Отговори
# 285
Само че аз имам един въпрос, засягащ схемата на Мирка. Ако не греша, не трябва ли след 9-ти месец бебетата вече да хапват почти всичко, за да може да им се дава от детската кухня,защото там не подбират, доколкото знам и месо дават, и всичко? Не съм много наясно, може и да греша, затова и питам.

# 286
Честита месечинка на Дари и на другите бебчета родени на 24 число  Mr. Green !
Подарък осигурявам веднага  Mr. Green!

# 287
Ох като чуя за болести  smile3511 настръхвам meri2010 !!!
Аз да се похваля след тежките 5нощи безсъние, плач ,нерви, болното ми момиче оздравя забравихме и за обрива.Дори си сменя режима не иска да яде толкова често ,заспива самичка без да люшкам, пея или друскам Whistling.Вчера беше много на кеф и се опитах да дам картоф  eat, но само дет го бърках два часа  newsm78 банан и мандарина яде картоф не ще.Днес ще опитам пак,ако не имам тиква след няколко дни ще пробвам.
Към консултантките моята дунда си сменя режима(от 2 часа на 3) и освен това започна да яде по 5мин денем,знам че е специалист вече  и сигурно успява да се нахрани, но почна да суче и по 3мин  newsm78  дали не е гладна и за това не продължава,че то докато тръгне млякото и тя спира  Thinking

# 288
Здравейте Hug

Гале-Честита месечинка на малкото съкровище Heart Eyes да ти е жива и здрава и да те слушка много Hug
Честито и на всички други месечинковци
akspet- Честито и на теб мила да си жива и здрава и много обичана!
Дани Hug
АДРЕНАЛИНКА- Сега ще си почистя пощата и ще чакам да ми пишеш. Между другото права си крайно време е да се съберем може и в някой Мол.

Лек ден момичета Hug и целувки на бебоците Heart Eyes

# 289
Palmirka , внимавай много с цитрусите, защото са много силни алергени. Именно затова се въвеждат и след годинката (дори и според нашите педиатри). Още повече, че казваш, че скоро сте имали обрив.  Peace

# 290
  • Пловдив
вчера днес и утре сме на карфиол с картофи на обяд...и плодово от ябълка на следобедното (а 2-пъти на седмица давам каша)
вчера като за сефте хич не му хареса и изяде около 2/3 -ти от пюрето
ще видим днес как ще е ако пак не му хареса ще дам морков и картоф. Обаче ябълката как я яде... ушите му плющят  :crazy
ще го видя утре с крушата как ще е Simple Smile
иначе си записвам кое яде и кое не да знам за по-нататък да му давам само това което обичка
смятам и до края на месеца да му давам и жалтък по 1/4
а с месните ще изчакам още поне 3 седмици да навърши 6м
сега се чудя каква каша да му купя. в момента сме на "първата каша на бебето" на хип
мамите които дават вече дайте съвет какво да му дам след като изпапкаме тази?
Лита/не ти давам акъл Simple Smile/, но ми се струва, че много бързо захранваш със всичко.Спомените ми са, че след около 14 до 30 дни се внася всяка нова група храна/каша, зелечуково пюре, плодово, жълтък, местно.../.А ти за няма и 14 дни внесе и плодово и зеленчуково и каша и смяташ и жълтъка да почнеш.Аз уж почти първа започнах да захранвам, а съм още само на плодово и зеленчуково... newsm78 Разбира се, ти си решаваш  Heart Eyes
Дори в схемата на Мирка прозира това правило:
Добре е да се въвежда серия от видове храни първите 2 месеца от захранването– първо няколко вида зеленчуци, после 2-3 вида каши, след това няколко вида плодове един след друг.
Стомахчето обработва всяка храна по различен начин и има нужда от време за да се адаптира:
зеленчуците го атакуват с целулозата си, плодовете – с киселините си, кашите – с въглехидратите.
Захранва се с нова храна на обяд, за да може ако има някаква реакция да се обърнеш към лекар. Всеки месец въвеждаш едно ново хранене.

Люляче, разгледай това за песничи и залъгалки -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24581.msg474994#msg474994
Да, Люляче, тук ги има повечето игри за бебета.Приятни забавления  Hug

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 11:03 от ilik123

# 291
  • София
Към консултантките моята дунда си сменя режима(от 2 часа на 3) и освен това започна да яде по 5мин денем,знам че е специалист вече  и сигурно успява да се нахрани, но почна да суче и по 3мин  newsm78  дали не е гладна и за това не продължава,че то докато тръгне млякото и тя спира  Thinking

Ако основните и течности са кърмата, и памперсите са добре напишкани, урината е без силен мирис и светла на цвят, бебето е спокойно, значи както сама си отбелязала бебето е станало спец и сега когато е здравичко се насуква спокойно за 3-5 минутки.

# 292
Благодаря за пожеланията.

аз имам едно предложение,но моля сериозно да се погледне на въпроса,защото ако от сега се направи резервация ,ще е доста по евтино,та:

ще пусна  анкета за национална среща,примерно към май-юни месец( за да е топло) ?

но въпроса е да няма после ,еми аз няма да дойда ( извиняват се само с наистина основателни причини). та ,с анкетата да видим кой как мисли и евентуално да помислим после за място.
и понеже предполагам,че всеки ще дойде с половинката си ,наистина е хубаво да се резервира от сега. ако се разберем ,аз мога да поема организацията,НО само при условие,че нещата са сериозни.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 11:33 от gala.

# 293
Ох.. ами и аз не знам,

ама... то вече каша е ял 2 пъти...  когато не давам каша давам плодово пюре (само ябълка)
а обедното ми ядене е заместено изцяло със зеленчуково пюре, като специално четох на хедра сайта за захранването и педи и тя ми каза че на 3 дни да вкарвам нов зеленчук е напълно достатъчно и безопасно като се има предвид че започнахме на 5м а тогава риска от нещо да се обърка е намалал значително.

започнах с ранни моркови след 3 дни дадох морков и картоф след още 3 тиква с картоф и от вчера сме на карфиол с картоф
и считам че  моркова картофа тиквата и тези дни карфиола са ми въведени.. както и ябълката

newsm78 newsm78
дали не избързах?
а малкия си зяпка като гардже хапва си, ака си вече тввърдо яде си с лъжицата без проблем
извинете че така дълго стана   Blush

# 294
Гале ти за къде евентуално мислиш да е срещата, за мен по принцип няма никакво значение аз съм на 100% там даже утре да кажеш тръгвам, но може би трябва да се измисли някъде където да е горе долу на едно и също разтояние за всички.

# 295
Palmirka , внимавай много с цитрусите, защото са много силни алергени. Именно затова се въвеждат и след годинката (дори и според нашите педиатри). Още повече, че казваш, че скоро сте имали обрив.  Peace
не обрива както споменах няма нищо общо със захранването  Hug ,майка ми гледа ДЕТЕНЦЕ В иСПАНИЯ ТАМ ПОЧВАТ С ЦИТРУСИ ,а ябълка много късно.... .Ябълка давах скъса се от рев   dohа цитрусите отражение ,за което се радвам. Изпапкахме 4-5 връхчета на лъжичка с картофче с кърма,днес го направих по гъсто и го яде  newsm78,вчера рядко не искаче странно като цяло но нищо доволна съм,количеството беше малко не съм я мъчила искаше още, но не дадох  bowuu
честити месечинки на бебчетата днес   bouquet

# 296
Ако основните и течности са кърмата, и памперсите са добре напишкани, урината е без силен мирис и светла на цвят, бебето е спокойно, значи както сама си отбелязала бебето е станало спец и сега когато е здравичко се насуква спокойно за 3-5 минутки.
Благодаря много,а на кое се казва добре напишкан памперс понякога са по лекички , напреди сравнявах с 3-4 супени лужички ,сега е по-голяма колко трябва да е количеството  newsm78 на един добре напишкан памперс(извинявам се за въпроса ако е малко смешен )  bowuu

# 297
  • София
,майка ми гледа ДЕТЕНЦЕ В иСПАНИЯ ТАМ ПОЧВАТ С ЦИТРУСИ ,а ябълка много късно....

Принципно се смята, че децата приемат по-добре плодове и зеленчуци, които растат по географските ширини от където е детето. Предполагам това е една от причините за разликите в захранването на Бг и Испания. Ясно е, че за това тук за предпочитане са ябълките!

Цитрусите са алерген наистина, плюс това, ако знаеш какъв път изминават мандарините до тук и с какви газове ги облъчват за да са пресни и красиви... Отложи им приема, нищо че бебка ги предпочита.  Peace

За срещата да кажа на мен ми е рано от сега, но така или иначе сигурно нямам да можем да дойдем, изцяло зависим с колата от тати, а той е много непридвидим с работата и командировките.

# 298
Брей,нямате изчитане!!!За три дни ме нямаше и вие... Mr. Green

Мирка
,благодаря за отговора!!!  bouquet

Сега отивам още да чета и после пак ще пиша!!! Heart Eyes

# 299
  • Пловдив
Гале, организирала съм национална среща (от друг форум) и да ти кажа - задачата не е никак лесна Thinking
Аз съм твърдо ЗА срещата и ще направя всичко възможно да дойдем Heart Eyes За мне, по-удачно е юни, защото май месец има балове, ала-бала (пък и разходите ми него месец са доста Crazy). И времето юни ще е по-хубаво от май Mr. Green

Един съвет - след като се разбере, ще има ли среща и тъй нататък, открии си сметка в банка и всики сигурни да преведат някакво капаро, за да не се окаже накрая, че си вътре с парите, защото почти навсякъде искат капаро, ако правиш резервация за по-голяма група   bouquet

Днес ще си направим ние една разходка до Хисара и по между другото, ще представя дребуса на колегите, че поделението и без друго ни е на път  Joy

Лек и слунчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт