Отговори
# 675
Всички болни дечица и мами бързо да се оправят  Hug

Ние тъкмо се преброихме. Една система винаги може да се направи по-добре, но като цяло моите впечатления са добри. Ако има пропуск или грешка ги показва много точно и обяснява, защо, къде, как да се оправи. Също така има и документация за въпросите на местата, където е необходимо.
  Peace моето мнение също е такова- достатъчно добре ти посочва грешката  , колкото и да не си ориентиран все ще се оправиш.

# 676
    Изключително много благодаря на всички мамита,които откликнаха на проблема ми и най-вече на Else ,която така бързо се включи ,компетентно както винаги!!!!

Здравей IR Simple Smile
Може ли да попитам как е организирано кърменето към този момент - колко често суче Йоан? На едно кърмене от едната или двете гърди суче? Как наддава на тегло? Има ли промяна в количеството на напишканите пелени, които сменяш? Как е акал преди 6-7 дни? Нещо друго променило ли се е преди да започне не акането?

....Максималната си концентрация в кърмата достига 1,5 часа след приема, а 1,7 часа след приема започва полуразпада. В зависимост от това как е организирано кърменето при вас, приема на АБ може да се съобрази така, че да няма кърмене по времето на максималната концентрация.
......

Ако майката се разболее, бебето обикновено е било контактно преди да се развитие клиничната картина. Ако се чувстваш достатъчно добре, за да кърмиш, може да продължиш да кърмиш. Ако не се чувстваш достатъчно добре, може да е добре да се изцеждаш поне колкото да поддържаш лактацията, а някой друг да храни бебето и да се грижи за него. Когато майката се разболее, тялото й изработва специфични имунни тела, които да се борят с болестта, и тези имунни тела преминават и в кърмата, създавайки един вид пасивна защита за бебето.

Пожелавам ти бързо оздравяване  Hug

Else,
отговарям на въпросите ти по реда ,в който си ги задала.
    Йоан си има строго изграден( от него) режим на храна ,който си го спазва +/- 30мин. Вечер спи спокойно,не се буди и не се храни от 2-рия си месец.
1-во хранене- 8ч
2-ро хранене- 12ч
3-то хранене- 16ч
4-то хранене- 19ч
5-то хранене- 22ч
Имам предостатъчно кърма ,затова предлагам само една гърда на хранене.Сина ми е спокойно бебе и доста лакомо.Случва се напоследък да прескочи едно хранене ,з-то спи и тогава му остават 4 хранения за деня.Расте и наддава добре ,до сега се е движел в горната граница на нормата.Месец януари не сме ходили на консултация заради епидемията и не знам колко е наддал.Напишканите памперси напоследък намаляват.Случвало се е сутрин като се събуди памперса да е съвсем леко напишан.До преди месец си акаше като часовник всяка сутрин.Малко по малко започна да прескача през ден..два..докато се стигна до сегашното положение 6-7 дни пауза.Промяна в ежедневието му няма.Според Педи,не би трябвало да имам притеснения до 10-ия ден,щом е на кърма...,но той наближава-тогава????

Относно приема ми на АБ-АУГМЕНТИН,прецених да започна да го пия  на 12ч-вечер след като накърмя в 22ч (около 23ч) и на обед след 12ч(около 12.30ч),така 7 дни.Надявам се да е правилно Peace Пия и Панадол за сваляне на Т-3 пъти дневно като в 1 таблетка се съдържа 500мг парацетамол.Моето състояние никак не  е цветущо,поддържам Т и съм отпаднала и изтощена,но не мога да си оставя детето ненахранено  Shocked, щом няма проблем ще си кърмя докато мога.Имам и по-голям син,който също се нуждае от мен,така че време за почивка няма.За това сме майки-за да бъдем силни и издържливи Mr. Green Heart Eyes Mr. Green

Благодаря за пожеланията.
Поздрави от мен и малкият Йоан   bouquet   bouquet

# 677
Здравей IR,
Мислиш ли, че е възможно за няколко дни да опиташ да кърмиш на по-кратки интервали и да проследиш дали това ще се отрази на броя напишкани и наакани пелени? Евентуално, ако не се получава Йоан да суче извън времето, с което е свикнал, дали би бил склонен да суче от втората гърда, ако му предложиш? Така би могъл да получи по-голямо количество кърма в рамките на едно кърмене и евентуално това да повлияе на пишкането и акането.

За захранването, ако искаш може да погледнеш статията Основи на захранването. Освен стандартната схема на захранване, ако искаш може да погледнеш за допълнителни идеи Практикуващи педагогическо захранване или baby-led weaning  Peace

Изглеждате страхотно на снимките с малкия Йоан  Hug Наистина на майките често ни се налага да бъдем по-издръжливи и силни! Дано по-бързо да оздравееш, че с две деца да си болна предполагам никак не е лесно   bouquet

# 678
  • София
Маалееее ИР одрал ти е кожата адаша!!!

# 679
  • София
Здравейте от нас!
Вълнува ме въпроса за АМ-2, някой започна ли вече да дава 2?
С този грип няма консултации и трябва да се кара на интуиция затова да обменим мисли.

# 680
И мен много ме вълнува този въпрос за АМ-2. Проблем ли е ако го вкараме една две седмици по - рано???

# 681
  • София
Пак провал с яденето.Защо така,а така добре тръгна  Sad ? Утре ако пак е провален ще спра за няколко дни и ще сменя яденето.

# 682
misleto, и аз имах провал вчера.След като онзи ден изяде 80 гр каша, вчера едвам 50 хапна.Но си мисля че 7 дни на такова безвкусно нещо и аз бих отказала  Sick Днес ще пробвам тиква baby_neutral

# 683
Здравейте от нас!
Вълнува ме въпроса за АМ-2, някой започна ли вече да дава 2?
С този грип няма консултации и трябва да се кара на интуиция затова да обменим мисли.

Аз мисля да започна с АМ-2 като навърши 6 месеца.Ще го сменя остепенно- първо една мерителна лъжица, след това две и така, докато изместя АМ-1.

# 684
Здравейте, ние от една седмица започнахме да се будим на 2-3 часа през нощта и да ядем, а преди спяхме по 5-6. Не знам дали не и достига кърмата. Дали да опитам да и дам адаптирано мляко вечерта? Знам че имаше и други бебчета така, какво стана спряха ли да се будят?

# 685
  • в рaя
IR да споделя и моя скромен опит. Мимито като стана на 2 м. започна да не ака с дни, четах че е нормално, но в последствие излезе, че кърмата не й е стигала. В момента, в който започнах стимулиране на лактацията и предлагане на двете гърди и си започна пак да ака по 2-3 пъти на ден. А аз си мислих, че си и стига, че имам достатъчно кърма, но съм се лъгала. Както са те посъветвали консултатите може да пробваш да предлагаш и двете гърди, той ако е наяден ще откаже, но ако не му стига кърмата лакомо може да си я изцока.
Много сте сладки с Йоан!
kamitoooo може да са започнали да ви мъчат зъбките, тогава е  нормално да се будят по няколко пъти вечерта. Ако не й стига кърмата с това будене сама ще увеличи лактацията и бързо ще се регулират нещата. За увеличаване на лактацията при мен орехите вършат чудеса Simple Smile Но ако искаш да кърмиш още не посягай към АМ, мое мнение!
Ние другата седмица може би ще започнем с захранването, като всичко съм решила да си приготвям сама.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 11:34 от ·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·

# 686
Привет!
Не бях влизала няколко дни и вече сте изписали темата Simple Smile
Вики също ака по няколко пъти на ден, ако не се изака поне 2 пъти и започвам да се притеснявам  Mr. Green

kamitoooo, и Вики се будеше през час и половина - два и направо бях откачила. Мислех, че не му достига кърмата, но моята педиатърка ми каза, че е най-вероятно от зъбите, а не че не му достига кърмата, защото през деня си се храни що годе нормално. Предписа ни хомеопатични (chamomilla vulgaris), пием ги от една седмица и снощи става вече през 3 - 4 часа Simple Smile Дано още да се подобри положението, че вече бях станала като зомби.

Да попитам мамите, които щяха да си поръчват столче за кола cybex pallas fix - поръчахте ли, защото и аз съм се насочила към тях?

# 687
  • София
 tzuntzurka - ние сме едва 4 ден,като вчера отказа изобщо да яде.Даже нямаме по няколко лъжичи изядени.Днес изполвах момента на разреваване и слагах в отворената уста,защото отказваше да я отваря.Утре ще изменя часът и ще гледам между 2 хранения да е,а не преди.
С какво занимавате бебеците в къщи.на нас всичко ни омръзна,вече си мисля да и пускам анимации,само и само с нещо да се занимава поне 30 мин.

# 688
misleto, и при нас е мъка със забавленията:) аз редувам столчето за хранене, лазене на спалнята, оставяне в кошарата, разнасяне из стаите и май това е; активната гимнастика вече не върви откакто се обръща.За нещастие забелязвам много голям интерес към тв, но затова сама съм си виновна/ гледам нон стоп тв-сега ме оплюйте Sad /.но поне се старая да го обръщам с гръб към тв....

# 689
Относно забавленията в къщи, ние извадихме паяка на каката и за мое учудване се справи с него от първият път. Сега обаче се сърди и иска повеч да обикаля с него, а аз не искам да прекалянаме. Та тя още не е стабилно седнала без опора. Преди бедеше в стола за кола, за да я храня, а днес едно пъчене. Два дни я извеждах пред блока за около 15мин., че ме е страх за по-дълго и вдигнах количката до седнало положение. Гледа, оглежда се и кротува.
Вашите бебта казват ли думички? Мария повтаря само баба.

Общи условия

Активация на акаунт