Отговори
# 510
  • Once there was a Hushpuppy...
mona-balona - аз да ти кажа при Криско нямаше никакъв ефект от Тобрадекс. На 5ден от слагането им хремата си беше също толково обилна. Сама ги спрях, не ми се струва нормално толково време и нищо. Исках да кажа,че не съм доволна от тези капки. Не са за нас. А, ме подразни друго, че нашата лекарка се прави на голямата работа като ми предписва капки за очи за носа, сякаш тя е открила топлата вода и видиш ли ти - няма хубави капки за нос, ами тези макар и щадящи ще оправят хремата. Те, тия педиатри в поликлиниката действат като преписвачи, да му се невиди. Чула, недочула, пише рецепти като на конвейр там. Как така за 2 седмици ми изписа всичко това: Вентолин, Флудитек, Тобрадекс, Инфлуцид, Калциев Глюконат, Ериус и Цинапсин........тя ми прилича на луда...незнам. Кажете, това нормално ли ви се струва?

# 511
  • София
Тобрадекс е локален антибиотик. Изписват го и за капане в носа когато смятат, че хремата е бактериална.
Мамамецана, иначе не мога да не отбележа, че добре, че си ти да живне тая тема малко.  Simple Smile

# 512
Ако ви кажа и какви капки ми даде за носа ще паднете - слагах му Тобрадекс дето са за очи.....ама тая кокшка настоя, въпреки че се инатих че не искам да ги слагам.

Знаеш ли, не съм ги ползвала, но вече 10-та майка ми казва, че имало ефект от тези капки Тобрадекс  и са щадящи лигавицата на носа...  newsm78
Тобрадекс и Гаразон са капки за очи и уши, но ги изписват масово и за нос и действат, нашето педи ги води антибиотични капки и ги предписва при гъсти цветни сополи.

# 513
  • Once there was a Hushpuppy...
Оххх, Джери - само с какво оживих темата Embarassed, занимавам ви 2 дена с болести.
Спирам!
Имам и нещо хубаво да се похваля - на сватба на братовчедка ми сме на 15 май в Сърбия Simple Smile

# 514
Както и други вече са ти казали има капки които са за очи и нос, ние преди слагахме коларголови (черните) но различен % в очите! А след като не си доволна от нея я смени! Аз не бих ходила при лекарка на която нямам доверие, все едно не съм ходила тогава....
Честито за сватбата Simple Smile
Аз нямам търпение да дойде май месец (стига да не ми лепнат някой изпит тогава) и жовот и здраве да се запозная с повечето от вас Simple Smile

# 515
mamamecana - вземи си смени личния лекар при първа възможност. Аз също отначало бях записала Вито при една "компетентна" и след това с голямо удоволствие я смених  Wink
На него сега са му две лекарки - една лична, която е общопрактикуваща и една, която е детски педиатър. Ако нещо се разболее звъня на едната и после с другата съгласувам, но винаги първо пробвам два-три дни самолечение /понеже си познавам детето/ и ако не преминат симптомите които ме тревожат се обръщам към тях.
Винаги почвам с Калциев глюконат, вит. С, сироп Стодал /при наличие на кашлица/ и Нурофен или Панадол /при наличие на температура/. Ако до два-три дни няма промяна - при докито веднага и т.н. Но откакто пием тоя сироп "Саностол" не ми се е разболявал, въпреки че играе и с болни деца. Вече втора опаковка му давам и съм доволна. Педиатърката каза, че не е никакъв проблем и да му давам докато преценя, а и му давам само по 5 мл., въпреки че за неговата възраст пише да се дават 10 мл. Peace
P.S. А иначе за хрема мога да препоръчам:
При течна "allium cepa 9ch" 3 по 5 топчета за смучене
и
при задна "bichromicum 9 ch" или "mercurius solubilis 9ch"
Но пак при консултиране с доктор  Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 21:46 от rosicp

# 516
Бобата не е вече толкова малък, но аз продължавам да ползвам активно помпата за сополи ако има хрема, няма значение колко му е неприятно, защото ме е страх да не слязат твърде много секрети към дробовете...

И аз предимно на това разчитам, докато не източа всичко, реве, врещи и се дърпа, но бързо приключваме. Само че след това секретите слизат в гърлото или някъде отзад и става още по-страшно Sad(

# 517
И аз смуча сополи с маркуча  Laughing Кайо не се поддава на обучение да се издухва, само ми се хили, когато му показвам как.... Crossing Arms

# 518
Аз затова много харесвам нашата лекарка - предписва АБ само в краен случай. Елена за 4 години и половина не е пила нито веднъж АБ, а Павел само един път, при това предписан от частен лекар. За Вентолина и аз знам, че не се препоръчва.

Момичета, някоя от вас знае ли магазин, който е специализиран само в продажбата на вносни марки кафе?

