Отговори
# 90
  • София
И малкият отказва категорично шише, вече се отказах с опитите, ще пробвам по-нататък отново.

И моят зимен кош е малък вече, но ме притеснява, че летния вариант на количката няма напълно легнало положение и затова не смея да го сложа вътре newsm78 Сега го разхождам в стола за кола, той става на шасито ми, но и там с космонавта и чувалчето му е тясно.

# 91
  • По широкия бял свят
adelina_bg, би ли дала размерите на чувалчето. Мислиш ли, че и догодина ще може да се използва? Полар ли е от вътрешната страна?

Либи , на твое място и аз бих се шашкала за всичко, толкова неща ви минаха през главата. Hug

# 92
Ох, момичета, гледам "денят е прекрасен" и не мога да си сдържа сълзите....искам пааак  Cry

Вие с какви кремчета за лице мажете малките. Интересува  ме някакъв, който обаче да не е за студ и атмосферни влияния, че много запушват порите имам такъв на Чико и си мисля, че не е подходящ за ползване в домашни условия. Пробвала съм и едно на Бюбхен с невен, който бива. Иска ми се да е просто овлажняващо кремче за лице  Simple Smile
Ние сме със Себа Мед и съм доста доволна.

Абе Деска, сори за тъпия въпрос, ама за какво аджаба е тая джаджа отпред на стола  newsm78

Ние сме с летния кош вече от 3 месеца. Той има напълно легнало положение и когато пробно една вечер сложихме Борко вътре, закрепих му играчката и като настана една радост...зимния кош или коша за новородено биде прибран фор евър! Обаче ние си имаме зимно чувалче към летния кош...хаха малко смешно звучи  Grinning Та не е проблем да се разхождаме навън.

Да ви се похваля - Борко пие от чашка. Проспана нали си има една мерителна (на половина на чашата за ракия на тати) и детето си пие съвсем лесно от нея. Малко тика езичето вътре, но ще го преодолее. Смятам да го науча направо от малка чашка да пие. Иначе за момента нямаме проблеми със шишетата.

Маринка, в кръга на шегата...хич не е шега, а чиста изнудвация.

# 93
А вие все още ли слагате малките в напълно легнало положение в количката? Понеже аз не слагам малката да лежи в количката от известно време, а си е полу-легнала, в смисъл - горе-долу е изправена, но не е седнала съвсем. Сега се замислих дали не бъркам... Защото тя и вкъщи понякога стои в количката...  Thinking

# 94
  Нашата количка е само с 3 положения и второто е около 45 градуса и го надигам там, но за около 15 мин. Ако сме по- дълго навън по някое време пак го надигам.

# 95
Докато спи София, че снощи ми разказа играта....  ooooh!

Враждебна реакция към шишето с биберон
Бебето вече не е вчерашно. За разлика от дните след раждането, сега то има ясно изразено чувство за желани и нежелани неща, както и за начина, по който да реагира, за да постигне своето. Желанието на бебето е да усети меките, топли приятни гърди на мама, а не гумен биберон.
Отлагали сте твърде дълго използването на шише и сега ще срещнете проблеми - това става най-добре около 6-тата седмица. Но все още имате шанс ако следвате следните правила:

1. Хранете бебето само на празен стомах - много бебета приемат охотно шишето само когато търсят нещо за ядене, за това предлагайте шишето, когато то е действително гладно.

2. При други бебета пък се получава обратното- само на пълен стомах. Да им предложиш шише точно, когато търсят гърдата на мама става причина да реагират враждебно към натрапника, поради усещането, че са били измамени от човека, който им подава шишето. Ако и с вашето бебе случаят е същият (веднага ще откриете това чрез метода на прекия опит), не му предлагайте шише на съвсем празен стомах, ами го правете между отделните кърмения - нищо чуддно тогава детето да има повече настроение да опита шишето.

3. Правете се, че ви е безразлично. Вместо с държанието си да показвате, че шишето е нещо страшно важно, се преструвайте, че вие все едно как точно реагира бебето (това от личен опит е така - колкото повече Софи вижда, че се ядосвам, толкова по ми прави на инат  Joy; и тя понякогато тказва шишето)

4. Оставете бебето да поиграе преди да го нахраните. Преди да прибегнете към шишето оставете бебето първо да си поиграе с него. Ако има възможност да го разгледа добре, бебето ще прояви склонност да го допусне в живота си и най-вече да го използва по предназначение. Тук върши работа и някакво интересно, шарено, весело шише. Нищо чудно направо да захапе шишето, както прави с толкова други неща.

5. Стойте настрани от бебето. И мама, и гърдите на мама трябва да се намират по надалеч, щом се опитвате да предложите шише. Кърмачето ще е по-склонно да приеме шише с храна от ръката на татко, баба или друг човек, който полага грижи за него. Докато не постигнете трайно укрепване на добавъчното хранене, дори само гласът на мама заплашва да убие апетита на бебето към шишето.

6. Опитайте с приятна течност. Нищо чудно проблемът да не е в шишето, а в съдържанието му.

7. Промъкнете шишето по време на сън.

8. Трезво преценете дали не е по-разумно да отложите за известно време приучаването към шише. Не допускайте шишето да се превърне в повод за стълкновения, защото нямате никакви шансове за надмощие в подобна схватка. Видите ли, че детето проявава нежелание се оттеглете и опитайте на другия ден. Нужно е преди всичко да подходите със спокойствие и търпение. Поне 2-3 седмици не спирайте да правите опити през интервали от няколко дни и тогава можете да признаете поражението или победата Simple Smile

Ако все пак не успеете, опитайте с бебешка чашка. Някои бебета успешно боравят с чашата дори още от 5-месечна възраст.

-------------
А моят съвет е да опитате с разични биберони (сигурно сте го направили де, но примерно София някои биберони ги мрази и не мога по никакъв начин да я накарам да пие от тях).
Една приятелка също имаше сериозен проблем с шишето и накрая взе някаква бебешка чашка с накрайник подобен на биберон, но не съвсем (била за след 1 г.) и то взе че се получи, сега детето си пие от там и няма проблеми. На 6 месеца е, до сега само на кърма.

# 96
bilqna аз от самото начало /на 15 дни/ си му я давам Биогаята с лъжичка. Така знам, че си ги е поел капките иначе какво остава по шишето, какво пил...
Ние сме си още с зимния вариант на количката и в напълно легнало пположение.
Относно шишето - давам му го да го изучи сам. Когато лапне биберона обаче стиска с венчета и прави едни такива физиономии и съответно ако му попадне нещо в устата се излива от страни  Laughing . Ние чиста вода още не сме пили. Правя му по-разредено чайче на хип и евентуално ако пийне, то е ако само е топло. Така сме и с пюретата - ако не е топло не иска да яде.

# 97
  • София
Благодаря ти Либи.

Да помрънкам,сега освен,че и през нощта не ме оставя да спя,се започна с истински тормоз и през деня.Ужасно кисела,не спи,само мрънка всяко нещо ни омразва за 5 минути.Иде ми да пищя с глас.Снощи излязох уж малко да презаредя батериите,върнах се по спешност,не е спряла да реве,после трудно я успокоих.Преди си мислех,че не иска шишето,защото не е гладна (горе долу през 2 седмици се е налагало да изляза през деня),но снощи хем е била гладна хем не е искала да яде от него.

# 98
Калоян още е в бебешкия кош, нашият е доста голям. Когато спи няма проблем, но събуди ли се почва да се дере, за да го вдигнем. Когато носим кенгуруто е ОК, но забравим ли го, направо ми се скапва деня  Rolling Eyes
Аз ще изчакам още малко за другия кош, защото той има само седнало положение. Гръбчето може да е в хоризонтално положение, но дупето е винаги седящо, дано разбрахте какво имам предвид  Embarassed

# 99
  • Miami
Да помрънкам,сега освен,че и през нощта не ме оставя да спя,се започна с истински тормоз и през деня.Ужасно кисела,не спи,само мрънка всяко нещо ни омразва за 5 минути.Иде ми да пищя с глас.Снощи излязох уж малко да презаредя батериите,върнах се по спешност,не е спряла да реве,после трудно я успокоих.Преди си мислех,че не иска шишето,защото не е гладна (горе долу през 2 седмици се е налагало да изляза през деня),но снощи хем е била гладна хем не е искала да яде от него.
При нас положението е абсолютно същото  с бебето, обаче мога да добавя и едно голямо бебе на 2,5 год и кошмара става пълен. Всеки ден съм на ръба на нервна криза  Crazy На всичкото отгоре от два дни ми се схвана гърба и кръста и много ме болят. Тъй че, който иска пак деца, за Бога почакайте!!! Нека поне голямото дете да може да яде само и да си бърше дупето само  Wink

Никол е със сополи и сигурно пак ще отложим ваксините. Тя има сложени само първите Пентаксим и оная другата заедно с нея. Докато не ги бием тия тъпи ваксини ми е едно притеснено  Confused

# 100
Нека поне голямото дете да може да яде само и да си бърше дупето само  Wink

Аз съм на това мнение Simple Smile миналия ден като прочетох че Бубенцето искала сега още едно или две  ooooh! аз мисля Ивелин да е към 5-6 , аз към 27 ,тогава ще почнем да работим за момиченце Simple Smile даже и името и знам- Карина Simple Smile хахахах нооооо след около 5 години. Тоя малкия като гледам каква енергия има.. прилича на мен в това отношение  Joy

# 101
Illit, честит имен ден на малкия Максим!
Да расте много здрав и щастлив!

# 102
И аз мисля да поизчакаме с второто, и на мен ми се иска да минат 4-5 години, само дето аз съм вече на почти 28, та може и по-раничко да стане Laughing
Момичета, ще ни подкрепите ли в един конкурс.Наградата е слинг, а аз така и не успях да си купя...много парички са, за жалост.
Първо харесвате това: http://www.facebook.com/estestveni.idei
и после това:  http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=1795651739070&set=o.132569912902

/оправих линка/

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 16:54 от Zolka

# 103
И аз мисля да поизчакаме с второто, и на мен ми се иска да минат 4-5 години, само дето аз съм вече на почти 28, та може и по-раничко да стане Laughing
Момичета, ще ни подкрепите ли в един конкурс.Наградата е слинг, а аз така и не успях да си купя...много парички са, за жалост.
Първо харесвате това: http://www.facebook.com/?ref=home#!/estestveni.idei
и после това:  http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?fbid=1795651739070&set=o.132569912902

Оправи линка че нещо не е ок... или аз не мога да харесам страничката ..?

П.П Максим да е жив и здрав, и много да Го слушате Simple Smile

# 104
  • София
Red Shoe, Марина, много ви благодаря Heart Eyes  Да са ни живи и здрави всичките и ако може повечко да поспиват поне нощем Hug

Общи условия

Активация на акаунт