Парфюмни размисли и страсти - 92

• 28 949
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
  • Германия
Как бе Натали, то това е повече от ясно. Hug Аз не го ли казах още след срещата? Казах, сигурна съм. Правен за теб е.
Често да ти кажа понякога се чудя как след като ти е бил подпис години наред и така те описва, как сега ти се е отключила такава жажда за аромати. Ти преди само него носеше и не купуваше други, само пробваше или не пробваше въобще?

Денси, Hug Hug Hug Hug много благодаря за Ароматикса!И допреди една година пробвах много аромати при това много често, но не си правех труд да ги помня. Имах и преди парфюми, които бяха тотално грешни покупки и веднага резтребвах като подаръци. Знам, че четат и мои близки затова ги моля да не се сърдят - подарявала съм ги с чисто сърце, мислейки, че ще намерят своите ценители, не просто защото аз не ги харесвам Колкото до жаждата, тя си е вътре в нас, както сама си отбелязвала. От детайлно проучените повече от 100 парфюма за една година, само колцина са ме докоснали същински. Само една незначителна част са ме пленили. Но научих, че освен парфюмен  подпис, имам нужда още от парфюмна забежка, парфюмно изкушения, парфюмна мечта, парфюмно удоволствие и  все в този ред на мисли.

sl, абсолютно изненадана съм, че харесваш толкова Коромандел.  Hug Сигурна съм, че на теб умее да ти стои.

# 346
Натали, кръстен е Коромандел на лакираните, китайски скринове любими на Коко Шанел. Grinning И миризмата му казват, че е като тяхната.

Да страстната, парфюмна жажда е за мен от дете. Или я имаш или я нямаш. Другото е просто подкокоросване, но то минава сравнително бързо.

# 347
  • Козлодуй
Натали,простено да ти е Hug Grinning
Коромандел и за мен е вълшебен,но съм решила,че не ми е писано да го нося(поне докато съм с този мъж).При мен днес пристигнаха Shaal Nur и Royal Pavillon Etro.Утре смятам да разнося първия на работа и да събера мнения и впечатления от колегите.(Аз го обожавам,но ми е интересно да наблюдавам,имам си теория,че им допадат и даже ги привличат явно мъжки аромати върху жена.)Вторият от бегъл тест е предимно бели цветя,но имам и няколко пробички и отливки,та не знам кое по-напред да пробвам и на кое да се радвам Grinning
Питах преди няколко страници за La Maison de la Vanille,никой ли не ги познава?Поръчах си лосион за тяло от Директа на това и аромата много ми хареса,мухливо пачули и вкусна ванилия-една от любимите ми комбинации.Чудесно се върза с аромата на Прада Интенз,с която бях днес.И понеже пощуряването май е всеобщо,много се изкушавам да взема и някой от парфюмите,макар че хич не са евтини за на сляпо.В едно от мненията във Фрагрантика наричат Vanille Noire du Mexique "gothic" vanilla и съм ужасно изкушена...

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 21:46 от Lunen_sun

# 348
  • Германия
О, Денс, благодаря, не знаех, чак сега прочетох за това и във Фрагрантика. Много ме е страх да чета там преди да си съставя собствените впечатления. Колкото и да вярвам на носа си и да съм убедена в собствените си възприятия, понякога се настройвам предварително и ми е трудно да превъзмогна тези предварителни нагласи. Мислих се, че е възможно да е кръстен на полуостров Коромандел, който знам само по име, но за нищо на света не мога да кажа къде се намира, а пък Кръстницата спря и да образова по география. Лакирани китайски скринове викаш, наистина има нещо такова - поне лакът го усещам. Не и дървесината, която SL намира. За мен дървесно е равно на смолисто и мъхово, която разновидност обожавам, а съм съгласна, че и самото дърво си ухае само за себе си. Просто аз не го харесвам такова неподострено в парфюмите.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 21:50 от Натали Никол

# 349
  • някъде под слънцето...

Да страстната, парфюмна жажда е за мен от дете. Или я имаш или я нямаш. Другото е просто подкокоросване, но то минава сравнително бързо.
Peace
Интересно е 4е в моя род няма дами с  болестен афинитет към парфюмите...Майка ми не ползваШе парфми  до преди 15 години,  баба ми съЩо, спомням си 4е когато бях малка си посипвах косата с онези прх4ета ванилия, обокалях из къЩи и бях много Щастлива... Послле се пръсках тайно с  дезодорантите на сестра ми... Докато в тийн възраст бях събрала у4удваЩата за средата на 80 години колекция от над 100 разли4ни дезодоранта...
После се бях усмирила и имах максимум по два  парфма,  докато не по4нах да ви 4ета....
сега покрай събитията с баЩа ми  и стреса който преживяхме, като 4е ли  преосмислих парфюмната си страст... и запо4нах да редуцирам коли4ествата...

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 21:53 от sl

# 350
sl, аз ги ядях пакетчетата. Laughing

# 351
Привет,
нахлувам в темата ви с едно въпросче, моя приятелка иска да и пусна "Еуфорията" на Келвин Клайн, в темата за размяна, но е доста обезцветен , не е с лилав цвят. На шишето пише, че е годен 36м, след отваряне, по нейни думи го ползва от 2 год. Възможно ли е , да е менте? Аз лично и вярвам, че е оригинален, но не искам да подвеждам никого.
При мен не се задържат толкова парфюми, и не съм наясно  newsm78

# 352
Мислих се, че е възможно да е кръстен на полуостров Коромандел, който знам само по име, но за нищо на света не мога да кажа къде се намира, а пък Кръстницата спря и да образова по география. Лакирани китайски скринове викаш...
Заповядай! Mr. Green
Паравани. Peace

# 353
Наричат ги и скринове. Peace

Хубав парфюм. Heart Eyes Мухлив....

# 354
folding screen се превежда като параван, не като скрин(шкаф). Rolling Eyes

# 355
  • Варна

Защо пък скринове?
Според линка са си баш сгъваеми паравани.
Вероятно някой е побългарил думата "скрийн", което си е параван и други подобни, но нищо общо със скрин.

# 356

Защо пък скринове?
Според линка са си баш сгъваеми паравани.
Вероятно някой е побългарил думата "скрийн", което си е параван и други подобни, но нищо общо със скрин.
Вероятно объркване при превода в ревюта.

# 357
Сън4о 4естити Etro!!!!!!!Ako знаеш от колко време си ме4тая за един Royal Pavillion Mr. Green Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes :love:imaше ли ги някъде по-евтино по сайтовете???

Страстта ми към парфюмите е от много малко моми4енце.Имахме приятели на семейството аристократи ,които живееха в големи помпозни къщи и там беше пълно с разни парфюмни съкровища.Бях малка ,не си спомням имена  ,но бяха в интересни бутил4ета и много силни аромати:love:Бабите ми също имаха разни парфюми и само ги разу4авах.Пове4ето бяха шипри.
Толкова оби4ам парфюмния свят!!!!!!!!!!!

# 358
  • Враца
У нас татко и дядо (бог да го прости) бяха парфюмомани.
Винаги напарфюмирани и поне по няколко аромата в къщи.
Докато баба и мама не ..  Shocked
мама някога се мажеше веднъж месечно с "Бич може",
а сега от години използва само "Франк"  Sick и то по флакон за година - две .
А аз от ученичка душех по парфюмериите и се зареждах с BU , черути, H2O, чарли, кобако и клин дойл,
после вече ейнджъл и мадмоазел дълги години и по междудругото още някой за пълнеж Simple Smile

# 359
  • някъде под слънцето...
 Кобако  Флам и Клин Дойл"онези" старите прозра4ните с лилава, тюркоазена и не помня каква оЩе капа4ка вървяха по 7 или 8 долара в тогаваШните корекоми ... Като студентка имах много колеги 4ужденци и си купувахме от тях долари за фарфюм4ета от Кореком  Grinning
През у4ени4еските ми години най актуални бяха Мазуми и малко по късно Импревю на Коти, Дори Мазуми е увекове4ено в "Комбина" един култов  филм от "онова " време...  А ежедневните бяха Импулс(кафяв и 4ервен бяха хитовете) и рексона, 4ервена за предпо4итане... А  масовата любимка Джулия, на Крис Антони Париж или който там я произвеждаШе се появи  по късно, беШе върха на сладоледа през студентските ми години...
Ех... къде ме върнахте  Laughing
Спомням си как  сме си купували  миниатюри в магазина на Рефан на Мария Попова в Пловдив, Наред с наливните  се продаваШе парфюма на Стефка Костадинова(доколкото помня беШе във формата на  златно кюл4е),  а на Мария Попова(дако не се лъжа във формата на бухалка newsm78) и всевъзможни оригинални миниатюри....
А помните ли Слави Трифонов с неговия "подуШвам, 4е сме от една порода", Мисля, 4е и Кали имаШе парфюм newsm78, някаква звездна мания ги беШе обзела вси4ки.... Joy

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 23:01 от sl

Общи условия

Активация на акаунт