# 519
Здравейте от мен  Hug Hug

Искам да пожелая всички болни дечица бързо да оздравяват  Praynig Praynig

Да кажа за вентолина и моя опит , давали сме веднъж на Юли , доктора от Сф каза да го даваме в краен случай , като има пристъп или прави спазми , точно тогава и го давахме . Знам че доста често го изписват и при пневмонии , но за кашлица не знам дали е подходящ , знам че улеснява дишането и се пие задължително под схема и ако се налага се изписва , за да не стане по-голяма беда . И моят съвет е да слушате лекарите , да търсите и второ мнение задължително , ако нямате доверие на личния си . Peace  

Имам няколко въпроса , искам да си сверя часовника Simple Smile

1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ?
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ?
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ?
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ?
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ?
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ?
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ?
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ?
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ?
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ?
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ?

За това се сещам в момента , със сигурност изтървам някое питане , ако се сетя още нещо ще допълвам  Wink

# 520
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ?   - И къс и дълъг, зависи от времето, за две части още не е готов много му се оголва кръста от непрестанното клякане и ставане.
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ?   НЕ
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ?    Не, дори и чорапите си сваля нонстоп, затова му взех  кроксове, но и тях сваля  Crossing Arms
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ?  Не, махнахме дневния, а навън е с памперс гащи, още ме е страх да го пусна без тях.
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? Направо на тоалетната чиния го издържам, а когато му е кеф на него си ползва гърнето.
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? Играем пред блока и си влизам в къщи да го изпишквам, а ако сме другаде според зависи действам.
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?  Плод или филия с нещо или домашен сладкиш ако имам.
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ?   НЕ давам
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ?  От половин до един литър изпива за денонощие, като става и нощес да пие
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?   Биберони никакви, шише с накрайник тип сламка
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ?    Няма и да почвам
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ?    Не мажа от много отдавна
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ?   Душ гел за коса и тяло
За това се сещам в момента , със сигурност изтървам някое питане , ако се сетя още нещо ще допълвам  Wink

# 521
Идвам за анкетата  Laughing
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ? боди потник или с къс ръкав
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? вече не, ако е по-халдно има 2-3 по-дебели панталона
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? не, по чорапи ходи
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? ще го махам май месец
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? не
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? Благо го научих отначалото още прав да пишка, мисля и Ники така, ако не ще го вдигам като момичетата
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ? плодове или солети, бисквити, кекс, каквото има и супа е ял  Laughing
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? гледам да не давам, защото се налива буквално и нищо друго не иска
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? по 2 шишета някъде, нощем пие още
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ? с биберон, лятото и тях ще ги махна, но нощем пие вода още и сутрин аптамил с биберон
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? не още
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? не го мажа, кожата му е добре и без кремове, за разлика от брат си, още го мажа него
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ? ползвам душолиото на Юсерин, за мен и децата

Вентолин не лекува кашлицата, разширява бронхите при спазми и ги предотвратява, натоварва сърцето и се дава в краен случай. Лекувам кашлицата както ми каже лекарката, има си сиропи за влажна и за суха кашлица, аз сама не мога да преценявам кой да взема. Не помня и какви са им исписвали  Embarassed благо не е и кашлял моног досега, Ники ми е повече по кашлиците, затова като го видя че ства за повече от Мукоплант отиваме на пулмолог, на нея вече и имам пълно доверие.

# 522
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ?
- Боди, за сега с дълъг, до седмица минавам на къс, дори и потник-боди, страшно удобни са, за две части ...ще се съблича- само ходи и показва голотии  Whistling
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ?
- един път през зимата, големият сняг, тогава го измъчих с чопарогащника, иначе съм единствената щура майка, която не му слага чопарогащник под панталон или анцуг Whistling
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ?
 - винаги, за лятото не знам как ще е с този теракот... има едни малки джапанки, но не вярвам да издържи с тях, те се придържат на глезенчето... най-много с 'домашни' сандалки Thinking
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ?
- слагам и нямам намерение да го мъча, реално има още година до детска градина, а предполагам, че от яслите като тръгне, ще му е интересно и ще гледа другите деца... но като се постопли (лятото), почвам с пелените  Naughty
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ?
- слагах, той става, взима си гърнето и започва да го мята и да вика от кеф... слагах го и на чинията, с детска седалка, той се хваща за дръжките и ми се хили гласно...  ooooh!
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ?
- като му дойде времето, ще го държа на ръце.., а по-късно и прав  Laughing , стига да се поддаде  Whistling
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ?
- взимам от яслите храна (колкото и да е ужасна), но по принцип се стремя да е кисело мляко с бисквитки, или да присъства сиренето... различно, по някой път минава с кифла (само около мармалада) ...  Crazy
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ?
- Кайо пие само вода, сок или нещо производно, мога да го излъжа да пие, ако е в непрозрачна чаша и то само една глътка...  Вода- почти постоянно го питам дали иска и си пие ooooh!
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ?
... (погледни по-горе)  Laughing
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ?
- пие от чаша или бутилка, шишето с мек накрайник използвам, когато трябва да му дам някое хомеопатично... Peace
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ?
- не, вече хваща тен, но тези дни ще купувам, какъв- не знам  Thinking
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ?
- да, къпя го, почти всеки ден, спрях да мажа от година, но сега му е станала суха кожата и ще започвам... Peace
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ?
- Мустела  Hug

