Отговори
# 555
bibi76,ние имаме такова столче,но все още не сме го ползвали за хранене ,а самоза игра.едно друго бебе го сложихме да апва там и много му хареса.и на нашия му харесва.хубавото е ,че го местя където си поискам - на стола,на двана,във фотьола и лятото на двора,на тревата.....компактно е и не заема мн място и се чисти лесно.
  За бемките - на нашия юнак му се появи през втория месец една ,на коляното.една единствена е за сега.

# 556
Привет и от мен. От няколко дена влизам в БГ.Мама и доста ми допадна като място от където мога да черпя опит за отглеждането на моята дъщеря, а тя е на крехките 5 месеца.
 Искам да Ви споделя моя ''опит'' с храненето. Започнах през 4 месец да я захравам със плодови пюрета тъйкато е доста злояда Mr. Green но с изненада установих че плодовите пюрета доста и допадат и за мое щастие на 3 ден започна да си хапва до цяло бурканче и така цял месец от 5 дена има няма вече е на зеленчукови и също изяжда по едно на обед. Попитах педиатърката тя каза че няма проблем щом детето иска да давам Simple Smile Simple Smile

# 557
Тази статия така и не я прочетох, но ми стана интересно да чета коментарите ви.И да се похваля, Веси от днес има зъбче- долен в ляво.Аз се чудя защо детето спа неспокойно, а то имало причина.

# 558
За бемките - аз имам на лицето една що годе голяма и майка ми казва, че съм се родила с нея. В смисъл голяма ... все едно си направил точка с молив за очи на бузата си. (еййй навремето е било модерно)

А за есето - мъжа ми снищи го прочете и точните му думи бяха "това е вулгарно"

# 559
Ей, защо го нападнахте така Мухахата? - може да не е кърмачка, но и той е човек и има право на мнение, нали?! Peace Недейте така, наистина ще излезе, че майките не сме хора Laughing

Искам да попитам нещо, което напоследък все повече ме притеснява, дали се случва на някоя друга майка с бебче - Ники понякога се буди от сън с такъв рев, че направо писък! #Crazy Косата ми се изправя просто! #Crazy #Crazy #Crazy Пълен шок! Crazy Пак добре, че не бях заспала днес, иначе направо е такъв стрес да те събуди тоя рев... Sad Не знам нормално ли е, чакам да се видя с педиатърката, че да я питам. Четох, че може да е признак за отит - пипам ушите, нищо не го боли, като се появя, като ме чуе или види и веднага спира. Не знам, възможно ли е бебе да сънува кошмари? #Crazy newsm78 Не знам какво да мисля, но направо ме плаши, има ли и други бебенца, които да правят така? baby_neutral

Някой беше писал, че му се налага постоянно да забавлява детето си - при мен пък обратното - изглежда имам срамежливо дете и пред мама е много кротък, оставя ли го почва да играе като бесен на гимнастиката, да пее, да писка  newsm78 Направо ми докривя защо така не се отпуска пред мама, какво ли не правя да го предразположа... Sad Сетих се, че и аз като малка бях много срамежлива, че и като голяма даже... ужас, дано детето ми не е като мен в това отношение, че голяма пречка в живота е това... Confused

За стискането на зъбите - и ние сме така, дъвчи биберона на шишето, особено, ако вътре има вода  Laughing ей, не мога да го излъжа да пие вода и това си е! Crazy

# 560
Такаа, прочетох въпросната статия и честно казано се разпознах в доста от описаните ситуации  Embarassed И определено гледането на бебе е песен пред гледането на 1-2-3 год. дете - ей тогава е истинския купон  Confused.
Точно това имах предвид! Ние ("първескините" - много я мразя тая дума) още сме на етапа, в който можем да се умилим дори на някои от най-зверските бебешки лиготии (поне тези, като мен, дето са имали късмета да случат на бебе, което спи по цяла нощ от рано и е сравнително не-ревливо). Защото искрено вярвам, че това е до късмет - не до "правилно" или "неправилно" отношение към детето. Но не знаем какво ще стане, като почне истинския зъборастеж или като влязат в т. нар. бебешки пубертет. Да не казваме "никога", че не е ясно какво ще си говорим след 2 години в нашата си тема Wink и кой как ще си нарича отрочето, на шега или на сериозно   bouquet

