Отговори
# 105
Благодаря за отговорите на всички  Hug. Ние май няма да отървем антибиотика имаме си постоянно температура, снощти дигна  към 39, кашля киха абе пълен ужас, чакам педи да доиде след работа...най-лошото нещо на света е да ти е болно детето cry
Лицето му мажа с кремче на мултела много съм доволна омекотява и хидратира. А за летния кош и аз съм в голяма чуденка.До сега го изкарвах със зимния, но като станеше от сън и не искаше и за секунда в него да стои, а летния няма пълно легнало, но аз като я взимах количката питах и ми казаха че било ортопедично направено, то се пуска коша, главата и  краката са на едно ниво а дупето е потънало....ама и едно обяснение давам...и се чудя дали като навърши 6 ще е проблем да го слагам newsm78
Честит имен ден на малкия Максим, да бъде жив и здрав и много да ви радва Heart Eyes

# 106
  • София
Честит Имен Ден на Максим и всички други именици.Да са живи и здрави ,много щастливи.

# 107
Ние вече повече от месец сме с летният вариант на количката + зимно чувалче. Много съм доволна и нямам притеснение - Ния е достатъчно завита вътре и се чувства прекрасно.

Аз постигнах успех с пиенето от шише, като смених биберона с каучуков - пак се мръщи малко, но приема кърма от него. За сега още ми отказва АМ, но предприех стратегия да й правя оризова каша с АМ, за да свиква с вкуса. Вчера и днес яде каша и много й хареса, мисля утре вечерта да дам с последното хранене и се надявам да спи повечко. Вечерно време кърмата ми е много малко и от няколко дни се цедя сутрин и обед, за да имам да додавам при вечерното хранене. Страшна хамалогия  ooooh!

Честит имен ден на малкият Максим!

# 108
  • Miami
Честит имен ден на Максим!

А какъв ден е днес, кои са другите именици?  Blush

# 109
Честит имен ден на Максим!

А какъв ден е днес, кои са другите именици?  Blush
Валери , Валерия ,Максим ,Агнеса - ако имаме и др именници , да са ни живи и здрави!!

За 1път срещам за Елдата , че е силен алерген..? http://www.mamaibebe.com/?id=268 Др инфо по въпроса.?
И още нещо- при положение че не съм заместила напълно  едно хранене ( яде по малко от 190гр наобяд, а и задълж. му давам да суче после) , да почвам ли пак по малко да давам следобеда  оризова каша ( и пак ли се почва от малко към цяла порция? ) или да изчакам още?? Вие които давате следобед кашички как постъпите? 

# 110
Честито на именниците!   bouquet
Маринка, бебето ми има завишени стойности на еритроцитите 4,89 /при 3,7-5,3/, левкоцитите са й 8,9 /при 3,5-10,5/, а тромбоцитите ни са 511 при 140-440. За еритроцитите знам от състоянието на баба ми, която е с Алцхаймер и е на легло и се залежава, че лекарите препоръчват да консумира повече месо. Габи също не е достатъчно подвижна още също е с АБКМ и не бива да яде телешко и агнешко и затова лекарката каза да яде пиле, заек и пуешко. Завишените тромбоцити означавали, че някъде имаме възпаление и поради тази причина ни изписаха рецепта за прахчета Ранитидин и още нещо. Пием и БиоГайа-та за подобряване на флората в стомахчето. На въпроса ми към гастрото защо направо да започвам с месно-зеленчукови пюрета, тя ми отговори, защото хемоглобина на беба е сравнително нисък 122 при 120-160, а и вече съм започвала захранване  Shocked и била вече голяма  newsm78  Аз обаче вече тотално се побърках и естествено не й дадох месо и от днес пак си започнах  посторому с картофа.  Crossing Arms
floral dream и аз давам капчиците с лъжичка, не в шише, но разреждаш ли ги с нещо в лъжичката или направо ги даваш?

# 111
  Честито на имениците
 Мрина, аз давам каша следобед и процедирам като при пюретата- започнах с няколко лъжички.

# 112
наистина, глупаво постъпих, избързах и станаха две нови храни без да се усетя, трябваше да изчакам повече време - иначе, петънцата по крачетата ги няма вече, но там, където бяха кожата е някак по-суха, грапава на допир, надявам се да мине и всичко да е ОК с детенцето ми baby_neutral Heart Eyes

за летния кош наистина е крайно време, явно аз съм прекалено страхлива, но сега като гледам какви хубави и топли чувалчета има - ако не ми хареса нашето винаги мога да го сменя, така че захвърлям тоя тесен бебешки кош - ами да, вече съм голям бе мамо!  Laughing baby_neutral

много ми хареса онова столче за кола с надписа: "Не мисли мамо, карай!" Laughing Joy

Биогайа давам с лъжичка - хапва си я момчето много послушно!  Simple Smile

# 113
Честито на именниците, така също и на бебе Вая половин годинка и на бебе Белослава 5 месечинки   bouquet
Вашите бебчета притреперват ли? Дени от няколко дни забелязах, че трепери с ръчички от време на време, не е от студ. Дали е нормално?  newsm78

Болничките бързо да оздравяват!  Praynig Hug

# 114
Честито на именниците! ДА са живи и здрави, да имат безгрижно детство.   bouquet  bouquet  bouquet

# 115
Имам въпрос към вече опитните майки - Борко е с диария от днес и ми се струва, че е от АБ...от снощи пие Клацид. Освен него давам и Проспан и вит Ц на ампулки. Възможно ли да е от АБ? Освен това преди малко му давах лекарствата и няма и 5 мин след това повърна малко, но съм сигурна, че повърна точно тях. Притеснявам се най-много за АБ...но пък сега се страхувам пак да му дам...да не го предозирам пък  newsm78

# 116
Не просто е възможно, а си е точно от това. И диарията и повръщането са от дисбактериоза.
Задължително давай пробиотик. Не изписаха ли лекарите заедно с АБ?
Не давай втора доза антибиотик, според мен. Опасно е.
Аз давам Биогая, но сега чета че има и други хубави - лактофлор, ентеросан, биостим. Според мен трябва да започнете веднага с пробиотиците. И София беше получила страшно разстройство и повръщане от АБ, оправихме ги с биогая и ентерол прахче. А всъщност единия ден се наложи да я сложат на системи глюкоза и венозно деган, но тя беше много зле, за това, за да не стигнете до там спешно вземете мерки. Направо се изумявам, че все още се изписват антибиотици без пробиотици към тях Sad Sad Sad

# 117
Да е жив и здрав Максим, останалите именници и честити месечинки на малките ни бебчовци Grinning

За столчета аз мисля да вземаме пак Макси Кози, група 9-18 кг, но не съм харесала точно модела, защото още си се събира Божидара в кошницата.
В коша за новородено си се събира още, но сега си чакам новата количка, която си е за новородено, но само с един кош, тоест по - открита е, но си има чувалче, така че не мисля че е проблем. Аз Божидара я изкарвам при всякакви температури, дори и за 20тина мин. само да няма мъгла и да не вали.
Бяхме на консултация вчера - 6 800 (+800)  и 63 см (+1). Биха й Пентаксима, последен прием. Казаха да въвеждаме зеленчукови пюрета, аз бях почнала с тиква преди седмица де и към края на февруари, тоест около следващата консултация да почваме и по четвъртинка жълтък. Аз него смятам да го въведа преди месните пюрета, но ще изчакам да направи 6 месеца. А да и за каша ми казаха, че може безглутенова и безмлечна два пъти в седмицата. Божидара тази седмица е на тиква и моркови, хапва си ги детето, но и тя все още не може да хапва цяло пюренце, дори и от малките, давам си и АМ после, пък колкото хапне.
margo19, наблюдавай си детенцето, но не мисля, че е нещо сериозно. Може и просто да е съвпадение , но пък си имай едно наум и бъди предпазлива с нови храни.
Божидара потреперва с ръцете, когато иска нещо обикновено или е на кеф, не мисля засега, че е притеснително.
Да се оправят болните бебочета! Съжалявам, че не мога да дам съвет, само морална подкрепа Hug

# 118
Либи, хич няма да рискувам да дам втори път АБ  Naughty Днес по-рано ходих до аптека и се въртях като пумпал 5 мин, защото знаех, че трябва още нещо да взема, ама пусто не се сетих. А то си беше Биогаята. Утре още сутринта ще пратя мъжо да поправи грешката! Странно, но е истина, че педито не ми каза нищо. Но иначе е страшна, много съм доволна от нея  Peace
Либи, още веднъж ткс  Hug

# 119
Момичета, аз се зарових в архива - сега чета темичката ни от 31 август, когато родих...ох много мило ми става...дори мога да усетя част от емоцията. Попаднах и на нещо много сладко, което беше публикувала мимози:
ЖИВОТ СЛЕД РАЖДАНЕТО
Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, А ТИ?

Общи условия

Активация на акаунт