Отговори
# 315
Аз пък щях да питам за кашите на babylove. Имате ли отзиви за тях? Някой от вас, ако ги е ползвал нека пише.

Аз давам на Маги каша на babylove, но досега съм дала само оризова каша /по нататък мисля да дам и от другите/. Нямаше никакъв проблем и при захранването с кашата и досега. Единствено е възможно кашата да запече, но  в същия период давах тиква следобед и Маги не се запече.
Сега вече започнах за разнообразие да смесвам вече готовата каша с лъжица-две плодово пюре, различно от това което съм решила да давам следобед. Всичко си изяжда, че и зяпа за още.....
Самата каша се приготвя много бързо и лесно, но това което забелязах е че става на бучки ако се прави с по-гореща вода. Ако водата е леко затоплена /преварена предварително/ се разбива лесно и няма бучки. Кутията е 250гр. и цената й в магазин на DM /поне в шуменския/ е 4.29лв. Кутията ни стига за 8 закуски по една чаена чаша каша. Друго не се сещам. Дано съм била полезна.

# 316
  • в рaя
Здравейте и от нас!
Ние вчера бяхме на ортопед и доки каза, че вече може да я слагама да сяда и от 6 м. в проходилката. Показа ми упражнение при смяна на памперса, всичко и е наред. Сега сме на вълна столче за хранене, харесах си две и още се двоумя... Ние утре ставаме на цели 5 месеца Simple Smile
maichkaa дано не е нещо сериозно и да излезе, че докторката се е объркала! Да оздравявате бързо!
adelina_bg и ние имаме такава биба, но за късмет палечка не я хареса, защото и идва тежка.

# 317
  • Miami
 ooooh! залъгалките на Никол също са Чико. Едната е същата като тази вредната, а другата е такава http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7723
Повече смучи тази втората, дано няма проблем и с нея.

Ади, мерси за инфото!

# 318
Добро утро от нас!
За оплакването в здравната каса аз бях решила да подам срещу нашата стара педиатърка и нахлух много настървена, но от там много любезно ми обясниха, че ще ми помогнат да направя оплакването както трябва, но в крайна сметка няма да има никакъв резултат - "просто живеем в такава държава за съжаление" бяха последните думи на момичето ...
Да ви попитам от къде поръчвате обувки и пантофки/терлички на бебоците - ние имаме доста пухкаво краче и малкото които ми харесат на мен не и стават на малката ми беба Simple Smile Благодаря за линка за чораподържачите - веднага си поръчах, дано са ефективни  Simple Smile
Прекрасен и спокоен ден ви пожелаваме!
Болничките - бързо оздравявайте!
На всички месечинковци - честито  Hug Hug Hug

# 319
Здравейте и от нас!
Ние вчера бяхме на ортопед и доки каза, че вече може да я слагама да сяда и от 6 м. в проходилката.

·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· как в проходилка от 6 месец ????  #Crazy  newsm78
И ние забоксувахме с пюретата. Много трудно ги  ядем, а преди голямото повръщане с такава охота се хранеше ....  Confused Не мисля, че скоро ще мога да заместя цяло хранене.
Един въпрос към кърмещите мами на бебоци с АД - освен мляко и млечни продукти, риба и ядки какво друго не трябва да ям? Габи продължава да повръща и от вчера пак е с зачервени бузки и едно два лишейчета. Супер мрънкава е и много плачка по цял ден. Буди се и нощно време с плач и се храним по 2-3 часа. Да не говорим, че от три дни баткото съм го спряла от градина зареди грипната епидемия, а и беба не съм я извеждала на разходка и е някаква лудница в къщи.  ooooh!
Онзи ден ходих по мъките до здравната каса да ни заверяват тъпата рецептурна книжка за да ни изпише личната безплатното мляко, но не беше попълнена и подпечатана от GP-то и ни върнаха, а охраната там се държа безобразно.
Маринка ти първо въвеждаш месните пюрета, после кашите така ли?

# 320
  • София
bilqna- опитай се поне бегло да прегледаш тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464286.0

# 321
Zolka,как се справяте с неакането>И ние сме със същия проблем от акто захраних ака през 4-5 дни и то само с лактулоза,понеже моркова,ябълката и картофа я запекога яко, синоите сливи не сикаше да ги яде,погнуси се от тях, сега като сме болни сме само на кърма спрях да я захранвам ,и без това сме до никъде, изяждаме не повече от 30-40 гр...

Та,за акането,давам лактулоза,ама може ли все с лактулоза...според периатърката може ,но аз като цяло не и вярвам за нищо...

чета за рахита,,признаците: неспокоен сън,/ние често проплакваме/ оиплешивяване отзад/имаме го/ ,мек ФОНТАНЕЛА /ИМАМЕ я/ изпотява се понякога докато суче.....Да но повечето бебета ги имат това означава ли че са с рахит всички, досега лекарката нищо не е споменавала..абе тази седмица започна ужасно..

# 322

moli84, и на антония всичко й действаше запичащо, докато за моя изненада не я разхлаби страхотно тиквичката! пробвала ли си да дадеш тиквичка? може да има ефект и при вас!

# 323
  • Miami
Моята беба пропи вода  Grinning Купих й същото шише, като това от млякото и затоплих водата, доста топличка, не да пари де, и тя сега си пийва. Е, все още по малко, но с времето ще започне повече.

Да питам какъв чай на Хип давате? margo, май ти беше споменала, че твоят юнак харесва много чая на Хип, кой е той?

# 324
Моята Веси трудно акаше първите месеци и давах лактулоза.На листовката пише, че няма пристрастяване.Опитвах и с мушкато и със сапун.По принцип бебето трябва само да се справя с акането, защото иначе се получават лениви черва.При нас да чукна на дърво, нещата се нормализираха като смених АМ.Откакто захранвам ака по няколко пъти на ден и ми прави впечатление, че се справя и с твърдо ако.
За рахита на Веси бяха предписали ударна доза вигантол - 2 капки сутрин и 2 вечер в рамките на един месец и 10 дни калиев глюконат, след това 5 почивка и 5 дни даване.Сега доктора трябва да види фонтанелите, особено задните.Иначе е много подвижна и активна.

# 325
Забравих да напиша, че препоръчаха да пие много вода, заради запичането.Сега пие по много и явно и това помага.

# 326
нашата предна фонтанела ми се струва доста мека,задната почти не я усещам!

Женито, тиква ядохме май 2 пъти-първия път 2-3 лъжички,след това 5-6, но и те не супяха да я разхлабят, а има страшно много газове,нон стоп пръцка.....

# 327
Забравих да напиша, че препоръчаха да пие много вода, заради запичането.Сега пие по много и явно и това помага.

подслаждаш ли я или директно я даваш. и друго : розов етикет ли давате или преварена чешмяна

# 328

подслаждаш ли я или директно я даваш. и друго : розов етикет ли давате или преварена чешмяна

Давам чиста вода, т.е.не я подслаждам, само я преварявам.Използвам изворна- от една чешма.Все още не купувам, а чешмяната е отврат.И на Веси предната фонтанела е много мека и голяма, но била с хубави ръбове.Тя по принцип трябва да се затвори до 1 годинка на детето.

# 329
  • София
Замислих се и аз с тоя рахит, малкият не пие Вигантол заради малка фонтанела, но се буди много нощем, снощи сигурно 10 пъти съм ставала да дам биберон Tired  Иначе не се поти, докато яде, доколко му е мека главата не зная, не мога да сравня с друга Thinking  Предната фонтанела е малка, задната мисля, че е затворена newsm78

Bisera75, при вас откакто даваш ударно Вигантол подобри ли се съня на бебето?

Общи условия

Активация на акаунт