Отговори
# 660
добре де има ли някое бебе , което да ака по 3-4-5 пъти на ден? ние сме така откакто се родихме ( в началото беше по 7-8 пъти).Днес такъв "вулканс лава " ми спретна малкия, че направо цял ден чистих.трябва ли да се притеснявам?

# 661
velma не се притеснявай, и ние акаме по няколко пъти. Съвсем в реда на нещата е, стига акото да не е много рядко защото тогава говорим за разстройство. Ние акаме понякога по 2-3 пъти на ден, а когато го захраних ми пропусна един ден и на другия се реваншира (с кофите).

# 662
  • София
misleto анкетната карта всеки член да домакинството ли я попълва отделно или е една обща?
Защото разгледах примерната анкетна карта и там има информация само за 1 човек

Една обща.То като въведеш броя на членовете автоматично отваря толкова броя листа за хората.

# 663
  • в рaя
velma и ние акаме по 3 пъти на ден, но само до обяд ... спокойно!
Ние днес си купихме столче за хранене  newsm44 вземахме ето това: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/cangaroo_bonapeti_green.bmp и сега мама е много щастлива! Беба и тя седи удобно, но чакаме още поне седмица и ще почваме да го позлваме по предназначение Simple Smile

# 664
офФФФ,ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ ВЕЧЕ ooooh! ooooh! ooooh!
МОЛЯ СПЕШНО ЗА СТВЕТ:
МОГА ЛИ ДА КЪРМЯ С Т 38.5,6 ???????????

Моето ДжиПи ,което е педиатър,каза категорично НЕ над 38,5-да се цедя и преварявам кърмата на водна баня и да давам от шише,ама като не сме пили до сега от шише....как Shocked..... Confused Педи на  сина ми каза-кърми ,няма проблеми -в кърмата има антитела Thinking Зънях и на Бърза помощ за консулт-към иключително мил педиатър ме насочиха ,който каза да спра да кърмя поне 2 дни и да мина на АМ Sad Sad Sad,но така ще го отбия.......

Тотално ме объркаха Shocked Shocked Shocked, не знам кое правилно за детето ми................ smile3518

# 665
МОЛЯ СПЕШНО ЗА СТВЕТ:
smile3518
Мила, и аз съм болна в момента и пия хапове. Един доктор от спешното ми каза да спра категорично да кърма поне 5 дни #2gunfire и ми предписа 5 лекарства. ДжиПи-то ми отмени 4 от тях и каза да си кърмя. Педито на Лора също не ми е казвала да спирам дори и при висока Т. Наистина казват различно, но аз си мисля, че Т сама по себе си не пречи на бебето. По-скоро хапчетата, които приемаме. Моят съвет е да си кърмиш, но ти си прецени. Бързо оправяне Hug

# 666
IR все си мисля, че за 2 дни няма да се отбие - по-скоро не знам дали ще хареса АМ/но като му огладнее гъзинката няма къде да иде /
Аз имам малко глупав въпрос ама : Ако отида на частен кабинет на педиатър /не джи пи/, но работещ с касата, той може ли да ми издаде направление за друг специалист?

# 667
Малееее, наистина е адски зле тази система на НСИ що се отнася за децата... ужас. Разпознава, като грешка, че 1 година преди преброяването е било детето на адреса от картата, но не забранява въпроса за доходите. Сигурно е струвало много пари да направят тази програма и пак не са го доизмислили, както трябва.

# 668
  • Русе
IR, мисля, че можеш да кърмиш, но нека консултантите да си кажат. Наистина по-скоро за лекарствата  трябва да внимаваш май...

И ние акаме по 2-3, че и повече пъти на ден. Стига детето да се чувства комфортно, не знам да има проблем.

Имам питанка пак аз..Ние с мъжа ми сме фенове на рок музиката и тази година нали пуснаха доста концерти...Та се чудя, според вас колко голямо трябва да е детенцето, за да бъде заведено на такова място?  newsm78 Като бях бременна, не се престраших, май и сега не му е времето..  Thinking

# 669
Аз кърмих с 38.9 и пиех точно аугментин! Не мисля че има проблем, но както каза Яна ти си решаваш!

# 670
Аз пък сега разбрах, че ако се преброим по нета за преброителя остават 0,80лв за домакинство, а ако преброителя ни преброи са по 1,20лв на човек от домакинството. Ако обаче се преброим и по нета и на място следва глоба. Мисля 120лв четох някъде. Ако знаех че е така нямаше да попълвам анкетата в нета. То всеки се бори за стотинката сега и можеше да съм от малка поне полза на преброителя.

# 671
Консултантките по кърмене посещават ли ни все още newsm78 Приемам съвети и от вас,мами Hug

Йоан  от 6-7  дни  не ми е акал.Не знам  дали да се притеснявам вече...... Само на кърма е,нищо друго не е опитвал и затова се чудя дали вече не я усвоява изцяло и затова не се изхожда или има запек.Колко още да чакам.... за пръв път имаме подобен проблем.Пробвах със сапунче ,с термометър,но нямаше резултат.Няма никакви признаци,че нещо му е некомфортно,яде си все така лакомо,само му се чудя къде го складира newsm78 Дали това не е признак,че му е време вече да опита и друго,освен кърмичка newsm78

Аз за съжаление вече съм с ангина и възпалени гласни струни,положението е зле Cry ,опитвах се дулго време да се оправя ,но не се получи.Пия АУГМЕНТИН,обясниха ми,че е най-чистия АБ ,но все пак минава през кърмата....... ooooh! Confused ooooh! Има ли някаква опастност за сина ми????

БЛАГОДАРЯ предварително  bouquet

Здравей IR Simple Smile
Може ли да попитам как е организирано кърменето към този момент - колко често суче Йоан? На едно кърмене от едната или двете гърди суче? Как наддава на тегло? Има ли промяна в количеството на напишканите пелени, които сменяш? Как е акал преди 6-7 дни? Нещо друго променило ли се е преди да започне не акането?

В справочника Medication & Mother Milk, Thomas W. Hale, PhD, верия: 12.0.3/2009.3.3 комбинацията от активните съставки на Augmentin - Amoxicillin and Clavulanic Acid е класифициран с Категория на риска за лактацията: L1 -  безопасно (Drug which has been taken by a large number of breastfeeding mothers without any observed increase in adverse effects in the infant. Controlled studies in breastfeeding women fail to demonstrate a risk to the infant and the possibility of harm to the breastfeeding infant is remote; or the product is not orally bioavailable in an infant.). Максималната си концентрация в кърмата достига 1,5 часа след приема, а 1,7 часа след приема започва полуразпада. В зависимост от това как е организирано кърменето при вас, приема на АБ може да се съобрази така, че да няма кърмене по времето на максималната концентрация. За  ефекта на Amoxicillin and Clavulanic Acid върху лактацията има публикувана информация и в сайта toxnet.

МОЛЯ СПЕШНО ЗА СТВЕТ:

Моето ДжиПи ,което е педиатър,каза категорично НЕ над 38,5-да се цедя и преварявам кърмата на водна баня и да давам от шише,ама като не сме пили до сега от шише....как Shocked..... Confused Педи на  сина ми каза-кърми ,няма проблеми -в кърмата има антитела Thinking Зънях и на Бърза помощ за консулт-към иключително мил педиатър ме насочиха ,който каза да спра да кърмя поне 2 дни и да мина на АМ Sad Sad Sad,но така ще го отбия.......

Тотално ме объркаха Shocked Shocked Shocked, не знам кое правилно за детето ми................ smile3518

Ако майката се разболее, бебето обикновено е било контактно преди да се развитие клиничната картина. Ако се чувстваш достатъчно добре, за да кърмиш, може да продължиш да кърмиш. Ако не се чувстваш достатъчно добре, може да е добре да се изцеждаш поне колкото да поддържаш лактацията, а някой друг да храни бебето и да се грижи за него. Когато майката се разболее, тялото й изработва специфични имунни тела, които да се борят с болестта, и тези имунни тела преминават и в кърмата, създавайки един вид пасивна защита за бебето.

Пожелавам ти бързо оздравяване  Hug

# 672
Малееее, наистина е адски зле тази система на НСИ що се отнася за децата... ужас. Разпознава, като грешка, че 1 година преди преброяването е било детето на адреса от картата, но не забранява въпроса за доходите. Сигурно е струвало много пари да направят тази програма и пак не са го доизмислили, както трябва.

На въпроса за доходите се отговаря, че детето е на издръжка на друго лице, работещо в страната - т.е. родител.

# 673
  • София
Честита половин годинка адашчето Михаил, Борко и другите бебечета Simple Smile Да са живи, здрави и много послушни Simple Smile

Малките преждевременно родени бебчета и техните семейства имат нашата подкрепа! Изпращаме положителни мисли към тях!  Hug

Билянче, Миро бързо да се оправя от тази варицела. Хубавото е, че няма да има нито спомен, нито белези, а и по-лекичко ще го изкара Simple Smile

Всички болни дечица и мами бързо да се оправят  Hug

Ние тъкмо се преброихме. Една система винаги може да се направи по-добре, но като цяло моите впечатления са добри. Ако има пропуск или грешка ги показва много точно и обяснява, защо, къде, как да се оправи. Също така има и документация за въпросите на местата, където е необходимо.

# 674
Мами,дйте моля мнения за тази проходилка http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4973&cat=70

Общи условия

Активация на акаунт