Отговори
# 630
напоследък не знам какво става, ама не лягам преди 1 ч по нощите... луда работа, та викам си да попрочета какво сте изписали и така...
относно петна и пъпки намерих това, дано е от полза, може да видите тук: http://www.biberonbg.com/info/petna.htm Днес пак говорих с доки, каза, че било хемангиома и след като нарасне до определени размери после щяло да почне да се смалява и да изчезне, нямало смисъл да го гледа кожен лекар... Прилича на това:http://prikachi.com/files/1408991Y.jpg но е доста по-малко - ох, дано не нараства толкова! Rolling Eyes Всъщност там, където намерих снимката има и още две, с напредване на възрастта на момиченцето как се променя: http://prikachi.com/files/1408998u.jpg и http://prikachi.com/files/1409016n.jpg Това е за три поредни години промяната... Въпроса е колко време ще расте това чудо, че да почне после да изчезва newsm78 Неприятно, че и нашето е на това място, даже по- към вратлето и няма как да не се закача от дрехите... Sad
За неспокойните бебчета майка ми постоянно ме плаши, че това било симптом за рахит #Crazy пък дано не е права! baby_neutral Praynig Аз си мисля, че първо трябва да се изключат всички други предположения и тогава да се мисли за нещо по-сериозно.
agnesianaпробвай да държиш бебчето на ръце, обърнато по корем и ако тогава се успокоява /или пръцка, или уригва /значи е от коремчето и можеш да си отдъхнеш. Може кашата да е провокирала нещо, ако е нова храна?
Ади - чудесна идея за разреденото сокче, със сигурност е по-добре, отколкото подсладените чайчета, мисля да пробвам!  bouquet
Днес накупих някои неща за малкия - яд ме е, че забравих чашата! Sad Иначе лишейчетата по крачетата най-вероятно сочели за АД - купих Нахтхерцен да ги мажа по препоръка на доки и да се похваля днес записах Ники на новата педиатърка - да е жива и здрава  bouquet и дано никога не й се появи влечение към алкохола, подобно на предишната!   #2gunfire Изумих се днес пред кабинета - 10 човека - и деца имаше - лудница, а аз с маска ходих и всички ме гледат, като Майкъл Джексън Laughing ама нали да се пазя заради малкия baby_neutral А мънечкото ме усети, като затръгвах и като отвори едни очи и край, а трябваше да спи дълбоко след пюре, ама не - хъка-мъка и не ще и ме гледа, с мъка го оставих на баба му, а като се върнах какво да видя - гушат си се двамката и си се гледат влюбено Crazy малкото така се беше захласнало да я гледа, че известно време сякаш се чудеше коя съм ooooh!, ама нищо чудно - свикнал е все да ме вижда рошава и по пижама - и аз да съм и аз ще се чудя коя е тая мацка - хахааа Laughing hahaha Joy
Либи- за обиколниците - и нашия е само с едни връзки, но аз затискам долната част между решетката и матрака - досега не се е сещал да рови там, пък и дали ще има сила да изрови, знам ли newsm78 Laughing пробвай! Flutter Аз пък оня ден сутринта в 6 го намерих малкото, изстреляно чак с главата опряно до горния край на креватчето - как е ритал до там не знам, ама  Crazy то там има обиколник, но какво ли пази той, след като се е изтласкал толкова... беше вдлъбнал обиколника между две от решетките ooooh! #Crazy добре, че не си беше заклещил още малко кротката главица! Crazy Laughing оттогава спи на средата на голямото му бебешко легло да го видя колко ще се измести от там... Crazy baby_neutral
такива ми ти работи, аз ви казвам лека нощ, че не знам утре как ще стана в 6 или в 5, а после може пак да няма заспиване, като днес до 9:30, когато със заспиването на бебо другото ми дете - котарака Laughing го прихвана да дере по вратата и да мяуче и трябваше и на него да обръщам внимание... ooooh! Crazy пълна лудница! hahaha Joy

# 631
Към захранващите с каша:
 Колко време ще давате само каша преди да минете към продукт Номер 2/например тиква/????
По мойта схема е 7 дни, а Косето Босето дава 10 дори 20 само на каша????!!!
tzuntzurka, аз вече 7 дни давам само оризова каша, до вчера я правех в 100мл мляко, от днес мисля да мина на 130 за 2 дена, а след това да почна да смесвам и с царевична каша лека полека за 1 седмица и те ще си минат 14 дни като едното нищо Simple Smile
Тогава мисля да почвам с зеленчуците.

# 632
Аз давах 3 дни само каша, но въведох и пюре от круш бързо, защото Дария не беше акала 3 дни. Сега смятам до края на седмицата,т.е. ще дойдат около 10 дни да бъде само на оризова каша и пюре от круша,след това моркови,ябълка и така.

Абсолютно може да се ползват неразливащи се чаши след 6м. възраст. Даже са препоръчителни, тъй като около 6м,възраст на детето постепенно рефлекса на бебето за сучене отслабва и трябва да се развива рефлекса за преглъщане.

# 633
  • София
Аз ви бях писала, че при нас пропадна първият опит със захранването с пюрета, сега ще го оставя докато навърши 6м само на кърма, но се чудя после дали да не пробвам да започна с каша newsm78  Та имам 2 тъпи въпроса - първият ден с какво количество да започна и също как се яде кашата - с лъжичка или с шише?

# 634
  • София
Аз мисля около 7 дни да сме на оризова каша. Кашата я давам с ллъжичка,правя по 100мл и остатъка го изхвърлям (още сме на брой лъжички Crazy)
Днес яденето беше пълен провал.Подозирам АМ.Стисна устни,блъскаше с ръка.Едната възможност е да не съм оцелила Т на водата,да е била още много топла за АМ.Имаше особен мирис,който и на мен не ми се хареса.Другата възможност е да не и е харесал вкуса на АМ.

Мама Зайка Байка - честити Ви 6 месеца.

# 635
Аз ви бях писала, че при нас пропадна първият опит със захранването с пюрета, сега ще го оставя докато навърши 6м само на кърма, но се чудя после дали да не пробвам да започна с каша newsm78  Та имам 2 тъпи въпроса - първият ден с какво количество да започна и също как се яде кашата - с лъжичка или с шише?
Illit, препоръчва се всички твърди(разбирай не-мляко, вода, сок...) храни да се дават с лъжичка. Дори за кърмените бебета, дават най-добър вариант за отбиване направо към чашка без да се минава през шише(това за течностите).
Аз лично кашата първия ден направих с 30мл мляко, но дадох само половината. На следващия дадох цялата порция. След това увеличих на 60 мл., като пак оставих няколко неизядени лъжички, на следващия цялата порция от 60, след това давах 2 дни по 90мл и днес ще я пробвам 120 да изяде Simple Smile

Майка Зайка, Честит юбилей на Борко!!!

# 636
  • София
Яна кутията ти е пълна затова пиша тук.
Направо ми настръхна косата като прочетох че сте паднали от леглото, бррр. Дано да е първото и последно падане на Лора, надявам се тя да е добре.
За кърмата и аз така се бях притеснила какво да я правя и сега всяка вечер правя кашата с размразена кърма и тя доста взе да намалява във фризера. Ако даваш каша пробвай и ти, освен това като я размразиш половината може да сложиш на кашата другата половина на зеленчуковото пюре.
Ти по добре ли си? Къде успя да го хванеш тоя свински грип?
Хайде бързичко да се оправяш. Целувки на Лора по сладките бузки

# 637
  • Русе
Charr, мерси!   bouquet

# 638
  • София
Маринка, питаше за чашата на МАМ  вече пием само от нея, пъвият път се позадави, но бързо се усети и сега си пие без проблем. Няма деления като шишетата и не мога да разбера точно колко изпива, првя около 200мл. и мисля, че половината си изпива за деня.
Излязоха ни резултатите от кръвните  хемоглобина й е 128  Simple Smile Бебка е с по-висок хемоглобин от майка си.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:55 от bibi76

# 639
  • София
На всички бебета които наскоро празнуваха (Крум, Вая, Борко и др.)

# 640
Момичета, мерили ли сте пулса на малките. И някой знае ли какви са допустимите граници за тази възраст? Аз по най простия метод с броене установявам пулс към 180 сега като е спокоен. Сутринта го събудих,защото много жално плачеше насън - а той започна да подхлипва все едно е плакал с часове. Като си долепих главата до гърдичките му - ами то не се чува пулс ами направо невероятно бързо тракане  Sad

# 641
  • София
Ех добре ми започва деня, току що ми се обадиха от сп. Кенгуру че съм била спечелила ваучер на стойност 100лв за козметични процедури в някакво студио  newsm44  Май мама ще е красива за рожденния ден на Алекс

# 642
Тази нощ и при нас беше кошмар. Габи се буди през два часа с плач и не се успокояваше докато не я гушна. После към 3 ч се кърмихме и в 5 пак заплака. Ужас! Не знам простудих ли я, че излизаме всеки ден по 1 час навън, зъби ли са, коремче ли я боли ... а  мен ме боли душата за сън ... Tired
misleto какво АМ даваш на Ани. На нас ни изписаха Аптамил АДЧ. Опитвам се да й го давам, но няма такъв протест млякото е малко непроятно. Засмуква бибата и плюе /ние сме с Чико малкото за вода/ после бута шишето. Започнах да й  давам АМ преди следобедното хранене с капкомер и така поема около 20-30 гр и после я кърмя. Иначе горе долу вода пие и при това сама се опитвада си държи шишето.
Бях се отчаяла, че няма да се захраним, но откакто давам и морков в картофеното пюре, нещата са други и заместих обедното хранене.
Аз не съм мерила пулс  newsm78
Момичета вашите бебета по тил ли спят или още им клюмват главичките на една страна?
Браво Ади!!!!!!   Flutter

# 643
Tyriseta, това си е вариант - сърце не ми дава да я хвърля, а и ще си засилим имунитета с мъжа ми Simple Smile

Деска, абе, нещо ми подсказва, че няма да е последното, както мъжа ми казва "Еми, почна се..." Лорка поплака не повече от минутка. После я следях за повръщане, плач и др., но нищо й нямаше - слава богу. За кърмата, ако захранвам е лесно, но за сега не давам нищо. Вчера реших да започна с картофа - направих го, изцедих 2к. кърма и й дадох на Лора 2-3 л., прие го супер, но док. после каза, че когато сме дори и лееееко болни да не се въвежда нова храна (това е правило Naughty) и пак ще чакам още седмица.
Свинския грип изобщо не разбрах къде съм го хванала, за 2ч. ме събори без никакви предварителни симптоми-ужас. И аз вчера ходих по доктори с маска и всички ме гледаха ааадски странно в п-ката. Особено децата. Едно момиченце застана пред мен и ме гледаше, като чудовище - обясних й какво е това на лицето ми и защо съм с него, а тя отиде при баба си и каза "Бабо, и ние трябва да сме с маски" - Представете си за каква здравна култура на родителите и здравно образование на децата говорим.
Честито Деска!

# 644
Ех добре ми започва деня, току що ми се обадиха от сп. Кенгуру че съм била спечелила ваучер на стойност 100лв за козметични процедури в някакво студио  newsm44  Май мама ще е красива за рожденния ден на Алекс

Честито, все така да печелиш.

Общи условия

Активация на акаунт