Отговори
# 660
  • София
SheIsInLove , съществува голяма вероятност децата на тази възраст да се уплашат много от клоуна и да си навлечеш поредица безсънни нощи.
snowwhite, тук кризата е в разгара си сега. Аз също си мислих, че нещата тръгват нагоре, защото няма на къде по-надолу, но уви, имало. Лошото е, че от години се говореше за задаващата се икономическа криза, но не се взеха мерки. Това го казвам конкретно за фирмата, в която работя. В момента се вайкат какво да направят, но сега са се замислили, а не преди 4 години, когато нещата бяха доста предвидими. Сори за разводняването
gmarinova, направо съм в потрес с тези обувки. А, да вметна само, че в яслата, която посещава Кати, определено се грижат добре за децата (физически де...). В смисъл, че дрехите на детето са чисти, дупето не е зачервено, винаги я взимам преобута. Дори в петък като видя, че и топля яденето и сама застана до мивката и ми вика "мий". Иначе аз едва и позаплаквах ръчичките.

# 661
  • Плевен
Привет!

Оставих Преси на ясла за първи път днес. Изглеждаше спокоун, обстановката му е позната, защото кака му е в съседната зала, заигра се с играчките и децата, пуснаха му любимата песничка "Тра-ла-ла, тра-ла-ла, на рожден ден ела...", даже взе да танцува.
Лелите казаха, че първия ден няма сътресения, докато се усетят къде се намират, ама после може да плаче, следващите дни. Но аз съм много спокойна, не чувствам вина, както беше когато пусках Андреа, заради тежката ми бременност, та дано да му придам и на него от моето спокойствие  Praynig

Сега се прибрах да хапна и съм решила да даря кръв, че днес има Акция по кръводаряване. От години се каня, но мама все ме разубеждава, но днес вече съм решила. Пък дано да е в помощ на някой човек  Praynig
Хайде, оставям ви, пия кафенце и отивам при кръвопийците да им се отдам  Joy

# 662
Viper сигурно си права...по-скоро си мислех за някой да ги забавлява:)))
Студено и мокро е навън днес...къде ли ще убием времето...

# 663
Привет и от нас Simple Smile То бива, бива гадно време, ама чак толкова - вали като из ведро #Cussing out Днес както се очертава отново ще висим вкъщи...
Като стана дума за клоуни,моята племеница на 5 още я е страх от тях. Няма да забравя каква истерия е настъпила след едно едно празненство в детската градина с участието на клоун. Честно казано и на мен не ми са много приятни - все се сещам за То.
Днес най-изненадващо за мен се оказа че мога да започна работа - сутринта бях на интервю и то от понеделник, вторник. Днес или утре трябва да реша - така че съм в чуденка. Доста примамливи са условията като цяло. Не става въпрос за връщане на моята работа, а за нещо ново на друго място (съвсем близо до нас, има няма 200 метра) на същата длъжност. След като ще съм си във Варна гледането на малкия дори и да не го приемат на ясла няма да е толкова голям проблем, тъй като имаме баби на разположение. Тя едната даже и сега почти всеки следобед го гледа. Тази седмица май вчера или оня ден си бях пуснала автобиографията пробно на две места в джобс.бг и много се изненадах, и то приятно че точно това от което ми се обадиха е толкова близо до нас  Grinning Заплащането не е много на висота за подобна длъжност, но бива сравнително... Мъжо май не е много очарован - като се върне от работа ще обсъдим нещата.

# 664
  • Плевен
Не дадох кръв, имало много хора, даже ги върнали няколко, а и баба и мама бяха твърдо против и ме заплашиха, че им е поснало да ме гледат жълта и припадаща и няма да ми позволят да дам  Sad

Хаха, Иви, и аз от клоуни все се сещам за ТО, ужас! И аз предпочитам някакви по-човешки игри, може да е фея, фокусник или нещо подобно.

А за работата - надявам се да убедиш мъжът ти и да тръгнеш. Имам чувството, че ти се ходи на работа, а и както го описваш е много добро предложението. Дано да стане така, както е най-добре за вас  Hug

Ох, постоянно пазя тишина и излизам навън като ми звъни телефона - още не мога да свикна, че Преси не е тук.  Simple Smile

# 665
Иви, и аз съм ЗА работата, моят мъж за разлика от твоя ме подкрепяше по-рано да се върна сега след второто дете, защото  първото застояване вкъщи (1г.6мес.) не ми се отрази много добре.  Много е трудно с 2 деца и двама работещи родители, непрекъснато съм в схеми, бързане, води-вземай, обаче грам не скучая, деня ми е изключително интересен  Grinning. За Боян си имаме леля, но като се разболее единия или другия си оставам поне за 1 ден вкъщи - нямам проблем с работодателя. Иначе и майка ми да е жива и здрава, помага през зимата, че лятото работи. Всичко си е до човек обаче, обичам си безумно децата, но не мога да се отдам изцяло само на тях, искам си своята среда, развитие и занимания. Е, нямам много време за глезотийки като фризьор, козметик, маникюр и т.н., обожавам да чета книги, ама вечер в 10 като легнат малките и докато хвана книгата и заспивам...та така, прецени си какво ще те направи щастлива и доволна и смело напред!

# 666
Ох , в това кофти време като се застояхме вкъщи и като чета постовете на работещите майки , все повече ме "стяга шапката " вкъщи , искам си и аз социалния живот и натовареното и разнообразно ежедневие  ooooh! Whistling

Благодаря ви че споделихте идеите ви за рожденните дни  Hug

Анито , наистина звучиш спокойна , ще чакам с нетърпение да разказваш как се адаптира Преси  Hug

SheIsInLove поръчах му бели скини дънки / много са яки и му стоят страхотно , за съжаление ще ги сложим сигурно само за повода ,предвид цвета им  Grinning/, а нагоре ще е с ризка и тънка вратовръзка , надявам се да не стане много горещо до тогава  Crazy

# 667
Е, нямам много време за глезотийки като фризьор, козметик, маникюр и т.н., обожавам да чета книги, ама вечер в 10 като легнат малките и докато хвана книгата и заспивам...та така, прецени си какво ще те направи щастлива и доволна и смело напред!

мда.... няма го доброто старо време на суета и егоизъм  Mr. Green

Аз не се справям така, както ми се искаше. И това е видно за всички, че и тук досаждам. Ама много мразя да изпускам нещата от контрол. На пук на всичко още плета смешни шапки, и страшно ми е кеф да радвам хората като си ги получат.

Не че ще дълбая много в темата за обувките в яслата, ама да си поясня - когато денят се очаква да е слънчев и топличък, децата влизат в яслата с обувки, за да не ги обуват всички поотделно. После как ги прибират, не знам, но вечер пак е с обувките. Дали са го събували, не знам... обаче недоверчивото съмнение си живее в мен. Някак си съм приела нещата, че са такива каквито са. От споделен опит знам, че освен скандали и дразги, друго няма да си навлека. Гледам да съм симпатична на госпожите, за да споделят повече и да ми разказват как им е минал деня.

Снеже, все по-често чувам за безработни в нашето обкръжение. Икономически ситуацията не се е подобрила. Има някакъв полъх на възход, но хората масово са притиснати. Навлякохме се с кредити, надухме потреблението и сега насила свиваме коланите още по-назад. Всички режийни са повишени, издръжката на живота е по-скъпа от мин. година, инфлацията расте. Не виждам отрасъл, който да отбелязва напредък. Дано лятото наваксаме с повече туристи, които да раздвижат поне източната част. Ами ти, къде ще летиш пак, няма ли да ти е голямо коремчето за сватбата? Ще те пуснат ли на самолета  Crazy

# 668
Ох, съжалявам да 4увам, 4е работата в БГ не върви на подобряване. Дано лятото наистина дръпнем. Да 4укна на дърво, от моите приятели, останли в БГ (а те не са много, за съжаление  Tired) засега вси4ки са на работа, и поне не се оплакват много. Родителите ми са пенсионери, преместиха се по4ти постоянно на вилата, и казват, 4е се оправят с пенсиите си (ба6та ми взима инвалидна добавка, която май връзва не6тата)...

А ина4е, а зпланирам последния полет в края на иули, когато 6те бъда "едва" края на 7-ми месец  Mr. Green Луд умора нема...Стига да се 4увствам добре, няма при4ина, която да ме спре да миткам из Европата. Добре 4е засега пътуванията се о4ертават по хубави поводи, а не толкова по работа, 4е по работа е по-тежко - там се пътува всяка седмица по няколко полета (понякога и 2 полета на ден....)

Грета, да не пада6 духом! И аз не се справям с вси4ко, къ6тата ми е нагоре с краката, сума ти зада4ки 4акат по-добри времена...Суетата разбира се страда, но най-ми е тежко, 4е за спортуване не остава време. А сега, трябва да съм много добре отпо4инала, за да ми се спортува не6то (когато не съм бременна, мога да мина с малко сън и много спорт, но не и сега....). Та все не остава време за спорт...Но се надявам, като изляза май4инство, да имам време Simple Smile.

Айде приятна ве4ер от мен и по4ивайте пове4ко, пък те зада4ките никога няма да свър6ат (а ако са спе6ни, някой друг 6те ги свър6и  Mr. Green)

# 669
Добро утро  kaffeetrmker_2

Изпратих мъж и дете на градина и работа и сядам да си ви прочета.

Гретхен,  Hug Вярвам, че всичко скоро ще се нареди. Предполагам е нужно време, за да свикнеш на този ритъм - дете + работа + домакински задължения. Надявам се скоро всичко да ти потръгне.

На мен най-сложно в цялата схема ми струва това с боледуването на децата. Обикновено Ели се разсополява и няколко дена след нея и Павел. Не знам как ще се оправяме с болничните с мъж ми. Ще разчитаме на помощ от бабите, макар че те и двете работят.

При мен сега на дневен ред е въпросът да пусна ли Павел на ясла от септември. Имам голяма нужда да почна работа и да се социализирам, тъй като тези 5 години вкъщи не ми понасят вече добре. Но пък догодина ни предстои преместване в нов квартал и смяна на градината и затова сега се чудиме дали да не оставиме тръгването на ясла/градина за догодина. А междувременно имам оферта да почна работа от есента. Мястото е на три спирки от нас и се минава през градината. Следователно ще ми е много удобно да взимам децата следобяд навреме. Просто не знам какво да правя...

Снеже, щом се чувстваш добре, пътувай! Аз като бях бременна с Елена, ходих на море в края на 8 месец  Grinning

# 670
Здравейте,

Грета, аз се убедих нещата никога не могат да бъдат контрол, не се измъчвай всичко ще се нареди, просто остави нещата да не са перфектни. Hug

Поли, защо просто не започнеш работа да видиш как е. Ако работата не ти допадне може да напуснеш и на 2 ден, ако пък не се справяте с децата на този етап + работа, отново може да напуснеш. По-добре опитай, заради теб самата, а най-лесно е да напуснеш, ако нещо не ти допада.

Иви, какво решихте за работата?

По темата за РД- ние ще сме извън София най-вероятно, подаръци, торти, облекла - не съм мислила, но скоро ще помисля.

По въпроса за работата- и аз си мислех за "социалния живот" свързан с ходене на работа, но решихме с мъжа ми да не пращаме детето на ясла. Съображения много. Неприятното е, че реално  нямам право на неплатен отпуск след 2 г. и от  юни се "връщам" на работа-мъжа ми ще ме осигурява. За съжаление осигуровките ще са за сметка на сем. бюджет, но предпочитам да се лиша от някоя глезотийка и да си гледам детето.

За кризата в БГ- не искам да съм песимист, но ми се струва, че и по-зле ще става...Дано да греша  Praynig

# 671
Иви, какво решихте за работата?

Ще се въздържим на този етап за работа от такова естество. И аз като премислих нещата много трудно ще се получи. А и самата работа е много натоварена за заплащането което предлагат - да бачкаш толкова, но поне да има за какво. Поне малко се поуспокоих че намирането на нова работа когато се наложи няма да е толкова трудно когато напусна моята, че доста съмнения имам по въпроса...

Дано наистина нещата да се подобрят, че живота с всеки изминал ден става все по-труден Praynig Нещо и моите прогнози не са много оптимистични във връзка с това Confused

# 672
Благодаря за подкрепата, момичета  Hug звуча по-зле, отколкото се чувствам  Mr. Green обаче пак съм хремаваааааааааааааааааа, АМАН! Не мога да се оттърва, все нещо ми има. Дори имам чувството, че от напрежение не мога да се излекувам. Спешно ми трябва душевен релакс  Thinking

Мариета що не пише?

# 673
Защото най егоистично само ви чете. LaughingБлагодаря ти Грети, че се сети за мен  Hug тъкмо да те нахокам малко ,та да вземеш пък и сополива да се усмихнеш какво .... Simple SmileВсичко е нормално ,просто период ,първо дете,първи трепети и притеснения . Времето лети и трябва и да се работи и едно такова да се чудиш къде ,какво да направиш за да си полезна и да не си вечно хремава и крива ,а и недоспала .Изтърпи още малко ,трудно е/особено раздялата с детето/ ,но се свиква ,ще влезеш в ритъм ,важното е да сте здрави ,останало м.......та му.

По този повод искам да кажа ,че пожелавам на всички мъници ,които са ясла ,бързо да свикват/и майките им/ ,луди игри и никакви болести. Peace

Ние сме добре ,Емма си расте и става все по голям щурчо,което само ме радва  Heart Eyes.Отлично подражава на кака си ,която пък от своя страна се тормози с домашни и тренировки всекидневни и аз по край нея.Иначе ,чакаме хубаво време и да тичаме навън повече ,че ни се сви душичката вкъщи вече .

За РД не съм мислила още ,но моето мнение е че е твърде рано за клоуни и някакви по специални игри ,защото са още твърде малки и нищо не разбират,а със всяка следваща година идеите ще се изчерпват и клоуните ще стават безинтересни.

Емма няма да ходи на ясла ,градината също е под въпрос ,но аз на работа вероятно ще се върна ,но на по късен етап-есента или зимата .Още не съм измислила как ще стане ,но като дойде ще му мислим,че с две деца няма да ми е лесно ,на бабите също. Laughing

Анни радвам се ,че с Преси няма проблем ,дано си ходи здравичък и ти да си започнеш работа спокойно.С удоволствие прочетох разказа ти за Истанбул и много се радвам ,че сте си изкарали чудесно, и снимките са страхотни.Виждам че вече мислиш по позитивно. Peace

Петя,поздравления за бибата.Емма с две си спи ,а и през деня често я иска и на мен взе да ми писва.От бебе искаше и свикна с най гадната форма – кръгла на Канпол,бях й накупила 10 вида ,но нито една друга не поиска и сега вече виждам как и зъбките й са изкривени.Все се успокоявам ,че на каката като я хвърлих и й се изправиха,дано и с нея стане така.Иначе на каката като стана на 2 год. и я отрязах и тя се мъчи 2-3 дена и накрая сама я хвърли.

На всички мами ,които очакват втора рожба им пожелавам , леко бременеене и раждане,че то не останало . Simple Smile

Поли,пожелавам ти да вземеш най доброто решение,но не се и съмнявам ,ти знаеш какво искаш . Peace

Ще взема по често да пиша ,че да не се налага  да  четете фермани. Simple Smile

# 674
  • София
Добро утро!
Мариета, много ведър пост, добре ми дойде с кафето, благодаря  Simple Smile
Моника е в период Ц200 и никъде не мога да мръдна без да имам нещо прикачено с 2 чифта крайници за крака ми. Ама ми е приятно  Grinning
Прокрадва ми се понякога мисъл, че ми се връща на работа, но бързо ми минава  Mr. Green
Грети, давай го по-ведро... в края на краищата имаш някакви си  сополи ("цика" както казва Мо) ще минат  Wink
За бибите мисля, че няма какво да се притеснявате. Аз голям човек с биба не съм виждала, виж голям с пръст в устата да.

Общи условия

Активация на акаунт