Отговори
# 585
Бела Честито и  от мен. Ох искам и аз една съдомиялна за помощница, че само да се обърна и хоп - мръсна чинийка и така цял ден през няколко часа все съм на мивката  Sad.
Незнам за вас но на мен понякога ми се струва, че съм станала като робот.
Поли - да не би да е зъбче? Да пишеш след прегледа.  Hug
Джери пожелавам ти онази "Ровента" дето я рекламират - тихичката, че да я ползваш по всяко време  Peace

# 586
Наде,  Hug много бързо свикват, но сърцето майчино не свиква  Tired искам си както преди, да си се гледаме сами, детето да ми е здраво и да ми е леко на сърцето...

Зара, моят личен съвет е да пазиш Бобата от яслата още една година, докато братчето е много малко. Постоянно ще ти влачи вируси. Може и да не боледува, но вече за тези неща няма оптимизъм в мен.

# 587
Здравейте

Аз днес си бях вкъ6ти с малкия звяр. Той пак е "болен" и е на АБ. Не мога да разбера това дете - уж е здрав и кален, храни се супер здравословно със много плодове и зелен4уци, и не минат и 5-6 седмици и ни сурпризира с някоя инфекция. Последното - в неделя сутринта се събуди с лае6та ка6лица, ние право в поликлиниката, и му взеха проба от гърлото - стрептококи, и айде пеницилин. Температура този път не е вдигал, ка6лицата мина за 2 дни, днес и хремата отминава, и от 4етвъртък го засилвам на градина. Вкъ6ти направо подивявава.

Наде,  Hug много бързо свикват, но сърцето майчино не свиква  Tired искам си както преди, да си се гледаме сами, детето да ми е здраво и да ми е леко на сърцето...

Зара, моят личен съвет е да пазиш Бобата от яслата още една година, докато братчето е много малко. Постоянно ще ти влачи вируси. Може и да не боледува, но вече за тези неща няма оптимизъм в мен.

Моето сърце пък свикна много бързо - като го виждам как ти4а да е пръв на масата на закуска, и няма търпение да го заведа сутрин, с кеф си го водя. Тези дни като си е вкъ6ти, наистина не знам с какво да го занимавам по цял ден, особено при положение 4е той е супер жизнен и не може6 да каже6, 4е е болен. Аз съ6то много се наслаждавах на май4инството ми, до към 1-1.2 година виждах предимството да се гледа вкъ6ти, но сега ве4е в никакъв слу4ай не мога да си представя да го гледам аз, без да ходи на градина. Наистина му липсват заниманията - те си имат музика, песни, танци, игра4ки, на лиулките ги водят...С мен му е ску4но....

При нас го има и факторът, 4е детската градина е много уиутна (нямам основни букви от кирилицата,  Blush) и малка, и се 4увства по-скоро като дом6на обстановка. Само 2 групи са - една от 1-3 години и една от 3 до 6 с по 15-20 деца всяка, и по 3 у4ителка на група, които са по цял ден. Вси4ки у4ителки познават вси4ки деца, и децата се познават помежду си Simple Smile Много ми е сладко, когато отивам да го взема, да излезе някое 6 годи6но и най+сериозно да ме попита, "Вие Стефан ли идвате да вземете". У4ителките са стра6но лубвеобилни, само целуват и прегръ6тат децата, Стефан много ги харесва и има раздава целувки по 20 мин преди да си тръгнем. виждам ги, 4е наистина са загрижени за това децата да не се стресират. Тръгването на градина е постепенно - няма такива истерии да ти вземат детето за цял ден, и ти да не може6 да влезе6. Напротив,  една седмица ходех с него по половин ден, после по цял ден, и 4ак селд 10-тина дни го оставих без мен - и така мина без драми и ревове.

Но пък боледуването е наистина тежко. И пак да кажа + той определено не е от децата, които се разкихват и разка6лят при най-малкия повод, но пък разболее ли се, се разболява ка4ествено и все е за АБ. А тук като ми кажат АБ, аз не смея да не давам, тк винаги ми го предписват след микробиологи4но или кръвно изследване...

Та по този повод - някакви бабини съвети как да му пови6а имунната система сре6ту бактериални инфекции по-специално (освен зави6ена хигиена и миене на ръце)? Той от вируси не боледува 4есто...  newsm78

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 00:23 от snowwhite

# 588
  • Плевен
Добро утро и от мен!

Аз, като мама с опит и две дечица, пак ще си позволя да дам съвети.  Embarassed

1. Съгласна съм с Грета, както е случая при Св. е добре, ако има възможност, "голямото" дете да не ходи на ясла, а да се гледа вкъщи. Това е в случай, че има кой да помага на майката, защото бебето си има ножда от грижи, голямото започва за изпитва ревност и да изпада в истерии, дори да си му обръщам много внимание, но просто усеща разликата и ревнува от грежите към бебето. Това по мой опит и наблюдения. Но ако ходи на ясла ще носи всички вируси вкъщи и невъзможно е да не заразява и малкото. Мойте до 1 г. на Преси изкараха заедно поне 5-6 вируса, 3-4 от тях на АБ  Sad Много ми беше мъчно, но не можех да се справя и с двете деца сама.
2. Съгласна съм и със Снежи, както вече писах, за ползите от ходенето на детско заведение и в колектив. И нашата ясла е страхотна, познавам лелките, много се грижат за децата, познаваме и някои от децата и може би затова съм толкова спокойна. Писах,че го водя да се запознае с обстановката, децата и лелките и се надявам всичко да е наред. Но ако и аз бях в този случай - да трябва да го заведа на непознато място, при непознати хора и да го оставя изведнъж сигурно и на мен щеше да ми е тежко..
Снеже, каквото и да даваш не вярвам да спреш болестите, особено като хващате все такива, бактериални. Аз давам само клеева тинктура и мед допълнително, но моите не ядат толкова здравословно, в смисъл повече готвено и от детска кухня, нямаме сега много плодове и зеленчуци домашни, а от купените малко ме е страх с тия нитрати. Но е нормално да изкарват по някоя и друга болест, просто трябвало да си изградят имунитет, и ние сме боледували като деца. С възрастта болестите рязко намаляват. Виждам Андреа, след като направи 3 г. много намали болестите, а от нея и Преси. Тъй, че търпение, сили и положителна нагласа, пък някое и друго вирусче или бактерийка няма да ни уплашат, я  Wink

Приятен ветровит и дъждовен ден! Аз ще ходя при една мацка да ми прави маникюр, че утре за Турция трябва да съм красива, пък като гледам времето кой ли ще ме гледа, но хайде, за собствено самочувствие поне  Flutter

# 589
Страхотно Благодаря за пожеланията,относно новата помощница у дома на  Geraldine,rosicp anyto  Hug

Наистина е страхотен кеф,то китайка не успях да си взема,но не съм се оказала от идеята,може и това да стане  хи-хи!
Ани,сега и аз ще отида с голям ентусиазъм на маникюр.Весело и многооооо приятно да си изкарате в Турция.

snowwhite,ако решиш ,Коластрата я препоръчват п/в бактериални инфекции,мога да помогна,да не звучи, като реклама,няма да пиша фирмата.Много майки са доволни.
То и моят синковец, беше до 3г все болен в 1-ва група на детска ,като ходеше.След това се оправи.

# 590
Благодаря на всички, които ни мислят  Hug

Лекарката още щом го чу как диша, ни изпрати на УНГ. Оказа се, че ушите са му много възпалени, носът много запушен, гурлото много червено и е почнал да прави гнойна ангина. АБ беше наложителен. Изписаха ни капки за ушите, капки за нос Торбекс, Панцеф и Есберитокс.

И аз се чудя откъде дойде тази ангина. Ели мина с едни сополи и лека кашлица, а той... Тя почти не се храни, не обича сурови зеленчуци, не яде плодове освен банани и ябълки, кльощава е колкото си иска и не ми е пила досега АБ, а Павел яде абсолютно всичко с удоволствие и големи количества (въпреки че и той ми е слабичък), всяка сутрин яде мед и въпреки това... Абе, важното е да ми се оправи бързо детето, че много го болят ушичките  Praynig

Нямам с какво да се похваля засега, нямам и желание... Много е неприятно да си гледаш слънчицата болни, затова ще ви пожелая само лека вечер!!!

# 591
Бързо оздравяване, Поли!
стефан е ве4е добре. Утре 6те е на градина, 4е и ние да тръгнем на работа, като хората. Но е голямо мъ4ение даването на антибиотика, а трябва да го пие до следва6тиа вторник....  ooooh! (сега да не си помислите, 4е го пра6там болен - лекарката каза, 4е след 48 4аса не е заразен и може да ходи на градина, но антибиотика трябва да си го изпие, както си е предписан). ве§е няма хрема, ка6лицата премина по4ти изцяло....

6те порбвам да му давам пове4е мед. Коластра няма откъде да намеря тук, освен да видя в магазините за хранителни добавки. Лекарите препоръ4ват само хубава храна и много разходки на открито - по принцип не препоръ4ват хранителни добавки, тк е забранено да рекламират продукти. Така 4е сама 6те трябва да се оправям в морето от информация  Tired, или пък наистина да наблегнем на хубавата храна и слънцето (поне ве§е идва и при нас най-накрая  Mr. Green Sunglasses)

А по отно6ение на плодовете и зелен4уците - поне такива има в изобилие, и ние купуваме само екологи4ни. Тк тук няма сезонни (освен моркови, картофи и ябълки  Laughing), вси4ко е вносно, но пък внасят и ка4ествени продукти, които в интерес на истината са +5-10% по+скъпи от обикновените. Даже се продават в най-обикновените магазини, не е нужно да ходя до специални био или еко-магазини. Та Стефан похапва на воля краставици, домати и 4ервени 4у6ки - лиубимите му Simple Smile. Закуска, обяд, ве4еря, винаги трябва да има "кава" и "6у6ка" - краставица и 4у6ка, ина4е рев. даже за следобедна закуска 4есто яде 4ервена 4у6ка само.

Аз сега съм се разровила и търся най-добрата двойна коли4ка, 4е Стефан не го виждам скоро да по4не да ходи в правилната посока, особено когато бързаме...

Ва6ите деца по4наха ли да слу6ат къде да ходят, и ако бързате занякъде или отивате по зада4и, взимате ли о6те коли4ка? Стефан вингаи ходи на обратната посока, или ходи с мен за ръка 5-10 метра, после ре6ава, 4е то4но тази пло4ка на тротоара му е много интересна и се заплесва, и не иска да тръгне...До парка (който е на 5 мин с коли4ка),  стигаме за около 20-30 мин, ако не бързаме, от детската градина (на 10 мин) се прибираме около 40 мин....Спира се на треви4ки да гледа, камъ4ета да брои, со4и по рекламите на магазините, покрай които минаваме - въоб6те е много забавно, стига да не бързаме...Затова все о6те коли4ката ни е пръв приятел, и въпреки 4е той ве4е не оби4а, аз го слагам насила и с рев, когато бързаме за някъде. 4удя се колко продължава това, и дали има смисъл от двойна коли4ка, или скоро 6те по4не да върви като 4овек....Споделете опит  Hug

# 592
Полито да се оправя Павката бързо, също и Стефчо и всички болни  Praynig
Мойто чааве вече е готово, спряха сополите и се разминахме с АБ
Препоръчвам  горещо мноооогоо плодове-сурови, мноогоо зеленчуци сурови и витамин "С"
Това брат ми ми го натякваше постоянно Тони като е болен и като ми каза и кой филм да гледам за да се убедя в истинноста на твърдението му, коренно си промених и мислене и трапеза, за съжаление само мойта и на детето, мъжо не вярва и не се отказва от хранителните си навици  Sad

Филма е FOOD MATTERS от замунда го дръпнах и останах  Shocked от истините за това какво ядем, пием и  с какво ни тъпче фармацевтичната индустрия.

Тони плодове яде, но зеленчуците сурови са му малко, само морков , цвекло, зеле и краставица,
но работя в посока увеличаване   Peace

Ва6ите деца по4наха ли да слу6ат къде да ходят, и ако бързате занякъде или отивате по зада4и, взимате ли о6те коли4ка? Стефан вингаи ходи на обратната посока, или ходи с мен за ръка 5-10 метра, после ре6ава, 4е то4но тази пло4ка на тротоара му е много интересна и се заплесва, и не иска да тръгне...До парка (който е на 5 мин с коли4ка),  стигаме за около 20-30 мин, ако не бързаме, от детската градина (на 10 мин) се прибираме около 40 мин....Спира се на треви4ки да гледа, камъ4ета да брои, со4и по рекламите на магазините, покрай които минаваме - въоб6те е много забавно, стига да не бързаме...Затова все о6те коли4ката ни е пръв приятел, и въпреки 4е той ве4е не оби4а, аз го слагам насила и с рев, когато бързаме за някъде. 4удя се колко продължава това, и дали има смисъл от двойна коли4ка, или скоро 6те по4не да върви като 4овек....Споделете опит  Hug

Тони е същия и понякога вземам количка или колелото, но ме слуша и върви само по тротоара , а ръка да даде абсурд.

# 593
Полито - бързо да оздравява малкия, че и ти да се успокоиш. Hug
Аз също съм за зеленчуци и плодове в изобилие, но като знам какви ги продават по градовете - пълни с нитрати и направо ме е страх да го давам на детето. Блазе им на тези в малките градове и селата, че ядат от собствено производство. Аз от собствен опит знам преди какви зеленчуци и плодове съм яла и ям от време на време като пратят или си ходим на гости на село, и сега кво ядем.  Sick
Лека вечер на всички.  bouquet

# 594
Привет и от нас  Hug  Най-накрая малко почивка - господина спи, аз поошетох, хапнах и сега ще се поразровя из нета. Стелиян напоследък изобщо не слуша, не е за траене направо  ooooh! Днес е хубаво времето - с такова желание го заведох на разходка, а той се държа нетърпимо просто и цялото ми настроение развали. Съжалявам че го казвам, но направо нямам търпение да тръгне на ясла, макар че едва ли ще ни огрее в близките месеци. Аз винаги съм била "за" яслата и сега като го гледам колко е щастлив в обкръжението на други деца, мисля че е в негов интерес да ходи, въпреки негативите.
Относно плодовете и зеленчуците нашия човек сурови зеленчуци изобщо не яде. Миналата година с охота хапваше домат, но сега му се мръщи. Краставица пък изобщо не харесва. Плодове ядем задължително всекидневно поне по един, но на този етап сме предимно на ябълки и банани.
Снеже, Стелиянски и той рядко върви в правилната посока. Със сигурност и това лято ще сме с количката или с триколката по разходки. Наесен се надявам да се разделим и със лятната количка (комбинираната вече хвана пътеките Laughing).
Скорошно оздравяване на болните дечица!
А вчера ходихме на контролен преглед за чурката, нали ни я забелиха преди десетина дни - всичко ни е наред, перфектна е според доктора. Радвам се че една грижа ми се махна от главата - че много я мислех тази работа Grinning

# 595
Бързо да се оправят болничките!  Praynig
Гого много обича да върви за сега не ми се е цирлил да го нося , на където вървя аз и той натам, когато бързам потичва малко но не се оплаква. Поне от това съм доволна Simple Smile Количка не ползваме от преди зимата, от време на време ще го изкарвам и с колелото за разнообразие и да се учи да върти педалите
Зеленчуци и плодове хапва, любими са му краставиците, ябълките, нар, киви (в последно време му се мръщи), банани започна по-рядко да яде, но аз ги правя на шейк с прясно мляко и изпива по 300мл
В последно време обаче отказва да яде и това взе да ме притеснява, преди си хапваше много добре а сега освен супа никаква манджа не иска   ooooh!

# 596
Елица сама иска да ме държи за ръка като ходим, но тръгне ли нанакъде сама, няма връщане...изобщо няма страх, че се отдалечава...аз започнах като видя, че прави така, да и казвам чао и така спира и се връща в повечето случаи...Без количка ходим само в парка до нас или когато сме с татито уикендите в морската градина(защото сме с колата и количката стои в багажника, ако има  нужда...)Ако имам работа по-надалече задължително я возя - първо, че сме доооста по-бързи и второ успявам да я прибера в къщи...иначе ми е много трудно...другата причина е, ако пазаря, пак задължително сме с количка...

За яденето...ами трудна работа...готвено почти всичко отказва, с изключение на печено месо, грах, царевица, домати, краставици, филе/шунка без значение от вида, кашкавал и хляб...а и млечна салатка Simple Smile))Днес ще пробвам с бял боб, нали пак е кръгло(топче според нея Simple Smile))
Плодове - ябълка и ябълка...това е...бананите ги отказва отдавна...най-много едно парченце  и то рядко...

Вече втори ден ходим на един пясъчник и голяма игра пада там с другите дечица...ще вадим кофи и лопати...

snowwhite аз цяла зима давам клеева тинктура и сме здрави всички в къщи Simple Smile

Абе Тоше, нара как го даваш, не се ли задавя от семките, сранно ми стана newsm78

И едно въпросче - яйца давате ли и колко често?
Сега по Великден се притеснявам от тия химии в боите и произхода като цяло на яйцата.Ще сме при другата баба за празника и тя си гледа 2 кокошки и смята, че снасят най-хубавите яйца newsm78 , но аз нещо на домашните също нямам вяра(дезинфекция и т.н.)

След празниците отиваме малко на спокойствие в едно планинско селце, есента бяхме там и много ни хареса обслужването и храната и стаите и сега ще повторим...
Някой луд като нас има ли вече да е резервирал за лятото?Ние хем сме на море и пак на море ще ходим...

# 597
Анджи

Според моито наблудения, децата намаляват коли4еството храна, като по4не да се постопля - ядат пове4е плодове и зелен4уци, пият пове4е вода, така 4е аз не бих се притеснявала от намалено хапване. При нас се затопли (разбирай 8-10 градуса е  Sunglasses), и Стефан по4на да яде предимно сурови зелен4уци, на манджите се назландисва. Но според мен си е екстра. Аз не се втора4вам, нито когато яде като разпран да го органи4авам, нито когато не му се яде...Понякога яде пове4е от мен, понякога си 4опва не6ти4ко и толкоз.

Аз да се похваля - ве4е излизаме без космонафт от 1 седмица  newsm68. Сега е с гумена грейка, яке и боту6и или яке и панталон против вятър и маратонки. Много са скъпи тия дрехи тук  ooooh!, ама няма как. Водят се функционални и само противовятърният му комплект е 70 евро  Tired Сигурно може да се намрят и по-евтини по е-бей и тн, ама хи4 ме няма по ровенето....Голям бизнес е с тия функционални дрехи за деца тук - то са ди6а6ти материи, гортекси, не знам какво си, за да те издумкат с баснословни цени накрая...Но пък детето се кефи, ска4а в локви, мокри се, седим и в дъжд и вятър навън, и той е 6тастлив. Само дето аз не мога да се прежаля за мен да си купя такива дрехи, 4е те пък са ептен скъпи, и си дзиндзирикам с него навън и в дъжд и във вятър...

Да питам не6то друго - вие планирате ли ве4е лятната ваканция? Ние ве4е да - даже резервирахме, но 6те си бъдем тук, не ни се пътува. Има много хуави острови и плажове, и не е толкова топло, стигадо към 25-30 градуса, а водата е около 20 градуса, но пък там, където 6те ходим има и басейн. Избрахме един остров, на който запазихме бунгало с баня и тоалетна и голям двор, съвсем близо до плаж, с басейн, и много близо до голям зоопарк и увесителен парк. Та дори времето да не е много топло, 6те хоидм на зоопарк и въртележки. Нямам търпение да е ве4е лято  Sunglasses

Хехе, Танка, писали сме по едно и съ6то време с еднакъв въпрос Simple Smile.

Яйца никога не съм давала - не се се6там. Освен в кексове де.

# 598
tаnka80 заповядай, тук е описано как да се боядисат яйца с естествени бои
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg14507560#msg14507560
Аз ще се възползвам  Peace

# 599
  • Плевен
Привет и от мен докато съм още тук.

И аз НАР съм давала, много го харесаха  Peace
Яйца давам, обожават ги, особено бъркани или варени.

Ние количка не ползваме отдавна, само пеша. Е, понякога се бави и заглежда насам-натам, по котки, камъчета и др. но общо взето сме си супер, само да не бързаме  Laughing

За почивка - мисля, ама нали ще започвам работа, та не мога да си правя много планове. Иначе на караванката на балкана сме си дежурни през уикендите  Laughing

Ах, Поли, щях да забравя, горкия Павчо, стискам плаци Панцефа бързо да подейства, при нас поне много бързо има подобрение от него и поне се дава веднъж дневно, та като се наложи го предпочитам него, че другите ги плюе и нищо не постигаме. Бързо оздравяване!  Praynig

Хайде, изчезвам вече. Поздрави на всички, стискайте палци за хубаво време и после ще показвам снимки. Чао

Общи условия

Активация на акаунт