# 523
Привет и от нас  Hug По темата с лекарствата не мога да се включа че не съм изобщо наясно - ние веднъж пихме Стодал и осцилококцинум за кашлица, а за сополи другия път ни предписаха калциев глюконат и едни капки за нос, които ползвах само веднъж че видях че пише че са след две години. Помпа не съм купувала, нито ползвала...
Ние сме вече с забелена чурка и само мога да съжалявам че не прибегнах до процедурата по рано, когато Стелиян не беше толкова подвижен. Иначе цялата работа при лекаря продължи не повече от 2-3 минути, като той първо замрази мястото със спрейче, използва нещо като малка ножичка. Малкия даже  още първия ден си беше както винаги и спа цялата вечер. От цялата работа единствено къпането и мазането с кремчето след това беше проблемно в началото.

А сега по въпросите на Минди:
1.С какво обличате децата отдолу ? Още сме с бодито, но от другия месец преминавам на бельо  от две части, тъй като това много ще ме улесни докато ползваме гърнето. С боди хич не е удобно...
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? Чорапогащник тази зима не съм обувала.
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? Стелиянски пантофи не търпи и сме с едни тънки, и едни хавлиени чорапки върху тях. Така изкарахме зимата.
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? Памперс-гащи още ползваме. Надявам се се скоро да ги махнем и тях. Все още имаме доста издънки с пишото, когато се заиграе. Иначе си казва и отиваме в тоалетната където ни е гърнето  Grinning
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? От месец сигурно това правим.
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? Идея си нямам честно казано  Thinking Сигурно ще го държа, макар че той тъкмо се научи да пиша седнал  Thinking
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ? Нещо тестяно или нещо кремообразно. Почти всеки следобед пием и сок.
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? Сок давам със следобедната закуска по 250 мл, колкото са малките сокчета със сламка на Флорина и Капи, които купувам в момента.
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? Пие вода може би около 250 мл, но не съм сигурна ....
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ? Сок пием със сламка от опаковката или от обикновена аша, а вода от тия чаши с мек накрайник, но нашата е със сламка. Млякото го пием още с биберон.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? Още не.
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? Май откакто стана на една спрях да го мажа с каквото и да било.
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло?  Гелчето за измиване за тяло и глава на А-дерма за всичко  Laughing

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 15:23 от ivi_81

# 524
Нека и аз да се включа в т.нар. анкетка   Flutter
1.С какво обличате децата отдолу ? Боди с дълъг/къс ръкав или потник , или минахте на бельо от две части ? - сега го обличам с дълъг ръкав, но миналите дни като беше топло с къс, а вечер все още спи с боди потник и пижама.
2.Обличате ли все още чорапогащник под панталон или дънки ? - Не и то поне от месец.
3.Обувате ли пантофки на децата вкъщи все още ? - Да, понеже живеем на 1 етаж и усещам по себе си, че е студено.
4.Слагате ли все още памперс на децата и ако да, кога смятате да го махнете ? - Да и смятам да го махна, като стане времето за тениска и къси панталонки.
5.Слагате ли децата на гърне системно и настоявате ли им ? - Ходи на гърне само по голяма нужда, но понякога е вършил работата и в памперса. Rolling Eyes
6.Към майките на момченца , как смятате да изпишквате момченцата навън ? - Първо смятам да го науча вкъщи и после като свикне навън.
7.Каква е следобедната закуска която предлагате на децата , ако има такава ? - От кухнята или му давам плодове, кроасани и т.н.
8.Давате ли сок и ако да ,по колко мл пият децата ви на ден ? -Не обича да пие сок. Опитвала съм да му давам, но предпочита само вода.
9.Предлагате ли вода и ако да,  по колко мл. пият децата на ден ? -На ден пие по 5-6 шишета от около 200 мл.
10.Какви шишета ползвате за вода и сок , с какъв накрайник , ползвате ли все още шишета с биберон и ако да, до кога смятате да ги ползвате ? - За водата пие от две шишета с твърд и мек накрайник /но от пускащите/, а вечер АМ пие с биберон.
11.Започнахте ли да ползвате слънцезащитен крем ? - Все още не, но го мажех мин.година с "Протекта" и ще продължа с него.
12.Предполагам че къпете децата всеки ден , но мажете ли ги все още със мляко и ако да колко често ? - Не го мажа въобще даже от раждането. Мазала съм го отначало с преварен зехтин и то 5-6 пъти. Отскоро почнах да го мажа по крачетата и бузките с мехлем Невен на Asam - Германия.
13.Каква козметика ползвате за косата , шампоан само за коса или за коса и тяло ? - Косата му я мия с шампоан Клоран, а тялото с Бюбхен.
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт