Отговори
# 330
Замислих се и аз с тоя рахит, малкият не пие Вигантол заради малка фонтанела, но се буди много нощем, снощи сигурно 10 пъти съм ставала да дам биберон Tired  Иначе не се поти, докато яде, доколко му е мека главата не зная, не мога да сравня с друга Thinking  Предната фонтанела е малка, задната мисля, че е затворена newsm78

Bisera75, при вас откакто даваш ударно Вигантол подобри ли се съня на бебето?

Продължава да се буди, но съня е спокоен и мятането на глават го няма вече.

# 331
moli84, и при нас тиквата по-скоро запича.. аз говоря за тиквичка! ей такава:

Simple Smile

има ли вече вигантол? от къде го взимате? (аз май нещо съм пропуснала...)  Rolling Eyes

# 332
  • София
Като ги видях тия тиквички и ми се доядоха Crazy.

И ние доста често спимнеспокойно,колко доктори са ни опипвали главата,никой нищо не е казал. Задната фонтанела даже незнам къде е,май и е затворена още от раждането,никога не съм я напипвала.Предната не е затворена ,не мога да разбера затваря ли се,че често я пипам ooooh!.

# 333
Няма вигантол.На мен ми беше останал и аз давах.Сега давам витамин Д от Испания.Той ебез вит.А.

# 334
Здравейте и от нас!
Ние вчера бяхме на ортопед и доки каза, че вече може да я слагама да сяда и от 6 м. в проходилката.

·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· как в проходилка от 6 месец ????  #Crazy  newsm78
.
Маринка ти първо въвеждаш месните пюрета, после кашите така ли?

Знам че е обратното, но ние имаме страшно нисък хемоглобин, и затова си позволихме с педиатърката да ги разместим..

На нас ни казаха  за проходилка- 8ми месец

П.П преди няколко дена обсъждахте каши обогатени с желязо- не мога да намеря коя марка бяха.???

# 335
Вие като въвеждате някакъв зеленчук или плод, ако видите, че не му харесва на бебето продължавате ли да го давате и следващите дни, за да се проследи за реакция? Аз днес й дадох тиква с картоф на малката (тиквата и е новия зеленчук), но правеше такива физиономии за повръщане, явно не й хареса изобщо и сега не знам дали да я мъча още два дни с това пюре или да спирам... То като знам и аз колко обичам тиква...аз като го опитах пюрето щях да повърна, направо отврат ми е. Но не знам дали от няколко лъжички може да се види за реакция и дали да не и дам и утре още няколко лъжички...

# 336
Моята беба пропи вода  Grinning Купих й същото шише, като това от млякото и затоплих водата, доста топличка, не да пари де, и тя сега си пийва. Е, все още по малко, но с времето ще започне повече.

Да питам какъв чай на Хип давате? margo, май ти беше споменала, че твоят юнак харесва много чая на Хип, кой е той?
Аз давам ето този  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6812&cat=118
Малката го харесва и го пие.пратих мъжа ми да купи от успкояващия лека нощ, ама той не го намерил и взел този. Единственото, което не ми харесва в него е, че съдържа захар.

# 337
  Martita, на Петър не му хареса спанака и не го насилвах. Само му дадох и на другия ден дали ще има същата реакция и като тогава не му хареса му го спрях.
  И аз давам този детския чай на Хип и много му харесва и така успява да поеме течности, защото водата нещо не искаше да си я пие.

# 338

Simple Smile

има ли вече вигантол? от къде го взимате? (аз май нещо съм пропуснала...)  Rolling Eyes

Grinning не съм разбрала че говориш за тиквички.... :Д не съм пробвала, мисля да продължа със захранването като оздравее

някой да е давал едни черни капки за нос?

# 339

Simple Smile

Grinning не съм разбрала че говориш за тиквички.... :Д не съм пробвала, мисля да продължа със захранването като оздравее

някой да е давал едни черни капки за нос?

Аз слагах такива капки.Имат посушващ ефект и се слагат не повече от 3 дни.

# 340
  • в рaя
Здравейте и от нас!
Ние вчера бяхме на ортопед и доки каза, че вече може да я слагама да сяда и от 6 м. в проходилката.

·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· как в проходилка от 6 месец ????  #Crazy  newsm78

Ами незнам, така каза доки, а го водят най-добрия ортопед за Варна  newsm78
Ние сме на деавит и от два дена малката много плаче на сън, но мисля, че е от зъбките. Иначе и нашата фонтанела е много малка и незнам дали се затваря, тя си е такава от раждането. Обаче аз не съм много редовна в даването на капките, все забравям, но пък и ние почти всеки ден излизаме за 10-15 мин поне. Не съм забелязала сякаш да си мята главичката, а за потенето го прави само когато наистина си е топло... май ще седна да прочета повече за рахита, ей така, за всеки случай!

Ние днес ставаме на 5 месеца  Heart Eyes

# 341
Да Ви почерпя и аз! Днес Крум става на половин годинка Joy Joy

Е как се вмъква картинка????

# 342

да е жив и здрав малкия крум! Simple Smile   bouquet

аз давам на антония ето този чай - http://www.shopmania.bg/shopping~online-khranienie~buy-chai-ot-k … pp~p-1383486.html - докато беше по-топло пишеш много от него, после намали значително количеството, а пък откакто започнах захранването започна отново постепенно да го увеличава! всеки ден правя пресен чай, разбира се, независимо дали го е изпила или не, и започнах да слагам вместо по 1 лъжичка и половин, после по четвъртинка и днес съм решила да й дам чиста водичка да видим как ще реагира.. искам да свикне да пие чиста вода! много ми се иска да й взема не-разливаща се чакша за да си я държи сама (тя вече се научи да си държи шишето с двете ръчички и ми се струва, че е време!), но всичко ми се виждат с много големи дупки, а пък тя е свикнала с биберон 1+...

на нас пък д-р стефанов от клиниката по ортопедия в горна баня ни казах, че е удачно бебето да се слага в бъджита или проходилки след като може да се задържа в седнало положение само.. специално попитах дали е нужно сама да се изправи и да седене, но той ми каза, че дори и аз да я изправя, ако може няколко минути да остане седнала без опора на гръбчето, значи е време..
имам приятелки, които още на 4 месеца си сложиха бебета в бънджита, но аз като че ли не съм такъв ентусиаст!
Simple Smile

и друго да ви се похваля - днес на обяд давах прословутата комбинация тиквичка и картоф и детенцето си хапна без проблем около 150 гр! явно не всички бебоци го мразят това пюре..
Wink

# 343
  • София
Жени, аз взех тази чаша, но още не сме я пробвали [url]http://www.ibebe.bg/hranene/bebeshki-shisheta/prehodna-chasha-mam-malka.html[url] Дават я от 6 плюс.

# 344

bibi76, откъде купихте чашата? бих я поръчала и така, но искам да видя колко са големи дупките за пиене... иначе идеална ми се струва като за моята антония, не искам такива с дръжки!

Общи условия

Активация на акаунт