# 561
Такаа, прочетох въпросната статия и честно казано се разпознах в доста от описаните ситуации  Embarassed И определено гледането на бебе е песен пред гледането на 1-2-3 год. дете - ей тогава е истинския купон  Confused.
Точно това имах предвид! Ние ("първескините" - много я мразя тая дума) още сме на етапа, в който можем да се умилим дори на някои от най-зверските бебешки лиготии (поне тези, като мен, дето са имали късмета да случат на бебе, което спи по цяла нощ от рано и е сравнително не-ревливо). Защото искрено вярвам, че това е до късмет - не до "правилно" или "неправилно" отношение към детето. Но не знаем какво ще стане, като почне истинския зъборастеж или като влязат в т. нар. бебешки пубертет. Да не казваме "никога", че не е ясно какво ще си говорим след 2 години в нашата си тема Wink и кой как ще си нарича отрочето, на шега или на сериозно   bouquet
Синът ми до 1 година беше дете мечта- спеше,не ревеше дори и при зверски колики,хапваше всичко което съм му дала(дори и при захранването).Нооооо,сега е е едно диваненце  Laughing,ама какво да правя мое си е и ще си го обичаме и такова,нищо че на моменти откачам.Защото бебето не спи,реве и неще да яде нищо освен АМ.

# 562

Искам да попитам нещо, което напоследък все повече ме притеснява, дали се случва на някоя друга майка с бебче - Ники понякога се буди от сън с такъв рев, че направо писък! #Crazy Косата ми се изправя просто! #Crazy #Crazy #Crazy Пълен шок! Crazy Пак добре, че не бях заспала днес, иначе направо е такъв стрес да те събуди тоя рев... Sad Не знам нормално ли е, чакам да се видя с педиатърката, че да я питам. Четох, че може да е признак за отит - пипам ушите, нищо не го боли, като се появя, като ме чуе или види и веднага спира. Не знам, възможно ли е бебе да сънува кошмари? #Crazy newsm78 Не знам какво да мисля, но направо ме плаши, има ли и други бебенца, които да правят така? baby_neutral

Марго, има и други бебета така да. И мойта Цвети през деня като я сложа да спи след 1 час като се събуди го прави обикновено с рев. Не е нито гладна, нито наакана, просто не знам защо денем така се буди. Понякога дори се случва да прореве спейки и пак да продължи да спи....  #Crazy В такива моменти и аз си мисля, че може би сънува някакви кошмари.... знаем ли ги бебетата какво им е в главите  Laughing
Иначе след нощния сън го няма този проблем, не знам защо само пред деня се случва.

# 563
  • Русе
Не знам..аз по стечение на обстоятелствата съм отгледала от една възраст, заедно с баба си и дядо си и брат си, тъй като родителите ни починаха. Не е като това бебе да ми е съвсем първо..  newsm78
Не го казвам, защото искам съжаление, не ме разбирайте погрешно - просто и тези хора, които ни отгледаха ми доказаха колко е важно отношението. В края на краищата да търпиш тези неща изброените, че и после пубертет на 70 години...не е работа. И въпреки това, винаги са го понасяли с достойнство.
Може би сте прави, че младите скочихме малко остро, а както виждам и господинът, който се е вмъкнал тука, но наистина ми става много противно, когато някой се изказва така 'брутално' Grinning Не е като да не сме изпитали всички тези трудности, но никой не се изказва на шега така, нали? Simple Smile
Както и да е, поне от мен, толкова по тая тема, бая изписахме, на всички им стана ясно кой какво мисли, май Simple Smile  Peace
margo19, и моят дребосък ги правеше преди 1-2 седмици тези неща, реших, че е от зъби, но такова нещо все още няма..Дали не е в онези бебешки 'ревливи' периоди на рязък скок в растежа? Забелязала съм, че на моето дете се отразяват сериозно тези неща.

# 564
marrah,понякога съжалявам,че не съм родила на 20г.Все пак когато си млад не си се изнервил и не си толкова натоварен психически,както след още 10 години(на 30 например).Но после си казвам,че Господ си знае работата и така е трябвало да стане.Въпреки всичко си имам две красиви дечица,диви и здрави.

# 565
Марго, и Лора го прави това будене с рев. Понякога и нощно време - отдавам го на зъби, колики или разни други болежки. Естествено откачам от този рев, защото не знам от какво е и как да помогна...

# 566
Марго и при нас го има това будене с рев - понякога и през деня, и през нощта. Понякога плаче без дори да си е отворила очите - дере се, мрънка. Каго я погушкам или я сложа на гърда и се успокоява. Ивет е много кротко бебе по принцип, от самото начало спи по цяла нощ, ама от време на време има такива ревливи периоди. В момента сме в един от тях и вече от няколко дни не сме спали спокойно. И аз го отдавам на зъби може би, макар още да нямаме, или може би прословутия скок в растежа?!? Бебешка му работа.
Да взема и аз да прочета статията, че голяма дискусия се е развихрила.

# 567

desinca, и на антония се появи една бенка на коляното на едното краче.. преди около месец се появи и е много сладичка! нито аз, нито татко й имаме такава обаче... трябва да "претърся" роднините за да разбера от къде се е взела! Wink

не мога да се съглася, че се отношението към майчинството е въпрос на възраст, до индивидуалност е! мисля, че съм много търпелива с бебето, старая се много всичко да е както трябва с нея, радвам й се безкрайно много, но не ми пречи да се смея на статията! прочетох я и на мъжа ми той се смя с глас.. за протокола - аз съм на 24 (от младите майки съм!), а той - на 38!
Simple Smile

# 568
Еййй, заинтригувахте ме с тази статия. Аз пък я приемам на шега, има си такива хора с подобно чувство за хумор, малко по-странно също за мен, но то пък затова е публикувана.
Днес и Божидара е в някакъв си нейн период и е доста раздразнителна. Мисля си, че зъбки я мъчат, защото слюноотделя адски, ама знам ли я...бебешка му работа Grinning
Та по този повод от два дена проплаква на сън през нощта, то и аз си я взимам при мен де, миличкото много ми е сладинко и мило така... А ако знаете как е почнала да "целува", отваря уста и се накланя да хапва бузите или брадичката ми.
Бенки за момента нямаме, но то май си е нормално и впоследствие да излизат.

Стискам палци за мъничкото бебенце, дано скоро да има добри новини.

Аз пак съм с въпрос за захранването:
Освен морков, картоф, пащърнак, тиква, тиквичка от зеленчуковите и круша, сливи, ябълки от плодовите, кои други пюренца са подходящи за възрастта на Божидара?
Благодаря предварително

# 569
Аз пък тази статия така и не успях да я прочета. Не ми беше никак забавна и интересна. Иначе е ясно, че едва ли написаното е сериозно, но и във всичко има и доза истина, нали така Simple Smile

За мен майчинството е най, най, най-прекрасното и вълшебно нещо, което някога ми се е случвало.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мечтаех за дете още от 18 годишна. Софи беше дълго чакано и изстрадано бебе. Мечтаех за момента, когато най-после и ние ще си направим бебче. После мечтаех за момента, в който ще ми кажат - стабилна е, извън опасност е. Мечтаех за мига, в който ще мога да я докосна за първи път. Да я гушна, да я целуна, да я кърмя, да не я пусна нито за миг. Докато бях бременна в един момент ми се появиха известни колебания дали сме готови наистина (забременях на 24, мъжа ми на 26). Но така както се срина целия ми свят, докато тя беше в болницата, така след това сякаш заживях наново и няма по-вълшебно, по-невероятно, по-красиво нещо от това да бъда майка на това дете. Всеки ден, в който виждам усмивката й за мен е благословен. Днес за първи път се смя с глас, беше толкова весела и жизнерадостна, че се разплаках от умиление. Всяка сълза и всяка болка, които понесохме до тук си струваха заради тези мигове. С мъжа ми стоим и се чудим какво сме правили, когато я е нямало. Сякаш живота ни сега е милиони пъти по-пълен, по-смислен, по-красив. Въпреки всичко, което се случи и което все още за жалост продължава да се случва.

Иначе съм съгласна, че бебе се гледа много по-лесно от по-голямо дете и едва ли има майка, на която да не й е трудно и да не си изпуска нервите понякога. Както и е много важно какво е самото бебе. София е много кротка, вечно усмихната, но има бебета, които действително се гледат ужасно труно.

За мъничкото бебенце се моля всичко да е наред! Важното е, че диша самичко, това е прекрасно.
А колкото до кърмата - дано не се е съгласила да я спрат. Аз и много други майки на недоносени бебчета сме живото доказателство, че кърмене на недоносено бебе е напълно възможно Simple Smile Само се иска много търпение, постоянство и най-вече положителна нагласа, че всичко с бебчо ще е добре.

Общи условия

Активация на акаунт