Отговори
# 75
Привет!Днес бяхме на контролен преглед,за сега ни се размина антибиотика,но ми изписа един за всеки случай ако съм и звъннела в събота или неделя да съм си имала рецепта.Аз все още се надявам да са зъби,но аз на всяко сополче си го мисля.
Либиние се давехме още в родилния дом,бях събрала 3 сестри единия път,защото се ошашках много,до сега почти на всяко хранене се задавя и вече знам че е от лакомия,имам чувството че и 300 мл да и дам пак ще ги изяде и ще ги повърне после,а си вървим дребни като виждам другите бебета ние сме 7100 62 см.Сега ме замислихте,значи не си внушавам че кучешките  и  зъбки са надути повече от останалите newsm78ще видим дали ще си изумим педиатърката и ние.Реших аз днес да и дам плодовото пюре на един път и май съм прекалила...дадох и 125 гр и после малко мляко но май получи нещо като колики та до сега се дундурихме....мислех утре да и дам картоф с броколи и сметана,но май се отказах покрай сметаната....Аз скоро купих балсам на др.Тайс за суха кожа,много е лек и много приятен,а от крема за интензивна грижа на др.Тайс бях много доволна.Нашия стол е от 0 дп13 кг но си мисля че е вече тесен,няма да бързам с покупката на друг,аз още не съм разгледала за столче за хранене...проходилка....а до стола за кола едва ли ще стигна скоро #CrazyА за разходките...аз не я извеждам само ако са минусуви температури,или е заледено за втори път е хремава и двата пъти се случи един престой вкъщи преди това,естествено така я опаковам че се виждат само очички....

# 76
  • София
Запис и от мен и мерси на Стасимира за темата  bouquet Гледам обсъждате столчета за кола, то и на нас това ни омаля вече.

# 77
  • София
adelina_bg виж тук го намерих по-евтино ,но пак е с поръчка http://www.novobebe.com/cybex-pallas-cinammon-stolche-za-kola-bg-714.html  Като материя добро ли е? То и на нашата кола пише и на двете задни седалки Изофикс,това зна4и ли 4е не ми трябва да купувам столчето с Изофикс? Извини ме ако въпроса ми тъп ,но не съм наясно с това  Wink
Сега първо да обясня за Изофикса: това е система в която базата се закача за седалката посредством едни щифтове които влизат във седалката (виж клипчето което показах, там е показано как се слага изофикса), по този начин столчето стои здраво закрепено за седалката без колани а коланите се ползват само за предпазване на бебето. Щом на вашата кола пише че има Изофикс, това означава че на двете задни седалки има дупки за щифтовете, подобни на тези:

Сега за столчето. Модела без Изофикс се казва Pallas, този който си намерила е такъв, другия модел се казва Pallas Fix но в магазин Ново бебе го нямат понеже е много нов (излезе на пазара септември). За теб щом имаш Изофикс е по добре да вземеш Pallas Fix ако имаш финансова възможност де. По принцип ако се разровиш из нета на всякъде където са правени краштестове казват че Изофикс е по добрата система в сравнение с тези с 5 точковите колани. Аз специално си взех малкото столче на Джордани да е с Изофикс, обаче вносителя на Джордани отказа да ми достави базата  #2gunfire, но реших че за 6 месеца ще го преживея, но с другото столче няма да правя компромис  Naughty 

# 78
  • София
Марго не се излагай ами смени коша нищо няма да му стане на бебето, сред моите приятелки с августинчета вече всички се смениха кошовете и настана рахат, да не говорим бебетата колко много се кефят. Ако се притесняваш дали ще му е студено, купи му поларено чувалче, те топлят много. Ще видиш че ще настане мир като смениш коша.

# 79
Ади какво е това поларено чувалче?
И аз минах на летния вариант на количката, че София не иска да стои легнала вече. Но нямам чувалче за количка за летния вариант. Покривалото на зимния кош отгоре някак го приспособих за летния, но пак не е много ок.

# 80
Марго, и ние вече сложихме летния кош на количката, защото другия й е малък и не мисля, че и е студено изобщо. То пак почти цялото се затваря и на малката й харесва много там, в другия кош изобщо не иска да стои. Както ти е казала Деси - направо го сменяй вече и ако нямаш чувалче или друго покривало за количката, вземи си някакво и няма да се притесняваш.

Либи, има едни чувалчета, които са си за летния вариант на количките. Ние не сме купивали, защото на нашата количка покривалото от зимния кош си става и за летния и е перфектно така. И за притесненията ти за давенето - и Сиана доста се дави понякога. В общи линии е на периоди. Тя понякога даже се задавя и без да яде - сама със себе си се задавя Simple Smile Но е нормално. Те все пак още ги овладяват тея процеси.

Ние утре ще въвеждаме картофче Simple Smile Да видим дали ще го хареса. Нали не е задължително като си дал първо плодово пюре да продължиш с плодови? Защото тя е яла ябълково пюре, но искам да почвам зеленчуковите сега. Тя с лъжицата не се справя много добре, но иначе като успея да й дам пюрето не го плюе, а си го изяжда. Но не знам дали й харесва особено.

Hug Hug Hug

# 81
Марго, както казва аделина_бг, сменяй коша. Ние така и така си нямаме зимен и нямаме проблеми. Да не говорим, че вече я надигам с едно ниво и гледка света. Иначе добре облечени с чувалчето от количката (има и вълнени чувалчета за колички) и пуснат сенник до максимум си се разхождаме дълго. Само на мъгли не излизаме и на много сняг де, защото количката ни не може да преодолее преспите.
А за кенгуруто - страшно им е гот на децата. Моята Лора е спала по 4 часа в него. Друг е въпроса, че вече нямам гръб от носене и съответно прекратихме практиката. А и все пак за студеното време - в количката е по-завет си мисля аз.

# 82
Габи е от около два месеца без зимен кош и сме супер. В летния вариант си имаме напълно легнало положение, със зимно чувалче и като сложа и дъждобрана не ми трябва друго.
Либи и моята беба се дави. В повечето случаи е защото бърза хем да папа хем иска да види какво вилнее в стаята батко й или защо говори тати, телевизора. Изправям я потупвам я да се изкашля хубаво и тя сама си се извръща към цицата да продължи да цока.
Продават се отделни зимни чувалчета /поларени или като грейка / за колички с цип имат и дупки за коланите за да може да го закопчаеш да не изпадне бебето.
Момичета които дават БиоГайя-та - как я давате. Аз престанах да давам сок на бебето и сега с вода, но то е толкова мазно...  Sick
Направо ми се събраха очите като чета как захранвате, но след като и нашата Гастрото ни каза да започна захранването направо с месно-зеленчуковипюрета, защото имаме леки завишени стойности в кръвните изследвания вече знам, че всичко е възможно.  #Crazy Ама ще я слушам какво да правя. Пусна ни и протокол за Аптамил АДЧ и ако ми намалее кърмата трябва да давам от него. Това мляко било супер гадно ...  ooooh!

# 83
  • София
Ади какво е това поларено чувалче?
И аз минах на летния вариант на количката, че София не иска да стои легнала вече. Но нямам чувалче за количка за летния вариант. Покривалото на зимния кош отгоре някак го приспособих за летния, но пак не е много ок.
Либи аз вчера взех на малкия ето това чувалче, на Inglesina е:

Ето тук можеш да видиш има най различни http://moetobebe.bg/prams/bags
Ние досега бяхме с чувалче от овча кожа, ето това, но за съжаление не прецених че е много късо и вече ние е малко, освен това на дребния му е много топло в него, но в най студените зимни дни беше с него и беше супер.

# 84
  • София
adelina_bg виж тук го намерих по-евтино ,но пак е с поръчка http://www.novobebe.com/cybex-pallas-cinammon-stolche-za-kola-bg-714.html  Като материя добро ли е? То и на нашата кола пише и на двете задни седалки Изофикс,това зна4и ли 4е не ми трябва да купувам столчето с Изофикс? Извини ме ако въпроса ми тъп ,но не съм наясно с това  Wink
Сега за столчето. Модела без Изофикс се казва Pallas, този който си намерила е такъв, другия модел се казва Pallas Fix но в магазин Ново бебе го нямат понеже е много нов (излезе на пазара септември). За теб щом имаш Изофикс е по добре да вземеш Pallas Fix ако имаш финансова възможност де. По принцип ако се разровиш из нета на всякъде където са правени краштестове казват че Изофикс е по добрата система в сравнение с тези с 5 точковите колани. Аз специално си взех малкото столче на Джордани да е с Изофикс, обаче вносителя на Джордани отказа да ми достави базата  #2gunfire, но реших че за 6 месеца ще го преживея, но с другото столче няма да правя компромис  Naughty 

Модела без Изофикс става ли за коли без Изофикс?То май отговора е във въпроса ми, но да питам.

Оказва се ,че отказва да яде от шише(отделно,че и кърмата има странене мирис).Сега ще се заравям да чета как да я прилажа,че и от там, яденето е добро.

# 85
Оказва се ,че отказва да яде от шише(отделно,че и кърмата има странене мирис).Сега ще се заравям да чета как да я прилажа,че и от там, яденето е добро.

misleto, da не те отчайвам, но аз вече цял месец се боря да върна шишето и не и не  ooooh!
Дано при вас е по-лесно  Peace

# 86
И аз съм замразявала кърма в контейнерчетата на Авент и имаха странен мирис. Дадох от там кърмата и Петър си я изяде.

# 87
биляна - месото не се ли въвежда при занижени стойности , а не завишени? питам защото ние сме с ниски такива? каква е логиката и при занижени и завишени да се въвежда ? питам защото незнам ,а и нас ни касае ,  а не за да се заяждам.

Марго защо въвеждаш в 2посл дни , 2 храни... ето затова не се прави така. Сега при една евентуална( не дай си Боже ) алерг . реакция как ще разбереш от какво е ...

Бубенцето- и на нас левия кучешки направо прозира, а малкия като го боли му е все там пръстчето. И аз на твое място бих изчакала със сметаната, нооо ти си решаваш в крайна сметка  Hug

И в кръга на шегата ( макар че е истина) тези столчета за по 500 лв са кажи -речи 50% от сойността на моята кола   Joy Joy Joy

# 88
Мерси, момичета.
И аз току що поръчах ето това чувалче, за нашата количка http://kasida.bg/hauck-universalno-chuvalche-za-kolichka-cosytoe … auck-73-4357.html
Но определено мисля, че вече зимните кошчета не са подходящи. На Софи като размери кошчето е супер, има още бая да расте, тя ми е мъничка. Но просто иска да гледа. А и на мен много ми тежи да я свалям с този кош.

За давенето - явно не е само при нас, което е успокоително. Сигурно не е сериозно.
Но явно аз вече се шашкам от най-малкото.

Момичета в моята книга има съвети за приучаване към шише, ако се интересувате мога да ви ги препиша.  Hug

Марина - да, точно при занижени се въвежда.

# 89
  • София
Либи-да моля те,като имаш време. Praynig

misleto, da не те отчайвам, но аз вече цял месец се боря да върна шишето и не и не  ooooh!
Дано при вас е по-лесно  Peace

Дано решат скоро и 2-та ,че шишето не е враг.

Общи условия

Активация на акаунт