не се обрина нито веднъж
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? Не го къпя всеки ден, а само в леген го измивам добре, без косата. Къпем косата 2 пъти седмично, защото беше студено, сега ще зачестим. Рядко мажа с мляко Джонсън Лека нощ.
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ? Ползвам на Бочко за коса и тяло, розов е и го вземах за Андреа но и Преси с него мия. Но ме дразни миризмата и ще взимам друг.
Това е по анкетата.
А за болестите мога много да пиша, доста пневмонии сме изкарали вече  Sad та се чувствам компетентна. Вчера лекарката ми изписа за Преси сироп отхрачващ - Хюмекс или Флудитек, но не го взех, защото виждам, че покашля от хремата, а не от секрети в дробовете. Давам му само коризалия.

Меркуриус е за гнойни ангини и нагноявания, преди го давах, но знам, че е разтворим живак някакъв и вече не смея да го давам.

Иначе и аз гледам все по-леки, хомеопатични и бабешки лекове. За кашлица много съм доволна от лук с мед по рецептите на д-р Михайлов, а пък кръстницата ми от пълнена ряпа с мед, веднага спира кашлицата. Но ето скоро и мъжът ми и Преси изкараха вирусната пневмония, без никаква кашлица, без симптоми и без да се чува на слушалка, от снимката се видя. Та каквото има да става, то си става, не можем да се предпазим от всичко  Peace

Ох, остана още само седмица до пътуването ни до Истанбул и вече нямам търпение...

Болните дечица да оздравяват бързо!  Praynig
Приятен ден на всички!

# 536
Бо, за помпа за нос, и ние имахме преди на Чико - няма смисъл от нея. Откакто ползваме тази за уста (на мирамар или нещо такова май беше) сме много доволни. Боби го е страх от прахосмукачката, затова не съм мислила да взимам такава, въпреки че много хора са доволни.

Като чета отговорите на анкетата ми става ясно, че като се върна от Белград и после като се върнем и от екскурзията до Лондон, която сме планирали, ще трябва сериозно да се заема с гърнето или седалката за тоалетна чиния... Ама трябва да съм с него по цял ден за тази цел, а не един ден с мен, на другия с баща си, на третия с едната баба, на четвъртия с другата... Не могат така да се създават навици Sad. Бобата за пишкането е навит да си казва и едва ли ще е много трудно, но за акането навремето си ходеше без проблем, а после и той като сина на Бо започна да се крие из къщата и като някой го приближи да вика "чао, чао" и "не!" Все пак аз разчитам, че ще отмине този период скоро.

# 537
  • София
Ани, нещо си се объркала  Grinning Хомеопатичните лекарства са с такива разреждания, че не остава и молекула от първоначалното вещество. Само свойствата остават във водния разтвор.  Peace И класическата хомеопатия не е за даден симптом, а индивидуално лекарство.

# 538
  • Плевен
Петя, може, не споря. Просто казвам, че нашата хомеопатка ни го изписва при ангина и зачервено гърло и каза, че е за тези симптоми. Не я знам дали е класически хомеопат или обикновен, но я намерих от Съюза на лекарите хомеопати в България.
Ето това пише за меркуриуса, защото и аз чета за какво е горе-долу, а иначе знам, че се изписват индивидуално, според всички симтоми и се търси най-подходящото. Но аз понякога си ги самоизписвам въз основа на предишни същи симптоми и за съответното дете каквото ми е препоръчала и се получава Party
http://apteka.framar.bg/30001647/%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83% … 81-9-%D1%81%D0%BD

# 539
Помпа за нос - babylove, марката на DM  Peace

Анкетата ми се вижда много дълга, нощес ще я отразя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт