Отговори
# 600
tаnka80 заповядай, тук е описано как да се боядисат яйца с естествени бои
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg14507560#msg14507560
Аз ще се възползвам  Peace
Благодаря!Мислех да не боядисвам тази година(нали няма да сме си в къщи - на около 400км), но май ще го направя...хубава идея ми даде...ще направя по-малко и тъкмо ще зарадвам Елица...много обича да "рисува" с всякакви подръчни средства...
Snowwhite   Peace
anyto весело пътуване  Hug

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 14:55 от tаnka80

# 601
Добър ден, мацки!

Павел вече е по-добре. Явно АБ-то почна да действа. Днес дори и ушичките не са го боляли, защото вчера доста го боляха - биеше се по главата и си я разтриваше... В неделя сме на детски рожден ден, но само кака му ще ходи, защото предпочитам да не го събирам с други деца, докато пие АБ.

Моите деца вървят много. Павел досега най-дългият му преход е от Света Троица до Мола на Стамболийски, половин час вътре в Мола и целия път на връщане. Ели без проблем издържа 8-10 километра. Давам пример: редовно се разхождаме пеша от Света Троица до НДК и обратно, а лятото 2-3 пъти правихме преход от единия край на Несебър до другия на Слънчев бряг, което си е дооооста голям преход. И двамата се държат за нас с баща им. В това отношение нямам проблеми.

Яйца давам през ден под различна форма.

Лятото сме го запланували вече. Ще е началото на август за две седмици с кумовете ни и тяхното дете. Направо нямам търпение. Вече си представям как си седим по цял ден на плажа, децата спят блажено под чадъра (както всяка година досега, въпреки че Ели товз лято може и да ми откаже обедния сън), а ние с кумата пием котейли... В този ред на мисли имам един страхотен ликьор в нас (все още неотворен) и чакам да стане 18-19ч., за да бъде приемливо време за алкохол, че цял ден точа лиги по него  Grinning

Анито, мила, пожелавам ви да си изкарате превъзходно, в което не се и съмнявам. Ще чакам снимките с нетърпение. Желая ви лек път и прекрасно време!!!

# 602
  • Once there was a Hushpuppy...
Поли - браво,че Павчо се подобрява Hug, пийни едно и за мен Wink
Анито - Пожелавам ви да си прекарате много хубаво в Турция, чакаме снимки, На добър път!
ivi_81 - съвсем те разбирам, като казваш, че искаш да дадеш Стели на ясла. И мойто е едно дивичко и мисля, че яслата му се отразява доста добре, като изключим боледуването Sad

# 603
Танче и аз това се притеснявах дали няма да се дави от семките, но пък нямаше друг начин освен на сок да го давам и пробвах не се задави и дори много му харесва, в една купичка му роня зрънцата и сам си ги яде (понякога много цапа ама то отделен въпрос)
Яйца и домашни съм давала и купени, яйца мисля да боядисвам не знам все още с какво
Поли, Панцефа бързо действа от АБ него предпочитам, вярно доста вреди, но пък като се налага винаги ни е помагал
Снежи той сега изкарва и последния ръб на последния зъб Simple Smile))
Почивката, нашата е като всяко лято при моите родители на село, планираме и една за Карандила

# 604
Момичета ,аз не пиша тези дни ,че много ми е сдухано.Мъжът ми го съкратиха ,чувстваме се ужасно.Вярно ,че ще го обезщетят няколко заплати и има право на 10м борса ама това е голямо бреме за нас.Сега подава молби в разни фирми дано стане някъде.Шоф. ми курс е към края си дано мина изпита успешно и не ме скъсат ,че и за там пари ще трябват.Стига с моите проблеми да се включа и по въпросите които обсъждате.Яйца давам най- често на печена филийка със сирене.Количка ползваме само ако имам да пазарувам иначе си ходи без проблем.Поли ,дано Павчо се оправи бързо.Толкова образно пишеш, че чак ми се допи едно коктейлче ,но рано сутрин ходя на кормуване Laughing.Ани,приятно изкарване!Иви и на мен на моменти ми се иска вече Стефчо да ходи на ясла ,но при мисълта ,че ми остават 2м да съм по-цял ден с него ми става едно мъчно .На почивка незнам дали ще ходим,той плажа е до нас, за планина си мисля да сменим климата, но незнам финансово как ще сме.Анджи ,аз като малка всяко лято с нашите ходихме на почивка на Карандила ,какви спомени имам от там, много е хубаво!Хайде лека вечер!

# 605
  • София
Ди75, замисляла ли си се да използваш "enter" ?  Wink
Съжалявам за съпруга ти, но всичко ще се нареди, няма къде да ходи. И у нас положението беше подобно преди няколко месеца.
Обожавам "Карандила" имам страхотни помени от там  Grinning

# 606
Ди75 - наистина това е голямо бреме. Дано бързо да си намери работа. А ако има и вариант ти да почнеш, а той да гледа детето също не е за изпускане. Аз като знам сега колко сме на зор и наистина ти съчуствам. Малкия сигурно няма да го вземат на ясла и аз ще си загубя работата, а не може с една заплата да се плаща квартира и нормалните разходи - храна, ток, вода и т.н. Моя иска да заминава в чужбина, а аз да се връщам на село. Shocked И направо ми се реве. Моля се всеки ден да приемат Вито, че да не се налага да се разделяме.  Cry Също няма баби, на които да го оставя, а за частни забавачки и гледачки - дума не може да става /сумата никак не е малка/. Оплаках се, но като го сдържам вътре в мен и сякаш наистина повече тежи. Rolling Eyes
Лека вечер на всички. Hug

# 607
Здравейте момичета Simple Smile
По ред на номерата да се отчета, че само прочитам тия дни без да пиша. Аз бях болна, даже на АБ, но вече съм ок, лошото е, че съм заразила малкия човек и сега той не е много добре, но се надявам да се оправи бързо. Мога да се похваля, че успях да си засадя цветята миналата седмица и да си оправя малко градинката. Утре ще почистваме със съседите и ще дооправим около блока, че е ужасно грозно. Иначе ще съм касиер на блока от другия месец. Последния хит и при мен е, че няма да ходя повече в старата фирма на работа. След многократните ни боледувания с Теди ще ме заместват. Ама здраве да е, тъкмо ще имам повече време за моята си работа с преводите, че все още не се е засилила много (то само няма и да стане де  Laughing ). Та в този ред на мисли - Ди, Роси - само положително гледайте на нещата и ще се нареди всичко  Hug
Само аз ли не знам къде е Карандила? Дайте жокер Simple Smile
Поли, надявам се бързо да се оправи Павчо  Praynig   До къде стигна с диетата?
Яйца Теди яде, ама не му давам целенасочено. Колкото има в яденето по принцип.
Анджи изненада ме с нара. Аз много обичам и все ми се иска да му дам, ама не ми стискаше. Сега ще взема да опитам, може пък да му хареса.
На разходките се държи според настроението и периода. Може да се разхожда 2 часа, а може още на входа да каже - мама гуш. Зависи много и от целта - ако отива на люлки е пръв Simple Smile
Сега съм му купила моделин да си играем и много му хареса. Като се наспи ще се понацапаме Simple Smile
Почивка - ако имам късмет август във Варна - на гости на братовчеда и жена му. Чакам с нетърпение вече.
Отивам малко да си почина докато малчо спи. Бързо оздравяване на болните и до скоро!
Ани - чакам разказ!
Извинете дългия пост, ама ми се пишеше днес Simple Smile Чао и до скоро  Hug

# 608
Хайде и аз да се отчета  Rolling Eyes И ние сме в отбора на болните , цяла зима устискахме , ама накрая се предадохме  Sad Юли от неделя тръгна със сополи , мислех че е настинал или е лепнал някакъв вирус , но след като два пъти го карах на преглед се оказа че отново е алергия . От вторник започна и ларингитната кашлица и сега е във пълна фаза . Всеки ден едно и също, нито подобрение , нито влошаване , надявам се само да не влезем във порочния кръг от миналата година , по същото време изкара близо месец и половина със кашлица и сополи . Утре и вдругиден ни предтоят две детски партита , като знам там какво хопкане и скачане ще става ,още от сега се нагласям за голямото кашляне  Tired

Полито , надявам се бързо да оздравее малкия за да се успокоиш и ти  Praynig

Ди , съжалявам за положението в което сте попаднали , дано бързо да намерите изход и да сте по-спокойни  Hug

rosicp Много неприятно , и това само заради неуредиците и недостика на места в яслата , много ме е яд , че младите семейства се чудят кой път да хванат първо заради кризата и безработицата и второ защото ида искаш да почнеш работа , няма места за детето ти в яслата ... Пожелавам ви да ви приемат на ясла и да не ви се налага да се разделяте Hug

Ох , Джери , ако знаеш аз какви спомени имам от Карандила , преди няколко години празнувахме там нова година и бяхме резервирали за 3 дни , но като ни затрупа снега ,и останахме 7 дена да бедстваме , беше много весело , бяхме голяма компания , хотела беше добре подготвен и не сме бедствали във истинския смисъл на думата , бяхме на топло , даже и интернет имахне , и се нагледахме на сняг за доста време напред Simple Smile))

Гитана , Карандила е до Сливен Simple Smile

Яйца не давам , той и без това е алергичен към доста неща , та не мис е ще да рискувам , И без тях ще мине, иначе си хапва добре и мисля че не му липсва приема на яйцата .

Количка не ползваме от декември месец ,но последните седмици излизаме с нея  , тъй като се влачим по половин час , ръка дава ,н о за кратко и решава да сменя посоката за секунда ... та затова се върнахме към количката  . Учудващо като бебе не искаше да стои в количката , а сега се вози със удоволствие  Wink

Хайде спирам , че ми е много трудно писането , малкия повреди сепйса на клавиатурата и е приключение голямо  Blush

# 609
Gittanna и MindiHug
Момичета аз искам да питам едно въпросче:
1. Вечер оставяте ли още някъква лампичка да свети? И ако е да - кога смятате да спирате?

# 610
  • София
Отдвана не спим на светната лампа.
Яйца не давам в чист вид. В кесове, гофрети- да, иначе не консумираме и ние.

# 611
Здравейте,

Бързо оздравяване на болните!

По въпросите- количка не ползваме от октомври- не че ходи в "правилната" посока, но ако имам работа и бързам се возим в колата, а в останалото време, когато нямам работа ходя, където той пожелае, все пак така изучава света и даже ми е кеф да спираме и изучаваме малките камъчета, мравки, буболечки и т.н.

Лампа- никога не сме оставяли да свети.

По въпроса с яйцата- не им е фен, хапва само жълтъци и то ако е в настроение, макс веднъж месечно, но като цяло храненето му е, когато и каквото поиска, вече режим няма и на мен ми е по-леко.

# 612
Здравейте!  Hug

Кайо се разболя и после оздравя като прехвърли вируса върху мен и баба му... Една ракия ме оправи и млечна салата с много чесън..не вярвах, но факт  Laughing Баба му не пие ракия и затова е още болна  Crazy

Пуста му и безработица
, съпругът ми от година е без работа, замина за Италия октомври, поработи, върна се декември, после пак замина и 3 месеца седя без работа, вече е време да се прибира, че ще тръгва малкия на ясла, а работата потръгнала.. Дано не е за 10 дена, поне за 15  Confused Луда работа  Close Голям стрес, голямо нещо изживяхме и мислех, че никога няма да започне работа, поне сега съм спокойна, че ще покрием малко разходи  Sad Ден за ден

Мамите,пуснали малките на ясла..можете ли ориентировъчно да споделите с какви нужни неща заредихте децата като начало.. дрехи, играчки, по колко.... baby_neutral

Яйца- до година повръщаше от тях, дадох след година и 6 м в попарка, обяд... и няма проблем вече
Количка- 5 месеца тичаше без нея, сега я иска и я взимам на настроения с нас, но като се приберем във Враца, нямам намерение да я взимам  Whistling
Лампа - не е спал никога на лампа, от два месеца си позволих да включвам телевизора, докато заспи и аз да погледам малко, няма разлика- заспива си, когато му омръзне да шава. А във Враца няма тв, така , че ще не ще , няма да надава око на рекламите по това време  Flutter

За дивото зове- днес захапа пръстчето на едно дете, което от вчера му изсипваше пясък на главата... Толкова неприятна ситуация, а даже успял и кожа да отхапе..Колкото беше кротък и само го биеха, май взе да му омръзва  #Crazy

# 613
Ох, този Кайо!!! Голяма лудетина е Simple Smile Мона, запаси се с много анцунзи и панталонки с ластик, потничета и горнища, които могат да се събличат лесно. Нашите госпожи яко ги мързи, така си мисля аз, не всички, ама едната смяна... вече няколко дни вземам детето с обувки. Сутрин дори има бележка: НЕ СЪБУВАЙТЕ ОБУВКИТЕ! Сакън, да не се изтормозят да обуят 10 деца  Sad и после защо са болни. Сигурна съм, че не излизат всеки ден. Обаче от сутринта до вечерта с обувки вътре..... "филмът сополът пръв приятел мой" при нас пак е на мода.

Снеже, ние прехвърляме инфекции и настинки един на друг, аз и детето. Трета седмица. Сега се оказа, че има и алергичен фактор. Сили нямам  Tired

Много ми е сдухано още...  деца болни, и тук настроенито не е розово. Ди, Минди  Hug

Гити, вчера си мислех за вас...

Дано Анито се върне с весели емоции  Rolling Eyes

# 614
  • София
Гретиии, напъни се за усмивка! Не мога да чета такива постове от тебе... някак все едно не си ти. Много уморена звучиш. Мога да препоръчам много добър педиатър, ще ти просветне пред очите, обещавам ти! Нищо, че ви е далече, пиши ми ако искаш.
Ние винаги караме заедно вирусите с Мо. Аз ги изкарвам много по-тежко. Старост-нерадост  Mr. Green
Анито със сигурност ще се върне с весели емоции  Grinning
п.п. Прочетох се "Гретиии, напъни се за усмивка!" звучи тъпо, ма може па да ви докара по някоя усмивка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт