Парфюмни размисли и страсти - 92

• 28 950
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
  • Враца
От момиче още не обичам и не ползвам дезодоранти,
Импулсите ги подарявах на мама  и си ги пръскаше тати  Joy

# 361
Малко парфюмни размисли и страсти и от мен  newsm78
Направило ми е впечатление за себе си, че флаконите с жълт метал, дори и само на пулверизаторчето са по-топли, меки, сладки парфюми. И обратното, бял метал дори и само на пръскалото са по-студени, хладни аромати. Не мога да се сетя за изключение от това правило. И изобщо като цяло, в този ред на мисли вярвам че всичко много добре се мисли и преценява при пускането на нов парфюм, (дори и цвета на метала на пулверизатора!!). Оттук като цяло се доверявам много на пекиджинг-а: цвят на шишето, форма, кутия..сигурна съм че всичко е мислено мооого дълго от хора на които това им е работата и на мен ми е чудесен ориентир при избора на нов парфюм.
Също така по повод на въпросите с какво се пръска героинята от някакъв сериал..мисля се че всеки се стреми към определен образ или role model като си търси парфюм, и това е чудесно защото този образ е всъщност отговора на въпросът който всеки си задава: коя искам да бъда с новия си парфюм, на кого искам да приличам, с кого се отъждествявам. Този образ може да бъде конкретна жена, съседката, колежката от работата или артистка, или героиня от филм или прочетена книга.
Ако успеем да си отговорим на тези въпроси ще сме наясно какво търсим като аромат. И в парфюмите както и за всичко друго е важно яовек да знае какво търси, какъв образ иска да проектира..
Какво мислите вие?

# 362
Пазя едно бутилче сигурно повече от 20 години,но за съжаление нямам спомен как е миришел,беше на майка ми,няма етикет,кутията доколкото имам спомен беше тъмно синя,няма надпис нищичко и все ме човърка как ли е ухаел и все не мога да се наканя да го снимам и да го постна тук,току виж,някоя от вас се сети за какво иде реч Flutter

Та имате ли идея за името на това чудо и как е ухаело Crazy
Извинявайте за големите снимки Embarassed

пп.milenelite, мисля,че аз съм си аз и не искам да приличам на никого,искам да съм себе си,може би затова и наличните ми аромати почти обхващат всички олфактив групи........затова и казвам дайте ми Феминити може и в буркан,може и в бъчва ...........най-добре Mr. Green

пп2.Утепах ли ви с питанка Joy

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 23:30 от goddess

# 363
  • Германия

Не посмях да го кажа, да не засегна някой, но мухлив е точната дума. Сладникавият мухъл на стара къща. Не че е неподдържана, просто е стара.

Ех, какви имена се подхванаха пак в темата. Мине се, не мине, че като ги подкараме по ред на носталгии. Ех, Джулия, любов моя...

Годесче, този парфюмен паметник не е известен дори на такъв архивен кадър като мен.

# 364
Коромандел Heart Eyes при мен е дървесно-шоколадов/не кърти от сладост,само аромата на шоколад,без сладостта/-лееееко мухлив,очаквах повече мухъл,но за моя радост мухъла е в точната доза.

Еееех,Натали,имах надежда за теб,но уви,чакам останалите парфюманки,да се изкажат Flutter

# 365
О Натали, мухлив е и още как. Но това не е обида за него, това е хубаво. Heart Eyes Аз както е известно съм от големите противници на използването на кофти думи за описания на парфюми, защото винаги има обидени, но тук мухливостта е качество. Само с Прада Интенз се доближават яко по мухливост. Много хора го оприличават на мухлясало мазе и наистина аз съм свидетел, че на кожите им се разви точно така. Ако не бях помирисала нямаше да повярвам. На мен Прадата обаче ми харесва повече.

Годес, утрепа ни с питание. Не го познавам , но е красив.

# 366
Годес4е на мен ми прили4а на шишето на Алшими Mr. Green

# 367
Забравих да спомена,че на гърлото на бутилката имаше червена сатенена панделка,бутилката е сплаш,ама то се вижда де.

По повод мазето и Коромандел,наскоро имах слизане в него,е не мирише на Коромандел,а входа ни е доста подържан,чистят го по 2-3 пъти в седмицата и мазето е едно изметено,сякаш хора не влизат.

пп.Алекса,нищо общо няма с Алшими,имам го вкъщи за сравнение Wink
Бутилката на Алшими прилича на тиква,така каза ЛМ Joy

# 368
  • Германия
Денс, аз съм точно от хората - изба. Съвсем като в мазе се чувствам и гредите скърцат отгоре ми. Не намирам шоколад, само това ментолово начало, безрадостната захар на драже бонбон и накря мазето.

milenelite, много интересни съждения. Веднага ми изплуваха няколко изключения от изведените от теб правила. Бялото Пачули на Том Форд е най-фрапантният пример на разминаване с изводите - с жълта пластина и жълт пулвелизатор, но е един от най-студените и надменни парфюми, които някога съм опознавала. И аз като теб мисля, че някой някъде получава цяло състояние да проектира дизайна на флакона и всички негови атрибути, но напоследък виждам или кичозни залитания, или неженствени флакони или определено стилизирани. Толкова изчистени вече, че чак не топлят. Обожавам флаконите тип "Линстант" на Герлен и "Шанс" на Шанел. Пак са изчистени, но не са помъжкарени.

Годесче, няма как мазето на един бетонов блок да мирише на мазето на една къща с греди.
Това от снимката дефинитивно не е Алшими, неговият флакон си е откровена тиква. Naughty

# 369
  • Варна
Мухълът в Коромандел е най-голямото му достойнство! Мухлива, влажна пръст ми е на мен, не мазета и други призрачни неща. Влажна земя и прихлупено буреносно небе, това ми е асоциацията, свързана с него  Heart Eyes Очаровам се от такива картини (ако са съпроводени и от едно яростно море, каквото е тези дни във Варна, получавам най-зашеметяващото емоционално преживяване, но това е вече друга тема).

# 370
А бре то е ясно 4е не е Алшими,знам 4е  екато тиква ,ама това горното нагоре ми прили4а на него Mr. Green

# 371
  • Германия
Мухълът в Коромандел е най-голямото му достойнство! Мухлива, влажна пръст ми е на мен, не мазета и други призрачни неща. Влажна земя и прихлупено буреносно небе, това ми е асоциацията, свързана с него  Heart Eyes Очаровам се от такива картини (ако са съпроводени и от едно яростно море, каквото е тези дни във Варна, получавам най-зашеметяващото емоционално преживяване, но това е вече друга тема).

Мимси, като чета теб и Денси понякога имам чувството, че съм абсолютен плебей. Hug Hug Като профан пред картина на кубист, който се напъва да види красотата, но го е срам да си признае, че нищо не разбира от мозайката пред очите му. Не разбирам как е възможно да не мога да харесам или оценя чисто класически миризми. Виза на Пиге, напр. Умирам си от яд, пукам се по шевовете, че не се трогвам. Докато мислех, че се касае единствено за цена, взех да експериментирам и със скъпи аромати, но и там са много малко находките ми. Имам чувството, че в някакъв преден живот съм била също парфюмохолик и съм се наносила на класики и сега като ги помириша, оставам безразлична. Много ми е мъчно понякога, съвсем чистосърдечно го споделям с вас.

ПП Мимс, докато претърсвах за твоя парфюм, попаднах на друг от бранда Mauboussin Histoire d´eau Améthyste  и също на  едноименния Mauboussin. Тук цената им е прилична 35-39 евро за 75 мл. Ще продължа да търся.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 00:25 от Натали Никол

# 372
  • Варна
Натали, добре е, че сме различни, нищо че звучи банално. Аз пък се чудя защо не мога като една нежна жена да харесвам леки, бели парфюми или плодови захаросани води, ама на...

Ти пък ако си плебей  ooooh!, Божеееее, разби ме! Такива дисекции правиш, за снимките да не говорим какви произведения на изкуството са! Човек без отношение към тези неща няма как да го прави така качествено. Аз се чувствам профан, защото все го избивам на емоция и не разпознавам никакви съставки почти, добре че въображението ми рисува картини, които обаче пък не мога много добре да вербализирам, така че съм един прост консуматор-хедонист  Laughing

Истоар д`О не харесвам изобщо, а едноименният Мобусан ми е една свръх любов  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Тези дни се поливам яко с него. Бе здраве да е, този, за който питах е нов, в бг не се продава изобщо бранда, затова предположих, че ако го има някъде по магазините, то ще е по вашите ширини.

# 373
  • Бургас
 Rolling Eyes На моята кожа Коромандел си е баш миризма на мазе, различна от останалите мухливи парфюми(Ейнджъл, Линстант Маджик, Прада Интенз),  които не ме дразнят, но пък базата е убийствено красив аромат на бял шоколад Heart Eyes, без сладостта; спомените са ми от едно пръскане.

# 374
Ей как ви се радвам - Денси, Мимс, Натали, Бижу, Атти и всички останали  Hug Hug Hug
Обичам да ви чета - сутрн с кафето Wink
Пак сме се върнали на Едно време......колко беше трудно да имаш нещо различно в парфюмно отношение в  80-те години на миналия век  Joy Joyкак звучи само Laughing
Няма как да забравя Импулсите и аз за разлика от всеобщия кафяв любимец ( харесвах го все пак доста) обожавах един пъстър в розово и светло синьо. Червената Рексона беша направо луксозен аромат - май даже на бала бях с нея или с някакво Чарли ( пак червено или бяло newsm78 )
По повод Коромандел - да, Натали - в един отбор сме на влажните, зеленясали и стаааари мазета.

Общи условия

Активация на акаунт