Отговори
# 255
# 256
Оправих ноктите  Mr. Green ,а и съм с нов аватар  Heart Eyes !
gala.Ела да пием по едно кафе да отдъхнеш  Hug!

# 257
Люляк, сега влизам,че не бяхме в София и видях,че си писала. Аз се свързах в петък с едно момиче, което е гледало до сега само 1 дете на моя позната. Та с нея ще се видя след 2 дни и ако не се получат нещата ще ти пиша. Много благодаря,че си попитала. Ще имам предвид и за по-нататък,ако се наложи, че Слатина е близо и ще ни е удобно.

МИРКА, много те моля, ако можеш да публикуваш онази схема за захранване, за която беше писала веднъж. Спомням си, че се започва с картоф и морков и оризова каша. Но как точно беше схемата - не помня, а не мога да ти намеря този коментар.

# 258
  • у нас
Галче виж направих ли го това гласуване че хич ме няма Crazy, апа много ми  Heart Eyesхаресвате

# 259
Здравейте момичета!
От няколко дена не съм писала, че ме мързи, само чета.  Mr. Green
Гале, Дария е страхотна на тази снимка. Шапките още ги има в магазините на Адидас (някой питаше). Днес голям работен полуден си си спретнала, мини и през нас, ако ти е скучно. Ти вместо да си почиваш докато малката спи се занимаваш с куп домашни дивотии. И аз преди бях така, но вече се научих, че докато децата спят и аз почивам пълноценно, а после баща им докато ги гледа си върша домашната работа или впрягам него.
Гери, приятно ви СПА в Сандански, направо ти завидях. Айде другата седмица чакаме отчет.
Деска (deskutu), приятна почивка и на вас.
Емили, съжалявам за кучето ви, много е тъжно когато си отиде любимото животно. На нас миналата година ни умря едното коте и си изревах очите от мъка.  CryОправяй се по-бързо. Как са децата, здрави ли са? Алекс оправя ли се вече?
Яни, добре дошла в снежна София. Hug
Люляче, за дрехите на Carter's, бяха ми дали няколко бодита и други разни дрешки и съм възхитена от моделите и джвъчките по дрешките. Тук при нас в някои магазини продават нелегално дрешки на тази марка, та и ние намазваме. Не знам защо българските производители не черпят идеи от тях, има страхотни идеи.
Вчера докато ядох мандарини, Ема така ме гледаше в устата, че й дадох да си близне. Знам, че не е най-удачната храна за първо опитване, но като го гледах детето как иска ми стана жал. А и мен са ме захранили с цитруси, така че не е болка за умиране. Днес даже мислих дали да не й забъркам едно картофено пюренце, ама се замотах около нашите манджи, та ще остане за друг път.
talktoher, на Део около 3тия месец му излезна първата бенчица. И после почнаха и други да се появяват, но ние с мъжа ми имаме много бенки, та не е чудно, че и децата ще имат. При Ема не съм забелязвала да са й излезли още.
Мъжа ми в момента прави карамелизирани блокчета с лешници и бадеми. Ммммм. Баща ми беше в Италия и ни донесе няколко, та оттам се зарибихме. Тук, в София, дали се продава нещо от сорта?

# 260
Машонка, хайде на гимнастика.

никой ли не иска : talktoher; Вики, Яни , Giada  и другите  newsm78  

благодаря за милите думи за бебка и за пожеланията за милото. той не си искара най-добрия рожден ден,че сестра му му  скъса нервите  ooooh!, чак ги поизгоних на края с думите" който си има некви нерви вънка, никой няма да крещи пред детето ми и в къщата ми и те си тръгнаха. но много ми стана гадно за него,чак се разплака миличкия ми  Cry . скоро хич да не ми се мярка пред очите  Naughty

Даниелка,що не се преместите при нас и да си ходим всеки ден на кафе  Peace Hug Mr. Green?

Рали,  Peace Hug  bouquet .

# 261
Люляк, сега влизам,че не бяхме в София и видях,че си писала. Аз се свързах в петък с едно момиче, което е гледало до сега само 1 дете на моя позната. Та с нея ще се видя след 2 дни и ако не се получат нещата ще ти пиша. Много благодаря,че си попитала. Ще имам предвид и за по-нататък,ако се наложи, че Слатина е близо и ще ни е удобно.

МИРКА, много те моля, ако можеш да публикуваш онази схема за захранване, за която беше писала веднъж. Спомням си, че се започва с картоф и морков и оризова каша. Но как точно беше схемата - не помня, а не мога да ти намеря този коментар.

отговарям вместо Мирка, защото съм си копирала схемата й и ми е под ръка

на 6 мес. - оризова каша, жълти зеленчуци - картоф, тиква, тиквичка, морков
7 мес. - каша от елда; зехтин; плодове - ябълка, слива, круша, праскова
8 мес. - зелени зеленчуци - зелена чушка, зелен боб, броколи, краставица, пащърнак; магданоз, копър; царевица; авокадо, пъпеш
9 мес. - месо - пилешко; лапад, зелен лук, грах, домат, босилек; пуешко; просо, киноа; манго, боровинка
10 мес. - глутен - овес; червена чушка, карфиол, заешко, ръж, целина, спанак, телешко; киви, кайсии
11 мес.- сирене (козе), ечемик, пшеница, риба (сьомга), масло, праз, брюкселско зеле, банан, шипки
след 1 год. - жълтък, свинско, цитруси, кисело мляко, мед,  кашкавал, дроб, леща, боб, зеле, белтък, череши, вишни, ягоди, диня, коприва, ядки

Добре е да се въвежда серия от видове храни първите 2 месеца от захранването– първо няколко вида зеленчуци, после 2-3 вида каши, след това няколко вида плодове един след друг.
Стомахчето обработва всяка храна по различен начин и има нужда от време за да се адаптира:
зеленчуците го атакуват с целулозата си, плодовете – с киселините си, кашите – с въглехидратите.
 Аз лично стартирах с оризова каша като най-неалергизираща, а и е доста неутрална като вкус и се прие добре.
Захранва се с нова храна на обяд, за да може ако има някаква реакция да се обърнеш към лекар. Всеки месец въвеждаш едно ново хранене.
 Като първо се кърми/дава АМ, а след това се предлага другата храна.Моят съвет е да не бързаш със заместване на храненето.
Кърмата/АМ е основната храна на бебето до 1 год, а твърдите храни са за опитване, запознаване с вкуса, приучване към хранене с лъжичка,
изграждане на хранителни навици.

# 262
привет

намерих  малко време и за компа Mr. Green
и ние днес се отдадохме на чистене и готвене, че в това снежно време не ни се излизаше cold Nature Snowman

до преди малко бях с ужасни буци, но май ги поразкарах, малката снощи ми направи 9 часова пауза и аз щях да bombs, хапна от едната гърда и малко от другата, а мен ме размързя да цедя Sleeping
Машонка, страшен фен съм и аз на Carter's, като ги мерна не пропускам и имам страхотни попадения  newsm10 давай рецептата за блокчетата яла съм ги и са супер и тук се намират в някой по-големи магазини, аз най-обичам тези с шамфъстък  hahaha ох олигавих се Joy
Яниачка,  welcome хайде чакаме те за  lalalala
отивам да помагам на мъжа, че малко се скътавам  Blush
ааа забравих разбих Ларедута, трета поръчка пускам откакто почнаха намаленията  Embarassed Embarassed Embarassed вече идват с DHL и са много бързи

# 263
# 264
gala, каква гимнастика? Сигурно съм пропуснала ... я сподели  newsm53

# 265
А аа Гале,аз ако се преместя,няма да може да се отървете от мен  hahaha Joy Joy Joy!Я да си седа тука  Mr. Green!
За национална среща съм много ЗА,ама сигурно ще е трудна работа  Rolling Eyes !
Айде ще се готвим за баня  Mr. Green!

# 266
  • София
писах, писах и накрая всичко изчезна  #Cussing out

Пускам ви едно линкче с бебешки песнички на Реймънд Лап. Много са нежни. http://www.downloads.nl/music/Raimond+Lap

Ние имахме тежка нощ. Но днес Алито е по-добре. Както Дана отбеляза, кортикостероидните препарати имат бърз, но нетраен ефект.

Дана, аз също имам съмнение относно истинността на кръвните тестова, но все пак се надявам да ми дадат някакъв отговор. Ако теста докаже, че няма АБКМ ще спра да пазя диета, ще си дохранвам детето с нормално АМ, тя ще получава чрез кърмата ми всичко, което и е необходимо. Сега може би я лишавам от някои жизненоважни съставки, т.к. аз от доста време съм на диета и не ям риба (фосфор, омега  3, 6, 9 мастни киселини), не ям млечни продукти (калций), ядки, и т.н. и т.н. Ако имам кърма и я кърмя още няколко месеца, тогава проблема с хранителността на кърмата може би ще се задълбочи. Моят организъм също ще се изтощи. В същото време, проблема може изобщо да не е в храната, а в праха за пране, примерно или в нещо друго. Аз го смених веднъж. Сега чакам да ми донесат от чужбина някакъв специален. Струва 57 лв, наистина се надявам да е специален  Laughing

Не мога да си позволя да не ползвам никаква козметика, т.к. в това е основния проблем - кожата и е много суха. Но и с нищо не прекалявам. Използвам само олио за вана на Мустела и един крем за мазане след баня, до вчера Мустела, сега А-Дерма. Това е всичко.

maniche, аз пия Фенугрийк от 3 дни, но при мен май ефекта е обратен. При теб нещата звучат доста добре след неговата употреба.

# 267
Brilliant,ние също имахме обрив доскоро,по коремчето и гърба,и малко по крачетата му бяха излезли едни червени,сухи петна,доки каза,че причината е суха кожа.По принцип го мажа със зехтин,после смених с лосион,не помага,опитах бебешко олио,пак нищо,накрая мъжа ми вика:защо не го намажеш с мас,вечерта го намазах,на другата сутрин нямаше почти нищо Shocked.Знам,че сега маста се отхвърля,но при нас просто действа.И сега си го мажа с мас.
Gala,и аз да те похваля за добрата снимка,направо сте за списание!Много е сладка! Simple Smile
Emili-Arie, Hugоправяй се бързо,много съжалявам за кучето ти!
Dana_2010,радвам се,че сте по-добре,един малко тъп въпрос-как се диагностицира пневмония,задължително ли се прави рентгенова снимка,че на малчо,ако не му мине,искат да му направят евентуално рентг.снимка,но аз хич не искам,дано не се стига дотам.
Доскоро мами! Simple Smile

# 268
  • Варна
Мери, добър специалист ще установи пневмония и при преглед със слушалки. Снимка се прави за потвърждение, но мисля че при вас може да има по-модерни техники. А и за да се каже че има евентуална пневмония трябва да има и други оплаквания.

# 269
Giada, много благодаря, аз съм решила по подобенначин да захраня по-нататък и се сетих за хубавия пост на Мирка и от части и от него ще се водя.

Общи условия

Активация на акаунт