Отговори
# 390
Привет!
Да се отчетем от днешната консултация - Никол е 7 кг, 64 см(мако късичка ми се вижда  Thinking )
Отложихме ваксините по мое настояване, предпочитам да мине грипната вълна и тогава.

Хайде бай Simple Smile
Нашата педиатърка каза, че било забранено да се слагат ваксини по време на грипна епидемия и но отложи с две седмици. По тази причина реших да захранвам, след като чакаме с ваксината , та вече имаме изядени първите си лъжици каша. Детето яде с апетит и искаше още и естествено много чисто - дори лигавник не съм ползвала.
Моли, Дари беше със същите симптоми - правихме инхалации с Вентулин близо 7 дена и пи Калциев глюконат. Доста трудно й мина. Вентулина,ако не беше за инхалация,лично аз не бих давала на бебето ...до колкото съм чувала им странични ефекти...

# 391
# 392
И ние имаме вече два дни каша newsm44
Мисля че я приема доста добре, не я плюе, гълта, значи е ок:) Само дето иска да хване лъжичката Joy

# 393
  • в рaя
Привет!
Да се отчетем от днешната консултация - Никол е 7 кг, 64 см(мако късичка ми се вижда  Thinking )
Отложихме ваксините по мое настояване, предпочитам да мине грипната вълна и тогава.

Хайде бай Simple Smile
Нашата педиатърка каза, че било забранено да се слагат ваксини по време на грипна епидемия и но отложи с две седмици. По тази причина реших да захранвам, след като чакаме с ваксината , та вече имаме изядени първите си лъжици каша. Детето яде с апетит и искаше още и естествено много чисто - дори лигавник не съм ползвала.
Моли, Дари беше със същите симптоми - правихме инхалации с Вентулин близо 7 дена и пи Калциев глюконат. Доста трудно й мина. Вентулина,ако не беше за инхалация,лично аз не бих давала на бебето ...до колкото съм чувала им странични ефекти...
И аз знам, че при грипна епидемия не сепоставят ваксини. Ние даже консултацията пропуснахме, за да не я мъкнем в този студ и грип.

# 394
  • Miami
И аз знам, че при грипна епидемия не сепоставят ваксини. Ние даже консултацията пропуснахме, за да не я мъкнем в този студ и грип.
В Русе все още няма обявена грипна епидемия.

Аз днес дадох три лъжички чисто пуешко на Хип смесени със зеленчуково пюре. Хареса се мноооого Simple Smile Мръвката си е мръвка Laughing

# 395
  • София
Защо масово издирвате Вигантол, а не давате Деавит?
Защото в деавита се съдаржа вит.А, а във Вигантола е чист вит.Д.Казват, че чистия вариант е по-добър.
Така е - витамин А в големи количества е много токсичен. Но по една капка дневно май не е проблем. Виж съвсем различно е ако се приема по висока доза например при лечение на рахит.
Витамин А е витамин на растежа,също така той подпомага за усвояването на витамин Д. Масово даваме по 1 капка,така че не става въпрос за високи дози и предозиране.Една опаковка може да стигне сигурно за година. Ако сте обърнали внимание го има и в АМ .

# 396
Здравейте момичета,

съжалявам, че нахълтвам така. Аз съм от септемврийките, но имам въпрос за захранването а тук сте доста по-напред с материала от нас Simple Smile.

Моето момченце яде вече всякакви зеленчуци, но твърдо отказва да яде от лъжица. От пръста ми яде и му харесват много новите вкусове, обаче види ли лъжица и почва да я бута, да реве, да се върти...Все едно е най-ужасното нещо. Пробвах с най-различни по вид, размер, цвят материя - не и не. Дали просто не е достатъчно голям за лъжица?

Всякакви съвети приемам.

Мерси предварително!

Здравей Ася, бях чела някъде, ако бебето не иска да яде с лъжица от която ти му даваш, да му връчиш и на него една, да си мисли, че само се храни Simple Smile Успех и дано подейства.

# 397
Привет!

Хайде бай Simple Smile

Чар,би ли споделила как правиш инхалации с Винтолин? с някакъв инхалатор и как и го слагаш? аз лично не бих могла да сложа инхалатор на Каролина в устата / ако са тези като за астматици/
имаме овлажнител за въдух ако ,може така...

# 398
Само дето иска да хване лъжичката Joy

и антония така прави и аз й я давам - като иска да държи, нека! тя сама осъзнава след няколко секунди, че лъжицата престава да "пуска" храна по този начин, връща ми я и продължаваме с храненето!
Wink

права е misleto - в малки дози, витамин А подпомага усвояването на витамин Д! "деавит"-а не е подходящ при лечение на рахит, защото тогава се получава предозиране на витамин А, което е опасно за бебетата! и аз давам по една капка и мисля, че ще ми стигне за следващите 4-5 месеца флакончето!

направихме на антония пълната кръвна картина и резултатите и много ме озадачават - доста е ниска стойността на гранулоцитите и в комбинация с някакви други стойности от изследванията може би има някакъв възпалителен процес.. сега чета, че може и да е индикация за вирус! но пък левкоцитите са й съвсем в нормата.. не знам и аз! тя е толкова спокойна - нито кашля, нито й е запушен носа, не плаче изобщо, спи спокойно, храни се нормално.. сега само ще се вкарам и аз в някаква паника да не се разболяла от грип!! супер ми е нервно, а не мога да се обадя на лекаря тази вечер..

# 399

права е misleto - в малки дози, витамин А подпомага усвояването на витамин Д! "деавит"-а не е подходящ при лечение на рахит, защото тогава се получава предозиране на витамин А, което е опасно за бебетата! и аз давам по една капка и мисля, че ще ми стигне за следващите 4-5 месеца флакончето!

Здравей, аз знам, че след като се отвори флакона има годност само 1 месец, пише го и в листовката. В началото не знаех и се бяхме поизпъпчили Simple Smile

# 400
Здравейте, какво значи опасно за бебетата?
На нас още от самото начало ни изписаха по 2 капки Вигантол, а след втория месец сме на 3 капки. След като сменихме с Деавит се запази дозата от три капки, а педиатъра не ми е казвал нищо за вреда от вит. А, който се съдържа в него?

# 401
  • Бургас
Моли не съм Чар,но Вентолин сироп на малки деца не се дава.Най-добре се консултирай и с друг педиатър.Нашият инхалатор е Омрон,използвам го без накрайник за уста или нос и без маска,просто е до нослето.Ние правихме инхалации с 2мл физиологичен разтвор и 0,2 мл вентолин.Но всичко според диагнозата и детето.Най-добре намери педиатър да ти кже.С овлажнител-не става.Успех Hug

# 402
Нашият инхалатор е бейбихалер, ето такъв.

Много е лесен за употреба и София си стои, докато правя инхалацията.
Знам, че може да се правят и инхалации с физиологичен разтвор, но не към търсила флакони за инхалатор.

# 403
Здравейте, какво значи опасно за бебетата?
На нас още от самото начало ни изписаха по 2 капки Вигантол, а след втория месец сме на 3 капки. След като сменихме с Деавит се запази дозата от три капки, а педиатъра не ми е казвал нищо за вреда от вит. А, който се съдържа в него?

мисля, че и преди бяхме обсъждали, че витамин А се натрупва в организма, ако не се усвоява, т.е. ако организма получава по-голямо количество от това, което му е нужно. ето информация по този въпрос:

Хипервитаминоза А. Тя може да се развие остро — при еднократна употреба на много големи дози от този фактор или бавно, хронично — при продължителна употреба дори на физиологични дози. Особено чувствителни към отравяне с витамин А са малките деца. Острата хипервитаминоза А се проявява с повишаване на температурата, кръвоизливи по кожата и лигавиците, липса на апетит, бързо измършавяване. При хроничната хипервитаминоза А се наблюдава нетърпимо главоболие, увеличение на черния дроб, спиране на растежа, болки по костите и ставите, суха, лющеща се кожа. В немного тежките случаи спирането на употребата на витамин А води до пълно възстановяване в продължение на 1—2 месеца.
http://www.kak-da.com/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html

разбира се, това не означава да ставаме прекалено хипохондрични! просто за да си имаме едно на ум..
Wink

# 404

Здравей, аз знам, че след като се отвори флакона има годност само 1 месец, пише го и в листовката. В началото не знаех и се бяхме поизпъпчили Simple Smile

ауу как не бях обърнала внимание!!  Embarassed  много благодаря!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт