Отговори
# 495
Здравейте момичета и поздрави от Белград!

Да се включа и аз за сиропите за кашлица, щото се чувствам много компетентна в тази материя  Laughing. Аз дълги години имах проблеми с много упорита кашлица и съм пробвала почто всичко на пазара. Според мен най-добър е именно Мукоплант, а е и билков и затова безвреден. От Стодал не съм усетила ефект. Боби обича да пие чай и когато е кашлял съм добавяла в чая му по една лъжичка Мукоплант. Сладичък е и не го усеща...

Аз досега АБ не съм давала. Откакто се е родил общо 4 дози панадол съм дала и това е. Но за сметка на това като кашля, или има температура давам адски много билкови чайове и обръщам голямо внимание с какви билки е всеки - ехинацея много давам, боров мед, жиловлека е много добър за кашлица, подбел, лайка. И много прясно изцедени плодове сокове. Вярно, малко си е страшничко да гледаш детето, че е болно и да не даваш никакви лекарства, но засега издържам и му минава от само себе си. Но може би е защото не е тръгнал още на ясла или градина...

Иначе ние сме добре. Мина вече половината от престоя ми в Белград. Детето го приема добре, но на мен ми е много мъчно. Бяха веднъж с баща му тук за 3 дена да ме видят. Ходихме на едно организирано посещение до двореца на местното царско семейство и беше голям резил... Боби знае от разни книжки с приказки кой е принца (т.е. че това е човек, който идва на кон и буди ту Снежанка, ту Спящата красавица  Grinning, според случая), та му обясних, че отиваме да разгледаме къщата на принца. И като влязохме, като се разкрещя това дете "де е пинца, де е пинца, пинчоооооо!" казват ни да не пипаме нищо, обаче Бобата настоява че като дойде принца щял да му даде да пипа... абе... по едно време се изнесохме да чакаме групата в парка, че всички нас гледаха.

# 496
Sv. Каки как е в сърбия, много ми се ходи на екскурзия там, но не знам къде е гот да завлечем лапетиите.
Този уйкенд бяхме на Охридското езеро, беше приятно и спокойно Simple Smile

Може ли да ви питам, какви столчета за кола трябва да ползваме на тази възраст. Ние сме с тези дето са след кошниците.

# 497
Мецанке пиша за кашлицата от доста опит за съжаление. Много важно е първо да знаеш причината за кашлицата - т.е. доктор да ти я каже.Теди до сега е бил на 3 различни лекарства заради различна причина за кашлица. 1. - бронхоспазъм - на Вентолин (инхалации) след това на АЦЦ за отхрачване. 2. Само на АЦЦ - са изчистване, 3. На Синекод - за спиране на кашлица при кашляне на пристъпи без спазъм и задържане на секрети. Трите типа лекарства действат по различен начин според нуждата. Говори по-подробно с доктора каква е причината за кашлицата, а ако трябва смени доктора.
За спирането от ясла - опитах и нямаше ефект - на края на първата седмица пак беше болен, така че сега пак си е там и се забавлява Simple Smile
Близначкова - Теди е в стол седящ до 24 килограма, ама не помня марка. Взехме с основа, а не само седалка за връзване. Видя ми се по-сигурно.
Зара - дано да мине бързо престоя ти там и да е успешен. Поздрави Simple Smile
Гретхен - бързо да се оправите!!!  Hug
Поздрави от мен, ще пиша следобяд пак  Hug

# 498
Кайо седи в стол от 0-18 кг.. Ще има още хляб да яде, докато стигне тези кила...  Laughing

Sv. , те деца не са ли имали, че ви карат да се чувствате неудобно  newsm78
И в крайна сметка защо не оставихте детето да си даде бибата на принца?
Все пак дава най-святото си  Flutter

За сиропите- не сме имали кой знае какви проблеми, но съм му давала Стодал и Мукоплант, като от втория съм най-доволна  Hug

# 499
Ериуса по принцип се дава по схема за да има ефект ние го пихме близо два месеца
Аз като бях малка нищо не ми помагаше и си ходих дълго време с хронична кашлица бях изпила всички сиропи от аптеката но нищо, накрая ми направиха чай от царевични кочани пих няколко пъти и изведнъж спря от тогава да чукна на дърво леко минавам кашлиците. Боровите връхчета също са много полезни при кашлица, жълт кантарион и бъзов цвят. На д-р Михайлов има една рецепта за бъзовите плодчета родителите ми и сестра ми са много доволни аз също пия от време на време от него, но ме е страх да дам на детето особено след алергията към клеевата тинктура.
В момента давам саменто от продуктите на лечител и го редувам с ехинацея.
Св. добре си е изкарало детето там Simple Smile
Грети и аз така съм наплашена че от най-малкото и веднага хуквам при лекарката, личната не я слушам за нищо имам си доверие на частната ни лекарка и това е, дори ни се е случвало един два пъти да го лекуваме по телефона тъй като е отсъствала от града но просто аз си познавам детето и сама мога да кажа коя кашлица каква е при него, а и тя го вижда почти всеки месец и се справяме добре, когато може не дава АБ, но когато каже че трябва да пие знам че е така. И съм много доволна,че открихме лекар на който може да се вярва.
Малко дълго стана....бързо оздравяване на всички!  Hug

# 500
  • около Варна
Голям тема сте заформили, да си споделя и аз опита.

Давайте на детето само предписано от лекар, ако не вярвате на лекаря си, идете при друг лекар, сиропите за кашлица са с най-различно действие, в зависимост от случая.
Георги до годинката три пъти прави бронхиолити, всичко тръгва от сополи/благодарение на кака/ и продължава с по месец кашлица. Имам в аптечката си всички сиропи за които се сетите. Само първия път пи АБ, беше на 3 месеца, имаше спазми, лекарят се притесни. При другите му разболявания е кашлил като магаре по месец поне, аз естествено се притеснявам да не се усложни, водя го през ден на слушалка, дори съм карала док да дава АБ, но не. Просто бавно минава. Иначе най-много ни е помагал Проспана, като малки на капки го пиеха, после на сироп. От Стодала за съжаление така и не видях полза. Вентолина в никой случай без предписание, не е безобиден.

Цял трактат написах за сиропите, ще ме прощавате.

Хубав ден ви желая и здрави дечица  bouquet

# 501
Давайте на детето само предписано от лекар, ако не вярвате на лекаря си, идете при друг лекар, сиропите за кашлица са с най-различно действие, в зависимост от случая.
Peace PeaceС ръце и крака заставам  зад това.

Като форумски съвет, а оттам насетне всеки си решава.

Мойто чадо  е с температура, вади 2 кътника и с червени дъги, обадих се на док, а вчера бяхме при нея на консултация и тя каза че не я учудва как са се развили нещата, защото вчера бил с много секрети на гърлото.
Аз още от нощес, го почнах с беладона, изопринозин и тонзилотрен, тя каза че е перфектно лечението и че си знам в кои случаи да и го водя за преглед и това беше нашия преглед  Mr. Green

# 502
  • София
Нервакова, не съм много съгласна!  Mr. Green Беладоната се дава точно за определен вид висока температура, ти я комбинираш и с друг и то комбиниран хомеопатичен продукт, така не си е работа да провеждаш лечение. Виж, ако си отидеш на класически хомеопат и той после по телефона ти определя, какво да взимаш, може.

# 503
  • Once there was a Hushpuppy...
Пак ви благодаря  bouquet, беше много интересна дискусията за сиропите. Аз реших че няма да му давам повече Вентолин както иска нашата лекарка. И не купих Ериус. Направо си плаче за смяна тази жена, ама по-нататък. Дадох снощи от Мукоплант и ако щете вярвайте, но не е кашлял мин. нощ и днес сутринта. В яслата е кашлял днес малко, а сополките позасъхват. Ако ви кажа и какви капки ми даде за носа ще паднете - слагах му Тобрадекс дето са за очи.....ама тая кокшка настоя, въпреки че се инатих че не искам да ги слагам.
Дано ни мине скоро Hug
Грета - ама къде ходи Петър, къде го приеха? И да се оправя този мъник, сладък по-бързо. Той милия има същото като Криско.....опит за приспособяване към ясления живот Joy, чрез хреми и тн.т.
anjeelina - и на мен ми казаха за черен бъз накиснат  и ферментирал...се пие после.
Gittanna - правят ми проблем в яслата за кашлицата, ама аз не мого повече да го държа в къщи. Няма кой да го гледа им казах, което е самата истина. Те се мусят, само гледат как да се оттърват от тях, да са им по-малко на главата.

Много, много ви благодря! Имах нужда да споделя, да получа мненията ви, тук се чуствам истинска майка с вас. Иначе това ежедневие, работата така са ме погълнали......
Всички съвети са ценни за мен, и това че откликнахте  bouquet

# 504
Привет от мен!

Да се включа по въпросите за болестите - Стефан в началото много бързо се приспособи към детската градина и не боледуваше. Сега обаче през февруари, направи няколко седмици вируси, но от няколко седмици не е боледувал. Така че това с яслите си е индивидуално - едни деца бързо се приспособяват, други малко по-трудно. Дано Петър на гмаринова бързо се оправи и тръгне пак на ясла

Но ми прави впечатление колко много лекарства се  предписват на децата (според вашите постове) - а според мен дори сиропите за кашлица не са хич безобидни. Стефан не пие никакви имуностимулатори, пил е 2 пъти антибиотик, след кръвно изследване да се установи бактерия, и това е. Надявам се да го правят само ако има нужда, но питайте, разпитвайте - не ми се струва редно да се пият сиропи със седмици и месеци....(и да не минава, отгоре на всичкото!)

bях свидетел на случай, в който дете на 15 години беше много зле със поли-бактериална инфекция след грип, тк беше резистентно към разни антибиотици. Не мога да спра да си мисля, какво ли влияние е имало ранното приемане на много лекарства, за да се стигне до такава ситуация....Не са хич безобидни тия неща!

# 505
Петя, точно хомеопат класик предписва беладоната за температура при гърлобол и ангини.

# 506
  • София
Петя, точно хомеопат класик предписва беладоната за температура при гърлобол и ангини.

хм, за ангини си има друго нещо.  Thinking Беладоната е с характерна много висока температура, воднисти очи и силно зачервени бузи. А и класически хомеопат не би се съгласил да взима и комбиниран препарат успоредно.  Peace

# 507

хм, за ангини си има друго нещо.  Thinking Беладоната е с характерна много висока температура, воднисти очи и силно зачервени бузи. А и класически хомеопат не би се съгласил да взима и комбиниран препарат успоредно.  Peace
Точно Пете, сълзи му текат от очите парещи сълзи, краката студени лице червено и гори, температурата в момента е 39 градуса.

# 508
Близначкова, аз много харесвам Белград и мисля, че е супер за дълъг уикенд. Има страхотни заведения и места за разходка. И нощния живот е добре, но като сме с децата, какво ни грее... Simple Smile

Мона, той не искаше да дава биба на принца, а настояваше, че принца като дойде ще му даде да пипа вазите и да се катери по столовете... Да, тези които имаха деца май ни разбираха, но и доста хора ни гледаха странно. Имаше и други деца в групата, но бяха доста по-големи.

Бобата не е вече толкова малък, но аз продължавам да ползвам активно помпата за сополи ако има хрема, няма значение колко му е неприятно, защото ме е страх да не слязат твърде много секрети към дробовете...

# 509
Ако ви кажа и какви капки ми даде за носа ще паднете - слагах му Тобрадекс дето са за очи.....ама тая кокшка настоя, въпреки че се инатих че не искам да ги слагам.

Знаеш ли, не съм ги ползвала, но вече 10-та майка ми казва, че имало ефект от тези капки Тобрадекс  и са щадящи лигавицата на носа...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт